PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım Lütfen...

gokhanerciyes68
09-12-2006, 06:26
Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi bende zealsun 200 lük makina var.
Haftasonu arazide ciddi eğimli bir orman yolunda makinayı fazla zorladım. Biraz sonrasında debriyaj kavramamaya başladı ve aleti eve kadar sürüklemek zorunda kaldım.
İlk başta debriyaj teli koptu sandım ama telde sorun yoktu. Sanırım balataları yedim. En azından benim şimdilik düşündüğüm bu.
Elimizdeki veriler: Motor çalışıyor, durduğu yerde vites geçişleri oluyor ama debriyajı sıkıp vitese geçirdiğimde makinayı, alet ilerlemiyor. Sanki devamlı boş vitesteymiş gibi.Sizden ricam gerçektende sorunum balataları yemiş olmamdan mı yoksa başka bir sorun mu var.
İsterseniz fotografta ekleyebilirim.
Korbala hocam sana çok yakın oturuyorum. (pendik -Kurtköy)
Balatanın nasıl değiştirileceği konusunda bilgisi -fotografı olan varsa çok sevinirim.
İyi sürüşler

dr_inanc_sargin
09-12-2006, 07:00
balataları yemişsin, başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

TenereAhmet
09-12-2006, 07:06
Dostum yapabileceğiniz fazla bir şey yok.Kendine iyi bir usta bul,kendin makineni kurcalama elinden geliyorsa iyi,gelmiyorsa elleme.

gokhanerciyes68
09-12-2006, 08:20
Hocam motora aşina oldum sayılır, biraz önce yağı boşaltıp sağ motor kapağını açtım. Ve sorunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalıştım. Debriyaj balatalarını görüyorum ama neresinden ve nasıl bir sorunu olduğunu anlayamıyorum. Bu nasıl anlaşılır ki?
Yeni balataları almadan önce gerçektende sorunun bu olduğundan emin olmak istiyorum.
Teşekkürler

profi
09-12-2006, 09:22
Hocam motora aşina oldum sayılır, biraz önce yağı boşaltıp sağ motor kapağını açtım. Ve sorunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalıştım. Debriyaj balatalarını görüyorum ama neresinden ve nasıl bir sorunu olduğunu anlayamıyorum. Bu nasıl anlaşılır ki?
Yeni balataları almadan önce gerçektende sorunun bu olduğundan emin olmak istiyorum.
Teşekkürler

iç kısmın fotolarını koy, üzerinde konuşalım.!!!

KORBALA
09-12-2006, 10:39
Gökhan hocam kolay gelsin. Kırılma sesi falan duymadıysan bence de balataları sıyırmışsın demektiir :(

Aydos dağını geçip Kurtkoye yol bulmayı düşünüyorum yakında. Görüşebiliriz umarım:)

EnduroCu
09-12-2006, 10:44
ya balatalar gitti ya da balataların bulunduğu debriyaj tası sıyırdı veya gevsedi

metincetin
09-12-2006, 11:05
debriyaj telinde boşluk yoktuysa balataları yaktın
deyişim icinde bir takım balata al ve deyiş deyişmekte okadar zor deyildir

Hoca
10-12-2006, 07:07
Sana kolay gelsin derim.Yapacak birşey yok arazıde yakar keratalar.