PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Havadan Tozdan 18.10.2006

KORBALA
18-10-2006, 12:06
http://www.havadantozdan.com

Adresinden veya ekten tozların gelişini görebilirsiniz. Bu günlerde
sağlık sorunlarınız depreşecektir, dikkatli olmanız gerekir.
Uydu resminde tozların yurda gireceği bölgelerde ben olsam
uçmam(HvKK), yolcu uçakların da fren mesafeleri doğal olarak
artacaktır, denizde de sefer yapmam türbinli gemilerin de hava giriş
filtreleri tıkanacaktır (DzKK) ama gel gelelim meteorolojiden ses seda
yok birşeyde duymayı umut etmeyin, ama bu akşam radarları karışacaktır
haberleşmeleri etkilenecektir, ne gam fırtınalı havalarda olur böyle
şeyler denilip geçiştirilecektir. Ben zaten adresi buldum bildiğim
kadarı ile Sağlık Bakanlığının Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü, eğer
hala varsa, onlar ilgilenir herhalde. E ne de olsa sınırlardan giriyor
ya bu tozlar.

Aman trafikte dikkat bugün yollar çok daha kaygan olacaktır, tekerlek
ile yol arasında kil olduğunu unutmayın. Ustanın elinde o kayganlık
ile kil vazo olur ama tekerlek altında kontrolden çıkarsa vazo
kırılabilir.

Sağlıcakla Kalın

KORBALA
18-10-2006, 12:15
İstanbul'da veya Ankara'da özellikle 17 ve 18 Ekim salı ve çarşamba günleri neredeyse en yüksek 10-12 derecelere ulaşacak havalar bakıp sakın karamsarlığa kapılmayın ve eğer imkanınız ve zamanınız varsa tatil planlarınızı yapın derim.

Soğuk ve yağış birkaç gün etkili olacak ve Uludağa bile oldukça etkili kar yağacak ancak ayın 19 Dan itibaren sıcaklıklar tırmanışa geçecek ve İstanbul'da 21 Ekim'de 21 22 ekim'de 22 dereceye kadar çıkacak.

Ankarada da havalar soğuklardan sonra hızla toparlanacak ve hafta sonunda 18-19 derecelere çıkacak. Ankarada bundan iyisi can sağlığı elbette.

Antalya'ya gelince Salı akşamı ve Çarşamba günü "kovadan"
boşalırcasına yağacak olan yağmuru atlatır altyapısı çökmez ise hafta sonuna doğru 25 dereceye yaklaşacak olan sıcaklıklar ile rezervasyon yaptıranlara kucağını açacak. Yağış Bodrum Marmaris Kaş gibi yerlerde de etkili olacak umarım Belediyeler yağmur suyunun önünde engel teşkil edecek engelleri temizlerler, bu çok ciddi uyarı tanıdıklarınıza iletin isterseniz derim. Bir yarınları var tedbir almaz logarları temzilemezlerse işleri kötü.

Bayram haftasının da genellikle yağışsız ve hava sıcaklıkların da mevsim normallerinde geçmesi bekleniyor. Beklediğimiz sıcak hava dalgası malesef pek gerçekleşmeyecek gibi görünmekle beraber yine de yurdun batısında havalar Bayrama yakışır şekilde olacak, tatile çıkmakta yarar çok. Dönüş zamanı olan 28 ve özellikle 29 için yağış beklenmekte, hava raporlarını takip etmekte yarar var veya Internetten sitemizi takip edin ben sizlere haber veririm.

Saygılarımla,

Cemal Saydam

metincetin
18-10-2006, 09:13
abı be metrolojıyemı soyundun anlatımında gayet ıyıydı sagolun cumcummmmm