Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Dostum KTM 990 R
AykutErda
24-05-2010, 10:35
Dostlar bu topikte sizlere yeni Dostum KTM 990 R ile gezilerimi , yaşanmışlıklarımı aktarmaya çalışacağım izin verirseniz ..
KTM 990 R'ın testini birlikte yapacağız , makinayı birlikte tanıyacağız ...
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-0Medium.jpg
Benim ilk izlenimim bu ..:D
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-2Medium.jpg
Plakamı da aldım , artık benimle daha uyum içinde sanki ..
Siz ne dersiniz ..?
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-1Medium.jpg
GS ile aynı ırktan geldiği tartışılmıyor
ben de bunu kabul ediyorum ...:D
AykutErda
24-05-2010, 11:03
Şöyle başlayalım olaya ;
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-10Medium.jpg
Kovalamayın beni yatağa
Hiç uykum yok
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-3Medium.jpg
Daha lafınıza karışacağım
Ortalığı dağıtacağım
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-4Medium.jpg
Televizyonu kapatacağım
Ayçiçeği resmi yapacağım daha
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-5Medium.jpg
Başparmağıma şiir okuyacağım
Islık çalacağım
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-6Medium.jpg
Daha çok işim var
Gecenizi karartacağım
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-8Medium.jpg
Kütahya vazonuzu kıracağım
Vakitsiz yatırmayın beni
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-7Medium.jpg
Daha çok erken
Çok güzel... Uzun uzun keyifli yollar dilerim...
derhal birer adet edinilip teste çıkıla...!
ondan sonra ancak fikirlerimizi söyleyebiliriz
Eğer bir gün vazomuzun kırıldığını görürsem, senden bileceğim. Ona göre...
hayırlı olsun...
Oooo görmeyeli neler olmuş neler meğerse. AE plaka gelmiş, akrep gelmiş, koruma demirleri gelmiş (portakal rengi kim düşünmüşse helal olsun), beyaz far koruma gelmiş (beyaz fikri de enfes bir fikir), aliminyum sele gelmiş, gelmiş oğlu gelmiş.
Aykut'cuğum, motor çok güzel olmuş, bu detayları kim düşündüyse çok güzel düşünmüş, hayırlı olsun, keyifle mutlulukla bin inşallah.
Lakin, hangi Adv'nin kedi hangisinin kaplan olduğunu yolda göreceğiz dostum :D :D :D
AykutErda
25-05-2010, 12:11
Çok güzel... Uzun uzun keyifli yollar dilerim...
Teşekkür ederim ..
derhal birer adet edinilip teste çıkıla...!
ondan sonra ancak fikirlerimizi söyleyebiliriz
Dostum Ankara'da şu an için bir tek ben de var ...
Vermeyeeceeem ...:D
Eğer bir gün vazomuzun kırıldığını görürsem, senden bileceğim.
İlk turumu Kütahya'ya düzenliyorum ..:D
Lakin, kimin kedi kimin kaplan olduğunu yolda göreceğiz dostum :D :D :D
Bak ben de abs yok yalnız ..Duydum ki sen de bir abs fobisi varmış ..:D
SerhatSaraç
25-05-2010, 02:05
Aykut abi hayırlı olsun.
Sonunda fotoğraflarını görebilme şansımız oldu akrep ve koruma demirleri ayrı bir hava katmış.
Uzun ve keyifli yollar diliyorum,seneye 990 hangi ülkeyi görecek ;)
İyi gunlerde kullanın kazasız belasız.
TurkEnduro
25-05-2010, 09:25
Çok güzel görünüyor tek bir detay dışında, lastikler ! Iııı ıhhh olmamış cadde lastiği , en azından TKC 80 olsa havası 2 kat artar :D
R diyoruz, vahşi diyoruz, lastiklerde biraz vahşi olsun madem :cool:
metincetin
25-05-2010, 09:54
tekrar hayırlı ve ugurlu olsun mutlu ve bol gazlamalı günler dilerim
NurettinAbi
25-05-2010, 09:57
Ona bot yakışır.Parmak arası terlikle,plaj,kafe,disko dolaştırmayacan heralde:D Bikere,o herifin cüssesine yakışmaz.Sen şimdi motor sevdasına fazla foto da çekmezsin.Uzun boylu adama,yüksek makine...Yakışır.Kazasız ve keyifli yollar dilerim,tekrar,hayırlıolsun.
O zaman sana Can Babadan alıntıyla bir hayırlı olsun diyelim üstadım. :) "Başka türlü bir şey"leri yakala onunla ne ağaca benzeyen ne de buluta, burası gibi olmasın gittiğin memleket denizi ayrı deniz havası ayrı hava olsun. ;)
Bunun depo menzili kaç abi. Kilometrede ne yakıyor. Kadran nereye kadar? Abi lastik ömrü nedir? Manetler düşmeye karşı dayanıklımı ? Yedek parçaları hangi internet sitesinden sipariş vericen hehehehe
Hayırlı olsun üstad. Keyifle yaşa :)
Aykut hocam kazasız belasız iyi günlerde binin. Gerçekten çok yakışıklı olmuş aksesuarlarınlada :) Nice sağlıklı gezilere :)
AykutErda
25-05-2010, 12:25
..Uzun ve keyifli yollar diliyorum,seneye 990 hangi ülkeyi görecek ;)
İyi gunlerde kullanın kazasız belasız.
Dostlar teşekkürler ..:)
..en azından TKC 80 olsa havası 2 kat artar :D
Dostum belki bundan sonraki hamle , ön çamurluğu kaldırmak ve TKC 80 lastik takmak olacak .. Ama o zaman asfalt gidişi nasıl olacak bilemiyorum .. Yine de sana katılıyorum ...
tekrar hayırlı ve ugurlu olsun mutlu ve bol gazlamalı günler dilerim
Reis teşekkürler ..:) Çiftalan'da ıslatırız olayı bir demlik çayla ..;)
..Sen şimdi motor sevdasına fazla foto da çekmezsin.Uzun boylu adama,yüksek makine...Yakışır.Kazasız ve keyifli yollar dilerim,tekrar,hayırlıolsun.
Nurettin abi , bu makine bana önemli yükler yükledi şimdi , hep dağda mı gezeyim baba ya ..:)
O zaman sana Can Babadan alıntıyla bir hayırlı olsun diyelim üstadım. :) "Başka türlü bir şey"leri yakala onunla ne ağaca benzeyen ne de buluta, burası gibi olmasın gittiğin memleket denizi ayrı deniz havası ayrı hava olsun. ;)
Canımsın Seda , sen beni anladın artık kız ..:)
Hayırlı olsun üstad. Keyifle yaşa :)
Aykut hocam kazasız belasız iyi günlerde binin.
Dostlar sağolun ...:)
Karadeniz Yaylalarını 990 ile arşınlamadan sana hayırlı olsun demeyeceğim,:D Ne zaman 990 ile buralardan geçersin,kamp ateşi başında 1a eşliğinde ha o zaman hayırlı olsun.Aykut baba şaka bir tarafa tekrar tekrar hayırlı uğurlu olsun.:D
AhmetOkatan
25-05-2010, 01:26
Aykut hocam yeni katırın hayırlı uğurlu olsun.Güzel günlerde binersin inşallah
TurgayAlan
25-05-2010, 01:40
..
http://i95.photobucket.com/albums/l129/AykutErda/Bohemya-Transilvanya/AVRUPA/Viyana/Bulgaristan/KTM990R-1Medium.jpg
Harika espri..
Hadi bakalım GS sahipleri,verilecek karşı yanıtınız var mı..?:D
Kazasız belasız iyi günlerde kullan dostum..)
Hayirli olsun Aykut abi....BEKLERIM :p
AykutErda
25-05-2010, 03:18
Karadeniz Yaylalarını 990 ile arşınlamadan sana hayırlı olsun demeyeceğim,:D Ne zaman 990 ile buralardan geçersin,kamp ateşi başında 1a eşliğinde ha o zaman ..
Tamam Semih'im , öyle yapalım o zaman ...:)
Aykut hocam yeni katırın hayırlı uğurlu olsun..
Dostum teşekkürler ..:)
..Hadi bakalım GS sahipleri,verilecek karşı yanıtınız var mı..?:D
Turgay'ım 1200 GS Adv iyi makina , hakkını yemeyelim şimdi .. :)
Hayirli olsun Aykut abi....BEKLERIM :p
Vayy Hasan'ım sen nerelerdesin Canım Kardeşim ya ..:)
37_Fahir
25-05-2010, 03:37
Kazasız belasız iyi günlerde kullanın,darısı içi cız eden tüm enduro seven dostlara.. :D :)
Hayırlısı olsun Aykut,
Allah deposundan benzini!:)
Selesinden poponu eksik etmesin:o :D :o
Güle, güle kullan kardeşim.
http://www.expeditionswest.com/vehicles/ewvehicles/KTM_950_Adventure/KTM_950_TAT_Prep.jpg
Aykut abi yeni canavar'ın hayırlı olsun.:)
Açıkçası 1200GS örneğindeki jaguar'dan daha yakışıklı gözüküyor.
Tkc takılmış ve çamurluğu yükseltilmiş 950 gayet şık,990 daha yüksek,dolayısı ile daha şık olur.:D
Gidonda biraz daha yükseldimi,tadından yenmez.
Kazasız belasız,uzun yıllar kullanman dileği ile.Saygılar
Aytukum ,Hayırlı olsun Kazasız belasız kulanasın İnşallah,
tekerinden çamur eksik olamsın
gumusarda
25-05-2010, 09:39
Ben nasıl oldu da burasını farketmedim!!
Hocam,dostum,gurum.. :) ; canım abim,Allah tekerini düz bastırsın, kazasız belasız çoook güzel günlerde,takır takır arazilerde , yağmur çamur, dere tepe düz, mangal başı sucuk dolu ( sonunu nasıl bağlıycam yaa :( :( :confused: ) sevenlerinle ,boool resimli, güneşli, çiçekli böcekli,kurtlu kuşlu, koca oğlan kadar dertsiz aynı zamanda tasasız (of bağlayamıyorum.. )her yer senin olsun,gitmediğin yer kalmasın..
Ohh.. :D
Buddhanın selameti üstüne olsun.. samyaksambuda'm benim.. :p
:mad: çok sinir...:mad:
şokka yaptım şokka şokkaaa..kazasız belasız geziler dilerim..
EnduroCu
25-05-2010, 11:31
Ben nasıl oldu da burasını farketmedim!!
Hocam,dostum,gurum.. :) ; canım abim,Allah tekerini düz bastırsın, kazasız belasız çoook güzel günlerde,takır takır arazilerde , yağmur çamur, dere tepe düz, mangal başı sucuk dolu ( sonunu nasıl bağlıycam yaa :( :( :confused: ) sevenlerinle ,boool resimli, güneşli, çiçekli böcekli,kurtlu kuşlu, koca oğlan kadar dertsiz aynı zamanda tasasız (of bağlayamıyorum.. )her yer senin olsun,gitmediğin yer kalmasın..
Ohh.. :D
Buddhanın selameti üstüne olsun.. samyaksambuda'm benim.. :p
hocam amma da takla attın be, makineyi emanet isteyeceksn galiba:D
Aykut hocam hayırlı olsun, bu makine ile sırtın yere gelmesin,
şu rodaj icin Garaja İzmir e gazla da sana mangal yakalım garajda, rakı da acarız, ama garajda yatarsın rakıdan sonra:D
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle :)
AlpŞahinoğlu
25-05-2010, 11:48
http://www.expeditionswest.com/vehicles/ewvehicles/KTM_950_Adventure/KTM_950_TAT_Prep.jpg
Aykut abi yeni canavar'ın hayırlı olsun.:)
Açıkçası 1200GS örneğindeki jaguar'dan daha yakışıklı gözüküyor.
Tkc takılmış ve çamurluğu yükseltilmiş 950 gayet şık,990 daha yüksek,dolayısı ile daha şık olur.:D
Kazasız belasız,uzun yıllar kullanman dileği ile.Saygılar
Vallahi ben gördüm gidonun yükselecek bir yeri yok, amortisörü bile (gidon)takılı :) Aykut hocam detaylı fotoğraflar istiyoruz tekrar hayırlı olsun!
AykutErda
25-05-2010, 11:51
..darısı içi cız eden tüm enduro seven dostlara.. :D :)
O kadar yani ..:) Maksat gönüller bir olsun , gerisi boş ; teşekkürler Fahir Abi ..
..Selesinden poponu eksik etmesin:o :D :o
Abi ayakta gazladığımda hep sen aklıma geleceksin ..:p
..Tkc takılmış ve çamurluğu yükseltilmiş 950 gayet şık,990 daha yüksek,dolayısı ile daha şık olur.:D
Dostum gerçekten iyi olmuş makine , bir numara çevirmek lazım bu fotoyu gördükten sonra ..
Aytukum ,Hayırlı olsun Kazasız belasız kulanasın İnşallah,
tekerinden çamur eksik olamsın
Bülent'im teşekürler .. Ne adamsın ya ..Yine güldürdün beni ..:p
..samyaksambuda'm benim.. :p
Arda'cım bu ne olm ..:D
Dostlar , Arda ile Pamukovaya gelince tanışacaksınız , var ya '' bu adam başka bir adam '' diyeceksiniz ..:)
..şokka yaptım şokka şokkaaa..
Volkan'ım özlettin kendini yalnız , şöyle senin şu Toros gezi fotolarını özledik ..
Yata yata dolma gibi olmuşsundur sen ..:)
..ama garajda yatarsın rakıdan sonra:D
Başkan başıma birşey gelmez değil mi , allahın Nif'inde .. Tırstım biraz ..:D
Dostlar herbirinize çok teşekkürler ..
Ne güzel insanlarsınız ya ..:)
gumusarda
26-05-2010, 12:16
hocam amma da takla attın be, makineyi emanet isteyeceksn galiba:D
çok belli ettim galiba..taklacı güvercin olarak nickimi değişmek istiyorum.:rolleyes:
Dostum Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız, iyi günlerde sevdiklerinle beraber kullanman dileğiyle.
allah akıl fikir versin amiiiiin
AykutErda
26-05-2010, 02:17
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle :)
Dostum Hayırlı uğurlu olsun. ..
Dostlar'ım teşekkürler ; artık bir plan yapalım da gazlayalım , Necdet abi , için dışın bayrak oldu ..:)
..Aykut hocam detaylı fotoğraflar istiyoruz ..
Alp'im bu işte senin payın büyük , seni KTM modifiye uzmanı ilan ediyorum Dostum benim ..:)
allah akıl fikir versin amiiiiin
Hoydaaa , ne diyon sen Cahit Emmi ..:D
yok abi henüz dolma gibi olmadım bisiklete biniorum.bi xt 660 var ama tenere 660 z ,alıncaya kadar esaslı gezileri bekletiorum..kışa inşallah..
extrailt
27-05-2010, 07:50
Aykut abi hayırlı olsun,ADV gerçekten güzel motor inşallah birgün bizlerinde olur.
Aykut hocam,mükemmel bir tercih.Tekrardan hayırlı olsun,çamuru eksik olmasın;)
Aykut KTM diye diye PORTAKAL güzelini hemide en babasını kaptın. Güle güle kullan, Torunlarına miras kalsın. Ailenin göz bebeği olsun. Nazarlar değmesin.
Medar
mrtvural
27-05-2010, 10:28
Ne makina be... Benim gibi boyu kısa olanla göre değil ama :(
Xn7AnaSNP1c
eW0VPtzXMeg
JCZZwpUcwWs
Hocam hayırlı olsun tekrar,
"like to examples and than to the more more..."
karizma insanada karizması ve enduro ruhu bol bir motor yakışırdı. hayırlı uğurlu olsun :D yalnız bu makina xr gibi tranporterin arkasında taşınmaz gibi geldi abi. :D
aykut abi hayırlı olsun:)
Ankara Birim Başkanımız Aykut ERDA'yı seçenlerden birisiyim, nereden baksanız o bile kaç sene olmuş. ( Bu arada kendisine sorunsuz ve keyifli bir gezi diliyorum) O zamanlar KTM'i vardı, part time doktorluk, full time KTM cilik yapardı. :)
Yıllar öncesiydi.
Motosiklete yeni başladığım yıllar. Birkaç dostumuz BMS’yı (Başkent Motorsiklet Kulübü) kurmuş, yeni yeni motosiklet kültürü oluşuyor.
İşte o zaman sıra dışı bir arkadaşımız var, Doktor kendisi!...
Altında da bir meslektaşıyla birlikte aldığı (Dr. Ziya) bir KTM, anlatıp duruyor.
Geriye kalan tüm motorlar, spor, enduro touring, fark etmez, p.ç oldu.
Varsa yoksa KTM, üstüne motor yok.
Ben bu arkadaşımıza o günlerde lakap takmıştım. PART TIME DOKTOR; FULL TIME KTM’ci diye, o gün bu gündür hala öyle hitap ederim sevgili dostuma.
Gel zaman git zaman, bu KTM’ci arkadaşımız üstüne laf söyletmediği bu KTM’İ sattı takiben hayabusaya (Sport bike) bindi, varedoraya (Enduro touring) bindi, hatta sert bir kros olan Honda XR 600 R’a bindi.
Geçen gün konuşurken yeni bir motosiklet aldığını öğrendim.
KTM 990 R!...
EC Ankara birim başkanı, sevgili dostum Aykut ERDA,
KTM sohbetlerini özlemişim.
Bizi BAYILTANA kadar KTM’in ne biçim bir makine olduğunu anlatacağın, eşiz ve keyifli seyahatler diliyorum.
Bir arkadaşıma dediğim gibi.
“Sağlıkla, mutlulukla, içinde Nordkapp, Katmandu, Cape Town, Alaska ve Magadan’ın da yer aldığı uzun soluklu geziler dilerim.
Sevgilerimle,
Güney ERDAL
Hazırlanın, hepimiz makinaları satıp, 990 R alıyoruz.
Hele birde Aykut baba, yeni katırıyla birkaç gezi yapar, onu ateş başında yada rakı sofrasına yatırarak (Turgay ALAN, kulağın çınlasın, patenti senindir.) bizlerle paylaşırsa var ya!...
KTM bu sene ciro patlaması yapar, pazar birincisi olur, netekim!...
Sevgiler.
Güney ERDAL
BMW R 1200 GS
HAYABUSA GSX-R 1300
KTM EXC-F 250
usta olmuş valla yazacak diyecek bir sey yok .Artık ya takip ederiz yada dinleriz (ateş başinda )
AykutErda
29-05-2010, 12:00
..ADV gerçekten güzel motor inşallah birgün bizlerinde olur.
Dostum umarım senin de olur .. Ama benim için en güzel motosiklet , uzun yolda beni yolda bırakmayan motosiklettir .. Deneyip göreceğiz hep birlikte ..:)
..mükemmel bir tercih..
Serkan'ım ne zaman birlikte uzun yol yapacağız ..:)
..Güle güle kullan, Torunlarına miras kalsın. Ailenin göz bebeği olsun. Nazarlar değmesin.
:eek: :eek: :) Teşekkürler Medar , bu öngörüler herbirimiz için olsun ..:)
Benim gibi boyu kısa olanla göre değil ama :(
Dostum boyun ne kadar bilmiyorum ama 990R'ın selesi 930 cm. ve gerçekten yüksek bir makina ..:)
.."like to examples and than to the more more..."
Dostum umarım dediklerini yapabileceğim ..:) Videolar harika cidden ..
..yalnız bu makina xr gibi tranporterin arkasında taşınmaz gibi geldi abi. :D
Bora'cım 990R öyle güçlü ki , belki Transporter'i 990R'ın arkasına bağlar ve çekerim ..:D
aykut abi hayırlı olsun:)
Dostum teşekkürler ..:)
usta olmuş valla ..
Bence de bu sefer oldu Burçin'im ..:)
Hazırlanın, hepimiz makinaları satıp, 990 R alıyoruz.
Güney'im acele etme Dostum , sen de makinelerin kralı var ..:)
Ne adamsın ya ..:D
TurgayAlan
29-05-2010, 12:25
..Hele birde Aykut baba, yeni katırıyla birkaç gezi yapar, onu ateş başında yada rakı sofrasına yatırarak bizlerle paylaşırsa var ya!...
Haklısın Güney hocam..:)
En keyifli KTM 990 R gezi raporu,küçük bir balıkçı kasabasında ve taze çinekop eşliğinde tartışılır.:)
AykutErda
29-05-2010, 12:30
En keyifli KTM 990 R gezi raporu,küçük bir balıkçı kasabasında ve taze çinekop eşliğinde tartışılır.:)
İşte bu tanım Amasra ...
Kabul edersen Güney'i kandırır bir gün yanına geliriz Turgay'ım ...;)
Aykut hocam hayırlı olsun...
Biz de bir gün yaşlanınca inşallah bizede KTM 990 R nasip olur hocam hehe:D:p
AykutErda
29-05-2010, 08:17
..Biz de bir gün yaşlanınca inşallah bizede KTM 990 R nasip olur hocam hehe:D:p
Sen bir EC çınarısın Muhtar'ım .. :)
Çınar ağaçları yaşlanmazlar , yıllandıkça değerleri artar ..
Lakin , KTM 990R'a binen bir Çınar da görülmedi ..:D
Küçük balıkçı kasabasında , zaze Çinekop vaktini bana da haber verin bari unutmadan :)
cenker_ttr
29-05-2010, 01:58
Tekrar güle güle kullan diyorum abi :)
Bir hafta önce Elazığ'da portekiz plakalı motorlar gördüm, biz de inşallah beraber,
Portekiz'e bizim plakaları göstermezsek gözüm açık giderim abi.
Selamlar saygılar.
RamazanGÖNÜLAL
29-05-2010, 07:15
Sevgili Dostım ; Güle Güle Kullan.
İşte bu tanım Amasra ...
Kabul edersen Güney'i kandırır bir gün yanına geliriz Turgay'ım ...;)
Hemen şimdi, hadi kalk, gidelim diyesim geldi. Hem çoluk çocuğu ayarlayabilirsek, kızlarıda yanımıza alırdık. :) :) :)
Yapalım be dostum, sadece Turgay hocayı tanımak için bile gidilir beaa!...:)
TurgayAlan
31-05-2010, 06:40
..Kabul edersen Güney'i kandırır bir gün yanına geliriz Turgay'ım ...;)
Küçük balıkçı kasabasında , taze Çinekop vaktini bana da haber verin bari unutmadan :)
Hemen şimdi, hadi kalk, gidelim diyesim geldi. Hem çoluk çocuğu ayarlayabilirsek, kızlarıda yanımıza alırdık. :) :) :)
Yapalım be dostum, sadece Turgay hocayı tanımak için bile gidilir beaa!...:)
Başımın üzerinde yeriniz var dostlar.
Amasra salatası eşliğinde,dilediğiniz balığı ikram etmeye hazırım..
Bir an öylesine hayal kurdum..
O masada balığın yanında neler olmayacak ki..:rolleyes:
KTM 990 sohbetleri,fotoğrafçılık teknikleri,geçmiş gezi raporlarından arta kalan sual ve yorumlar,geleceğe yönelik yapılan planlar,felsefe güncesi,siyaset...
Masanın kalitesine bakın..
Muhakkak beklerim dostlar..:)
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız keyifli gaz açmalar....
Allah nazardan saklasın kazasız belasız kullanın
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.