PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Takım Çantası

NTT
30-11-2006, 12:40
Daha evvel bir yerlerde yayınlamıştım ,ancak yinede bulunsun ! Konu kendimiz nasıl bir Takım Çantası yapabiliriz ;)
Alman bir vatandaşın Sitesinde gördüm ve zamanında uyguladım ! sonuç başarılı !!!
Nalbur veya Bauhaus-Praktiker vs gibi yapı Marketlerindne iki adet Pimaş Borusu alınır ,bu boruların iç iç geçeçek şekilde olması lazım , borular istenilen boya kesilir iki uca körtapaları ( mümkünse contalı ) takılır ve Motora monte edilir alın size takım çantası ! sağlamdır ,su geçirmez ve ucuz bir çözüm ;) boruların iç içe geçmesinden dolayı istenilen boyuta uzatılır veya kısatılır ;)
http://img.photobucket.com/albums/v314/NTTLC4/werkzeugfach03.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v314/NTTLC4/werkzeugfach02.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v314/NTTLC4/werkzeugfach04.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v314/NTTLC4/werkzeugfach05.jpg

Kolay gelsin :D

profi
30-11-2006, 12:45
nuri ustam bir de içerden görünüş alsak, mesela olmazsa olmazlar ne olmalıdır? endurocunun takım çantasında.

NTT
30-11-2006, 01:05
nuri ustam bir de içerden görünüş alsak, mesela olmazsa olmazlar ne olmalıdır? endurocunun takım çantasında.
güzel yakaladın Profi ustam ;) sen zaten biliyorsundur ama konu olsun diye sordun mutlaka ;) o nedenle sana hitaben yazmıyorum zaten :D sana yoğurt yemeğe öğretemeyiz ;) ama yinede her yiğidin değişik bir stili vardır ;) neyse
profi ustam takım çantası Motora göre değişir :D mesela ben Loctite taşımam :D :D
neyse
bende önce olay Motorun kendisinde başlar , mümkün mertebe motorun tüm civata somunlarını aynı olması için coğunu değiştirim bu sayede anahtar sayısını azaltmış oluyorum !!
İki çantam var benim
1.) uzun menzil için
2.) kısa metrraj çantam

1= bu çantada : ufak lokma takımı , leatherman tarzı çakı( buna ait uçlar yıldız,düz vs), lastik tamir seti , 1 adet iç lastik ,teller ( gaz,deb.) , 2 adetr ufak levye,zincir kilidi , metal yapıştırma malzemesi , ampul ( far,stop) ,demir testeresi ,yedek kickstart kolu :D ,buji,hortum , halat .

2.) leatherman tarzı çakı ,teller , o kadar :D

uzUn
30-11-2006, 03:06
vallahi nefis fikirmiş, hemen uygulamaya geçirmek gerek;)

profi
30-11-2006, 10:25
walla ne yalan söyliyeyim nuri hocam ben hem üşendim yazmaya, hem de motorcunun fikri ile zikri bir olmalıdır misali, çantada bunlar bunlar olmalı deyip çanta taşımamak ayıp olacağı için çekindim diyebilirim.

Benim bunlara ilave olarak söyleyeceklerim ise şunlar:

Loctite ne olaki?:D (bu sırıtık'ın turuncusu yokmu)
*buji anahtarı:D (unutmuşsun)
*kick startı olmayan makina sahipleri için akü takviye kablosu(teşekkürler MK)
*pilli kafa lambası(özellikle geceleri çok işe yarıyor)
*bir miktar muhtelif kablo(keyfekeder) ve sargı bandı
*en azbirer adet muhtelif sigorta

bu arada teker göbek millerini nasıl söküyorsunuz, benim somun devasa birşey (sanırım 26) ve küçük lokmalar ile sökülmesi olanaksız

bu arada ihmal ediyoruz ancak tıbbi ilk yardım malzemeleri de bulundurmak faideli olabilir.

KORBALA
01-12-2006, 01:00
Bulunulan bolgeye göre MK MP gibi ekipmanları bulundurmakda faide var :)

yalcin1711
01-12-2006, 08:48
Pimaş boru ! çok dahiyane bir fikir... ve içindekiler listesi uzun deneyimler sonucu oluşturulmuş bir liste olduğunu düşünüyorum. Aynısından imal ediyorum kendimede. Teşekkürler NTT, Teşekkürler Profi ...

NTT
01-12-2006, 09:20
walla ne yalan söyliyeyim nuri hocam ben hem üşendim yazmaya, hem de motorcunun fikri ile zikri bir olmalıdır misali, çantada bunlar bunlar olmalı deyip çanta taşımamak ayıp olacağı için çekindim diyebilirim.

Benim bunlara ilave olarak söyleyeceklerim ise şunlar:

Loctite ne olaki?:D (bu sırıtık'ın turuncusu yokmu)
*buji anahtarı:D (unutmuşsun)
*kick startı olmayan makina sahipleri için akü takviye kablosu(teşekkürler MK)
*pilli kafa lambası(özellikle geceleri çok işe yarıyor)
*bir miktar muhtelif kablo(keyfekeder) ve sargı bandı
*en azbirer adet muhtelif sigorta

bu arada teker göbek millerini nasıl söküyorsunuz, benim somun devasa birşey (sanırım 26) ve küçük lokmalar ile sökülmesi olanaksız

bu arada ihmal ediyoruz ancak tıbbi ilk yardım malzemeleri de bulundurmak faideli olabilir.

Profi hocam pili lafa lambasını saymadın çünkü standartların içinde olmasa olmaz ;)
Ha bu arada Loctite'i ,valla Profi Hocam belirli bir kesim çok bahsediyor bu mucize nesne ,karışım,kimyasal,zincir yağı veya her neyse ,inan bende bilmiyorum neye yaradığını ama yazdım yani geri kalmış olmuş olarak görmesinler diye ama mutlaka bir bilen açıklar :D :D :D :D
arka teker somun olayın şu şekilde çözdum : ilgili anahtarın diğer ucunu testere ile kesip ,lazım olduğunda boru takarak hal ediyorum olayı ( ben öyle yapiyorum en azından )
bu arada KORBALA valla MP ile uzun yol yapmadım daha ama MK olduğunda bende direk bu tarz yükleri evde bırakıyorum , iyi oluyor :D :D :D

profi
01-12-2006, 10:40
Bulunulan bolgeye göre MK MP gibi ekipmanları bulundurmakda faide var :)

walla bana güvenen yolda kalır, yalnızca el emeği ve beden gücü garantisi verebilirim:D
bakın ne de güzel söylemişim:D

çantada bunlar bunlar olmalı deyip çanta taşımamak
yalnız MK nın, KT nın, Afro nun ve Şenol un bu konudaki titizliklerini bizzat gördüm ve taktir ettim.

ben teker göbek mili ve benzer ebatlı vida ve somunlar için ağzı 32mm kadar açılabilen kaliteli bir ingiliz anahtarı öneriyorum.
başka işlere de yarıyor, ağzı mengene tarzında kullanılabiliyor, sapı manivela görevi görebiliyor(kalınca bir levye), küçük işlemler için çekiç olarak kullanabiliyorsunuz.

ruhiaykol
01-12-2006, 11:18
abi birde arka bagajın bağlantı civatalarının tedeğinide alın uzun yolda düşebiliyor bunlar. valla bagajın bağlantı civataları MKveKT ın takım çantasına güvenirseniz bagaj yolda düşer:D:D:D

profi
01-12-2006, 11:22
abi birde arka bagajın bağlantı civatalarının tedeğinide alın uzun yolda düşebiliyor bunlar. valla bagajın bağlantı civataları MKveKT ın takım çantasına güvenirseniz bagaj yolda düşer:D:D:D

ruhi hocam bu konuda, bu güne kadar bir tek KTM'ciler muzdarip sanırdım:D , bizler böyle şeyler yaşamadığımız için bilemiyoruz tabi:confused: , bu hususa da dikkat etmekte faide var.

ruhiaykol
01-12-2006, 11:28
:Dyok abi bu konudaki muzdaripler kürşat abi ve akgün abi

NTT
01-12-2006, 11:38
ruhi hocam bu konuda, bu güne kadar bir tek KTM'ciler muzdarip sanırdım:D , bizler böyle şeyler yaşamadığımız için bilemiyoruz tabi:confused: , bu hususa da dikkat etmekte faide var.

eee Profi hocam mağdem öyle ,senin ingliz Anahtarıda pek faydalı bir eser olmaz turunculara için,allah göstermesin tam tutamadıklarında sıyırır onların somunu , zira Alüminyum somun kullanır arkadaşlar , hani "ready to race" sloganından yola çıkarak makine hafiflesin diye :D :D :D :D

EnduroCu
01-12-2006, 12:02
portakal, orda kal hocam,:D
herkes kendi makinesinin civatalarını tasımakla mükeleftir, beni oraya katma istersen cunku kendi makinem icin bazı hayatı civataalrı asıyorum ben :D

ruhiaykol
01-12-2006, 01:36
portakal, orda kal hocam,:D
herkes kendi makinesinin civatalarını tasımakla mükeleftir, beni oraya katma istersen cunku kendi makinem icin bazı hayatı civataalrı asıyorum ben :D

hocam eksik anlattım özür dilerim
sizin takım çantamız tartışılmaz başkaları size güvenmesin dedim :Dyani ktm nin civataları suzuki ve klr ye uymuyo onu söylemek istedim:D

Engin1711
01-12-2006, 02:25
Tabi bu borunun içine takımları sarıpta koymak lazım. :D
Arka tekerlek milini sökerken aynı anahtardan iki tane olması lazım.:cool:
vede bir miktar inşaat teli ve piyazada cırt kelepçe olarak bilinen 3-4 plastik kelepçe...:o

Engin1711
01-12-2006, 02:30
aslında 2-3 günlük bir kampa gidiliyor ise kaynak işgencesi,lastik kaynagı ve kibrit kutusu büyüklüğünde sıfır numara zımpara..,elektirk bandı

Engin1711
01-12-2006, 02:40
Aslında ben bundan geçen yıl bitane yapmıştım.(55cm)Geçen sene Çanakkale'ye yüksek lisans derslerine gidiyordum haftanın iki günü.çizimlerimi koyuyordum halen daha duruyor.Her iki tarafıda açılıp kapanabiliyor.Motora lastik ile gerip bağlıyordum.

Şenol
02-12-2006, 12:10
Hersey cok güzel,çakılar, alyanlar,buji anahtarları,yedek iç lastikler,ampul ve sigortalar vs....diyelimki lastik patladı.En kötüsünü düşünelim sibop kesti diyelim, söktük falan yedek iç lastiğimizide bir güzel taktık.Neyle şişicek bu lastık, barbinin yatak şişirme fantazisi geldi bir an aklıma:D NASILIM:cool:
Yurt dışı fiatları 20 ile 60 euro arası olan,tire repair kit(bacanak keşfi)
http://i103.photobucket.com/albums/m139/senol640/HPIM0289Small.jpg
Bu aletin bir tüpü 32 psı basmakta ,15 dolara yeşil bisikletten aldık.Ellerınde kaldımı bılmıyorum ama, pompa taşımaktan çok daha kolay:D bu ürün kendi sitelerinde yok ama temin edebiliyorlar.
http://www.yesilbisiklet.com/ana/ana.asp

profi
02-12-2006, 05:02
şenol çok yaşa tam ben diyecektim yaw lastiği nasıl şişireceğiz diye, sen koymuşsun son noktayı :)
engin hocam bilhassa bir çok derde deva plastik cırtları hatırlattığınız iyi olmuş, netekim bazan cıvata işlevi dahi görebiliyorlar.
bunlara ılaveten bır ıkı cıft de amelıyat eldıvenı hıjyen acısından gereklıdır derım.
(gerçi çantayı aştık artık bavula doğru ilerliyoruz ama:D )

EnduroCu
03-12-2006, 09:46
Hersey cok güzel,çakılar, alyanlar,buji anahtarları,yedek iç lastikler,ampul ve sigortalar vs....diyelimki lastik patladı.En kötüsünü düşünelim sibop kesti diyelim, söktük falan yedek iç lastiğimizide bir güzel taktık.Neyle şişicek bu lastık, barbinin yatak şişirme fantazisi geldi bir an aklıma:D NASILIM:cool:
Yurt dışı fiatları 20 ile 60 euro arası olan,tire repair kit(bacanak keşfi)
http://i103.photobucket.com/albums/m139/senol640/HPIM0289Small.jpg
Bu aletin bir tüpü 32 psı basmakta ,15 dolara yeşil bisikletten aldık.Ellerınde kaldımı bılmıyorum ama, pompa taşımaktan çok daha kolay:D bu ürün kendi sitelerinde yok ama temin edebiliyorlar.
http://www.yesilbisiklet.com/ana/ana.asp
hocam yalnız bu set tubless lastikler icin, İnonu yaylası kampı oncesinde benim motorun arka lastiği tam 4 defa indi, en sonunda daha once yapılan bir yamadan dolayı ufak ufak ufak veya yuk birden binince hava kacırdığını kesfettik, arazi sırasınd aboyle bir olay basınıza gelse klasik hava pompasnız yoks ane yapacaksını bu setlerde 2-3 tane tup oluyor ve tekl kullanımlık, en guzeli kalşiteli, ufak ve hafif pompa tasımak