PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir - Kemalpaşa (parkur fotografları)

berkce
02-12-2006, 05:45
Geçen hafta pazar gununu sabahtan akşama kadar bu parkuru oluşturmakla geçiren Özgür ve Burak Özel e teşekkürler....

İlk buluşma misafirlerimizde yanımızda...

http://img275.imageshack.us/img275/9357/img0751ib9.jpg (http://imageshack.us)

Özgür (CRF 250 X) Burak (YZ 400 F) Mustafa....

http://img488.imageshack.us/img488/4382/img0755xy4.jpg (http://imageshack.us)

Burak herzamanki gibi havada....

http://img339.imageshack.us/img339/6811/img0760gn5.jpg (http://imageshack.us)

Ve ben (yawaş yawaş öğreniyorum KTM LC4 400 SC KsK)

http://img145.imageshack.us/img145/369/img0768gm0.jpg (http://imageshack.us)

Abim Burak Çe umut vadediyor

http://img145.imageshack.us/img145/8216/img0775gq3.jpg (http://imageshack.us)

http://img434.imageshack.us/img434/8025/img0778vr5.jpg (http://imageshack.us)

Abim ve Özgür Abi

http://img281.imageshack.us/img281/3549/img0759il4.jpg (http://imageshack.us)

yine ben çalışıyorum....

http://img281.imageshack.us/img281/3848/img0767vu9.jpg (http://imageshack.us)

herkese teşekkürler...

uzUn
02-12-2006, 08:16
haydi hayırlısı, çalışmanın sonu yok, düşe kalka öğreneceğiz bu işi...

Offroad
02-12-2006, 11:08
Parkur hayırlı olsun, iyi çalışmalar

berkce
07-12-2006, 12:00
teşekkürler...
işallah birgün beraber gideriz hepimize hayırlı olur...

metincetin
07-12-2006, 10:53
parkurdan cok yanınızdaki buraka cok iyi bakın o türkiyede tektir ondan öyreneceyiniz cok şeyler var

onuro
08-12-2006, 09:20
Selamlar beyler,
Birkaç haftadır belimdeki rahatsızlık nedeniyle motora binemiyorum. Burak Çe, Çiçekli Köydeki parkurda da fotograflar çekmişti. Berk, abinden alıp onları da yükler misin. Ben biraz video çekmiştim, 2 tane dvdye kopyalayıp özgüre vermiştim. Gerçi o videoda bir tek burakın güzel görüntüleri var, onları da tekrar çekmek mümkün :)

Bu hafta da istirahat edicem, egzersize devam. İnşallah hem sağlam belim hem de motorumun yeni haliyle parkura giricem. Aaah ah!

Tekrar hayırlı olsun.
Sevgiler herkese,

berkce
08-12-2006, 11:00
öncelikle geçmiş olsun diyorum....

ewet çiçekli koydeki fotografları gormustum isterim kendisinden koyarım yakın bir zamanda. umarım en kısa zamanda iyileşip yollara donersin

onuro
08-12-2006, 11:05
"yollara" mı?

dağlara dağlara :)

sağol, umarım zıpkın gibi olurum...

Hard_Saw
08-12-2006, 03:21
Hadi iyileşe inlet akrebinle izmiri hehe :D geçmişolsun ;)

İzmirliler yeni parkurunuzda hayırlı olsun ;)

onuro
08-12-2006, 05:18
Hadi iyileşe inlet akrebinle izmiri hehe :D geçmişolsun ;)

İzmirliler yeni parkurunuzda hayırlı olsun ;)

Sağol Özhancım, ses acayip oldu, yalnız karşıyakada gaz açınca ötmeyen araba alarmı kalmıyor :) hehe... Aman ikiteker.org duymasın aforoz ederler :eek: :D
Ses süper, performans ta jetkit sonrası çok iyi olacak diye tahmin ediyorum. İnternetteki Dyno testlerine göre güç 8-10 beygir kadar artmış olacak.

Bu parkuru ben de henüz göremedim. Umarım sağlıkla binebiliriz...

Offroad
08-12-2006, 05:26
teşekkürler...
işallah birgün beraber gideriz hepimize hayırlı olur...

Bir daha ne zaman gidersiniz. 24 Aralık Nasıl???, Hep bereber toplanıp gitsek.
Hem o zamana kadar Onuro da sağalına kavuşmuş olur.

Onuro. geçmiş olsun. tez zamanda iyileşmeni dilerim.

Hard_Saw
08-12-2006, 05:46
Ses süper, performans ta jetkit sonrası çok iyi olacak diye tahmin ediyorum. İnternetteki Dyno testlerine göre güç 8-10 beygir kadar artmış olacak.

Sen öyle san olm performans egzosları sadece kuru gürültüdür :D öyle beygiri falan artmaz fasa fiso hepsi...bende artar biliodum ama başka bi sitede okudum hikayeymiş :p

yzglcXR
08-12-2006, 10:59
Berkce teşekkürler paylaşımın için, sahayı henüz göremedim, ama güzel olduğu belli,
Onuro geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.. Akrebin de hayırlı olsun, arkadaşım kawa'ya taktırdı, sesinden yaklaşılmıyor yahu..
Bülent sahayı görünce zıplayası geliyor insanın değilmi?..;)

berkce
09-12-2006, 12:29
KESİN TARİH İCİN bisey diyemem ama özgür Abi ile gorusup yazarım.
parkur burak ile özgür abinin konusmalarından bildigim kadarıyla ve girip gordugum kadarıyla ogrenmek için ideal bir yer tabikiii benim için zor yerleri çogunlukta yaklaşık 1.5 km den olusuyor üstten goren bir yer olmadıgı için öle bir fotograf koyamadım yaklaşık 7 adet rampa war bunlardan bir kısmı aşağı eğimli (özellikle bu bölümde zorlandıgımı soleyebilirim) dediğimiz gibi birgün işallah hepberaber gideriz bu arada yanlıs hatırlamıyorsam ankaradan karagolu gormek istiyorlar bi ara bunuda gerçekleştirebiliriz

onuro
11-12-2006, 09:45
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim beyler...
Her gün bel egzersizlerimi yapıyorum ve kendime dikkat etmeye çalışıyorum.
Umarım haftasonuna motora binebiliriz...

Bu arada Özhancım her okuduğuna bakma sen, elimde dyno cihazı ile egzoz ve diğer modifiyelerin testini yapan birkaç elemanın sonuçları var. Bahsettiğim rakamlar testlerle elde edilmiş, türkiyedeki motorculara sorsan sadece egzoz +10 beygir verir derler, o kadarı da yalan tabi.

TenereAhmet
11-12-2006, 03:35
Dış etkenlere karşı üstün olmak isteyen,öncelikle kendi ihtiraslarına güçlü olmalıdır.Gerçek düşünce ve buluşlar o zaman ortaya çıkar.Yol dostlarına sevgi ve saygılarımla.:D

Hoca
11-12-2006, 08:08
Bir adres verırsenız parkura gelmek istiyorum.

drifter
22-12-2006, 12:12
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim beyler...
Her gün bel egzersizlerimi yapıyorum ve kendime dikkat etmeye çalışıyorum.
Umarım haftasonuna motora binebiliriz...

Bu arada Özhancım her okuduğuna bakma sen, elimde dyno cihazı ile egzoz ve diğer modifiyelerin testini yapan birkaç elemanın sonuçları var. Bahsettiğim rakamlar testlerle elde edilmiş, türkiyedeki motorculara sorsan sadece egzoz +10 beygir verir derler, o kadarı da yalan tabi.

merhaba bçn çe (burak) .onurun motoruna yapılan egsoz modifiyesi sonrası yorumları okudumda içimden bişeyler aktarmak geldi.

onur arkadaşım bi 10 hp muhabbeti geçiodu orda .
şimdi şööleki bi mod yapıldıysa bunun hp olarak karşılıgı degil % olarak getirisi konusulmalıdır.10 hp drz400 için düşünüldüğü zaman %25 lik bi guç artışı demektir .zaaten sıkıstırma oranı yuksek bir konvensiyonel 4 zamanlı motorda %25 lik bir artıs egsoz jetkit hava filitresi gibi stage1 olarak tabir edilen modifiyelerle imkaansızdır.zaaten aslında bu stage 1 modifiyelerinin amacıda kagıt üzeinde bi beygir artısı görmekten daha farklıdır bence.bu modifiyelerİN AMACI motorun verimsiz olan alt ve orta devirlerini canlandırmaktır. egsoz modunun ilk gorevi cıkışı rahatlatıp pistonun yukarı cıkarken yaptıgı p(basınç)*A(piston alanı)*S(strok)=Power kadarlık işi ki bu negatif iştir back pressurerı azaltarak minimuma indirmektir.zaaten bu denklemde tek degişken basınctır.basitce zaaten motorun sahip oldugu gucu açıga cıkarır.jet kit bu basınc düşümünden olan karburatörden gecen havadaki artış paralelinde yakıtı destekleyerek motorun fakir karışımda kalmasını engeller. onur senin motorun ciceklide bu yuzden egsoz patlatıyordu fakir karısımdan yaani.eger birbiriyle uyumlu egsoz ve jet kit kullanılırsa daha doorusal bir tork egrisi yakalanır motorun gaz tepkisi hızlanır , devirlenme istegi artar. beygir egrisinin altında kalan alan artar daha esnek bi motor olur. biz bunu abi makina akıyo gibi birbirimize anlatırız. maximum devir anlık guctur ve bir vitesin tum devir bandı boyunca kullanımında sadece saniyenin kucuk bir kısmında etkindir. aslolan torktur torkun devir bandına yayılımıdır.hala sıkılmadıysanız yazmaya devam ediorum.bundan sonraki modlarda asıl amac yine havayı arttırmaktır daha buyuk supab ve ported tabir edilen emme yolları genişletilmiş silindir kapagı uygulanabilir.dereceli egzantrik kullanımı cok kritikir cunku motorun tum karakterini oldugu gibi etkiler , kendi alıstıgınız surus stilinizi etkiler dişli oranlarını degiştirmek gerekebilir.dahada abartısı torkta direk etkili olan silindir ve piston capını degiştirmektir . motor tork karakteri aynı kalırken egri komple yukarı kayar.e bunlar yetmediyse ve haala paranız kaldıysa blueprint denen işlem yapılır. buda tum motorda donen parçaların tek tek sokülüp balans yapılıp her parçayı elden geçirmektir. tum işlemler ignition mapping denen tum ateşleme haritasının yeniden düzenlenmesiyle desteklernirse (dyno üzerinde)motorun canını cıkarsan benzin kullanarak daha fazla guç cıkmaz. ha basarsan nitrometan o ayrı.walla nette buldum ben bunların hepsini crf450ye yapmışlar 66 hp olmuş yani +12 hp . benden bu kadar sorularınızı beklerim.

onuro
25-12-2006, 11:46
Yavrucum Burakçım,
Herşeyden önce sen kırık ve kafayı yemişsin bir adamsın. Bunu sen de biliyorsundur :) hehe...

Sağolasın güzel yazmışsın ammaa, Bahsettiğim 8-10 beygirlik radikal artış için elimde şöyle bir kaynak var. Amerika'da Drz modifiyesi yapan Burned nickli Eddie Sisneros drz 400 s üzerine full sistem akrapovic + dynojet jet kit + hava filtresi modifiyesi (hava filtresi kutusunun şnorkelini söküp 3x3 inçlik hava girişi açmak) sonrasında dyno ölçümleri yapmış, bu işi farklı egzozlar için yapıp grafikleri siteye koymuş. Orada Yoshi TRC titanium ile en iyi artışı yakalamış, akrapovic'i ise sesi güzel olsa da en iyi güç veren olarak görmüyor. Bilgi kaynağım bu grafikler, tabi ki tork ve güç eğrisi önemli. Maksimum güçte %10 olabilir ama eğride de birkaç beygirlik yukarı artış görülüyor. Tork eğrisinin de altındaki alan şekilde artmış. Merak etme ben de maksimum gücün herşey olmadığını biliyorum ama full sistem egzozlar sadece sestir diye bir şey de yok, tabi ki faydası vardır.

Drz 400 için alternatif modifiyeler ise:
Mikuni Fcr 39 karbüratör takmak. Thumpertalk'ta set halinde gerekli aparatları ile satılıyor. AL ve tak şeklinde. ama biraz tuzlu ve TR'ye getirmek daha da pahalı olacaktır.

Egzantrik milleri, Bir bore Piston kitleri, (favori seçimler, 434cc ve 470cc kitler) vs vs...

Tüm bu modifiyeler ile motorun 11.3 olan sıkıştırma oranı 12.2 seviyesine sanırım yükseltiliyor. Bazı ekstralarla daha Thumpertalk'ın dirtrider dergisi modifiyeli motorlar karşılaştırmasına soktuğu drz'de arka tekerde maksimum 58 beygir güç tespit edilmişti.

ÇE'ciğim, haklısın yazdıklarında, tabi ki ben de biliyorum maksimum yerine eğrinin önemli olduğunu, alacaz jetkit, o belli.
Zaten bu motor bana fazla bile. Hem modifiye olayını abartmaya da gerek yok.

Drz modifiyeleri ve püf noktları ile ilgili doküman ve bilgi isteyenler bana mesaj yazabilir.

Sevgiler...

drifter
25-12-2006, 10:55
Yavrucum Burakçım,
Herşeyden önce sen kırık ve kafayı yemişsin bir adamsın. Bunu sen de biliyorsundur :) hehe...

Sağolasın güzel yazmışsın ammaa, Bahsettiğim 8-10 beygirlik radikal artış için elimde şöyle bir kaynak var. Amerika'da Drz modifiyesi yapan Burned nickli Eddie Sisneros drz 400 s üzerine full sistem akrapovic + dynojet jet kit + hava filtresi modifiyesi (hava filtresi kutusunun şnorkelini söküp 3x3 inçlik hava girişi açmak) sonrasında dyno ölçümleri yapmış, bu işi farklı egzozlar için yapıp grafikleri siteye koymuş. Orada Yoshi TRC titanium ile en iyi artışı yakalamış, akrapovic'i ise sesi güzel olsa da en iyi güç veren olarak görmüyor. Bilgi kaynağım bu grafikler, tabi ki tork ve güç eğrisi önemli. Maksimum güçte %10 olabilir ama eğride de birkaç beygirlik yukarı artış görülüyor. Tork eğrisinin de altındaki alan şekilde artmış. Merak etme ben de maksimum gücün herşey olmadığını biliyorum ama full sistem egzozlar sadece sestir diye bir şey de yok, tabi ki faydası vardır.

Drz 400 için alternatif modifiyeler ise:
Mikuni Fcr 39 karbüratör takmak. Thumpertalk'ta set halinde gerekli aparatları ile satılıyor. AL ve tak şeklinde. ama biraz tuzlu ve TR'ye getirmek daha da pahalı olacaktır.

Egzantrik milleri, Bir bore Piston kitleri, (favori seçimler, 434cc ve 470cc kitler) vs vs...

Tüm bu modifiyeler ile motorun 11.3 olan sıkıştırma oranı 12.2 seviyesine sanırım yükseltiliyor. Bazı ekstralarla daha Thumpertalk'ın dirtrider dergisi modifiyeli motorlar karşılaştırmasına soktuğu drz'de arka tekerde maksimum 58 beygir güç tespit edilmişti.

ÇE'ciğim, haklısın yazdıklarında, tabi ki ben de biliyorum maksimum yerine eğrinin önemli olduğunu, alacaz jetkit, o belli.
Zaten bu motor bana fazla bile. Hem modifiye olayını abartmaya da gerek yok.

Drz modifiyeleri ve püf noktları ile ilgili doküman ve bilgi isteyenler bana mesaj yazabilir.

Sevgiler...

onurcum aslında ben ööleyazasım geldi yazdım yaani muhalefet oluym die diil.bide tabi aslında $uda war orda dediim crf 450 nin zaaten fabrika cıkışiında canı cıkarılmış yaani o örnekte guç almak için yapılcak işler senim makinanınkinden cok daa zor. bu konuda az bilgisi olan biras fikir edinsin die yazdım. baazen bu egsoz olayını insanlar cok abartıo bi anda .bu arada tekerden 58 hp hiç tavsie etmiorm :) özellikle motorunu senin benim gibi kullanan seven adamlar için yazıktır makinaya:)
bu hafta ben binemedim siz naaptınıs aklım kaldı walla ankaradaydım ben..

onuro
26-12-2006, 09:33
Burakçım, farkındayım, sağolasın bu forumlar bilgi edinmek ve tazelemek için ama bu durum senin motor ve mekanikle kafayı yemen gerçeğini ortadan kaldırmaz :) hehehe ... alınmıyorsun değil mi?

Söylediklerinde haklısın aslında, crf gibi zorlanmış makina olmadığından drz 400 modifiyeye açık bir motor ama sürüş karakterime göre bu bile beni aşıyor.

Zaten şu var: crf ve exc suzuki de rmz 250/450'nin muadili, drz 400 ise dual sport olan xr, lc4 seisinin muadili. Yani daha ağır başlı. Ama drz'nin de drz 400 E olarak Türkiyeye hiç gelmeyen 48 beygirlik, street legal olmayan modeli var, o karşılaştırılabilir. (Plastik depo, mikuni fcr karb., 117 kg, standart fatbar, vsvs...)

Gerçi son zamanlarda normalden kötü gidiyorum. Araziye 2 ay çıkmayınca hoop sıfırlıyorum, baştan başlıyorum sanki... :(

Ben de az manyak değilim... Bilgisayar başında motorla ilgilendiğim kadar motor tepesinde takılsam şimdiye jeremy mc grath kadar olmuştum... :D

Not: Motoruma arka çamurluğu da bayramda ya da sonrasında bir ara fırsat bulup yapalım...

onuro
26-12-2006, 09:40
Haftasonu çektiğim güzel videolar oldu.
DVD dosya biçiminde çekim yaptığımdan onları düzenleyip (editing değil, Türkçe yazalım! "Düzenleme") youtube'a koyarım...

Kemalpaşa ayrımından Nif dağına çıktık, yangın ve dağ yollarından Kemalpaşa'ya parkura gittik, Komando Süleyman abi mangal yaptı, sen düşün güneşli ve rüzgarsız bir günde motora biniyorsun, sucuk+köfte+köy ekmeği+salata+kola vs...

Daha ne olsun... Çimlere yayıldık, mayıştı herkes...

orsa
26-12-2006, 10:36
Modifikasyonla ilgili detaylı anlatımlar için teşekkürler.
Ben de ikinci el ilanına baktığım dereceli egzantrik ve big bore kit'li XR 250'nin 285cc olarak açıklanmasına şaşırmıştım. Bahsi geçen motorun orijinal gücünün 28 hp, şu an 38 hp olduğu yazıyordu.

drifter
26-12-2006, 11:04
Haftasonu çektiğim güzel videolar oldu.
DVD dosya biçiminde çekim yaptığımdan onları düzenleyip (editing değil, Türkçe yazalım! "Düzenleme") youtube'a koyarım...

Kemalpaşa ayrımından Nif dağına çıktık, yangın ve dağ yollarından Kemalpaşa'ya parkura gittik, Komando Süleyman abi mangal yaptı, sen düşün güneşli ve rüzgarsız bir günde motora biniyorsun, sucuk+köfte+köy ekmeği+salata+kola vs...

Daha ne olsun... Çimlere yayıldık, mayıştı herkes...

abi walla gezinizi cok kıskandım.kuyruu yaparız abi benim makinadada yapılcak bayaa iş war .bayramdan soora guzel bi gun yakalarsak sanayide bi tanıdıın dukkanı ödünc almayı planlıorm bi pazar gunu senin motoru benimkini ceminkini eksikleri toparlarız bi gün.ben sticker buldum bu hafta dakotada alırım. led strip aldım stop yapmak için fakat kırmızı renk sadece 2 tane kalmıştı yaani toplam 36 led eder umarım iikimizin motorunada cıkar onlardan.

Engin1711
27-12-2006, 09:15
Parkur hayırlı olsun İzmir...

onuro
27-12-2006, 08:24
konuşuruz burakçım.

Bu arada Can Fotokopi/Kırtasiyede A3 boyutunda sticker'a baskı 3-4 YTL sanırım. vinil gibi sağlam değil ama aylardır Cem'in rm'de duruyor soyulmadı, istersem sticker da bastırırz. Arka maşaya drz yazısı yaptırmak istiyorum, çok şık duruyor.

onuro
05-02-2007, 10:59
28 Ocak günü Kemalpaşa'daki mütevazı parkurumuzda 7-8 motosiklet takılmıştık. O gün video çekmiştik ama bende pek fotograf yok. Videodan kopyaladığım birkaç fotografı paylaşmak istedim... O nedenle fotografların görüntü kaliteleri pek iyi değil.

Sevgiler,

onuro
05-02-2007, 11:29
Zemin bir önceki günün yağmurundan bayağı kayganlaşmıştı. İlk turlarda arka lastik zemini hiç tutmadı ama asıl zor olan zıplama sonrasında ön tekerin kaymasına engel olmaktı. Neyse ki bir iki yere yatma dışında dertsiz bitirdik günü. Bazı arkadaşlar çok "istikrarlı"kullandı, her tur 3 düşüş :)

Aşağıda da bir iki resim daha var. Kırmızı motor Ramo.

berkce
05-02-2007, 12:15
eline saglık sonrada edeme oturdunuz heralde bişiler yemege gordum sizi

onuro
05-02-2007, 02:02
Edem'de ctesi cem ile oturduk, bu resimler 28 Ocak gününe ait, C.tesi Sasalı'da biraz takıldık, keyifliydi... Pazar günü de tüm gün motorla uğraştım. Haftasonunu yine iple çekicez...

AhmetOkatan
05-02-2007, 02:44
ONURO kardeşim haberim olsa bende gelirdim,Berkçe'de gelirdi belki ,tanışmış olurduk.Neyse bidahaki sefere artık.Bizim makina parkura girmezdi ama sizi seyrederdik.

onuro
05-02-2007, 03:02
Biz Berkçenin abisi Burak ile haberleşiyoruz zaten, izlemeye ve sohbete gelenler de oluyor. Bekleriz tabi her zaman (sürmeye ve sohbete - ticari bir çağrı değildir, zira giriş parası alınmıyor),

Bugün elemanlar Susurluk parkuruna antremana gittiler, malum bordro mahkumları olan benim gibiler için bu bir hayal. Adamların pazartesi sendromuna bak, delir! Gelsinler de dinleyip gaza gelelim...

Sözün özü, buyrun abiciğim, yolu da kolay, tanışır sohbet ederiz.
Hem telefon ediyoruz Kemalpaşa'dan hooop pideler geliyor :)
Yiyip çimlere yayılıyor, mayışıyoruz, sonra devam...

AhmetOkatan
05-02-2007, 03:06
Eyvallah kardeşim ilk fırsatta geleceğim.

onuro
05-02-2007, 03:10
DL 1000'i yeni mi aldın?
Bir tanıdığım sattı geçtiğimiz günlerde

AhmetOkatan
05-02-2007, 04:11
Temmuz ayında almıştım ama benimkide satılık arazide oynaşamıyorum.

Hoca
05-02-2007, 10:34
arkadaşlar bu tenekeciyide unutmayın banada bı seslensenız

berkce
06-02-2007, 12:00
cok guzel oldu buiş hosuma gitti simdik

afro
06-02-2007, 12:19
Parkurunuz hayırlı olsun hemşehrilerim.

Gecen gün, izmir'de enduro ve endurocu görmenin ne kadar zor olduğunu, herkesi crooser veya race kullandığını konuştuk arkadaşlarla. İzmirde böyle şeylerin de olması gerçekten çok güzel.

AhmetOkatan
06-02-2007, 09:16
afro

Gecen gün, izmir'de enduro ve endurocu görmenin ne kadar zor olduğunu, herkesi crooser veya race kullandığını konuştuk arkadaşlarla. İzmirde böyle şeylerin de olması gerçekten çok güzel.

Aslında durum senin sandığın gibi değil,yola çıktığımda trafikte,yol kenarlarında hadda kordon boyunda bile endurolar çoğunlukta.İzmirdede race kullanıp endurocu olanlar var artık.Şöyle söylim Çin malı motorlarla rekabet halinde

AhmetOkatan
06-02-2007, 09:19
Ünal abi seni unuturmuyuz yaaa sensiz asla olmaz.
Bu arada cango nasıl oldu?

Hoca
06-02-2007, 07:33
İkinci tenekecide iyileşti ve yollara düştü yakında görüşürüz AHMET HOCAM

onuro
07-02-2007, 08:55

Afro/Tolga'cım nasılsın? Aslında yıllardır bana İzmirde neden endurocu ve enduro touringçi yok derler, ben de var ama göremezsin çünkü ctesi sabahı alır başlarını giderler İzmirde turlamazlar derim. Eskiden enduro kullananlar ortalıkta görünmezdi. Şimdi tatlı su motorcuları da enduro touring aldılar, pazar sabahları karşıyaka - bostanlı taksi dolmuşları gibi turluyorlar. Yani artık enduro tarzında motorlar görebiliyoruz ama şehiriçi kullanım kolaylığı tercih nedeni, yine toz toprak yollara giden, geziler yapanlar ortalıkta görünmüyor. Ayrıca bu yıl vstrom ve transalp sayısı da çok arttı. Hayırlısı onlar da asfalttan sıkılırlar, önce bir hard enduro belki sonra spesiyel makinalarla doğru yolu bulurlar...

Afro, hem siz de İzmir'e gelin de endurocu sayısı artsın :)

afro
07-02-2007, 09:02
Afro/Tolga'cım nasılsın? Aslında yıllardır bana İzmirde neden endurocu ve enduro touringçi yok derler, ben de var ama göremezsin çünkü ctesi sabahı alır başlarını giderler İzmirde turlamazlar derim. Bu yıl vstrom ve transalp sayısı çok arttı.

Siz de gelin de endurocu sayısı artsın :)

:rolleyes: Az kaldı Onurcum, 5 bilemedin 10 sene sonra ordayız...:D

onuro
07-02-2007, 09:07
Senin avatardan korktum ben. Bize tam bir "horor show" yaşatmazsın değil mi?
İzmirin kızlarına xxxxxxx;

"I'm singing in the rain, (tekme)
I'm singing in the rain, (2 tekme)
What a glorious feeling..."

:)

Clockwork Orange / favori filmimdir, özellikle hızlı çekim kısmı:)
Tıkırında Portakal!

afro
07-02-2007, 09:41
Senin avatardan korktum ben. Bize tam bir "horor show" yaşatmazsın değil mi?
İzmirin kızlarına xxxxxxx;

"I'm singing in the rain, (tekme)
I'm singing in the rain, (2 tekme)
What a glorious feeling..."

Clockwork Orange / favori filmimdir, özellikle hızlı çekim kısmı:)
Tıkırında Portakal!

:D :D :D :D :D :D :D :D
Digiturk, ActionMax'te Kubrick filmlerini veriyor bu ay. Bir kaç gün once Otomatik portakal'ı da yayınladılar. Haberin olsun.

onuro
07-02-2007, 01:50
replikler ezberimde otomatik portakal'ın :) biraz fazla izledim sanırım.
yeterli cesareti bulursam cinneti bitireceğim, bitiremedim :(

onuro
14-02-2007, 10:21
11 Şubat 2007 - pazar gününe ait resimleri ekliyorum arkadaşlar...
Yine fotograflar videodan capture olduğundan çok net değiller kusura bakmayın. Ama Ramazan çok güzel resimler çekmişti, kendisinden alınca buraya onları da eklerim.

Güzel bir gündü, ben önce patlayan lastikle biraz soğudum, sonra da kötü kullandım ama özgür, cem ve bacanak çok iyiydi doğrusu... Hakan ve Murat da canavar gibiydi...

onuro
14-02-2007, 10:23
Bu da özel poz, tanıdık geldi mi?

Cem-al BERKİT ve Onur SORUNLAR :)

Kursat
14-02-2007, 06:24
[quote=onuro;8574]
İzmirin kızlarına xxxxxxx

Arkadaşlar ayıp oluyor,bu tip yazışmalar ,üstelik bizim kızlarımız hakkında :cool:
Cinsel bastırılmış duygularınızı siddet arzularınızı şaka da olsa, Endurocu düşünce ile bağdaştıramam ! :mad:
Lütfen! yazılarınızı; ENDURO , ARKADAŞLIK ve BİLGİ PAYLAŞIMCILIĞI üzerine olsun aklı başın da insanlarsınız...

onuro
14-02-2007, 11:45
:) Selam Kürşat abiciğim, film şiddet üzerine ya şakalaştık işte :cool:
Bu arada Tolga da aslen İzmir'li ama gitmiş İstanbul'a, oralı olmuş. Tolga yanlış hatırlamıyorum değil mi?

Yeni resimler ekledim, 2 mesaj öncesine bakıverin :)
Her hafta yeni topic açmıyorum. Kemalpaşa'ya gittikçe resimleri buraya ekliyorum. Umarım kafa karıştırmıyordur.

Sevgiler,

afro
15-02-2007, 10:04
:)Tolga da aslen İzmir'li ama gitmiş İstanbul'a, oralı olmuş. Tolga yanlış hatırlamıyorum değil mi?

Doğru Onurcum,

Cinsel bastırılmış duygularınızı siddet arzularınızı şaka da olsa

Kürşat, biraz abartmışsın galiba... Onur'un "xxxxx" lafının gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi yok.

BurakÖzel
15-02-2007, 10:50
Selamlar arkadaşlar sohbet ciddi koyu sizde ya endurocu ruhu sağlam sizde eeee siz böyle ilgili olduktan sonra izmirde bir çok pist olucak bunuda unutmayın !!! çoğunuzu tanıyorum çok azimlisiniz hepinizi tebrik ediyorum harikasınız!!! :rolleyes:

Kursat
15-02-2007, 12:11
Arkadaşlar ! şaka yapıldığının farkındayım ,ama açık şakaların yeri kendi özelinizde olmalı. Herkesin görebileceği ve üyesi olduğumuz bu sitede değil;) bizim haricimizde de meraklı olan bir çok bayan endurocu ve ya meraklı bayanlar da okuyor... Tamam! kişi kendisi yaptığından sorumlu olabilir ama sitede ,açıktan yazılan yazılar da biraz sorumluluk sahibi olunması ,üyesi olduğumuz topluma karşı da görevimiz sanırım .Uyarım sert oldu ise sizden özür dilerim .Anlayışınız için teşekkür ederim.(Tolga ,olayı kesinlikle abartmadım biraz empatik düşünmekte yarar var ve ben İzmir'de yaşıyorum. Bir arada iken (birbirimizi tanıdığımız da) her türlü şakaya açığım) Hoş ca kalın.

jamfmx
15-02-2007, 12:39
ben İzmir'de yaşıyorum. Bir arada iken (birbirimizi tanıdığımız da) her türlü şakaya açığım) Hoş ca kalın.
demişsin de bir türlü göremedik hocam seni. bu pazar (19.02.07) kemalpaşaya uğra istersen. telefonlaşmak istersen ben seni bulurum. Yalnız silahsız gel... :D

Offroad
15-02-2007, 03:13

Yeni resimler ekledim, 2 mesaj öncesine bakıverin :)
Her hafta yeni topic açmıyorum. Kemalpaşa'ya gittikçe resimleri buraya ekliyorum. Umarım kafa karıştırmıyordur.

Sevgiler,

Yok yok kafa karışmiyor sen resimleri ekle gelemazsek en azından siteden takip ederiz.İçimiz gönlümüz acılır.

onuro
15-02-2007, 11:19
Selamlar arkadaşlar sohbet ciddi koyu sizde ya endurocu ruhu sağlam sizde eeee siz böyle ilgili olduktan sonra izmirde bir çok pist olucak bunuda unutmayın !!! çoğunuzu tanıyorum çok azimlisiniz hepinizi tebrik ediyorum harikasınız!!! :rolleyes:

Harikayız tabi :)
İstersen bizle takıl sana da bişeyler öğretebilirim belki.
Önce motor üzerindeki duruşundan başlıycaz Burak. Sonra yavaş yavaş arazide sürmeyi de öğrenirsin merak etme... he he he!

Acemi krosçu seni, 3-4 kez Türkiye şampiyonu oldun diye havalara girme, alırım anahtarını... :p

Zaten geçen hafta doktorun tepesine motoru fırlattım. Artık geçemediğim adamın üstüne drz'yi sallıyorum, maksat rakipleri ekarte etmek :)

Herkese sevgiler,

onuro
15-02-2007, 11:34
video kaera çekimini vcd formatına çevirmiştim.
vcd'den capture yapınca görüntü kalitesi berbat oldu ama, burak özel'in de resmi olsun dedim :)

Sarı motor müzelik RM 125 ile halil.

Kırmızı motor ise crf 250 x ile özgür.

onuro
15-02-2007, 11:46
Ahanda böyle tepenize fırlatırım motoru!

Şaka bir yana ucuz yırttık, ikimize ve motorlara birşey olmadı.

onuro
04-03-2007, 12:48
http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_01_28/Resim1092.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_01_28/Resim1086.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_01_28/Resim1078.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_01_28/Resim1052.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1483.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1474-1.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1414.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1399.jpg

onuro
04-03-2007, 01:08
http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1390-1.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1456.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1458.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1423-1.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1422.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1418.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y280/onuro/motofoto/2007_02_11/Resim1467.jpg

Offroad
04-03-2007, 06:59
kurtlarınızı iyi dökmüşsunuz.

onuro
05-03-2007, 03:10
bu resimler son 3-4 haftadan...

selis
09-10-2007, 04:27
Parkurunuz otlarla dolmuş..
Kış geldi.. Artık biri el atsa da kudurmaya başlasanız :p :p :p..

Yoksa, parkura patates dikecek köylüler.. :p :D :D