Orijinalini görmek için tıklayınız : Varsayalım Bir Garaj Kuruyorum :)*KORBALA*
Madem son günlerin modası tamir oldu; bir beyin fırtınası da ben açayım! :) Varsayalım oldu ve bir garajlık yer bulduk. Bulduk ya içeriye ne koyacağız? Neler gerekli ve olmazsa olmazlarımız nelerdir ?
Cumhur, "olmazsa olmaz"; bilek ve yürek, alet edevat her şekilde tamamlanıyor.
dr_inanc_sargin
09-12-2006, 02:57
anahtar takımları, pense çeşitleri(pense, kargaburun, yan keski vb), tornavida çeşitleri(yıldız, düz vb), alyan takımı,imbus takımı, lokma takımı, iyi bir tezgah, malzemeleri asmak için güzel bi stand, yağdanlık, huni, yağlanan yerleri silmek için tiner yada yağ sökücü bişeyler, üstübü bolca, tezgah üzerine sabit güzel bir mengene, motorda rahat çalışmak için motoru üzerine oturtulacak bir staand, arka lastiği havada tutan bi alet var ondan, ulaşılması zo yerlere düşen civataları almak için anten mıknatıs, levye, segman anahtarı,değişik boylarda törpü, çeşitli yapıştırıcılar, pompa,falçata,conta, sıvı conta, çekiç, plastik çekiç, avometre, sigorta takımı,lehim makinası, lastik yapıştırıcısı, yedek ampuller, kelepçe çeşileri, civata-somun- pul takımı, damardan kanaları çeken bi radyo, bi tulum, çaydanlık, mini buzdolabı, arasıra yanına uğrayacak muhabbet edecek arkadaşlar, arabayı da kurcalarım dersen kriko ve 2 tanede takoz edinirsen değmeyin keyfinize... eksik çoktur, ve hiç bitmez, listeye ekleyin bakalım :)
ruhiaykol
09-12-2006, 03:29
ufak birde hava komprosörü olsa iyi olur
TurgayAlan
09-12-2006, 03:57
İhtiyaç duyulabilecek çoğu kalemi sayın dr_inanc_sargin,bir kalemi sayın ruhiaykol ve olması gereken en önemli şeyi de sayın profi sıralamış ancak,akü şarjı için sağlam bir DC adaptörün olması da çoğu zaman bize yardımcı olacaktır,diye ben de katkıda bulunmak istiyorum..:)
Haydi sıralamaya devam..Sağlıcakla kalınız..
TenereAhmet
09-12-2006, 07:11
Lif de gerekli,ama en önemlisi ustalık ve el becerisi gerekli.Birde modern çektirme aletlerinin hepsi,onlarsız asla olmaz.:rolleyes:
metincetin
09-12-2006, 11:01
hepsinden önemlisi araziye cıkıcak makina ve yürek bunlarıda buldunmu gaz verecek bilek
vereceksin gazııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı ı
başka alternetif yok hep gaz:)
Delimengi
09-12-2006, 11:19
Madem son günlerin modası tamir oldu; bir beyin fırtınası da ben açayım! :) Varsayalım oldu ve bir garajlık yer bulduk. Bulduk ya içeriye ne koyacağız? Neler gerekli ve olmazsa olmazlarımız nelerdir ?
bu işe el verecek 20 kişi olmadan olmaz
20 kişi oldumu olmayacak iş yok
iş yapmaya kaldımı 5 kişi ile de yapılır ama sürekliliği sağlanamaz
başlamak için 5 milyar gibi bir para gerekiyor , bu parayla ne ihtiyaç varsa karşılanır ama kalkıp servislerdeki her motor için orjinal takımları almaya kalktın mı , o iş olur yanından çıkar ( ki o takımlarıda bulmak ne derece mümkün oda ayrı konu )
devam etmek içinde ayda 1 milyar gerekiyor ( ki mütavazi şartlarda )kira elektrik su çay tüp vesaire
birde sigortalı olmalı burası ama maliyeti nedir hiç bir fikrim yok
20 kişi olsa bir şehirde adam başı 250 ytl toplanır başlanır
ayda da 50 ytl ile devam edilir
iş bence bir şehirdeki 20 kişide ....
başlamak için 5 milyar gibi bir para gerekiyor , bu parayla ne ihtiyaç varsa karşılanır ama kalkıp servislerdeki her motor için orjinal takımları almaya kalktın mı , o iş olur yanından çıkar ( ki o takımlarıda bulmak ne derece mümkün oda ayrı konu )
devam etmek içinde ayda 1 milyar gerekiyor ( ki mütavazi şartlarda )kira elektrik su çay tüp vesaire
Hocam ben zaten 3 motorluk garaja her ay 100 kaat bayılıyorum, elektrik/su yok, alet edevat ben de çok, bir de etraf küçük bir sanayi sitesi misali, olmayan da hemen temin ediliyor, ama yürekli adam lazım, birlikte hareket edecek :)
Hocaaa kendi kişisel garaj manasında dedim hocaaam :) 20 kişiyi 5 kişiyi naapacan... Bir motorun varsa ve bu işe gönül vermişsen bir garajın ve bakımlarını kendin yapacağın malzemelerinin olması lazım. Alet edevat dışında sarf malzemeleri bazıları için loctite vs malzemeler mesela :)
Bu arada mesajın bir anda şehirlerde EC garajları oluşturma fikri doğurdu...
Delimengi
10-12-2006, 01:19
hocam bende de var aynı dert bende tek motora veriyorum aylık 70 ytl
ki biri garajda biri kapıda iş paranın da dışında , benim hep aklımda olan bir şey bu ama iş biraz kalabalık olma işi bence
birde benim de mesela baya gelir elimden ama insan düzgün bir yer olsun istiyor , eskiden atölye vardı her şeyi yapardım , bu gün çantamda takım olduğu halde zinciri bile kendim ayarlamadım
eksozlar fazla sıkıştırmaktan kahverengi pas çamur neyse artık tuttu , alt korumayı söküp temizlemek lazım ama elim gitmiyor valla , insan bir çay olsun isitiyor mesela sıcak olsun , anlamasada elinden tutmasada bakan olsun istiyor ...
olsa biraz insan olur aslında 100 metre kare falan bir yerde :rolleyes:
EnduroCu
10-12-2006, 02:33
şöyle bir şeyden mi bahsediyorsunuz?
http://www.endurocu.org/bakim/images/DSC00252.jpg
http://www.endurocu.org/bakim/images/DSC00258.jpg
AykutErda
10-12-2006, 02:37
Dostlar;
her biriniz Ankara'da benim diyen ustaları geçtiniz..
Ben Korbala'nın garajında bir Hollandalı eksiği görüyor ve gönderiyorum..
metincetin
10-12-2006, 11:40
kısaca şunu söyleye bilirim ıst da ec nin garajı olacaktır pek yakında
kapalı
ful takım
yıkama
sıcak
ve en önemlisi makinalar yanlız kalmayacak:)
ha unutmadan söyleyeyim garajda bir xr650r yoktur
MK hoca sen fazla mı abarttın yoksa KTM için o kadar malzeme mi gerekiyor ...
TenereAhmet
10-12-2006, 05:29
Başarının ilk şartı arzudur,ne istediğini bilmektir.Arzu,tohumlarınızın ekilmesidir.:)
MK hoca sen fazla mı abarttın yoksa KTM için o kadar malzeme mi gerekiyor ...
işte KTM için gerekli ana malzemeler :) hatta :D
http://img245.imageshack.us/img245/3043/dsc00252yq0.jpg
AykutErda
10-12-2006, 07:03
MetinÇetin,şöyle diyor
''ha unutmadan söyleyeyim garajda bir xr650r yoktur''
MetinÇetin dostum;
her gerçek endurocunun hayalinin bir köşesinde mutlaka XR650R vardır..
Senin garajda olmamasını düşünemiyorum,belki inat etmesen senin de olacak;)
metincetin
10-12-2006, 07:43
MetinÇetin,şöyle diyor
''ha unutmadan söyleyeyim garajda bir xr650r yoktur''
MetinÇetin dostum;
her gerçek endurocunun hayalinin bir köşesinde mutlaka XR650R vardır..
Senin garajda olmamasını düşünemiyorum,belki inat etmesen senin de olacak;)
aykut abi hala evet demedin dede oda olsun:)
NeaNDeRTHaL
11-12-2006, 03:55
profi, hocam naaptın sen, benim garajım o dalap kadar sadece, geri kalan malzemeler odamda, ama annem çok kızıyor :D
profi, hocam naaptın sen, benim garajım o dalap kadar sadece, geri kalan malzemeler odamda, ama annem çok kızıyor :D
???:confused: ben çözemedim hocam, bilmeden bir şey mi yapmışım; "Poatakal Kardeşliği" 'ni betimlemekten başka:confused:
Dostlar;
her biriniz Ankara'da benim diyen ustaları geçtiniz..
Ben Korbala'nın garajında bir Hollandalı eksiği görüyor ve gönderiyorum..
Hollandali dedüün nedüüür. Bi aç da anlayalüüüüm:) Portakal kasası bulundurmam olsa olsa ilaç kolisi olur :P
TenereAhmet
11-12-2006, 03:32
Yapabileceğini düşünen yapar,yapamayacağını düşünen ise yapamaz.Bu değişmez ve doğruluğu su götürmez bir kuraldır.Garajın şifreli kilit anahtarı buyrun açın beyler.:rolleyes:
metincetin
11-12-2006, 08:17
garajı kurdunmu eh artık bir haber edersin
AykutErda
11-12-2006, 08:24
Korbala soruyor;
''Hollandali dedüün nedüüür. Bi aç da anlayalüüüüm''
Korbal,dostum;
Ünlü turizm tekerlemesidir,
''Düşünün Korbala'nın garajında,mutlu bir hollanda'lı'';)
metincetin
11-12-2006, 08:46
holandalı garajında cıraklık yapar onu getir bunu götür anaktarı sil vs:)
Hollanda deyince akla portakal gelir portakalda KTM yi getirir. O manada bir açıklama bekledim ama neyse :) Anlayan çıkmadı :P
metincetin
11-12-2006, 09:06
Hollanda deyince akla portakal gelir portakalda KTM yi getirir. O manada bir açıklama bekledim ama neyse :) Anlayan çıkmadı :P
burası enduro sevenler meydanı futbol deyil
eeeeeeeeeeeeee ne oldu cırak
aykut abi bak kızar
Ohooooo Aykut abi Ankarada kızacak daaaaa İstanbula gelecek deeee... Ohoooo kızsa ne olur ohooooo...
AykutErda
11-12-2006, 09:17
Ne bu??
Çiftealan için çift taraflı İstanbul kıskacı hissediyorum:confused:
metincetin
11-12-2006, 09:23
abi hala tatlı su kurnazlıgı yapıyor
Terliğimi alıp gidiyom bakın.Ne bu Hollanda işi biri annatsın. Aykut abi gelsede toplayamayacam yarılmak üzereyim...
metincetin
11-12-2006, 09:30
a birdtezgah mengene ve holandalı anla kurnazzzzzzzzzzzzz
he garajjjj zaten dersimizin konusu garajdı
:rolleyes: Resmi yokmudur bu hollanda nın... yoksa Loctite midir bu Hollandalı...? Ben bu gece uyuyamam şimdi...
metincetin
11-12-2006, 09:46
doktor başkentte yada eczanede ama eczane daha yakın:)
Metin hoca bu konuyu kapatalım. Aykut abi darıldı galiba. Yaş 50 vardır. Şimdi ayıp olmasın. Gelemeyecek şimdi içinde uhte kalacak ...Ben bilirim nası bişeydir...
metincetin
11-12-2006, 10:04
aykut hocamın yaşı gercekten 50 mi abi bu konu kapandı
sesizlik başladı sus
AykutErda
11-12-2006, 10:11
Dostlar,beş dakika ayrıldık,hemen çekiştirmeye başlamışsınız Ankara'yı....
Yaş görecelidir;
hem ben MuratKızak'a da söylemiştim.400 yaşına kadar yaşamayı hedef koydum,hem de kick-start yaparak,hem de kamyonsuz ve otobüs bagajından nefret ederek..
Ama Hollanda,ah Hollanda..
oh be içim rahatladı sesi çıkınca. Bende bir an atladı motora geliyor sanmıştım... Vicdan azabı çekecektim...:p
metincetin
11-12-2006, 10:46
Korbala soruyor;
''Hollandali dedüün nedüüür. Bi aç da anlayalüüüüm''
Korbal,dostum;
Ünlü turizm tekerlemesidir,
''Düşünün Korbala'nın garajında,mutlu bir hollanda'lı'';)
ABİ BUNA HALA GÜLÜYORUM
SİZLER COK YAŞAYIN 400 DEYİL 3000SENE AH BE ÖLDÜM ÖFFFFF:)
metincetin
12-12-2006, 10:57
garaj herhangi bir ilelerleme varmı
metincetin
12-12-2006, 10:25
hala bir haber yok tamammı garaj
cumhur acil haberdar et bizleri
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.