PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OFF ROAD lastik seçimi

valudoro
20-04-2007, 02:31
varadero kullanan bir site arkadaşımın sorusudur, kulağı kesiklerden bilgi beklerim :))

"Uzun zamandır makinanın üzerinde gelen lastikleri kullanıyordum. Artık hem lastiklerimin yavaş yavaş ömrünü doldurması ve hemde hafif offroad enduro yapmak için hazırlandığım için yeni lastik seçiminde fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Yavaş yavaş hafif zorlukta bir transkaçkar hazırlığı olayı malum.

Öncelikle araştırmalarım sırasında offroad kullanım için Metzeler MCE Karoo lastiklerin çok performanslı olduğunu duydum. Veya alternatif Pirelli MT21. Ancak asfalt performansınında düşüklüğü ortada. "

bi el atın da kendisine yardımcı olalım arkadaşlar...

devrim

NTT
20-04-2007, 02:46
Varadero = TKC 80 ,başka lastik fantazi olur derim ben ,ağır endurolar için ,hem yol hem off road performasına en uygun lastik
sitede ustalar ne der onu bilmem ancak onları'da dinlemekte fayda var tabi !;)

EnduroCu
20-04-2007, 02:47
varadero kullanan bir site arkadaşımın sorusudur, kulağı kesiklerden bilgi beklerim :))

"Uzun zamandır makinanın üzerinde gelen lastikleri kullanıyordum. Artık hem lastiklerimin yavaş yavaş ömrünü doldurması ve hemde hafif offroad enduro yapmak için hazırlandığım için yeni lastik seçiminde fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Yavaş yavaş hafif zorlukta bir transkaçkar hazırlığı olayı malum.

Öncelikle araştırmalarım sırasında offroad kullanım için Metzeler MCE Karoo lastiklerin çok performanslı olduğunu duydum. Veya alternatif Pirelli MT21. Ancak asfalt performansınında düşüklüğü ortada. "

bi el atın da kendisine yardımcı olalım arkadaşlar...

devrim

Varadero gibi battal beden bir enduronun Pirelli MT21 den ziyade Metzeler Karoo kullanması daha uygun, Karoo ve Continental TKC lerin uretim amacı buyuk enduroları da arazi zevkinden mahrum etmemektir,
benim tavsiyem Trabzona kadar normal asfalt lastiği ile gitsin, orada dostumuz Dursun AHISKALI var, kendisi aynı zamanda Pirelli-Metzeler lastik de satıyor, batıdan alacağı fiyata Trabzonda teslim eder(ama onceden sipariş ettirsin)
hatta lastiklerin değişimi konusunda gereken yardımı da gosterir,
sonra versin gazı Sümela üzerinden direk Fırtına vadisine kadar gazlasın, rotayı da ben veririm( EC nin hediyesi olsun :-) )
oradan Artvin, Yusufeli-İspir yapıp Zigana dan Trabzona donsun asfalt lastikleirni geri taksın, cıkanları ister yukler goturur ister kargo yapar, isterse Dursun onları seneye takması icin saklar, çünkü verdiğim rotayı yaparsa oraları gormek icin seneye yine gitmek isteyecektir :D

valudoro
20-04-2007, 03:01
çok teşekkür ederim sevgili başkan...

ağanın sözü üstüne söz söylenmez diyerekten bilgilerinizi iletiyorum arkadaşımıza...

teşekkürler
devrim

EnduroCu
20-04-2007, 03:05
ağanın sözü üstüne söz söylenmez diyerekten bilgilerinizi iletiyorum arkadaşımıza...
devrim
estafirullah hocam, burada daha ne ağalar var :D

valudoro
20-04-2007, 03:07
sevgili başkan, KAROO yu bildirdim ben, bu saatten sonra artık karizma çizilir, benim değilse bile senin :)

o yüzden artık KAROO taktırcaz :)

GunduzHakan
20-04-2007, 04:46
Continental TKC 80 diyorum başka bişey demiyorum. Karoo da olur ama bence uygun değildir, zira Karoo (özellikle büyük enduro için üterilen modeli) daha agresif arazi kullanımları için. Yani eğer asfaltta kullanılacaksa hiç anlamı yok, Zaten Trabzona gidene kadar ruhunu teslim eder. Öte yandan TKC'nin dişleri daha geniş ve sığdır, büyük endurolar için asfalta daha uygundur, arazide yolda bırakmaz. Tüm Karadenizi gezer gelirsiniz, ama geldiğinizde lastik bitmiş olur.

Tavsiye, burdan Trabzona lastik yollanır yada ordan alınır. Trabzona kadar asfalt lastiği ile gidilir, dönüştede aynı işlem yapılır.

Bunların yanında Varaderodaki yükü bilemiyorum ama ağırlığa göre hava ayarı yapılmasını -özellikle arazide- tavsiye ederim. Normal hava basıncınızı, arazide daha düşük tutmakta fayda var.

Örnek teşkil etmesi amacıyla;
KTM950ADV 3 çanta 2 kişi standart lastik
asfalt 34/36
arazi 30/32.

AykutErda
20-04-2007, 07:12
Varadero = TKC 80 ,başka lastik fantazi olur derim ben ,ağır endurolar için ,hem yol hem off road performasına en uygun lastik
sitede ustalar ne der onu bilmem ancak onları'da dinlemekte fayda var tabi !;)

İşte bir kulağı kesik yorumu,Nuri usta'dan...

Doğru söze ne denir...;)

Varadero'ya yanlızca TKC80 takılır dostum...:)

EnduroCu
20-04-2007, 07:50
İşte bir kulağı kesik yorumu,Nuri usta'dan...

Doğru söze ne denir...;)

Varadero'ya yanlızca TKC80 takılır dostum...:)

hard Varacılar Karoo, orta şeker varacılar TKC-80, light Varacılar Tourance takar :D

AykutErda
20-04-2007, 07:57
hard Varacılar Karoo, orta şeker varacılar TKC-80, light Varacılar Tourance takar :D

Nuri Usta,taşı hisettin mi?

Ben hisettim....:o

KORBALA
20-04-2007, 10:07
Beyler söz konusu arkadaş bizim bilader Menemen lakaplı Caner. Çiftalan cehennemine Varadero ile inen tek cengaver. Bende diyorum TKC 80 diye amma velakin ABS performansından dolayı Karoo T yeni versiyonu istiyor...
Karoo takom olarak 250 € 220 € EC fiyatı verdi bir arkadaş. Netekim arka lastik 30 40 gün ister dendi. Beklemedeyiz yani... Saygılar...

profi
21-04-2007, 12:50

Romatik varacılar ne takar hocam:confused:

(El cevap: polemik doğmasın şimdi:D "Kafayıdu VARA takar" kih kih:D

KORBALA
21-04-2007, 12:52
Fransız kaldım bu kafayidu ya

afro
21-04-2007, 02:17

Murat Usta, hard vara diye bişey olmaz. 250 kg'lık makineyle hard enduro mu yapılır. Arkadaşı gaza getirmeyelim. Bence de TKC 80.

"Kafayıdu VARA takar" kih kih:D

Mehmet Usta, Çok kötü espiriiiiii.:p :p :p

sondurak
21-04-2007, 11:38
Metzeler karoo MT21'e denk gelir. Karoo T ise Conti TKC 80 kıvamında; ezcümle, metzeler ısrarı varsa karoo t daha uygun ve varanın asfaltta son hız limitlerini karşılar.

menemen
21-04-2007, 10:20
Valuduro saolasın kardeş,
cevabı yanlış yerde aradığımı biliyordum zaten ama olsun sen konuyu yaymışsın.
Ya işin aslı hard enduro falan yapacağım yok benim tabiki Varadero ile.
Başkanın dediği gibi güzergah belli + benzer güzergahlar zorluk olarak.

Birde hani Karoo T diye kafamada takmış değilim ama, arazide daha rahatlamak isterkende asvaltta riske etmak istemem yani.
ABS ve yol performansı + soft offroad için Karoo T lafı çok geçti ondan düşüncem.

Bilemiyorum tabi, görüntü Karoo T ile TKC80