PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Xr650r-2007

AykutErda
14-10-2006, 08:27
Dostlar,bu 2007 model XR650R;bu makine 2007'de kaldırılacak diyenlerin dikkatine;

http://img177.imageshack.us/img177/7231/xr650rsmallgc7.jpg

gemlikli
15-10-2006, 02:22
bugün tamda bu bu motoru inceledim fiyat olarakta güzellik ve kullanış bakımından güzel geldi bana. bir kötü tarafı elle çalıştırmıyorsun,ayak yardımıyla çalışıyor o ayaklık geri tepdiği zaman ayagına zarar vermezmi bunu düşünmemişlermi acaba.böyl edurumlardada sonrada ele çalıştırmak için aparat takılıyormu açaba ,yazarken bu geldi aklıma.
kaldırılmıyacakmımış 2007de de

EnduroCu
15-10-2006, 12:57
bugün tamda bu bu motoru inceledim fiyat olarakta güzellik ve kullanış bakımından güzel geldi bana. bir kötü tarafı elle çalıştırmıyorsun,ayak yardımıyla çalışıyor o ayaklık geri tepdiği zaman ayagına zarar vermezmi bunu düşünmemişlermi acaba.böyl edurumlardada sonrada ele çalıştırmak için aparat takılıyormu açaba ,yazarken bu geldi aklıma.
kaldırılmıyacakmımış 2007de de
buyuk hacimli endurolarda motor basıncı cok fazla olduğundna bırakın tepmeyi insanın gucu bile yetmez basmaya, basıncı azaltan dekompresyon diye bir duzenek vardır, yine o dzenek yardımız ile tepme diye bir olay sozkonusu değildir

AykutErda
15-10-2006, 01:35
Gemlikli,dostum;XR650R'ın fabrikasyon olarak kick-start çıkan bir makina,ama elden marş düzeneğide yapılmış.XR sitelerine girersen bulabilirsin.Ama o zaman makinede bir takım teknik değişiklikler yapılması lazım(akü,marş motoru v.b.)XR650R aslında tekniğini kaptıktan sonra kick-start ile kolay çalışan bir makina,değiştirmene gerek yok.

profi
16-10-2006, 10:57
katagorisi içinde enfazla "+" puan alan makina bence XR650R en büyük eksikliği ise gerçekten sadece kick start olması, varsın olsun.
alacayim bir tene koydum kafaya.

Engin1711
16-10-2006, 06:10
Dostlar Fotografa bakınca AZMA güdülerim artıyo...

Engin1711
16-10-2006, 06:11
dekompresyon KTM 640 da vardı Murat hocamın motorda görüp denemiştik :)

AykutErda
16-10-2006, 06:48
Profi,dostum;XR650R sana yakışır hocam,arazide onunla olmak güzel bir duygudur,öneririm...

profi
16-10-2006, 08:11
Profi,dostum;XR650R sana yakışır hocam,arazide onunla olmak güzel bir duygudur,öneririm...

hehe hocam aslında arazide ben 210-240 kg ile idare ediyorum ama ağaçlara tırmanamıyorum, sırf bu egomu tatmin için XR düşünüyorum.
(umarım bahanem uygun bulunur da KTM ciler alınmaz, ne bahane ama :))

metincetin
16-10-2006, 11:38
bakın arazı makınasında olmazsa olmazlardandır e starter mesela tırmanıs yaparken makına stop ettı nasıl calıstıracaksın tekrar asagımı ınecen ınısler ıcınde aynı yorulmussun ve makına stop edıyor kınk marsla calısmıyor yoruluyorsun vakıt gecıyor ne yapacaksın

zaman la ve dık kaygan rampa yamaclara cıkmayacaksan ne ala

Teoman
16-10-2006, 11:45
bakın arazı makınasında olmazsa olmazlardandır e starter mesela tırmanıs yaparken makına stop ettı nasıl calıstıracaksın tekrar asagımı ınecen ınısler ıcınde aynı yorulmussun ve makına stop edıyor kınk marsla calısmıyor yoruluyorsun vakıt gecıyor ne yapacaksın

Doğru biraz yorucu olur ama yarışmıyorsak pek sorun yok.Makinayı yan çevirip yere yatırırz bi güzel dinlendikten sonra kaldırıp basarız kickstarta çalıştırıp tırmanırız.E- start güzel bişeydir kolaylıktır ama asla olmazsa olmaz değildir bence.

AykutErda
16-10-2006, 11:48
Pamukova'da ben kolayını bulmuştum,çalıştıramayınca,MetinÇetin dostum şunu bir çalıştırsana diyordum,MetinÇetin geliyor ve çalıştırıyordu.2007'de Honda,XR650R alana yanında birde promosyon olarak MetinÇetin veriyormuş,duyurulur..

metincetin
16-10-2006, 11:55
cevap gelmezse metın cetın gelmıyor bılgınıze

EnduroCu
17-10-2006, 12:01
Pamukova'da ben kolayını bulmuştum,çalıştıramayınca,MetinÇetin dostum şunu bir çalıştırsana diyordum,MetinÇetin geliyor ve çalıştırıyordu.2007'de Honda,XR650R alana yanında birde promosyon olarak MetinÇetin veriyormuş,duyurulur..

Aykut hocam İn Onu de o yolun bittiği yerd emotorları cevirdiimzide motorunu 3 kisi tutuyor sen kick yapmaya calısıyordun, koptum gülmekten :p
ama bir enduroda kick+e-start olmalıdır

profi
17-10-2006, 10:39

metin abi "yorulmak" ne demek insan motor üzerinde ve üstelik arazide nasıl yorulabilirki
hem XR topu topu kaç kg ağırlıkta, gerekirse amuda kalkar yine basarım kick starta
(süper attım ben de kabul ediyorum, polemiğe gereng yohtur.)

yolcu07
17-10-2006, 05:31
ya üstadlar benim xr ım olsun,gerekirse ittirerek çıkarırım makinayı, yazıktır yorulmasın alet. ama bence gerçekten çok ateşli bi alet.

metincetin
18-10-2006, 08:47
metin abi "yorulmak" ne demek insan motor üzerinde ve üstelik arazide nasıl yorulabilirki
hem XR topu topu kaç kg ağırlıkta, gerekirse amuda kalkar yine basarım kick starta
(süper attım ben de kabul ediyorum, polemiğe gereng yohtur.)
vay satasma var bende kanunı hakımı kullanarak savunurum kendımı bır arazıdekı duz olan yollarda gıdıyorsan yorulmazsın yanlızca popon pıser eyer arazıde 3 vetes ustu gıt daha dogrusu sızı soyle davet etsem nedersınız soz yol ayrımlarında bekleyeceyımm cıftealan yangın yolundan yangın gozetleme kulesı ve gumusder eplajı sonr ayvant bentı cevresı ve kırıcı bır donus vereceksın gazzzıııııııııııııııııııııııııııııııııııııı:)

harduro
18-10-2006, 11:19
ama bir enduroda kick+e-start olmalıdır

Şart değildir hocam..
Hele de böyle bir aletse kick start bile olmasa olur..
Vurdurarak çalıştırırız biz de.. :D

http://img286.imageshack.us/img286/1531/22onih8.jpg

AykutErda
19-10-2006, 02:26
Nezih,dostum;bu makineyi gördüğümde bende yarılmıştım..

profi
19-10-2006, 06:20
vay satasma var bende kanunı hakımı kullanarak savunurum kendımı bır arazıdekı duz olan yollarda gıdıyorsan yorulmazsın yanlızca popon pıser eyer arazıde 3 vetes ustu gıt daha dogrusu sızı soyle davet etsem nedersınız soz yol ayrımlarında bekleyeceyımm cıftealan yangın yolundan yangın gozetleme kulesı ve gumusder eplajı sonr ayvant bentı cevresı ve kırıcı bır donus vereceksın gazzzıııııııııııııııııııııııııııııııııııııı:)

WAY WAY WAY metin abi bana ha!!!
sen o bahsettiğin yolda boşver beklemeyi, kafa çekebileceğinimi zannediyorsun :):):)

metincetin
19-10-2006, 06:27
Şart değildir hocam..

nezıh abı o makına dakara hazırlanmıs ınanın kınk mars sagda ve elektırık starterde olacak ama sızlerın pasa gonlunuz bılır

metincetin
19-10-2006, 08:47
sızler ancak resımlere bakarak bayılıyorsunuz bır de arazıde bayılsanız memo abı kım tutabılmıskı benı bır mısal vereyım sana dunya agırsıklet boks sampyonu yolda yururken adamın bırıne omuzu carpar adama doner benım kım oldugunu bılıyormusun der ve spıyon nakavut olur ya

EnduroCu
19-10-2006, 10:02
Şart değildir hocam..

sen o makineyi vurdurarak çalıştır, ben de choperciyim :D

onuro
20-10-2006, 01:58
valla ben kaç yüz kez bastım bilmiyorum ama ayağım kırılmadı. Ama bir ktm kick kolu kırdım. Kullanıcı hatası işte, sinirden kurmadan basınca mile geçtiği yer kırıldı.
Ama arazide yorgunluğun üstüne ters bir yerde stop edince kick adamı mahvediyor. e-starter kit satılıyor, ama biraz tuzlu. google'da xr650 diye aratın fanatiklerinin sitesi var, orada birçok bilgi mevcut.

yeni tasarımlı EC'de ilk mesajım sevgiler,
eski tasarıma alışmıştım, güzeldi.

Engin1711
20-10-2006, 02:04
Hocam, bu XR'de DEkomprasyon var mı?

AykutErda
20-10-2006, 02:20
ENGİN 1711,dostum;makine 650cc ve bu kadar büyük makineleri dekomp olmadan basamazsın.Yani XR650R'da dekomp. levyesi var lakin başka da birşey yok.

metincetin
20-10-2006, 05:08
beyenılmeyen xr650r ve ktm 640 alınır kınk marşla nasıl calıstırılır kursu verılır ayrıca ben ktm de xr da dokunmatık olarak calıstırırım tabı bu deyıldır e starter olmasın ıkısıde olacak olacak olacak vereceksın gazııııııııııııııı

metincetin
20-10-2006, 05:11
Şart değildir hocam..

onu kım ıtecek ama tahtalı dagından asagıya vurdurursan olur

profi
20-10-2006, 07:15
sızler ancak resımlere bakarak bayılıyorsunuz bır de arazıde bayılsanız memo abı kım tutabılmıskı benı bır mısal vereyım sana dunya agırsıklet boks sampyonu yolda yururken adamın bırıne omuzu carpar adama doner benım kım oldugunu bılıyormusun der ve spıyon nakavut olur ya

Metin abi ben biraz karıştırdım galiba, yoksa bilerek mi söyledin.

bizim şampiyonumuz = metinçetin
biri sokakta yürürken sana omuz mu attı?
bilerek sataşmış olmasın, belki de tanıyamamıştır seni.

burdan alınacak ders neydi, harbiden kafam karıştı.

profi
20-10-2006, 07:19
sen o makineyi vurdurarak çalıştır, ben de choperciyim :D

sen yinede chopperci olma, bize endurocu olaraktan lazımsın.
ancak neden böyle söyledin, ben bir çok kez xt600 ü vurdurarak çalıştırdım, hatta uygun koşullarda DR800 ü bile çalıştırıyorum (İznik'i karıştırma lütfen)

profi
20-10-2006, 07:22
valla ben kaç yüz kez bastım bilmiyorum ama ayağım kırılmadı. Ama bir ktm kick kolu kırdım. Kullanıcı hatası işte, sinirden kurmadan basınca mile geçtiği yer kırıldı.
Ama arazide yorgunluğun üstüne ters bir yerde stop edince kick adamı mahvediyor. e-starter kit satılıyor, ama biraz tuzlu. google'da xr650 diye aratın fanatiklerinin sitesi var, orada birçok bilgi mevcut.

yeni tasarımlı EC'de ilk mesajım sevgiler,
eski tasarıma alışmıştım, güzeldi.

malum kit ile ilgili birçok link ve foto bende mevcut, daha önceki topic de sıralamıştım ancak buraya yeniden sunmam biraz zaman alacak. :)

metincetin
20-10-2006, 09:08
ısımız gucumuzu bırakacagız bırde makına ıtıcez makın saat gıbı olmalı kullananında yanındakılerınde keyfı kacar

metincetin
22-10-2006, 10:18
Metin abi ben biraz karıştırdım galiba, yoksa bilerek mi söyledin.

bizim şampiyonumuz = metinçetin
biri sokakta yürürken sana omuz mu attı?
bilerek sataşmış olmasın, belki de tanıyamamıştır seni.

burdan alınacak ders neydi, harbiden kafam karıştı.

mehmet abı hala guluyorum o bır gercek ama senın ıcın gecerlı deyıl suleyman abıyede dedım uzun bır rallı yapalım tum endurocularda gelsın hıc fark etmez sızlerın bıttıyı yerden ben yenı baslarım unutmayın yorulmak ıstemıyorsanda hep gaz vereceksın bye bye

yzglcXR
23-10-2006, 03:17
katagorisi içinde enfazla "+" puan alan makina bence XR650R en büyük eksikliği ise gerçekten sadece kick start olması, varsın olsun.
alacayim bir tene koydum kafaya.
Yakışır be adaşım, sen bakma metin hocama, hem Aykut hocamın dediği gibi kolay çalışır,

emme velakin, metin çetin demiş ki :

Yaw metin hocam söylediğin adama bak bir nicki bilem prof-i- sör =M.PANK
aha resmi, verecek siparişi, oturup monte edecek 2 saatte, sonrasında hem e.start, keyfi, hemde yedekte kick start

http://img147.imageshack.us/img147/9810/2estartup4.jpg (http://imageshack.us)

sonrada çamurun tadını çıkaracak, şekildeki gibi,

http://img138.imageshack.us/img138/8132/estartxrbt4.jpg (http://imageshack.us)

Harduro hocama katılıyorum bende, böyle bir motorum olsun, ben her türlü çalıştırmaya hazırım, metin hocamlada karşısına geçip sesini dinler çay içeriz çiftealanda..
Sevgiler..;)

uzUn
23-10-2006, 08:10
bir ucundan ben de katılayım tartışmaya. e-starter gerekli diyorsunuz ama aküm öldüğü için kick'le idare ediyorum. yokuşta kaldım, boşa taktım, ön freni sıktım, baskım kick'e çalıştı. yokuş aşağı vurdurdum yine çalıştı üstelik ilk seferde. benim makine mi çok iyi, yoksa ben mi çok iyiyim??:D

metincetin
23-10-2006, 11:32
bir ucundan ben de katılayım tartışmaya. e-starter gerekli diyorsunuz ama aküm öldüğü için kick'le idare ediyorum. yokuşta kaldım, boşa taktım, ön freni sıktım, baskım kick'e çalıştı. yokuş aşağı vurdurdum yine çalıştı üstelik ilk seferde. benim makine mi çok iyi, yoksa ben mi çok iyiyim??:D
arkadaslar sızler ısın gırgırndasınız ah bır beraber olsak ta omakınayı calıstırın sızlerın soyledıyı gıbı bende gorsem surada yazıyorum calıstıramasınız oyle yemeyını yerım cayı ıcerımayrıca sızlerı hastaneye bıle gotururum kaygan zemın nasıl vurduracaksın uzunnnnnnnnnnnn ama sız ankara takımısınız unutmayın ben kınk mars ustasıyım tt600r sımdı ıse en son yamaha ve tt600s kullanıyorum ne ıse boyle gıderse honda elektırıklı starterlı 650 cıkarır

ha aklıma geldı madem her kosulda rahat calısıyorsa neden e starter koymuslar SONRADAN bye bye bye vereceksın gazzzııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı ı:)

yzglcXR
24-10-2006, 03:47
beyenılmeyen xr650r ve ktm 640 alınır kınk marşla nasıl calıstırılır kursu verılır ayrıca ben ktm de xr da dokunmatık olarak calıstırırım tabı bu deyıldır e starter olmasın ıkısıde olacak olacak olacak vereceksın gazııııııııııııııı

arkadaslar sızler ısın gırgırndasınız ah bır beraber olsak ta omakınayı calıstırın sızlerın soyledıyı gıbı bende gorsem surada yazıyorum calıstıramasınız oyle yemeyını yerım cayı ıcerımayrıca sızlerı hastaneye bıle gotururum kaygan zemın nasıl vurduracaksın uzunnnnnnnnnnnn ama sız ankara takımısınız unutmayın ben kınk mars ustasıyım tt600r sımdı ıse en son yamaha ve tt600s kullanıyorum ne ıse boyle gıderse honda elektırıklı starterlı 650 cıkarır

ha aklıma geldı madem her kosulda rahat calısıyorsa neden e starter koymuslar SONRADAN bye bye bye vereceksın gazzzııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı ı

Metin hocam inşallah bizde alırsak, gelir kurs alırız kıck start için, çiftealanda çayını da içeriz, sen yeterki vericem de, sonra da adaşım prof-i ile de takarız bir kit, tadına doyulmaz, fakat ben en başından beri Aykut hocama katılıyorum, bu makinada kıck start yeterli ve makinayı daha havalı gösteriyor diye, benim fikrim tabii, çalıştıramazsam o ayrı sizler ne güne duruyorsunuz, elbet biriniz kurs verir değilmi, biraz takıldık yaw, kimse alınmadı umarım, işin gerçeği bu sele yüksekliğiyle benim parmağım bile zor değer yere, prolinki ayarlasam bile zor, fakat çok keyifli bir makina olduğu belli, ben XR600R'ı denedim, makina da bu, 98 modeli, 2. vitesi bile gaza doymak bilmiyor, Metin hocam dediğin gibi verdim gazı ama doymadı alet, benim aklımı aldı, fakat ben onu alamadım Bolu'ya gelin gitti ne yazıkki..
Sevgiler..

http://img172.imageshack.us/img172/2315/pic0103yw9.jpg (http://imageshack.us)

metincetin
24-10-2006, 03:53
mehmet abi ne alınması bız sızlerın kolesı oluruz yeterkı ec de kalalım ve verelım gazıı neyse senın adasınında herzaman ıfadesını alıyorum yarında gelırse dr 800 den eser kalmaz tabı gazlarsak

uzUn
24-10-2006, 04:43

ha aklıma geldı madem her kosulda rahat calısıyorsa neden e starter koymuslar SONRADAN bye bye bye vereceksın gazzzııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı ı:)

metin abim gırgır geçmek aklımın ucundan geçmedi. ben sadece başımdan geçenleri yazdım. taraklıya gelirken motoru devirdik, belki hatırlarsın anlatmıştım. dünya kadar yol gelmişim takat kalmamış, ben de yokuş aşağı vurdurdum. ilk seferde çalıştı alet. öte yandan e-starter gerekli tabiki; ktm mühendisleri "istanbul endurocusu alırsa bizim motoru, kick basmaya gücü yetmez" diye düşünmüş olacaklar ki koymuşlar e-starteri.:D :D :D (işin gırgırındasınız dediğin için son kısımda dayanamayıp gırgır geçtim, affet)

uzUn
24-10-2006, 04:47

aha da bu sözünü ilk karşılaşmamızda hatırlatacağım. mis gibi kurs bulmuşum kaçırmam. :)

profi
26-10-2006, 10:05
mehmet abi ne alınması bız sızlerın kolesı oluruz yeterkı ec de kalalım ve verelım gazıı neyse senın adasınında herzaman ıfadesını alıyorum yarında gelırse dr 800 den eser kalmaz tabı gazlarsak

Yaw metin abi, görmedim sanma diye yazıyorum, kimin ifadesini alıyormuşsun, ben hiç farkında değilim, heyecandan pozisyonları karıştırıyor olmayasın diyecem, olmayacak.:) :) :)

NTT
26-10-2006, 11:15
kick start'lıları hor görmemek lazım
bir kardeş gibi görmek lazım
yardımcı olmak lazım
duygusal yaklaşmak lazım

Gariban kickstartlılar adına
NTT :D :D :D :D

KORBALA
26-10-2006, 11:19
Hatta bir de estart takmak lazım ki rampanın oratında stop edince çalıştırabilelim...

AykutErda
26-10-2006, 06:52
Dostlar;hadi Husaberg501 takıldı birşey demedim lakin BMW F650GS de laf etmeye başlayınca...;Korbala dostum,XR650R öyle bildiğin gibi bir makine değildir,anlatılmaz yanlızca yaşamak gerekir..F650GS arazide XR650R'ı yanlızca seyreder;varsın kick-start olsun,gazı verdiğin zaman araziyi kazır,taşı toprağı söker atar..

profi
26-10-2006, 06:59
aykut hocam bakma sen ona, maksat provakasyon olsun, yoksa neyin ne olduğunu o da bilir.

cumhur imzana bir de "XR" depebülüüü satırı ekleyelim, bu gidişle nasıl olsa gelecek başına. hehe.

metincetin
26-10-2006, 08:08
kick start'lıları hor görmemek lazım
bir kardeş gibi görmek lazım
yardımcı olmak lazım
duygusal yaklaşmak lazım

Gariban kickstartlılar adına
NTT :D :D :D :D

abı kesınlıkle sızleri kardes ve abı gozu harıcten gormedım gorememde ben senelerdır arazıde tt600r kullandım yasadıgımız tecrubelerı sızlerle paylasmak ıstedım e marsın olmayacagı yer ya kum tepe veyahutta dık tırmanıslar ıcın ıdealdır her seyın bası hafıflık saygılarımla

Teoman
26-10-2006, 09:07
İşi bilen adam her motoru heryerde çalıştırır.E-start da olsa kick start da olsa farketmez.Bu bağlamada e-start olmazsa olmaz değildir,teknoloji imkanlarının elimizin altına sunduğu bir kolaylıktan ibarettir.Çok kelam delikanlıyı bozar :)

Saygılarımla

Not :Bütün XR'lara saygı duyuyorum . Biraz daha hafif olsaydılar ,bir tane alırdım bile .. :) :)

KORBALA
27-10-2006, 12:04
Bişe demiyoruz hocam xr a ... Bi estarteri olsa bide trafik izni belki de onu almıştık... Acemi adamı bozar kikstart ... Bu arada değil XR scutter bile tepebilir henuz beni :)

Gece
27-10-2006, 12:22
Abi sen Bmw den dolayı nazik motora alisiksin. Çık XR ın üstünede kendine gel. Sana ne der onun tepkimesi :)

Teoman
27-10-2006, 08:40
Ustalar, bu XR KTM'nin yari fiyatinda olmasaydi eminim daha cok saygi duyardiniz. Ucuz ya begenmiyo kimse :)

metincetin
27-10-2006, 09:25
benım konustuklarım cumle alem ıcın gecerlıdır bunu bılende bılmeyende kulanıyor ve yazıyor bunlaarı masadan cok arazı ve arazı yarıslarında hangı makına kullanılır cok ıyı bılırım cogu zaman yan ayakca bıle makınaya konmaz anlayanlarda anladı sanırım unutmadan sunuda soylayayım tt600s var bende o bıle kınk marslıdır

sbtoker
07-11-2006, 09:00
Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Bu XR 650 arazide giderken şahsen görme fırsatım oldu. Kesinlikle çok çok iyi bir makina. Sadece zıplama yaparken biraz sert düşüyor gibi gözüktü makina ama bir moto krostan çok daha farklı yanlar içeriyor. Arazide korkunç torkuyla ancak iyi binicilerin tam kapasite kullanabileceği bir motor gibi gözüktü. Bence süper bir makina. Ayrıca Honda olması büyük artı diye düşünüyorum. Düz toprak bir alanda (-ki Baja yarışları bu tür alanalarda yapılıyor) rakipsizdir bu makina. Zaten "King of Baja" motto su ile satılıyor yurt dışında. Ben motokros da kendimi ilerletmek için bir CRF 450 R aldım ama bunu almasaydım kesin XR650 alırdım. Bakım aralıkları çok uzun bu da böyle bir makina için büyük artı.

Bülent TOKER

KTM
07-11-2006, 09:58
King of Baja motto su ile satılabilir ama müşterilerive kullanıcılarıda BRP (Big Red Pig) yani büyük kırmızı domuz diye adlandırmıstır.

Bana kick startlı motor terstir, çamur içinde yokuşta ecel terleri dökmek istemem , şasemin sağlam olmasını , amortisörün atlayınca yerinden çıkmamasını beklerim , denge beklerim , istediklerimi ben KTM de buldum , XR veya KTM arasında gidip geldim ama XR hakkında pek pozitif sey duymadım ...

profi
07-11-2006, 11:20
King of Baja motto su ile satılabilir ama müşterilerive kullanıcılarıda BRP (Big Red Pig) yani büyük kırmızı domuz diye adlandırmıstır.

Bana kick startlı motor terstir, çamur içinde yokuşta ecel terleri dökmek istemem , şasemin sağlam olmasını , amortisörün atlayınca yerinden çıkmamasını beklerim , denge beklerim , istediklerimi ben KTM de buldum , XR veya KTM arasında gidip geldim ama XR hakkında pek pozitif sey duymadım ...

barbaros hocam, kick start tepkini anlıyorum ancak diğerleri ciddi iddialar ve bunların XR650R da zemin bulduğunu düşünmüyorum,
yani Xr ın amortisörü sence yeterli güvenirliğe sahip değil mi?
şase konusundaki tereddütlerinin sebebi nedir, şahsen enduro makinada kuvvetli ve bir o kadar da hafif şaseden yanayım.
denge konusu da ayrı bir mevzu, KTM in denge dinamizmi şüphesiz tartışılmaz ancak XR ın ondan geri kaldığı konusunda sana katılamıyorum.
bence XR daha bir (hatta tamamen) arazi kullanımı üzerine şekillendirilmiş, KTM 640 ise bir doublepurpose olarak farklı bir klasmanın ürünü.

KTM
07-11-2006, 11:34
Yok babo ben XR a bok atmıyorum yanlıs anladın , onceki kullandığım motorlara gore KTM yada XR için alaka kuruyorum ...KTM den cok memnun oldugumu XR için ise pek hayırlı şeyler duymadığımı soyluyorum .)

profi
07-11-2006, 12:30
Yok babo ben XR a bok atmıyorum yanlıs anladın , onceki kullandığım motorlara gore KTM yada XR için alaka kuruyorum ...KTM den cok memnun oldugumu XR için ise pek hayırlı şeyler duymadığımı soyluyorum .)

:) yok bea barbaros öyle bir iddiam olmaz, yalnız test ettiğini düşünerek harbi harbi korkmuştum :)
KTM gerçekten güzel makine özellikle bizim gibi tek makineyi hem arazide hem yolda kullanmayı amaçlayanlar için, yalnız ekstra tamamen duygusal bir makine :)

AykutErda
07-11-2006, 07:46
Dostlar;yaklaşık bir yıldır XR650R var bende ve dere tepe,asfalt,işe güce gitme,şehir trafiğinde azmaca netekim her numarayı yaptım makineyle..

Doğrusunu isterseniz şehrin merkezinde insan kalabalığının içinde şaşkın bakışlar altında parala kürele kick-start gibi maço bir hareket yapmak,havalı bir iş..
Lakin KTM dostumun dediği gibi çamurda boğuşurken yada dik bir çıkış sırasında makine stop ederse sıkıntı oluyor tabii.

Ama XR650R'ın şasesi tamamen aliminyum ve KTMAdv'den daha dayanıklı ve daha hafif olduğunu düşünüyorum.
Amortisörlerinden sorun çıkartan XR650R hiç duymadım ama KTMAdv'nin amortisörlerinin sürekli keçe patlattığını biliyorum.
Kırsalda XR650R'ın dengesi ise mükemmeldir,pergel gibi döner inanın;ama KTMAdv'de çok dengeli bir makinedir..

profi
07-11-2006, 07:59
olay budur aykut hocam, konuyu aydınlığa kavuşturmuş bulunuyoruz, en kısa zamanda bir XR650R sahibi olunacak (notumu aldım)

KTM
07-11-2006, 11:46
XR hiç kullanmadım , bir gün fırsat bulursam izlenimlerimi 1. elden iletirim . Keçe problemi dogrudur ama çorap geçirerek sorunun üstesinden gelinebilir.Malum TT dede çorapsız olarak çamurlu bırakınca keçeleri çabuk yiyordu bütün enduroların sorunu bu .)

Şaşi konusuna gelince benim bildiğim kadarıyla XR ın alüminyum şasesinin bir kullanıcı ağırlık limiti var. Lakin KTM nin krom-molibdenyum şasesinin cok sağlam olduğunu KTM nin pahalı olmasının ilk nedeninin bu elementten kaynaklandığını anımsıyorum .

Ama ne olursa olsun XR 650 fiyatına göre cok başarılı bir motor . Tek kişilik olması ise dezavantaj . Tek kişilik olmasaydı veya bir motorum daha olsaydı bende XR tercih edebilirdim .

NTT
08-11-2006, 09:49
Şaşi konusuna gelince benim bildiğim kadarıyla XR ın alüminyum şasesinin bir kullanıcı ağırlık limiti var.
şşşşşşş limit mimit bozar bizi :D :D :D ne o bana haram mı şimdi xr? :eek: :eek:

KTM
08-11-2006, 10:12
Aaa valla Abem bildiğim kadarıyla limit 120 kg , sana ufak gelebilir bu motor :P

AykutErda
08-11-2006, 06:57
Nuri dostum;sana bir güzellik yapabilirim;ara beni..

Barbaros,dostum;ilk karşılaştığımızda,makineleri değişiriz bir ara,olur biter,Pamukova'da söyleseydin keşke..Yanlız uyarıyorum,XR650R kullanan kendi makinesinden soğuyor,sonra demedi deme..

ÖRNEK;En son Akgün kullanmıştı,benim makineyi,sonra kendi makinesine bindiğindeki yüz şeklini anımsıyorum,sonradan çok üzülmüştüm Akgün kardeşime..

Teoman
08-11-2006, 08:07
Ama XR650R'ın şasesi tamamen aliminyum ve KTMAdv'den daha dayanıklı ve daha hafif olduğunu düşünüyorum.
..

Her ikisininde şasesini kıran yoktur heralde;) bu yüzden o ondan,bu bundan dayanıklı olup olmaması bi artı sağlamaz bence ama sizin de değindiğiniz gibi XR ktm den kesinlikle daha hafif ve yapı olarak daha basit soba borusu kadar bi silindiri ,kol gibi bi pistonu var o kadar .Honda genel prensip olarak makinayı basit yapmış ki sorun çıkarmasın .Öyle bilmem ne sensörü , 3 tane yağ filitresi,
hidrolik debriyajı yok.Ne kadar az zerzavat o kadar az sorun hesabı.Bunun yanında KTM de az değil wp amortisörler ,magura gidonlar ,hidrolik debriyajlar :) bi kliması eksik :) Her ikisi de alınır keyifle binilir makinası .Aslında motora tekbaşınıza biniyorsanız ikisi de aynı işi görür ama birisi daha pahalı ;)

Hey koçum be :) ne makine ama ...
http://img293.imageshack.us/img293/3720/resim055hb8.jpg

KTM
08-11-2006, 10:49
Barbaros,dostum;ilk karşılaştığımızda,makineleri değişiriz bir ara,olur biter,Pamukova'da söyleseydin keşke..Yanlız uyarıyorum,XR650R kullanan kendi makinesinden soğuyor,sonra demedi deme..

Prensip olarak kullanmıyorum abi baskasının makinasını .)) Bi Ustamın KTM sini kullandım, Ama XR bu ,müsait olursan otururum selesine 2 dakka .)

gokhanerciyes68
09-11-2006, 01:47
Aykut abi aykut abi, bir tur da bana versene:)

NeaNDeRTHaL
09-11-2006, 03:58
Bu makinenin ön granajına ayakları uzatıp tek teker yapmak o kadar zevkli oluyor ki anlatamam... :D:D

Hard_Saw
09-11-2006, 09:36
Her ikisininde şasesini kıran yoktur heralde;) bu yüzden o ondan,bu bundan dayanıklı olup olmaması bi artı sağlamaz bence ama sizin de değindiğiniz gibi XR ktm den kesinlikle daha hafif ve yapı olarak daha basit soba borusu kadar bi silindiri ,kol gibi bi pistonu var o kadar .Honda genel prensip olarak makinayı basit yapmış ki sorun çıkarmasın .Öyle bilmem ne sensörü , 3 tane yağ filitresi,
hidrolik debriyajı yok.Ne kadar az zerzavat o kadar az sorun hesabı.Bunun yanında KTM de az değil wp amortisörler ,magura gidonlar ,hidrolik debriyajlar :) bi kliması eksik :) Her ikisi de alınır keyifle binilir makinası .Aslında motora tekbaşınıza biniyorsanız ikisi de aynı işi görür ama birisi daha pahalı ;)

oooo Teoman usta sendemi buralardasın :) hoşgeldin ;)

Abi zevkler renkler meselesi bu kurcalamayın fazla derim bende ......

Bu arada abi bıraktınız madalyayı gittiniz haberiniz vardır umarım :)

vay buda gece etabı ikincisi olmuştu dimi :)

Hey koçum be :) ne makine ama ...
http://img293.imageshack.us/img293/3720/resim055hb8.jpg

kuşçu
09-11-2006, 11:15
hocalar estart 2 veya 3 dişli yardımı ile hareketini kranka vermekde. Buda krank üzerine ekstra sürtünme ve yük oluşturmakta. Buda 5-10 bg gibi bir güç kaybına sebep olmakda. 61 bg güçü oluşturmak için bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor.Artı maliyet.

Teoman
09-11-2006, 11:24
Özhan babo sen bırak madalyayı usta bizimkiler isimsiz kahraman heheeh :)

Sen yarışa gel hocam hem usta da gelecek

Hard_Saw
09-11-2006, 12:45
Özhan babo sen bırak madalyayı usta bizimkiler isimsiz kahraman heheeh :)

Sen yarışa gel hocam hem usta da gelecek

usta ankara yarışına zorya :(

vay usta yine hain plan yapmış anlaşılan hehe :D

Teoman
09-11-2006, 11:04
usta ankara yarışına zorya :(

vay usta yine hain plan yapmış anlaşılan hehe :D

"Siz yarışa girceniz ben duracam haa "dedi usta "Kambersiz düğün olmaz "dedi

hehehehehhe :D "benim motor gitmez " filan da dedi ama onu söylememeyim :D

Hard_Saw
13-11-2006, 04:08
"Siz yarışa girceniz ben duracam haa "dedi usta "Kambersiz düğün olmaz "dedi

hehehehehhe :D "benim motor gitmez " filan da dedi ama onu söylememeyim :D

Usta tarihi karıştırmış hafiften söliyim :D

XL200
02-12-2006, 01:40
Peki herkez Kickstarttan bahsediyor ama bence en buyuk sorun Plaka olayi...

Yani ruhsat isini nasil halletmeyi dusunuyorsunuz?

Bu makineye plaka verilmiyormus bu bilgiyi bir açarsaniz bizde alip almayacagimiza karar verelim.

Yoksa gerisi hikaye alacaksin ve bineceksin...

Gücün olduktan sonra bende biliyorum KTM Almayi Biri 12 lira Birisi 18 lira karar senin.

profi
02-12-2006, 03:40
Peki herkez Kickstarttan bahsediyor ama bence en buyuk sorun Plaka olayi...

Yani ruhsat isini nasil halletmeyi dusunuyorsunuz?

Bu makineye plaka verilmiyormus bu bilgiyi bir açarsaniz bizde alip almayacagimiza karar verelim.

Yoksa gerisi hikaye alacaksin ve bineceksin...

Gücün olduktan sonra bende biliyorum KTM Almayi Biri 12 lira Birisi 18 lira karar senin.

hocam piyasada onlarca plakalı xr650r var, çıkaran bayi çıkarıyor, bence problem yok plaka konusunda:confused:

sondurak
02-12-2006, 04:27
Dostlar;yaklaşık bir yıldır XR650R var bende ve dere tepe,asfalt,işe güce gitme,şehir trafiğinde azmaca netekim her numarayı yaptım makineyle..

Doğrusunu isterseniz şehrin merkezinde insan kalabalığının içinde şaşkın bakışlar altında parala kürele kick-start gibi maço bir hareket yapmak,havalı bir iş..
Lakin KTM dostumun dediği gibi çamurda boğuşurken yada dik bir çıkış sırasında makine stop ederse sıkıntı oluyor tabii.

Amortisörlerinden sorun çıkartan XR650R hiç duymadım ama KTMAdv'nin amortisörlerinin sürekli keçe patlattığını biliyorum.
Kırsalda XR650R'ın dengesi ise mükemmeldir,pergel gibi döner inanın;ama KTMAdv'de çok dengeli bir makinedir..
Aykut hocam 20000 Km ADV ve henüz hiç keçe meçe patlatmadı, XR amortisörünün on katı da iş yapmıştır evelallah hiç gıkını çıkartmadan. Sen bir çamur ve rampada motoru sustur ve çalıştırmaya çalış da sonra görüşürüz, şehirdeki gibi havalı olmuyor bir de köpek möpek varsa etrafta walla ... motoru sattırır bedavaya!

AykutErda
02-12-2006, 07:02
Erdem,dostum;
Senin KTMAdv'yi yakın takibe aldım zaten,makineyi sen 0'dan aldığından beri.Ama bende aldım seninle aynı zamanlarda XR650R'ı.İkimizde satmayı düşünmediğimize göre,KTMAdv ve XR650R testi biziz.

Yücegök ikimizide utandırmasın,uzun yıllar binelim,makinelerimizle yaşlanalım,dostum benim yaa.

Lakin ben 400 yıl enduro yapmaya karar verdiğimi de MuratKızak'a söylamiştim.Hem de KickStart yaparak...

tayfun41
03-02-2008, 10:46
XR 650 R benim olsunda elmarşı olmasın BEN TEKME ATARIM sonrada KARŞIMA CIKMAYIN üstünüzden atlarım COK YAKINDA PAMUKOVA SIRTLARINDA SESİMİ DUYACAKSINIZ başka bişede demiyorum HELEDE ARIZA41 E BANASAVURDUGU TAŞLARIN HESABINI SORACAGIM