PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GPS alıcısı almak istiyorum, yardim...

endurocu58
30-11-2006, 09:08
arkadaşlar bu konuda bir çok araştırma yaptım fakat kafam çok karişik sizce en kullanişlı gps hangisi benim a macim şehir içi ve dişi rahat kullanimlı dayanıklı arıza çikarmıyacak bir model şimdiden teşekürler

yucel
30-11-2006, 09:20
Garmin GPSMAP 60SCX
http://www.jmsonline.net/ppp/images/25529.gif

http://img300.imageshack.us/img300/7717/gpsqp8.jpg (http://imageshack.us)
http://img245.imageshack.us/img245/7564/gps1sq9.jpg (http://imageshack.us)

Weblebi fiyatı:595 euro+ KDV imiş.

37_Fahir
01-12-2006, 12:05
Benimki bundan çok memnunum,sitede motorsiklet aparatıda var..fiatıda en uygunu,servis ve harita desteği en iyisi bu markadır ve türkçedir..:)

http://www.gpsturk.net/index.php?pid=18&sid=product&cat=1&id=7

EnduroCu
01-12-2006, 03:20
sitenin daha onceki halinde cok guzel bir forum vardı bu konu ile ilgili,
Garmin in cihazları da sağlam ve kalite, ancak Turkiye de kullanacaksan Magellan ı oneririm, cunku harita desteği mükemmel, Magellan ın Turkye distribitoru aynı zamanda bir harita firmasıdır, ve EnduroClub uyeleri icin de indirim yapıyorlar, pesin alımlarda %10, ya da %5 ve 6 ay taksit
www.geomatics.com.tr
www.gpsturk.net

metincetin
01-12-2006, 10:10
latif kardeş alacagın gps macellan bende var memnunum:)

endurocu58
01-12-2006, 10:24
arkadaşlar bilgi için çok teşekür ederim Magellan Sportrak Color GPS şu an bunla ilgilenecem öyle gözüküyor metin abi sende megellan kullanıyorsan bir ara geldigimde detaylı bilgi alyım senden kullaniş vs ona göre karar kılayım görüşmek üzere

metincetin
01-12-2006, 10:32
cihazda ne istiyorsan mevcuttur
km telin koptuysa onun yerinide alır sana gaz vermek düşer :)

EnduroCu
03-12-2006, 09:39
arkadaşlar bilgi için çok teşekür ederim Magellan Sportrak Color GPS şu an bunla ilgilenecem öyle gözüküyor metin abi sende megellan kullanıyorsan bir ara geldigimde detaylı bilgi alyım senden kullaniş vs ona göre karar kılayım görüşmek üzere

Sportrak Color yerine Explorist 600 u tavsiye ederim cunku Exp.600 serisi yenşi nesil cihaz olduğu icin ekran ve renk olayında yeni bir teknoloji kullanıyor, diğe rmodel ise eski mantık renk ve ekran teknolojisine sahiptir

endurocu58
03-12-2006, 07:16
teşekürle murat hocam msj aldım

aslanko
10-12-2006, 10:26
Macellan 500 ve 600 arasında 85 € fark var. 600 Tek özelligi Barometrik Altimetre/Elektronik Barometre/Var.
Bugünlerde bende almayı planlıyorum. Expolarist 500 de kararkıldım sanki.

EnduroCu
10-12-2006, 10:39
Magellan almaya karar verdiyseniz Geomatics Turkiye distribitoru EC uyeleri icin bazı avantajlar tanıyor, bilginize

endurocu58
10-12-2006, 11:18
teşekürler murat hocam zaten yetkılı bayıden almak en dogru karar :)

KTM
10-12-2006, 11:45
Bende Garmin i cok yakısıklı bulmustum ilk ama Murat hocam banada Magellan Ex 600 ü önerdi , gittim aldım Allah razı olsun herşeyi güzel , cok memnunum şu an ...

Tol
21-12-2006, 10:23
Magellan almaya karar verdiyseniz Geomatics Turkiye distribitoru EC uyeleri icin bazı avantajlar tanıyor, bilginize

endurocu58 aldınmı bilmiyorum ama bu arada ben 2. el bir meridian gold aldım, Geomatics çok yardımcı oldu, yeni versiyon topo harita, çakmak kablosu, tutucu aldım (ücreti mukabili :) ) Türkiye'den alınmış olmasına rağmen Türkçe menü yoktu yüklediler, program, türkçe klavuz vs. verdiler, biraz EC torpili biraz MK selamı inanılmaz yardımcı oldular.
eminim diğer markalarda iyidir ama ben kendimi sanki bir tanıdığın dükkanına gitmiş bir şeyler soruyor gibi hissettim, benim 2.el cihaz tırtlarmı bilmiyorum bundan sonra sıfır yada 2.el mutlaka magellan diyorum.

Tabi bu arada hala öğrenmeye çalışıyorum, böyle alengirli aletler için biraz yaşımız geçmiş galiba hala kafam pek basmadı :)

endurocu58
22-12-2006, 07:17
dostum tol öyle bir noktada yakaladınkı tam ben de iki ikillem arasında kaldim şimdi biraz araştırmlaraıma göre bu cıhazın türkiye de satılan türçe olan yani 1100 ytl felan fakat ing olan 600 ytl felan iki arda kalmişken saan sormam gerek meglan ex türçe menü yükliyorlarmı yüklıyorlarsa tel alabilirmiyim aradakı rakamlar gerçekten uçuk

Tol
22-12-2006, 07:47
hocam http://www.gpsturk.net adresinde tel, e-mail, msn hepsi var. bende Amerikadan almaya niyetlenmiştim, sorduğumda 175 € haritalar için fiyat vermişlerdi ama sen yinede kendin bir konuş.
ben exp. 500 bakıyordum, 250 $ cihaz + 50 $ nakliye + gümrükte takılsa bi 50 $ da ona + 225 $ burdan alınan harita = 575 USD=833 ytl tabi garantide yok (yani yoktur heralde diye düşünüyorum) eh o zaman ne anladım ben bu işten diyip, 2.el aldım.

dr_inanc_sargin
06-05-2008, 05:04
tolga abi sen ikinci eli ne kadara aldın, ben de ikinci el bakıyorum, kazık yemeyelim :)

tittytwister
06-05-2008, 05:46
Ben 2007 yazında magellan türkçe menü ve bandrollü explorist400 ü 400ytl ye almıştım gittigidiyor sitesinden .

CerkezEthem
06-05-2008, 09:08
:D Amerikadan aldığım Magellan 500LE modeli + Türkiye haritaları atılmış vaziyette. 1 - 2 defa meraktan açıp baktığım cihazımı 500 YTL ye satıyorum. Ufak pazarlıklar mevcuttur :D

Not: Bot alacağımdan dolayı satmaktayım :D

BLUEANGEL
07-05-2008, 01:45
GPS almak isteyenlere tavsiyem Magellan Exp. 500 . Daha önce 2 sene kadar sportrak color kullandım 1,5 senedir de exp 500 kullanıyorum hem yurt için de hem de yurt dışında çok memnun kaldım .Hele hele Roma da bizi otele gecenin kör yarısında, o kör karanlık sokaklardan, elimizden tutup getirmesi ni hiç unutmam.Adres soracak kimseler yok filan...:confused:

Exp.600 'e bence gerek yok kullanmıyacağınız bir özellik olarak kalıyor.Ama almışken tam olsun para sorun değil derseniz exp.600 alın .
Alacağınız cihazın kesinlikle hafızası değişebilecek SD kartı olsun ve arkasında ki firma haritaları taşeronlara yaptırmasın, kendi hazırlıyor olsun. (Bknz:Geomatiks-Magellan).

Navigasyon özelliği de gayet iyi iş görüyor.
Magellan GPS & Google Earth uygulamamı da http://www.gpsturk.net/ sayfasından takip edebilirsiniz . :D (Reklamları izlediniz. :D )

EnduroCu
07-05-2008, 03:33
Alacağınız cihazın kesinlikle hafızası değişebilecek SD kartı olsun ve arkasında ki firma haritaları taşeronlara yaptırmasın, kendi hazırlıyor olsun. (Bknz:Geomatiks-Magellan).

Navigasyon özelliği de gayet iyi iş görüyor.
Magellan GPS & Google Earth uygulamamı da http://www.gpsturk.net/ sayfasından takip edebilirsiniz . :D (Reklamları izlediniz. :D )
Gercek bu,
Geomatics harita şirketi olduğu için digital haritalarını kendisi üretiyor ve sürekli yeniliyor, guncelliyor gayet başarılı,
bence de en iseal model Explorist-500 modeli,
Bende 600 modeli var iki farkı var ektradan ısı ve basınc gosteriyor

TurgayAlan
07-05-2008, 04:57
Yeni nesil cep telefonarının bazılarında GPS var.(sanırım adına IPHONE deniliyor)
Acaba bu tür bir ekipman alıp,hem fotoğraf kamerası,hem telefon,hem de GPS amaclı kullanarak motosiklet üzerinde yükümüzü en aza indirme yoluna gitsek nasıl olur acaba? :rolleyes:

Yada şöyle söyleyeyim;

Bu tür bir cihaz kullanan var mı ? Şayet varsa gördüğü olumsuz yanları bizimle paylaşırsa çok memnun olruz.:)

semih
07-05-2008, 05:17
Yada şöyle söyleyeyim;

Bu tür bir cihaz kullanan var mı ? Şayet varsa gördüğü olumsuz yanları bizimle paylaşırsa çok memnun olruz.:)

Parmak kaldırıyorum hocam:D ben varım.

Şu an Hp 514 voice messenger markalı cep telefonu kullanıyorum.(ne kadar cep telefonu denilirse işte) + harici bt gps ile birlikte Garmin haritalarını kullanıyorum.Fotoğraf çekme özelliği 1.3 mp pek de tatmin edici değil ama hiç yoktan iyidir.

Motor kullananlar için kesinlikle tavsiye edilmez..:D
(Ama ben inatla hala kullanıyorum)

EnduroCu
07-05-2008, 05:31
racingci yi araziye sokun ne kadar gazlayabilrise bu cihazlar da o kadar iş yapar,
hepiniz endurocusunuz,
sarsıntıya, yağmura, camura dayanacak alet alın,
o neenle orjinal GPS cihazı alın
outdoor icin uretilenlerden,
alın Magellan Explorist 500, rahat edin,
Geomatics EC uyeleri icin bir ara kampanya yapmıstı
800 ytl falandı o zaman cakmak adaptörü ve motosiklet bağlantı kızağı ile,
hiç fantezi yapmayın orjinal alın bu iş için

TurgayAlan
07-05-2008, 08:18
racingci yi araziye sokun ne kadar gazlayabilrise bu cihazlar da o kadar iş yapar,
hepiniz endurocusunuz,
sarsıntıya, yağmura, camura dayanacak alet alın,
o neenle orjinal GPS cihazı alın
outdoor icin uretilenlerden,
alın Magellan Explorist 500, rahat edin,
Geomatics EC uyeleri icin bir ara kampanya yapmıstı
800 ytl falandı o zaman cakmak adaptörü ve motosiklet bağlantı kızağı ile,
hiç fantezi yapmayın orjinal alın bu iş için
Dövmeyeceksin değil mi başkan..:D
Tamam,şayet GPS alırsak muhakkak Magellan Explorist 500 alırız..:D

Selam

dr_inanc_sargin
07-05-2008, 09:40
Ben de araştırmalarım sonucu explorist 500 ün en ideali olduğuna karar verdim. Ne kadar indirim de yapsalar Tr de çok pahalı maalesef. Başkan ağustosta Karadeniz turuna çıkıyorum, alamazsak o zamana kadar ödünç verirsin artık :) sende yaylaların koordinatları da vardır nasıl olsa :)

dr_inanc_sargin
07-05-2008, 09:54
Ben 2007 yazında magellan türkçe menü ve bandrollü explorist400 ü 400ytl ye almıştım gittigidiyor sitesinden . Explorist 400 den memnun musun hocam. Detaylı türkçe haritası yüklü şekilde mi aldın 400 ytl ye. Ekranın siyah beyaz olması çok sıkıntı yaşatıyor mu sana. Moda'ya selamlar.

EnduroCu
08-05-2008, 09:47
Ben de araştırmalarım sonucu explorist 500 ün en ideali olduğuna karar verdim. Ne kadar indirim de yapsalar Tr de çok pahalı maalesef. Başkan ağustosta Karadeniz turuna çıkıyorum, alamazsak o zamana kadar ödünç verirsin artık :) sende yaylaların koordinatları da vardır nasıl olsa :)
Magellan ların haritasında oradaki yayla yolları var hep, koordinata bile gerek yok,
Google Earth den ciz rotayı, yükle GPS e gazla git,
Dr. burada kiralık GPS ci mi var :D

EnduroCu
08-05-2008, 09:57
Explorist 400 den memnun musun hocam. Detaylı türkçe haritası yüklü şekilde mi aldın 400 ytl ye. Ekranın siyah beyaz olması çok sıkıntı yaşatıyor mu sana. Moda'ya selamlar.

aralarındaki fark siyahbeyaz ile renkli televizyon gibi :D
eskiden siyah beyaz ekranda yol cizgilerini karıstırıp hatalar yapardık,
renkli ekranda renkten dolayı kolay ayrım yapılabiliyor

ODUNCU
08-05-2008, 04:25
Yalnız geomatics te hizmet süper. benim 210 u bi arkadaş bozmuştu. Gönderdim ertesi gün daha iyi bir programla geri geldi.

Gültekin
08-05-2008, 05:10
2 ay kadar önce, GG'den ikinci el magellan 500le aldım. (Tr. garantili)
motosiklet bağlantı aparatı, akü şarj zımbırtısı, ve kargo dahil 510 Liraya geldi.
tek sıkıntım 3 AAA pil kullanımı oldu. ebay'den 15 Liraya orijinal bataryasını da alınca lokum gibi oldu.
ama gelgelelim, kullanımını çözemedim hala :(
kampa katılırsam, hızlandırılmış kurs isteyecem abilerimden.;)

EnduroCu
08-05-2008, 05:20
kampa katılırsam, hızlandırılmış kurs isteyecem abilerimden.;)
kurs ücreti olarak Ormanlı Kasabından sen EC kavurması için 2 kg lık kuzu eti al,
GPS i en ince noktasına kadar öğretiriz :D :D

Gültekin
08-05-2008, 05:24
kurs ücreti olarak Ormanlı Kasabından sen EC kavurması için 2 kg lık kuzu eti al,
GPS i en ince noktasına kadar öğretiriz :D :D
karşılığında, kavurmayı karıştırırken lüp-lüp götürmemeye söz vermeyi düşünüyordum ama... :rolleyes:

artık hesap kesilmiş. yapacak bişey yok. yağlı mı olsun başkanım, yağsız mı? :)

tittytwister
08-05-2008, 11:35
Explorist 400 den memnun musun hocam. Detaylı türkçe haritası yüklü şekilde mi aldın 400 ytl ye. Ekranın siyah beyaz olması çok sıkıntı yaşatıyor mu sana. Moda'ya selamlar.

Modadan selamlar :))
Benim aldığım dönemde explorist 500 - 400 arasında yaklaşık 200-250 ytl fiyat farkı vardı forumlardan ve kullanıcılarından edindiğim bilgilerle aradaki fiyat farkının renkli ekran için fazla olduğunu düşündüm Kullanım alanın kaybolmamak ve yol bulmak ve harita yükleyebilmekse , explorist 500 ün renkli ekranı hariç bütün özelliklerini taşıyor...

Konu güncellenmişken garmine de değinmek lazım sahip olan bir arkadaşımda test etme imkanı buldum teknoloji özürlü değilim ama ,magellanın explorist modelleri garminin vista modellerine göre çok daha pratik....

EnduroCu
09-05-2008, 08:54
karşılığında, kavurmayı karıştırırken lüp-lüp götürmemeye söz vermeyi düşünüyordum ama... :rolleyes:

artık hesap kesilmiş. yapacak bişey yok. yağlı mı olsun başkanım, yağsız mı? :)

hocam kavurmalık et karşılığında öğrenirsen hic unutmassın öğrendiklerini :D
almana gerek yok biz getireceğiz ,

MuRaT
18-09-2008, 11:23
gittigidiyor sitesinde bulunan 500 le modelleri 350 ila 450 ytl arasında fiyatları değişiyor bunların fiyatının ucuz olması garantisiz kaçak ürünler olduğunumu gösterir.???

EnduroCu
18-09-2008, 11:28
gittigidiyor sitesinde bulunan 500 le modelleri 350 ila 450 ytl arasında fiyatları değişiyor bunların fiyatının ucuz olması garantisiz kaçak ürünler olduğunumu gösterir.???

aynen oyle, garantiyi de gec muhtemelen icinde yuklu Turkiye navigasyon ve topografya haritası da yoktur,
alırsan ayrıca para verip yukletmen gerek