Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu takım bu fiyat nasıl ? görüşlerinizi bekliyorum..
CerkezEthem
11-02-2007, 03:05
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OFFROAD-ATV-MX-PANTS-JERSEY-GLOVES-BOOTS-HELMET-NEW_W0QQitemZ170079562525QQihZ007QQcategoryZ6749QQ rdZ1QQcmdZViewItem
450 ytl civarı tutuyor sizce nasıl malzemeler Oneil bildiğim kadarıyla dandirik bir malzeme değil bir tek kask ta takıldım hoş DOT onaylı diyor ama size de bir danışayım dedim :D.. Şimdiden teşekkürler..
Yada Alpinestar ın aşağıdaki takımı var oda 260 ytl civarı ? ne dersiniz ??
http://cgi.ebay.com/NEW-ALPINESTAR-MOTOCROSS-ENDURO-JEANS-SHIRT_W0QQitemZ220078811377QQihZ012QQcategoryZ3021 8QQcmdZViewItem
Amerikadan gelen bu malzemeler için ücret 100 doların üzerinde olur.
Fiyatı yüksek olduğu için büyük ihtimalle gümrük te ödersiniz. Gümrük te fatura fiyatının 1/3 - 1/2 si gibi olur.
Hesaplamalarınızda gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
o'neal çizmelerinin o modeli çok kaliteli değil biraz kullanımdan sonra burun kısmındaki metalin vidaları düşüyo falan filan..anlayacağınız ucuz malzeme biraz.Kaskı biraz kaliteli alın diğer giyisiler çok önemli değil sadece motocross pantolonunun dizliklerine güvenmemek lazım düşünce sağa sola dönüyor en iyisi dizliksiz bir pantolon alıp altından dizlik takmak.
Kolay gelsin..
Ethem yurt dışından gelen gelen kargolarda 50-60 ytl civarı pul parası standart, bunun üzerine %14 gümrük vergisi ilave edeceksin, ve tabiiki paketleme ve kargo ücreti de eklenince astarı yüzünü geçmesin:confused:
CerkezEthem
11-02-2007, 10:08
Profi hocam uyarın için saol ama şimdiye kadar getyirdiğim malzemelerde gümrük almadılar sadece 1,5 ytl posta masrafı aldılar belki gümrükçünün iyiniyeti vs.. En son bi deri tulum geldi dainese k serisi 300 $ üstü bir fiyatı vardı herhangibir ek üsret almadılar ama almayacaklar değil tabiki :D yinede saolun..
MotoStyle
01-03-2007, 11:57
bu topiğe de aynisini yaziyorum:
yanliz arkadaşlar sizden bir ricam var, bunu size Off-Roadcu arkadaş olarak söyliyorum, ticari anlamda değil.
türkiyede off-road ve diğer motosiklet spor küçük ve fiyatlar avrupa ve amerika standartlarina göre yüksek.
bende resmi ithalatciyim ve yüksek fiyatlar normalinda ithalatcıdan kaynaklanmiyor, devlet çok kazaniyor bu işte.
fakat ithalatci 10 mal değil, 100 mal çekerse tabiki maliyet düşer ve fiyatlarda istediğiniz gibi olur. ama 100 mal çekmesi için size ihtiyaci var. yani arkadaşlar yurt dışından getiriyorlarsa ne ithalatcı kalır, nede bu spor.
yurt dışında neden bukadar seçim var ve fiyatlar ucuz, onlar 10 değil, 10000 mal çekiyor. bu seviyeye gelmek için Türkiyede mal dönmesi lazım, yurt dışında değil! yurt dışında Off-Road zaten büyük spor, bizim desteklememiz lazım değil.
örnek MOTOSTYLE.org sizin için kuruldu, yani istediğiniz malı çabuk ve gayet uygun fiyata bulmanız için. almanyada doğdum 28 yıl orda yaşadım fakat karar verdim Türkiyeye gidip bu sporu desteklemek çünki Motocross uzmaniyim ve bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Fakat bu tek kol ile olmiyor, hepimiz bu spora yardım etmemiz lazım.
inanin MOTOSTYLE'e yatırdığım para ile Türkiyede başka sektörlerde daha kolay para kazanırdım, ama söylediğim gibi, MOTOSTYLE türkiyede bu spor için kurdum. ve birisi bana parça fiyatı sorarsa ve sonra da dese, almanyada bu parça 10 eur daha ucuz ordan getirim, inanın çok üzüliyorum. parasından değil, Türkiye Off-Road spora karşı gösterdiği saygısızlık için.
Türkiyede bir çok Off-Road malzeme ithalatcilar, Süleyman Memnun, Spormoto, Demaks, Aydin Motor, Motostyle... hepsi Off-Roadcular ve bu sporu destekliyorlar. buna tüm Türk Off-Roadcular saygı gostermeleri lazım bence.
Saygilar
Gökhan
Sevgili Gökhan
herşeyi doğru diyorsun ,tabiki 100 mal çetktiğinde maliyet düşecek ve tabiki 100 veya 1000 Mal çekmen için bu işe destek verilmesi lazım ki ithalatçı da Müşteri'de mutlu olsun ! yani söylediğin şeyler Teorik olarak çok doğru !! ancak ,
Örneğin EC ,burada takılan herkes gönüllü olarak ,buluşuyor ,kaynaşıyor off road veya cross yapiyor ,ki bu sene herkesin ağzında yarış lafı dolaşıyor ! şimdi bu anlamda ithalatcılar o 100 malı cevirebilmek için neden destek olmuyor ?en ufak örnek olarak : Bu Portalı oluşturmak için birkaç üye Server Parasını kendi cebinden ödüyor ( ki sonrasında 100 mal cevirime kaygısı olmadan)! sadece bu sporu sevdikleri için ! mesela bunu bir ithalatcı üstlense kendisi ve spora ve bizlere faydası olmaz mı ?bir diğer ithalatcı " çocuklar yarışa gireceksiniz ,Jersey'ler benden olsun " dese fena mı olur ? Şenlikler oluyor ( ki bir ithalatcı için en güzel fırsat ) "bilmem neyde benimde katkım olsun " dese fena mı olur ? bunlar bana soracak olsan çok ufak ama önemli şeyler ,destek adına !
bunun dışında bir Problem daha var , bak ne güzel söylemişin " ben Almanyada doğdum " diye ! bende Almanyada doğdum ve orada büyüdüm ve çok iyi bilirim ki biri Louis ,Polo veya buna benzer Mağzalara girdiğinde gereken ilgi ve alaka gösterilir hemde istisnasız !! Şimdi Türkiye 'de Zongshen'li bir arkadaş girsin bir Mağzaya ,ben sana söyliyorum Motorun değeri kadar muamele görüyor ! isterse o Motorun sahibi Holding Başkanı olsun ! bu gibi örnekler uzar gider ! ancak bizim ithalatcılar bir konuyu kaçırıyor ,o arkadaş belki birgün Japon veya Alman Makine'ye binecek ! belki birgün Türkiye Şampiyonu olacak vs .
Lütfen bu yazdıklarımı şahsi olarak algılama , o senin saydığın ithalatcılar arasında benim verdiğim örneklere bağdaşmayanlar var ,ancak kurnun yanında yaşda yanıyor işte .ben sadece benim gördüğüm birtakım gerçekleri dille getirdim !
Türkiyede bir çok Off-Road malzeme ithalatcilar, Süleyman Memnun, Spormoto, Demaks, Aydin Motor, Motostyle... hepsi Off-Roadcular ve bu sporu destekliyorlar. buna tüm Türk Off-Roadcular saygı gostermeleri lazım bence.
Saygilar
Gökhan
şimdi, biz Türk Off-Roadcular olarak ,Siz Ithalatcılara dertlerinizi anlatacak bir Forum/Platform oluşturarak zaten gereken saygıyı göstermiş ve gereken desteği vermiş oluyoruz diye düşünüyorum !
bu nedenle bana soracak olursan ithalatcılara'da bir takım işler düşüyor !!
Saygılar
NTT
SedatTelçeken
02-03-2007, 11:10
Merhaba Gökhan,
3-5 gündür yazmış olduğun bir takım topiklerden seni tanıyorum. Bu sitede off-road cılara yardımcı olmak niyetiyle yazıp çizdiğini düşünüyorum. Söylediklerinde (fiyatları aşağı çekmek için malın-paranın dönmesi) konusunda sana tıpkı NTT'nin dediği gibi teorik olarak hak veriyorum. Doğrudur söylediklerin, çünkü bu işin ticaretini yapan sensin. Biz bu işi hobi olarak yapmaktayız. Ancak, bu sitede mesajlarında daha önceleri ticari maksatla yazılar yazan bazı arkadaşlara (uzaymotor v.b.) müsamaha göstermedik. Bence, off-road bilgi ve deneyimlerini paylaşsan ve senin zaten ne iş yaptığını site kullanıcıları biliyorlar, ihtiyaçları olduklarında sana özelden ya da telefonla ulaşarak, Gökhan şu malzemeyi bize gönderirmisin diye başvuracaklardır. Hatta bir de EC cilere % xx bir indirim yaparsan deme keyiflerimize değil mi?
Ya da sitemize sponsor olarak destek versen, daha da bir sempatik olurdu. Bunlar hemencecik aklımdan geçiverenler. Empati yaparak senin de bu konularda daha güzel fikirler üreteceğini düşünüyorum.
Sevgi ve saygılarımla...
Sedat
Beyler selamlar,
Sohbet çok güzel hoşuma gitti yazılanlar, Gökhan ve NTT gayet samimi şekilde yazmışlar.
Ben de bir çok alışverişimi yurtdışından internet üzerinden yapıyorum. Bunda önemli etkenler;
1. para,
2. zaman
3. bulunurluk.
Öncelikle ben cebimi düşünürüm, hepiniz gibi. Motosiklet malzemesi satan elemanlar son modele otora biner her yıl yurtdışı gezisine giderlerken ben kıt kanaat geçinip bir kıyafete 10 günlük maaşımı veremem. Vermem de.
Zaman faktöründe ise, yurtdışından PTT idaresinin Amerika'daki karşılığı USPS kanalıyla aldığım ürün 7-8 günde evime geliyorken Türkiye'deki ithalatçılar hem 2-3 katı para istiyor, hem de kapora ver deyip 2 ay bekletiyorlar.
Son faktör de bulunurluk; her malzeme Türkiye'de yok, getir desen de aylar geçmeden doğru malzeme gelirse öp de başına koy. Çünkü hatalı parça geliyor, sonra el yapımı montaj aparatı icat ediyoruz. Bu neden oluyor? Satıcılar motorları, modelleri tanımıyor.
Gökhan'ın durumu bu yazdıklarımdan farklı. Kendisi ile tanıştım ve arkadaşlarım kanalıyla alışveriş yaptım. Öncelikle kendisini bu işe adamış bir arkadaş ve şaşırtıcı derecede dürüst. Örneğin bir arkadaşımın sipariş verdiği parçanın parasını gönderdik sonra kendisi arayıp başka bir yerden daha ucuza temin ettiğini söylerek paranın üzerini iade etti. Fark tutarın üzerine yatmadı.
Gökhan, senin şikayetçi olduklarından biz de şikayetçiyiz. Hepbirlikte toplu sipariş vermemiz gerekir ki sizler ucuza bir konteyner dolusu getirin, yoksa yüksek maliyetli mevcut malları pahalıya alamayız.
Benim görüşüm, eskiden 200 Euro üzerinde olan motosiklet mont fiyatları nasıl daha aşağılara indi. Meraklısı ve alışveriş yapanı arttıkça zamanla enduro/kros malzemelerinin fiyatları da azalır.
NTT'nin değindiği konulara da katılıyorum. Ayrıca Özhan'ı ziyarete bahanesiyle geleseniz İzmir'e beyler, görüşmüş oluruz...
Çok uzattım...
Sevgiler,
MotoStyle
02-03-2007, 02:03
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim, görüş açıçlarınızı anlamış oldum.
Zaten ithalatcıların problemlerini biliyorum, sonuçta bende de var o problem. Ama Size tekrar söyliyorum, ithaldaki problemler en fazla gümrük kurallardan kaynaklaniyor, gerçekten ithal etmek zor bir prosedür.
Fakat Size her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Yani grubunuzda örnek yeni koruma istiyorsanız Sizin için ozel ithalat yaparım.
Fiyatlarda biliyorsunuz, en ucuz yöntemden çekmeye bakiyorum.
Tekrar teşekkürler herkese!
Gökhan
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.