PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumun yeni arayüzü hakkında

yağmur
26-10-2011, 09:24
Beyler ellerinize sağlık sanırım arayüzle birlikte versiyon da yükseltildi amma benim bir hoşnutsuzluğum var. Renkler çok yorucu olmamışmı yahu? Eminim bana katılan olucaktır :rolleyes:

semih
26-10-2011, 09:29
Bence çok güzel olmuş yapanların eline sağlık Amma yağmur hocamın dediği gibi siyah ve turuncu pastel ton'da olursa biraz daha iyi olur,olmasa da olur;)

TrueLove
26-10-2011, 12:37
Merhaba
Sitede oldukca yararlı yenilikler yapıldı. Muhtemel hatalar olması mümkündür.

Gördüğünüz hataları bu konu altında bizimle paylaşabilirseniz elimizden geldiği kadar düzeltmeye çalışırız.

levent
26-10-2011, 01:45
Renk falan farketmez burada kavga,siyaset,veya tartışma konusu açılmadığı surette siyah beyazda olur.millet birbirine küs kimse ben dahil uzun zamandır yazmıyorum .

Ne olur motosiklet dışında fazla birşey yazmayın millet sıkılıyor herkes birbirini burada tanıdı burada ayrıldı motosiklet sitesinde motosiklet konuşulsun adamın yazma kabiliyeti iyi değilsede yadırganmasın lütfen. Lütfen büyük harflerlede bu yüzden yazdım sağlıcakla kalın.

yağmur
26-10-2011, 02:16
bu prostu görmeden başlık açtım burda da tekrarlayım.. sadece çok kontrast bi renk olduğu için göz yorucu geldi bana forumun ara yüzü o kadar.. ha değişmese de olur alışırız herşekilde ama sadece ben kendi payıma düşeni yazmak istedim :) elinize sağlık sevgiler .. (edit yazı düzeltme)

EnduroCu
26-10-2011, 02:18
son reklam virüsleri vukuatında sonra nihayet forumun surumunu yukselttik, yeni yeni özellikler var, zamanla alışacağız,
lütfen burada fikirlerinizi yazın ki değerlendirip ortak paydaya ulaşabilelim,
bu arada facebook a benzer özellikler de mevcut, kullandıkça keşfedeceksiniz

Webbi
26-10-2011, 03:38
Öncelikle yeni sürümümüz hayırlı olsun hepimize. Normalde siyah ve turuncu beraber güzel bir görsellik sağlıyor fakat bu forumlar için geçerli değil malesef. Siyah zeminin üzerindeki beyaz yazıyı okumak gözleri çok yoruyor. Bir taraftanda turuncu renk parlak olduğu için göz alıyor. Gözlerimizi kısmadan okunmuyor yazılar.(tabi bunlar benim fikrim)
Yazının renkleri siyah olmalı, zemin ve pencerelerde ona göre ayarlanabilir diye düşünüyorum.
Saygılar...

Grhn
26-10-2011, 04:21
Öncelikle yeni sürümümüz hayırlı olsun hepimize. Normalde siyah ve turuncu beraber güzel bir görsellik sağlıyor fakat bu forumlar için geçerli değil malesef. Siyah zeminin üzerindeki beyaz yazıyı okumak gözleri çok yoruyor. Bir taraftanda turuncu renk parlak olduğu için göz alıyor. Gözlerimizi kısmadan okunmuyor yazılar.(tabi bunlar benim fikrim)
Yazının renkleri siyah olmalı, zemin ve pencerelerde ona göre ayarlanabilir diye düşünüyorum.
Saygılar...
Katılıyorum
Belki zamanla alışırız ama yinede yorucu olmaya devam edecek sanırım...

TurgayAlan
26-10-2011, 07:12
Sitenin yeni özellikleri gayet güzel..

Ben de arkadaşlar gibi renklerin rahatsız edici ve yorucu olduğunu düşünüyorum..
Benim önerim,eski fon renklerin aynen kullanılması..

Hayırlı olsun.

navigraph55
26-10-2011, 08:27
Bu şekliyle en azından renksel olarak superevariders ın kontrast ana sayfasına benziyor ama belli bir kullanım süresi sonunda görüşler netleşip de aksayan yönleri de varsa gereken modifiye yapılabilir ama çoğunluğun görüşlerine başvurulduktan sonra belki de...

AlpŞahinoğlu
26-10-2011, 08:41
Advrider gibi olmuş maaşallah :))) biraz karışık gibi olsa da başarılı alışırız biz bu ülke de ne geri adımlara alışmış gibi gözüküyoruz....

AlpŞahinoğlu
26-10-2011, 09:11
Turuncu seven çok :)))

osilto
26-10-2011, 10:23
Başkanım, eline sağlık, güzel olmuş bence,
Renk fark etmez, sadece turuncunun tonu tutmamış,
Kırmızıya dönmüş gibi,
Hayırdır, Murat Abi CRF' mi alıyorsun? :)
Sağlıcakla kalın abilerim, arkadaşlarım,
Saygılar,

emreyalchin
26-10-2011, 11:23
Bence de renk olayı sıkıntılı duruyor. Açık gri üzerine siyah daha bi güzel olur kanımca. :D

SerhatSaraç
26-10-2011, 11:44
Yapanların eline emeğine sağlık gayet güzel olmuş.

kaanpolat
26-10-2011, 11:44
selam arkadaşlar öncelikle ben daha yeni aranıza katıldım :) sizin gibi motosiklet tutkusu olan güzel insanların arasında olmak güzel .bir ikincisi renk olayında arkadaşlara katılıyorum gözler evet süper renk uyumu ama iş parlayan monitöre bakmak oldugunda evet yoruyor tesekkürler :)

EnduroCu
26-10-2011, 11:50
Başkanım, eline sağlık, güzel olmuş bence,
Renk fark etmez, sadece turuncunun tonu tutmamış,
Kırmızıya dönmüş gibi,
Hayırdır, Murat Abi CRF' mi alıyorsun? :)
Sağlıcakla kalın abilerim, arkadaşlarım,
Saygılar,
sağolsun EC nin webmaster ı Trulove yapıyor tum olayı,
ben sadece neler lazım, nasıl olsun konularında ona maydonoz oluyorum

CRF ler hayatta sevmediğim motorlar:p

Engin1711
27-10-2011, 12:00
ufak tefek düzenlenecek şeyler tabiki olacak. Yenilik iyidir.. Gözümüz alışacak.. Ellerine sağlık TrueLove...................

yağmur
27-10-2011, 12:30
beyler konu rengin güzel olup olmadığı değilki? göz yoruyor esas konu bu..ben ısrar etmiyorum ama en anızdan güzel sanatlar okumuş biri olarak hem teknik olarak hemde bilinçsel olarak rengin yorduğunu kişisel olarak algılıyorum.. hani bu kullanımın daha rahat olması için hani.. kişisel zevk söz konusu değil yani turuncumu siyahmı mevzusu değil.

yağmur
27-10-2011, 12:46
tamam tüm sözlerimi geri alıyorum..moderatör demişki; forumun yeni çehresi hakkında yorumlar vs.. yorumumu belirttim ama diğer üyeler benim moderatöre yaptığım yorum üzerine gidiyor.. tüm dediklerimi geri alıyor forumun yeni yüzü hakkında yorum yapmıyorum.

EnduroCu
27-10-2011, 01:38
iş renge kalsın, o kolay iş,

sitede güzel bir 2. el bolumu de olacak dostlar, hatta açık arttırma:D

levent
27-10-2011, 08:59
iş renge kalsın, o kolay iş,

sitede güzel bir 2. el bolumu de olacak dostlar, hatta açık arttırma:D

İşte böyle memleket meselesi,din,siyaset yerine motosiklet konuları konuşulan bir site olarak devam edelim.Mümkünse konu sapıtanlarıda silelim.

GaCCaLL
27-10-2011, 11:58
nacizane fikrim kırmızı hakikaten yorucu heleki uzun soluklu yazıları okumaya çalışırken.

ayrıca bi kaç hata aldım buraya da bi screen koysam yöneticinin işine yarar galiba.

http://c1110.hizliresim.com/q/v/5l0b.png

burhan
27-10-2011, 12:06
yenilenen site hayırlı olsun, değişiklikleri keşfetmek güzel bir duygu, fakat renk uyumsuzluğu benimde dikkatimi çekti, anket hayır çoğunluklu çıkarsa bence sadece renk uyumundan dolayıdır, diğer çalışmalar güzel ellerinize sağlık

TrueLove
27-10-2011, 12:21
GaCCaLL (http://www.enduroclub.org/forum/member.php?3994-GaCCaLL)
Hata hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Mesela ne tür bir işlem yaparken hata aldınız ya da hata aldığınız sayfanın linkini rica edebilir miyim.

Birde mümkünse fotoğrafın büyük halini görme şansımız var mı?

onuro
27-10-2011, 12:57
Öncelikle webmaster'a siteyi çalışır hale getirdiği için teşekkür ederim. Geçmiş verilerde de kayıp yok sanırım.
Renk ve görünüm istendiğinde kolayca halledilir diye düşünüyorum. Bence de renkler ve görünüm güncellenirse iyi olur.

Herkes sitede gördüğü eksik veya zorlayıcı konuları yazıyor. Bu paylaşım bence çok güzel. Ammman tartışma ve alınganlığa gerek yok.

Bu arada MK'ya daha önce söylemiştim. Siteye Türkçe ve İngilizce Enduro Club hakkında bilgilendirici bir yazı koysak, EC'ye yeni üye olanlar veya internette denk gelenlere yönelik bilgilendirici olur. Yılların organizasyon, gezi, yarış, mekanik, yol, arazi vs tecrübesi var burada. Kısa bir "hakkımızda" yazısı fena olmaz...

Tozunuz toprağınız çamurunuz motorunuzdan eksik olmasın...
Herkese sevgiler,

Not: Bu arada mesajı yazarken sağ köşede autosave yazısı belirdi. Bu güzelmiş. Benim gibi bir mesajı 5 dakikada yazan birisi için sayfanın takılması veya mesajın gitmeyip yazdıklarımın silinmesi sinir bozucuydu.

EnduroCu
27-10-2011, 01:05
İşte böyle memleket meselesi,din,siyaset yerine motosiklet konuları konuşulan bir site olarak devam edelim.Mümkünse konu sapıtanlarıda silelim.
reklam amaçlı kayıtları ve kedi isteği dışıdaki kimseyi silmiyoruz Levet,
tabii ki esas amacımız motosiklet ve enduro ama,
memleket meseleleri, din, siyaset de hayatı içinde var,
kanımca tadını kacırmadan paylasılıbailir,
burada amaç/niyet çok önemli,

EnduroCu
27-10-2011, 01:09
Ammman tartışma ve alınganlığa gerek yok.

Bu arada MK'ya daha önce söylemiştim. Siteye Türkçe ve İngilizce Enduro Club hakkında bilgilendirici bir yazı koysak, EC'ye yeni üye olanlar veya internette denk gelenlere yönelik bilgilendirici olur. Yılların organizasyon, gezi, yarış, mekanik, yol, arazi vs tecrübesi var burada. Kısa bir "hakkımızda" yazısı fena olmaz...

Onur o halde sen ingilizce hazırlamaya basla, biz kimiz? neyin peşindeyiz, ana sayfaya koyalım :cool:
ve motorunu hazırla Pazar günü Alaçatı ya gazlamaya gidiyoruz:p

JanJan
27-10-2011, 02:10
Emek harcayanların ellerine sağlık ....

Müfit
27-10-2011, 02:14
Her zaman yenilikten yanayım lakin siteyi güneş gözlüklerimle izlemekteyim, sanırım gri ana zemin üzerinde çalışmak daha etkileyici , takibi daha kolay olacaktır birde yılların getirdiği klasikleşmiş EC sitemizden kopuş kolay olmayacak gibi gözüküyor selamlar.

aythakan
27-10-2011, 04:14
Hayırlı olsun.

AykutErda
27-10-2011, 05:47
...Bu paylaşım bence çok güzel. Ammman tartışma ve alınganlığa gerek yok...

O zaman bir kaç söz de ben söyleyeyim ,

Eleştirmek ; fikir üretmek ve günümüz dünyası artı teknolojisi ile uyumlu mantıklı ve okuyanlara yararlı somut yazıları , düşünceleri başkalarını üzmeden cesaretle ortaya koyabilmek demektir ..

Yoksa eleştirmek demek ; hiçbir konuda fikri olmadan ortaya çıkıp ya da fikri olup da fikrine sahip çıkamayacağını kestirdiği için yazamayan , sonra da aniden ortaya çıkıp bir iki adet nereye , kime gittiği belli olmayan ve insanlarda '' n'oluyor yahu , bu adam ne demek istiyor ..? '' anlayışını yaratmak da değildir hani ..

Eleştiren adam , sorgulayan adamdır , düşünen adamdır , ne dediğini bilen adamdır ve dediklerinin arkasında duran adamdır ..

Şimdi şunu söylemek isterim ki ;

başkalarını eleştirirken lütfen kendinizi de sorgulamanızı isterim ; Enduroclub için forumlarda hiçbir fotoğraf yayınlamamış , elle tutulur adı her ne ise siyasi , dini , memleket meselesi ya da Enduroclub adına , bu sitenin geleceği adına , motosiklet adına verimli hiçbir yazısını ya da katkısını göremediğimiz arkadaşların ; '' fare dağa küsmüş , dağın haberi olmamış '' misali küsmesi , darılması , yazmama kararı alması , şikayet etmesi , gizli bir hizipleşme içine girmesi ya da dedikodu yapması , kanımca eleştiri sınıfına da girmez ..

Dikkat ettiyseniz EC'de kötü biniciden söz etmeyiz , burada zaten kötü binici de yok .. Herkes kurt gibi Endurocu , herkes birbirinden bir şeyler öğreniyor ve kendini geliştiriyor ; gerek motosiklete binme teknikleri olarak ya da gerekse fikirsel bazda bir şeyler katıyor , geçmiş deneyimlerine ...

Ama az da olsa , öz de olsa gerek motorsal gerekse fikirsel deneyimlerini de yazması ve hatta sevinçlerini , hüzünlerini de paylaşması iyidir , çünkü burası yarenler odasıdır aynı zamanda , bizim odamızdır ; yoksa EC forumlarında paylaşımların nedeni ; '' alın işte ben böyle işler yaparım , bu da kanıtı , siz de kimsiniz olm '' demek değildir ; ve ayrıca istemediğimiz , keyif almadığımız , bizleri sıkan forumları da tıklamayıp , bakmama özgürlüğüne de her zaman sahibiz ..

Enduroclub'ün en eski üyelerindenim , bu siteye kimler geldi , kimler geçti lakin hiç kimse fikirlerinden dolayı , paylaşımcılığından dolayı siteden silinmedi ; eğer ki bu olsaydı AykutErda bu oluşumu asla desteklemezdi ..

Sevgili Murat Kızak , Sevgili Başkan seni , Enduroculuğunu , arkadaş sevgini ve Türkiye Motorculuğuna katkılarını her zaman takdir etmiş ve bunu her yerde söylemişimdir ; lakin aslında senin en çok dosdoğru adam olmanı ve hiç kimseye eyvallahı olmayan yanını severim ...

Site mükemmel olmuş Dostum benim , renk menk hikaye bunların hepsi çözülür ; uğraşların için kendi adıma sana teşekkür ederim ..

İbrahim
27-10-2011, 10:04
Yeni arayüz güzel olmuş aslında.. Ama renkler konusunda bende hem fikirim kesinlikle..Onun haricinde emeği geçen herkesin eline sağlıkk :)

EnduroCu
28-10-2011, 12:52
durum anlaşıldı ki yormayan renkler seçilecek:p

TurgayAlan
28-10-2011, 01:10
Fotoğraflar monitörün bir kısmında görünmüyor..

Yada şöyle söyleyeyim;
Daha evvel her hangi bir fotoğrafın tamamını görürken,şimdi ancak üçte ikisini görebiliyorum..

TurgayAlan
28-10-2011, 01:17
Sorun,benim monitör yahut site kullanım acemiliğimden mi kaynaklanıyor acaba..!

EnduroCu
30-10-2011, 01:04
beyler, o halde birbirine uyumlu 3 renk soyleyin,
talebe göre sitenin renk temasını yapalım:D

mac69
30-10-2011, 11:45
bu konuda yeni bir şey sööölicem renkler olmamış.:D (bide yeşil sırıtan yüz nerede? onu çabuk geri istiyorum) üç uyumlu renkten bitanesi zaten belli göbekten bağlı olduğumuz turuncu dimi. Kaldı 2 renk. Eee bunlarıda siz söyleyin canım birini ben söyledim. ama gözü yormasın hakkatten. iyiden yaşlandık. MK bile yakın gözlük kullanıyo nede olsa(tamda green'in yeriydi)

muratsuar
30-10-2011, 08:57
Elinize Kolunuza Aklınıza Emeğinize Yüreğinize sağlık .

muhtar
30-10-2011, 11:37
eski arayüzü getirin.....:)

AlpŞahinoğlu
31-10-2011, 08:31
Renklere tahammül etmek bunlardan gerçek dostluklar çıkarmak önemli, Başkan pembe siyah olsun site :))))) sizden ricam...(bu sırada yağmur haklı biraz yorucu)Şaka bir yana Enduroclub da herkes kültür seviyesi göz önüne alınınca herkes ayrı bir renk, zaten olmaz ise hatta, yok olursa zaten varolan meclise döner burası...Bugünkü meclisten mutlu olanları da saygıyla karşılıyorum ama bana uymayan uymaz o da ayrı mesele...yeni Türkiye düzeni safsataları altında İşpotacılara da
kendi adıma pabuç da bırakmam...

TurgayAlan
31-10-2011, 10:16
Yeni site ve özellikleri gayet güzel..
Ayrıca,ana sayfada görünen başlık sayısının onbeşe çıkarılması isabet oldu..

Ancak;

1-Fon ve yazı renkleri,eskisi gibi olsun..
2-Lakırdı bölümü yine ana sayfaya alınsın
3-Yeşil sırıtma simileyi yeniden eklensin..:D

Diye düşünüyorum..(Sırıtma simileyi)..

ahmetkayur
31-10-2011, 11:58
değişiklik her zaman iyidir ama bu pek iyi olmamış. kullanım açısından kolaylıklar sunabilir belki ama yazıları okumak çok yorucu oluyor.

TrueLove
03-11-2011, 07:16
3 renk söylerseniz daha farklı tasarımlar da yapabiliriz :)

motoo
06-11-2011, 04:21
Tüm EC güle güle kulanın...

arnavut
07-11-2011, 04:45

eski yüz süperdi sıkmıyordu adamı

metincetin
07-11-2011, 09:16

vay be helal olsun be muhtar icimimi okudun gercekten eski sayfamız derya gibiydi bak bak bitmiyordu

medar
07-11-2011, 09:51
vay be helal olsun be muhtar icimimi okudun gercekten eski sayfamız derya gibiydi bak bak bitmiyordu

Sizler ne güzel insansınız içimi hepbirlikte okudunuz.
Sevgilerimle

YasMin
11-11-2011, 01:46
Bayan gözüyle yorum (Seda nerdesin yoksa yorumunu atladımmı :) )
Nar çiçeği kırmızısı kalsın derim.
Siyah olan alanlar antrazit olsun.
Şuan antrazit olan alanlarda 74. bölge toprak gezgini logosundaki yeşil denenebilirmi acaba.
Güzel bir kombinasyonmu zevksizlikmi olur deneyerek görelim :)

HELLAS
11-11-2011, 10:42
Süper şahane olmış bence

TurgayAlan
13-11-2011, 11:42
Sitenin olası renkleri konusunda birkaç eskiz deneme yapmaya çalıştık dostlar..

Aşağıdaki renkleri dilediğimiz gibi değiştirebiliriz..

http://i1030.photobucket.com/albums/y362/turgalan/Bartin%20Kirsali%202011/EnduroClubForumRenkleri1.jpg

http://i1030.photobucket.com/albums/y362/turgalan/Bartin%20Kirsali%202011/EnduroClubForumRenkleri2.jpg

http://i1030.photobucket.com/albums/y362/turgalan/Bartin%20Kirsali%202011/EnduroClubForumRenkleri3.jpg

http://i1030.photobucket.com/albums/y362/turgalan/Bartin%20Kirsali%202011/EnduroClubForumRenkleri4.jpg

http://i1030.photobucket.com/albums/y362/turgalan/Bartin%20Kirsali%202011/EnduroClubForumRenkleri5.jpg

http://i1030.photobucket.com/albums/y362/turgalan/Bartin%20Kirsali%202011/EnduroClubForumRenkleri6.jpg

http://i1030.photobucket.com/albums/y362/turgalan/Bartin%20Kirsali%202011/EnduroClubForumRenkleri7.jpg

Benim tercihim 4 ve 7 numaralar..:)

Siz ne dersiniz..?

semih
14-11-2011, 08:49
Benim de 6 nümaro hoşuma gitti.Enduro'nun içinde hep portakal olmaz ya biraz da yeşillik olsun.;)Ben yeşillikten yanayım. Teşekkürler turgay hocam.

TurgayAlan
14-11-2011, 04:17
Benim de 6 nümaro hoşuma gitti.Enduro'nun içinde hep portakal olmaz ya biraz da yeşillik olsun.;)Ben yeşillikten yanayım. Teşekkürler turgay hocam.

Anladığım kadarıyla sitenin mevcut renkleri bir çok arkadaş tarafından benimsenmedi..
Bu çalışmada amacımız,sitenin kaba görüntüsü üzerinde renklerin nasıl göründüğünü denemekti..

Ortaya yukarıdaki görüntüler çıkınca,evvela başkana bilgi vermeyi,ardından buraya koymayı uygun buldum..

Arkadaşların sunacağı öneriler doğrultusunda,renkleri dilediğimiz gibi değiştirebiliriz Semihim..:)

Seda
17-11-2011, 12:10
Bayan gözüyle yorum (Seda nerdesin yoksa yorumunu atladımmı :) )
Nar çiçeği kırmızısı kalsın derim.
Siyah olan alanlar antrazit olsun.
Şuan antrazit olan alanlarda 74. bölge toprak gezgini logosundaki yeşil denenebilirmi acaba.
Güzel bir kombinasyonmu zevksizlikmi olur deneyerek görelim :)

Yettim Yaseminim yettim. İlk baktığımda bana da garip gelmişti renkler ancak insanoğlu her şeye alışıyor. Kırmızı olmuş, mor olmuş, yeşil olmuş fark etmez gönüller bir olsun yeter ki.:) Ancak Turgay hocamın emek harcayıp yaptıklarından 3 numarayı beğendiğimi de eklemeliyim. ;)

TrueLove
17-11-2011, 06:33
ses kontrol deneme

planet58
17-11-2011, 09:47
Evet güzel olmuş ancak renkler biraz gözü yoruyor, uzun süre baktığınızda uçuşmalar oluyor gözünüzde...

TrueLove
19-11-2011, 12:50
değiştimi sizde de tema :)

AykutErda
19-11-2011, 05:56
Site '' Mavi '' olmuuuşş , nasıl bir reenkktirr buuuu uuu , bu '' Turuncu '' kardeşliğine yapılan bir hakarettirrrrr ,

Başkan uyuyor muuu ..? ;)

metincetin
19-11-2011, 08:28
eski renkler gelsin eski renkler gelsin

TurgayAlan
23-11-2011, 11:57
Anlaşılan üç renk konusunda ortak bir karar çıkartamadık..

Hiç olmazsa sitenin üzerindeki ana logoyu eski haline getirelim..

En azından ona yazık olmasın..!

nemru_T
24-11-2011, 12:33
Aslında 7 numara (dakar sitesine a baya benziyor) pekde bi güzelmiş.yazı rengi biraz daha kontrastı yogun bişey olursa süper olur.

mrtvural
25-11-2011, 11:55
Bu renk daha iyi. Gözü rahatsız etmiyor, yormuyor.

KORBALA
26-11-2011, 09:39
Herkes kullanıcı ayarlarından kendi zevkine göre bir renk kombinasyonu ayarlasın :) Demokrasi var. Ne öyle ben dedim, yaptım, kodum oldu. Ala alaaaa. Belki adam yazılar dahil her şeyi turanj istiyordur ala alaaaaa :)