PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt dışından misafir var!!!

uzUn
20-03-2007, 09:48
Selam enduroclub cemaati. Bugün aldığım bir e-posta beni ziyadesiyle heyecanlandırdı, derhal paylaşmak istedim. Yurt dışından, İspanya’dan bir endurocu bana bir maille ulaştı. Aşağıda mesajlaşmalarımızı vererek durumu görüşlerinize arz edeyim.

Tarafıma gönderilen ilk mesaj;

Hello, I saw your email in a turkish enduro club website. Sorry I don’t speak turkish. We are a spanish group of riders that plan to travel to turkey may 2008 and could use some help from turkish riders for information. I would be delighted if you respond to this email.
Thans a lot.
Ivan Rodriguez

(Translation)Tercüme etmek gerekirse; e-posta adresimi bir Türk enduro klübü sitesinden bulduğunu, Türkçe bilmediği için özür dileyerek belirtiyor. Mayıs 2008’de Türkiye’ye bir gezi düzenlemek istediklerini ve bilgi için bazı Türk binicilerden yardım görmek istediklerini söylüyor. Cevap verirsemde memnun olacaklarını dile getiriyor.

Benim cevabi e-postam;

Hi. I'm very glad to hear something from a rider outside of Turkey. It will be a pleasure for me to help you in any way. Not just me, i can say that all the members of Enduroclub Turkey will give you a hand. I also use this e-mail adress in msn that you can use it to contact me.
Enduroclub.org is the first enduroclub of Turkey and have members from everywhere in Turkey, so you will have answered for all the questions in your mind.
M.Aykut ERMÝÞ

(Translation)Tercüme etmek gerekirse; yurtdışından bir biniciden birşeyler duymanın çok sevindirici olduğunu, herhangi bir şekilde yardım edebilmenin beni mutlu edeceğini, sadece benim değil tüm enduroclub üyelerinin yardım edeceklerini (affınıza sığınarak) söyledim, enduroclub’in Türkiye’nin ilk enduro sitesi olduğunu ve Türkiye’nin her yerinden üyeleri olduğunu ve akıllarındaki her soruya cevap alacaklarını ekledim.

Ivan’dan gelen e-posta;

Thanks a lot for your answer!!!
We intend to make this trip a highlite of our lives and it would be great if the friendly people of your club could help.
We are riding trail bikes, Honda Africa Twin, BMW F650GS, Yamaha Super Teneré .... As we have so many kilometers from our home country to yours, we have to fit on-road tyres all the way to Turkey, but once the we have to switch to off-road tyres. We planned to take the spare tyres with us from spain, but this is quite inconvenient beause of the volume and weight.

I'm sure there are plenty of places in our entry point in Turkey, possibly Edirne, where we can order and pay the tyres we need and they can store them and mount them once we get there. I tried to search the web for that but obviously language is a problem!!!

Then is when I decided to try and find somebody, hopefully a moto-passionate, that could help from "inside".

The general idea is that we have 15 days to go from Edirne to Canakkale, then follow the coast to Bodrum. From then, enter Capadoccia area and go on to Kaiseri, proceed to the north coast again at Trabzon, and follow the coastline to Istambul.

As I said, we would like to follow mainly non paved roads, trails, and carriage ways. For this we are planning Gps routes with maps and google earth, but it would be great if you have GPS tracks, routes or waypoints for some or any of the stages.

Thans a lot for all your help Aykut, and please extend this to all Enduro Club members.

Meanwhile I link you to a trip report at our homesite (motostrail.com) where you can see the photos of a solo trip to Greece of one of the riders involved in this Turkiye 2008 Adventure. It is the same kind of
trip we are looking forward to.

http://motostrail.com/xoops/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=3713&forum=3&start=0

Greetings from Spain.
Ivan Rodriguez

(Translation)Tercüme etmek gerekirse : Bu gezinin hayatlarının zirvesi olmasına niyet etmişler ve klübümüzdeki arkadaş canlısı insanlardan yardım görebilirlerse harika olacağını belirtmiş.
Trial makinalara bindiklerini yazarak devam ediyor, Honda Africa Twin, BMW F650GS, Yamaha Super Teneré .... Kendi ülkelerinden bizimkine olan yol uzun olduğundan yol tekerleri takarak Türkiye’ye geleceklerini, ancak gelir gelmez off-road lastikleri takacaklarını söylüyor. Takcakları lastikleri yanlarında getireceklerini fakat bunun hacim ve ağırlık sebebiyle elverişsiz olduğu belirtiyor.

Türkiye’ye girdikleri noktada, muhtemelen Edirne, ihtiyaçları olan tekerleri bulup takabilecekleri bazı yerler olabileceğini, internetten araştırma yapmaya çalıştıklarını fakat dil sorunu yaşadıklarından dem vuruyor.

Sonrasında ise birisini,içerden yardım edebilecek bir motosiklet tutkununu, bulmaya çalıştığını söylüyor.

Düşünceleri 15 gün içinde Edirne’den Çanakkale’ye, kıyıdan Bodrum’a, sonrasında Kapadokya, Kayseri, ardından yönlerini kuzeye Trabzon’a çevireceklerini ve devamında kıyıdan İstanbul’a gideceklerini söylüyor.

Genel olarak stabilize ve yan yolları kullanmak istediklerini söylüyor. Bu amaçla da gps datası, yönleri ya da noktalarımızın olması durumunun harika olacağını söylüyor.

Yardımım için teşekkür ediyor ve tüm enduroclub üyelerine durumu açmamı istiyor.

Bu arada 2008 Türkiye Adventure turuna katılacak bir arkadaşlarının, daha önce Yunanistan’a tek olarak yapmış olduğu benzer bir gezinin kendi sitelerindeki (motostrail.com) linkini fotoğrafları görmem için atıyor. Bunun Türkiye’ye yapacakları gezinin bir benzeri olduğunu belirtiyor.

http://motostrail.com/xoops/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=3713&forum=3&start=0

İspanya’dan selamlar diye sonlandırıyor.

Peşine attığım cevabi mailde, lastikler için emin olmadığımı ama bir çözüm bulabileceğimizi, gps datalarının sorun olmadığını (sanırım sadece MK verse yeter :D ) belirterek, sitede açacağım bir forumda bu yazışmalarımızı anlatacağımı bildirdim. Seneye ülkemizi ziyaret etmek isteyen endurodaş arkadaşlara bir yardım edelim mi? Artık EC yavaş yavaş yurtdışına da açılsın, değil mi?

Bu arada Ivan’ın beni bulması da ayrıca hayrette kaldığım ve bir o kadar da sevindiğim bir olay oldu. Bu forumun linkini de izniniz olursa kendisine olayı takip ettiğimizi göstermek üzere yollayacağım. Şayet linki göndermek için onay verirseniz, misafirlerimizin anlayabilmeleri için kısmen de olsa yazdıklarınızın İngilizce olmasına dikkat edin.

orsa
20-03-2007, 10:29
Yurt dışından gelecek misafirlere elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Aşağıdaki bağlantıda lastik konusunda yardımcı olabilecek aynı zamanda üyemiz olan Bora Eriş'in sitesini ekledim. Edirne Akıncılar grubundan arkadaşlar da lastiği takacak yer konusunda yardımcı olabilir.

http://www.eris.com.tr/motosiklet.html

İletişim için;
http://www.eris.com.tr/iletisim.html

(translation) We will kindly help our guests coming from abroad. Above link you can view the brands and the types of motorcycle tyres which Eriş company brings. The owner of the tyre company is also our member. Also we can manage to contact with the riders who are living in Edirne for the tyre changing work. Eriş can send the tyres directly to the service in Edirne. Second link is for the communication. For making a phone call to the firm you must put 009 before the number.
On the right hand side you can fill the form firstly name, then e-mail, phone number and your request. He can reply you soon. You can find different types of models apart from the site's *******.

EnduroCu
20-03-2007, 10:59
Bu arada Ivan’ın beni bulması da ayrıca hayrette kaldığım ve bir o kadar da sevindiğim bir olay oldu. Bu forumun linkini de izniniz olursa kendisine olayı takip ettiğimizi göstermek üzere yollayacağım. Şayet linki göndermek için onay verirseniz, misafirlerimizin anlayabilmeleri için kısmen de olsa yazdıklarınızın İngilizce olmasına dikkat edin.

dostum sen EC yi ne sanıyorsun, mahalle kulubu mu, adamlar dilimziden anlamıyor ama fotoğrafları cok iyi tercüme ediyorlar, sitenin yurt dısından ziyaretcileri hep oluyor aslında, da,
seni nedens ectile ronu anlamadım? uzun olduğun için mi?:D

EnduroCu
20-03-2007, 11:04
dostum onlara Türklerin misafirperver olduğunu soyle, Türk endurocuların d aharbi dost arkadas olduklarını her turlu yardımı yapabilecekleirni soyle, GPS lastik yag her turlu yardımcı oluruz hep birlikte,

KORBALA
21-03-2007, 12:00
Organizasyon EC ye ait. Yolun her kısmında eşlik edececk birileri mutlaka olacaktır...
Translation : ?

Offroad
21-03-2007, 12:00
Hi İvan,
İt will be a plesure to asist you and your freinds duering you visit to Turkey.
Enduro club has members all over Turkey.They are ready and willing to help you in any way they can.
I my self am in İzmir. İf there is any thing I can do to assit you please let me know.İf you are passing by please let me know we can arrange a club meeting.

(Tercume)
Slm İvan,

Türkiye gezinizde sana ve arkadaşlarına yardımcı olmak bizi memnun eder.
Endura clubun tüm türkiyede üyeleri var. Size ihtiyacınız olacak herhangi bir şekilde yardımcı olmak için hazırlar.

Ben kendim İzmirdeyim yardımcı olabileceğim bir şey olursa bana haber varmenizi riac ederim.Geçerken uğrarsanız bir kulup topalntısı yapabiliriz.

uzUn
21-03-2007, 09:06
Başkanım, beni seçmelerinin nedeni sanırım yazılarımın altında duran e-posta adresim. Gözüne çarpmış olacak ki "seni bir siteden buldum" diye yazıyor. (Aslında ben bunu en sevilecek adamı buldular diye yorumladım ya :D ) Forumun linkini kendisine az evvel gönderdim ve hatta Ivan'ın e-posta adresini size de vereyim; tooma@ya.com. Sanırım kendisi buraya yazamayacak olmasından dolayı e-posta ile haberleşecek.

yalcin1711
21-03-2007, 11:25
Çanakkale-Yenice- Edremit-İzmir güzergahı üzerinde; Yenice de misafir etmek isteriz.. 1711mg olarak

Engin1711
22-03-2007, 09:52
EnduroClub üyesi ve Yenicedeki 1711MG liler olarak ev sahipliği yapmaya hazırız...:)

Engin1711
22-03-2007, 10:19
Şimdi adamların forumuna-topiç ine baktım..Bu adam çok iyi gezgin arkadaşlar..Yunanistan'ı bir solukta foto destekli anlatmış:rolleyes:

EnduroCu
22-03-2007, 10:46
gelen misafirleri Edirne den Anadaolu yu gecip Trabzon-Artvin e kadar ilgilenecek dostlarımız var problem değil

dr_inanc_sargin
22-03-2007, 11:22
EC nin herkese kapısı açık değil mi arkadaşlar. başımızın üzerlerinde yerleri var. buyursunlar gelsinler..

Pokiti
22-03-2007, 10:08
edirneden bizler yardımcı olabiliriz, hatta motosikleti olan Bülent arkadaşımız edirnede EFE otelin sahibi, www.efehotel.com
konaklama ve diğer ihtiyaçları için yardımcı olabiliriz.
geçen sene de ingiltereden gelen motosiklet grubunu ağırlamıştık, hatta içlerinden biri leydi diananın motosikletli korumasıydı.

saygılarımızla

EnduroCu
22-03-2007, 10:15
edirneden bizler yardımcı olabiliriz, hatta motosikleti olan Bülent arkadaşımız edirnede EFE otelin sahibi,
konaklama ve diğer ihtiyaçları için yardımcı olabiliriz.
geçen sene de ingiltereden gelen motosiklet grubunu ağırlamıştık, hatta içlerinden biri leydi diananın motosikletli korumasıydı.

saygılarımızla
hocam o halde misafirler Türkiye ye girdiği anda ilk iş sizde baslıyor, otelde kalırlar, o sırada onceden cinsleirni ogrenmiş olduğumuz lastikleri de gondermis oluruz
orada değiştirilrir ve çanakkale ye gazlarlar, değişe değişe ugraya ugraya Artvin e kladar yollarız

Engin1711
23-03-2007, 02:39
Vallahi yolları Yenice'den geçerse bende Öğretmenevinde ağırlayabilirim.
(sorması ayıp kaç kişiler??:rolleyes: )
Ardından birde sucuk-şarap(bizim ünivrst.tescilli içeceğinden) ikram ederim.
Nasıl misafirperverlik ama ..?? hehehehhheee:p

KORBALA
23-03-2007, 02:53
Murat hocam oldu olacak lastiklerine de sponsor ayarlayalım ;)

EnduroCu
23-03-2007, 03:16
Murat hocam oldu olacak lastiklerine de sponsor ayarlayalım ;)
yok hocam o kadar şımartmayalım adamları:D
madem ayarlayacak cevren var, EC yarıs takımına ayarlasana bir seyler :D

EnduroCu
23-03-2007, 03:19
Vallahi yolları Yenice'den geçerse bende Öğretmenevinde ağırlayabilirim.
(sorması ayıp kaç kişiler??:rolleyes: )
Ardından birde sucuk-şarap(bizim ünivrst.tescilli içeceğinden) ikram ederim.
Nasıl misafirperverlik ama ..?? hehehehhheee:p

üstüne bir de Yenice göletinde çimdirirsin onları, oradan Sarıkıza yollarsın:D

uzUn
23-03-2007, 03:32
Sizlerden gelen mesajları toplayarak Ivan’a bir e-posta yolladım. Aşağıdadır;

Hi Ivan,
I've just read the forum which i expanded your request about your trip to Turkey in enduroclub. There are good news for you. We found some friends in Edirne who has a hotel. You can rest and change your tyres easily. We can supply your tyres, oils etc. so don't worry about them. We have also friends in Yenice (a village of Çanakkale), Ãzmir and they want to show hospitality to you. I'm sure not also they are, but also too many members will want to show hospitality to you. And I'm sure we will find some rider guides when you pass on their cities.
greetings from Turkey..

M.Aykut "uzUn" ERMIS

(Translation) Tercüme; Türkiye’deki gezinizle ilgili ricalarınızı ortaya koyduğum ec forumunu henüz okudum. Orada sizin için güzel haberler var. Edirnede oteli olan birkaç arkadaş bulduk, burada dinlenebilirsiniz ve lastiklerinizi değiştirebilirsiniz. Lastiklerinizi, yağlarınızı vs. Tedarik edebiliriz, bunlar için endişelenmenize gerek yok. Yenice’de (Çanakkale’nin bir ilçesi) ve İzmir’de de arkadaşlarımız var ve sizlere misafirperverlik göstermek istiyorlar. Eminim ki sadece onlar değilbirçok üye daha misafirperverlik göstermek isteyecektir. Ve eminim ki şehirlerinden geçerken motorcu kılavuzlar bulabiliriz.
Türkiye’den sevgiler

Peşine gelen cevabi e-posta;

Oh, The response is so overwhelming!!!!
Thank you guys so so much!
I read the post on your forum and took good note about Orsa's post about Eriş Tyre company and checked the web. It looks that they only carry Continental tyres, that is alright with me as I will probably use TKC-80, but some of my friends may prefer Michelin's T-63. We'll see. It is so great about the members hospitality, I'll make sure I send you the itinerary once we know it, so you can post it on your web and we´ll try to meet any members along the way.
Mean while for itinerary planning purposes we need tracks, waypoints, routes even good old roadbooks if you got them, as well as digital maps. I won't worry anymore about the Edirne stage as your friend's option seems excellent, we'll just get in touch closer to departure (3 or 4 months before as still one year to go!!!) to order the tires.
I'd like o thank you again, as well as Metin Danabay who contacted my email. Also thanks to "Offroad" at Izmir, we'll definetely try to stop by in our way to Efessus. And thanks so much to all club members that answered the post even if I can´t read their language!!! Right now I´ll put an on line translator to work on it.
Our group has many information on off-road riding in Spain, but also on Morocco (so close to our country) as it is a dream destination to almost all off-road long trip lovers. I link you to one of our member's latest trip to Morocco, of course it is in spanish, but you still can look at the pictures. I am sure you will like them: http://motostrail.com/xoops/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=5474&forum=3&start=0
Needless to say that we would share all our information and will help in anyway if you are willing to travel to this longitudes. I´ll be out of my home the next ten days or so, so I wont respond to emails, but I’ll check it first thing when I get back.
Happy trails.
Ivan.
PS: Feel free to post this on your club’s forum.

(Translation) Tercüme;
Cevap çok etkileyici!!
Forumunuzdaki gönderimi okudum ve Orsa’nın gönderdiği lastik şirketi hakkında not aldım ve internetten araştırdım. Görünüşe göre sadece Continental lastik taşıyorlar, TCK-80 kullandığımdan benim için iyi ama bazı arkadaşlarım Michelin T-63 tercih ediyorlar, bakacağız.
Üyelerin misafirperverlikleri çok güzel, yolculuk planı hakkında tamamladığımızda sizi bilgidar edeceğim, böylece sitenize koyabilir ve bizde yol üzerinde üyelerle tanışmaya çalışırız.
Bu arada yolculuk planı hazırlıkları için izlere, yol noktalarına, yönlere, daha iyisi elinizde varsa eski yol kitaplarına ihtiyacımız var, dijital haritalara olduğu kadar. Artık Edirne etabı için arkadaşınızın opsiyonu mükemmel gözüktüğünden (oteli kastediyor) daha fazla endişe etmeyeceğim, varış zamanına yaklaştıkça lastik siparişi için iletişime geçeriz (3-4 ay kala, halen 1 sene var)
Size tekrar teşekkür etmek istiyorum, benimle e-posta ile iletişime geçen MetinDanabay gibi. Ve İzmir’den Offroad’a, efese giderken kesinlikle uğramaya çalışacağız. Ve dillerini okuyamasam da cevap yollayan tüm klüp üyelerine çok teşekkür ederim!!! (burada biraz sitem mi yapıyor ne anlayamadım). Şu andan itibaren üzerinde çalışmak için on_line sözlük koyacağım.
Bizim grubumuz İspanya’da off-road sürüşü üzerine fazlaca bilgi sahibidir, ve (bizim ülkemize çok yakındır) Fas’da ki neredeyse tüm uzun yol seven off-road binicilerinin hayal ettiği varış noktasıdır. Üyelerimizden birinin son zamanlardaki Fas yolculuğunun linkini atıyorum, elbette İspanyolca, ama fotğraflara bakabilirsiniz. Beğeneceğinize eminim; http://motostrail.com/xoops/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=5474&forum=3&start=0
Söylemeye gerek yok, bu taraflara yolculuk yapmak isterseniz tüm bilgilerimizi paylaşırız ve her türlü yardım ederiz. 10 gün veya biraz daha fazla süre evden uzak olacağım, dolayısıyla e-postalara cevap veremeyeceğim ama geri döndüğümde yapacak ilk işim e-postaları control etmek olacak.
Mutlu binişler
Ivan.
Not: Bunları klübünüz forumunda yayınlamakta serbestsin

Gps diyorlar, data diyorlar, harita diyorlar... Bana birşey demeyin ben elçiyim :D

EnduroCu
23-03-2007, 03:52
Gps diyorlar, data diyorlar, harita diyorlar... Bana birşey demeyin ben elçiyim :D
sevgili elçi,
sevgili Ivan a de ki,
genel olarak rotasını yollasın, biz ayrıntılarına girerek hem digital hem baskı harita ortamında ayrıntılara girerek hazırlayalım.Şehir şehir sıralasın yeter, gerisini biz halederiz:D bir de adres al da onlara EC malzeme sticker falan yollayalım hatıra olsun:D

yalcin1711
23-03-2007, 11:28
Bu EC yi çok seviyorum; Enternasyonellik de var artık... :D

Engin1711
25-03-2007, 12:15
üstüne bir de Yenice göletinde çimdirirsin onları, oradan Sarıkıza yollarsın:D

Ayıp ettin başkan,ıslatmadan olmaz..en iyi şekilde ağırlarız evelallah:D :D

:confused: Aykut hocam,anlıyamadığım,yada kaçırdığım husus; bu adamlar 1 yıl sonramı gelecek + kaç kişi gelecek ??:rolleyes: :rolleyes:

KORBALA
25-03-2007, 09:35
yok hocam o kadar şımartmayalım adamları:D
madem ayarlayacak cevren var, EC yarıs takımına ayarlasana bir seyler :D
Hocam anca gaz çıkar bizden :) sponsor olarak .)

uzUn
03-04-2007, 04:40
Yolladığınız mesajlardan bir özet yaparak Ivan’a gönderdim.Aşağıdadır;

hi Ivan,
After i post the message of yours to the forum in ec (enduroclub), the head of club want me to ask for your adress. He said that he want to send you some stickers and t-shirts of ec. On the other hand if you send us the names of cities you'll be pass through, we can create a good route for your trip, of course on service or stabilized roads. Also some of the ec members are wondering about the number of group members.
Bye

M.Aykut "uzUn" ERMİS

Tercüme; sizin mesajınızı ec forumuna gönderdikten sonra, klup başkanımız adresinizi sormamı istedi. Size ec tişört ve çıkartmaları göndermek istediğini söyledi. Diğer taraftan şayet bize geçeceğiniz şehir adlarını verirseniz yolculuğunuz için iyi bir seyir planı çıkartabiliriz, elbette servis ve stabilize yollar üzerinden. Ve bazı ec üyeleri de grup üyeleri sayısı hakkında merak içindeler.

Cevabi e-posta;

Hello Aykut

Just came back from my hollidays in Jordan, no motorcycles envolved this
time, but it sure is a great country to explore in a bike!!!

On our way down from Amman to Petra we saw a small group of turkish
riders on the road. With only Syria in between I asume it is a great
destination for turkish adventure riders.

We are stil working in the itinerary and looks like the Edirne option as
a start point is loosing consistente. We might go straight down to
Gelibolou and take the ferry across the strayt and move on to Canakkale.
From there to Pérgamo, Izmir, Efesus, Pamukkale, and Isparta. Between
this last two cities we already have an offroad route, for the rest we
would like to find some exciting, dusty, river crossing trails.

The riders group is still open with 4 members, but we will never be more
than 6.

Thanks a lot for your cooperation.

Ivan Rodriguez

Tercüme; Ürdün’deki tatilimden henüz geldim, motor dahil edilmedi bu sefer ama eminim ki motorla keşfetmek için güzel bir ülke.
Amman’dan Petra’ya yolumuz üzerinde bir grup Türk binici gördük. Suriye ve burası arası Türk macera binicileri için güzel bir yol olduğunu varsaydım. (Bu cümleyi yanlış çevirmiş olabilirim)
Halen yolculuk planı üzerinde çalışıyoruz ve Edirne opsiyonu tutarlılığını kaybediyor. Gelibolu’ya inebiliriz ve Çanakkale’ye feribotla geçebiliriz. Oradan Pergama, İzmir, Efes, Pamukkale ve Isparta. Son iki şehir arası bir offroad rotamız var, geri kalan yol için heyecan verici, tozlu, nehir geçmeli sürüşler bulmak istiyoruz.
Binici grubu 4 kişi ile başladı ama asla 6’dan fazla olmayacağız.
Yardımseverliğiniz için teşekkürler

KORBALA
03-04-2007, 09:10
Bir Aykut hocamda GVO yokmuş. İspanyollar bile kullanmaya başladı. Yoksa biz den mi bulaştı adamlara :)

uzUn
03-04-2007, 10:37
abi çok zamandır kendimi tutuyorum, bizim adaş başkana da soramadım bir türlü, ayıp mı olacak onu da bilemiyorum, forum da güme gidecek lakin, cahilliğimi de bağışlayın ama dayanamıyorum artık gözünüzü sevem bir anlatın bana, hani neredeyse düşünmekten uykularım kaçacak, yahu sürekli takip ediyorum siteyi de bir yerde kaçırmışım, nedir bu G.V.O ve hollandalı???:o

KORBALA
03-04-2007, 10:49
G.V.O yu bilen biliyor da. Şu hollandalı mevzuunu bi Aykut hoca biliyor. Henüz bilen ikinci birine rastlayamadık. EC nin yarısı senle aynı durumda heheeh.
GVO motosiklette olmayan enduroda aslında hiç olmayan bişey. Olayın oluşumu GV olarak başlamış olup rivayete göre NTT nööri hocadan çıkmış bir olaydır derler. "O" kısmını süreç içerisinde GV nin deşifre olması ardından Profi tarafından eklenmiş olup işin ruhuna bir seçimlik imkan yaratmıştır.
Nedir bu GVO. Her zaman el altında bulundurulması gereken fakat enduroculuk ruhuna pek de uymayan , ben gibi içişleri sorunu olanlar gibi müştemilatın kurtuluş fırsatı olarak kullandığı bir durum tasfiridir...
HOLLANDALI ya hiç girme . Bu konuda Aykut hocayı duvarda çok sıkıştırdık ama bir türlü öğrenemedik...

metincetin
03-04-2007, 11:12
EC nin herkese kapısı açık değil mi arkadaşlar. başımızın üzerlerinde yerleri var. buyursunlar gelsinler..

aynen dogrudur
doktorum;)