PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fren diski arıyorum

ruhiaykol
13-10-2006, 04:05
salcano SM200GY-2 motosikletim için arka tekerin fren diski lazım. Çok acil.
bu motor çin malı bazı başka firmalarında aynı modeli değişik isimlerde getirdiğini biliyorum . ama ufak bir kasabada oturduğum için profsoyyonel tamirci vede yedek parçaya ulaşmak sorun . fren diski konsunda internetten ulaşabileceğim adres bilen varsa ilginizi bekliyorum arkadaşlar.

onurserdar
13-10-2006, 08:08
kardeş eski diske nooldu?

metincetin
13-10-2006, 11:02
gobek kuturunun olcusunu gonder

ruhiaykol
14-10-2006, 11:16
Metin abi en kısa sürede söküp fotoğraf vede ölçülerini buraya aktarıyorum
onur hocam eski disk sekiz çiziyor genleşme yaptı bunedenle pompa sürekli baskı yeniliyor gibi oluyor vede fren giderek kitleme yapıyor

profi
14-10-2006, 11:50
bu olayın sebebi uzun bir frenleme sürecinin ardından sıcak diskle suya girilmesi olduğunu söylersek hata yapmış olmayız herhalde.
bu arada muadili diğer ithal çin markalarını da araştırabilirsen sana burada bir servisten disk temin etme olanağımız olabilir.

NeaNDeRTHaL
14-10-2006, 11:56
bu olayın sebebi uzun bir frenleme sürecinin ardından sıcak diskle suya girilmesi olduğunu söylersek hata yapmış olmayız herhalde.Bunu öğrendiğim çok iyi oldu...

ruhiaykol
14-10-2006, 12:16
hocam fren aşırı sık baskı yapıp hem kitlenmiş oluyor hemde aşırı derecede ısınmış.havasını alırken boşa çıkan fren yağıda haliyle diskin üzerine akmış oluyor.
birde çin malı motorların çoğu servisi hiç bişeyden anlamıyor mobilet tamircileri olmuş motor tamircisi bir civata eksikliğinin başıma açtığı dertlere bakın
en ufak bir parçanın motosiklette çok önemli yeri olduğunu anlamış oldum ama büyük bir musibetle.

bu disk olayın ana sebebi ; aslında enteresan bir hikayesi var. motosikleti sıfır aldım. vede haliyle civataları çok iyi kontrol etmek gerekir titreşimden dolayı gelen gevşemeler oluyor.benim motor bloğunun en altında kadroyla birleştiği civata düşmüş. bende motoru servise götürdüm. o civatayı farkedene kadar zorlamadan meydana gelen kadroda birkaç milim açılma olmuş. usta civatayı takamadı sonrada bu civata olmasada motorda sorun olmayacağını söyledi. ben motora binmeye devam ettim. sonrada motorda yaklaşık 10 cm lik çökme meydana geldi. motosikletin kasislerde çamurluk tekere oturmaya başladı. ve frende gitti bizim bu arada onu sona saklıyorum.birde baktım benim kadro ortadan bölünmeye başladı amortisör hizasındaki kadro demirlerinden ikisi koptu. vede başladım motoru ters çevirip incelemeye. baktımki benim motordaki esneme o eksik civatanın olduğu yerden yapıyor amortisörü aşmış olay ardından kasilerdeki esnemeden dolayı motorun eksozu bizim frendiskine vede pompasına baskı yapıyor bizim fren kitlenmesi bundan kaynaklanıyor. taben başladım servise duaya . götürdüm motoru usta civata olayını hatırlamıyor civatasız motora binilirmi abi sen neyaptın diyor . benim haliyle adama girişmem lazım ama gülmekten yıkılıyorum.ustanın düştüğü komik durum için. ve benim tariflerimle kadrodaki kopma vede yamulmayı bir nebze düzelttik civatayıyerine taktık ama servis elişmizde vede firmanın başında fren diski bulunmamaktadır . inşallah birkaç ay içinde parçayı çinden getirecez diyor .:d:d
siz siz olun ucuz diye kaliteden ödün vermeyin satın alınan malın servis vede parça garantisi çok önemli para yetmiyosa düşük model alın ama marka alın abi aldığınız malın servisini araştırın vede yerinde görün.

profi
14-10-2006, 12:41
ruhi hocam bu yılan hikayesinin ardından sırf disk ile yırtacaksanız walla çok şanslısınız :)
tam bir brezilya dizisi olmuş sizin maceranız, geçmiş olsun.