PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gezi- Alışveriş-noel

ozgurluk
29-11-2006, 11:00
Merhabalar,Bir sorum ve enketim var. Sizlerin gorusleri cok onemli, zira daha once hic bu amacla gitmedigimden gittigim yerlerdekil indirimdekilerle yetinmek zorunda kalmıştım.

Durumumu kısaca ozetleyeyim. Ucus millerini kullanarak aralık ayında esimle avrupaya gitme fırsatımız dogdu. Ben de uzun zamandır, erteledigim motocros giyisi, aksesuar ve ekipmanlarını tam da indirim zanaında alma fırsatı bulacağım için çoucklar gibi şenim. Zira nice aktivitelerde montsuz, botsuz katılmak bana dokunuyordu. kışlık ve yazlık olmak üzere iyi bir pantolon, mont,eldiven,...hatta cros kask, gözlük... almak istiyorum. Tabi eğer indirimdeyse..cunku biliyorum ki indirim zamanı %50-70 ler oranında fiyatlar geri çekiliyor. Turk ürünleri bile orada daha ucuz olabiliyor. Bir de ürünü merkezinden alınca...fark epey fazla oluyor..

Neyse iki alternatif var. Alışveriş ccenneti ve indirim zamanıyla Büyük endüstri Almanya. Rota: Amsterdam ve Bruge, maastrich,..Köln, düsseldorf, Frankfurt..
bir diğer alternatif ise Sıcak İtalya.(forza italya) Italya ılıman iklimiyle, romantik şehirleriyle ilgi cekici. Ayrıca Italyanın motosiklet giyisisi alanında merkez oldugunu biliyorum. Ama orada en ucuzu bulabilirmiyim? orada motosiklet kiralayabilirmiyim? onları bilmiyorum..Rota: Roma-Napoli-RRoma-Vatikan_Pisa, Floransa,.. Milano,.. Venedik..

Şimdi sizden yardım istiyorum.

Amaçlar: Renkli Noel şenlikleri, Romantik gezi, alışveriş, motosiklet giyisileri..., Ulaşım kolaylığı.

Kısıtlar: Ucuzluk, rahat seyahat,.Mevsim,.Papa:D

"Yine yeniden keşfetmemek için Paylaştıkça artan bilginin izinde.." =
"Çamurlu ve dik yamaçlara Bir de öndeki teker izinde gitmek..."

NTT
29-11-2006, 12:13
Hocam Selam

Eğer ki Alışveriş hedefi ile gidiyorsan sana tavsiyem Düsseldorf olacak nedenlerini şöyle acıklayım :
Louis-Polo-Dainese- Hein Gericke nerdeyse yan yana ,belki aşağıda geçen Harita Yardımcı olacaktır :

http://img.photobucket.com/albums/v314/NTTLC4/duesseldorf_beste_reste.jpg
Haritada ben noktaları belirlemeye çalıştım :
1.) Louis
hemen yolun karşısında
2) Polo ve Beste Reste dedikleri yer ( Louisin Sezon sonu veya Stok Fazlası )
ikiside yan yana
3.) bunların Karşısında Dainese
4.) HeinGericke
hepsi yürüme mesafesinde ve bir dükkandan diğerini görebilirsin , mevkii olarak Tren İstasyonuna yakındır !!

Düsseldorf diye ısrar etmemim başka bir sebebi daha var , şöyle ki :
Reisholz denilen bir yer var ( yine Düsseldorf içinde ancak başka bir semt ) orada Polo ve Hein Gerickenin ( ikiside birbirine yakın ) Depo satışları var, salaş Fabrika Deposu gibi binalar, orada ciddi ucuz Malzemeler bulunur ( sezon sonu ,elerinde tek kalmış ,modası geçmiş vs )
ancak her zaman açık değil !! cuma günleri saat 14.00-20.00 arası ve cumartesi 9.00-18.00 arası !
Depo adresi: POLO Düsseldorf/Reisholz, Am Trippelsberg 92/Reisholzer Werftstr 76
bir taksi şöförün eline sıkıştır o bulur sana bu adresi ( nede olsa Navigasyon olayını aşmış Avrupa )

Depoya gittiğinde fazla karşılaştırma yapamasın çünkü depolar dükkanlara uzak,
ancak Dükkanlar arasında yaparsın , bu nedenle haritada gösterilen tüm Dükkanları gezip sonra alışverişe başlamanı tavsiye ederim ! zira benim başıma gelmiştir ve "ha s....... keşke iki dk bekleyip xxx dükkandan alsaydım "durumuna düşmemek için bu tavsiyemi dikkate al ;) ve ayrıca alışveriş esnasında fazla para alma yanına ,zira ufak bir çocuğun Toys'Rus etkisini yaşayıp yengeyi kızdırabilirsin :D a bu ucuz ,aaa bu lazım fiyatı iyi derken bir bakmışın 500 euroyu masaya saymışın :D haaa Param var Huzurm var diyorsan yine ToysRus etkisine dikkat et derim ,çünkü aldın aldın aldın bu sefer hangi bavula götüreceğiz sorunu oluşacak :D

umarım yardımcı olabildim ;)

ozgurluk
29-11-2006, 03:29
Cok tesekkurler. NTT dostum.

Gidis : 22.12.06 Ankara-Frankfurt
Donus : 31.12.06 Duseldorf - Ist- Ankara olarak ayırttım.

Aslında dedigim gibi tek amacım alışveriş degildi. Aynı zamanda romantizm ve guzel noel etkinlikleri de yasamak istiyordum.

Almanya'yı sanırım cozmus biri olarak bu bir haftalık sürede gezi tavsiyelerinizden de yararlanmak isterim. Duseldorf ve Frankfurt gezmek icin nasıllar?

Muhtemelen, Koln tarafında kalacağız, vakit yeterse ya kuzeye cıkıp, bruge veya Amsterdam falan gibi yada guneye Avusturya veya İsvicre uzerinde Venedike kadar gidedebiliriz. Neyse gidis donus noktalarını ve en iyi zamanı ayarladım ya.. gerisi daha kolay olur. Biraz daha dogaclama da gelisebilir.

Tekrar tesekkurler.

NTT
29-11-2006, 04:27
Cok tesekkurler. NTT dostum.

Gidis : 22.12.06 Ankara-Frankfurt
Donus : 31.12.06 Duseldorf - Ist- Ankara olarak ayırttım.

Aslında dedigim gibi tek amacım alışveriş degildi. Aynı zamanda romantizm ve guzel noel etkinlikleri de yasamak istiyordum.

Almanya'yı sanırım cozmus biri olarak bu bir haftalık sürede gezi tavsiyelerinizden de yararlanmak isterim. Duseldorf ve Frankfurt gezmek icin nasıllar?

Muhtemelen, Koln tarafında kalacağız, vakit yeterse ya kuzeye cıkıp, bruge veya Amsterdam falan gibi yada guneye Avusturya veya İsvicre uzerinde Venedike kadar gidedebiliriz. Neyse gidis donus noktalarını ve en iyi zamanı ayarladım ya.. gerisi daha kolay olur. Biraz daha dogaclama da gelisebilir.

Tekrar tesekkurler.
Hocam valla tavsiye edilecek bir durum kalmamış :D sen zaten tam zamanında gidiyorsun, tüm Avrupa o tarihlerde zaten Alışveriş ve Tatil havasında :D ama Köln tavsiye edilir en azından en romantiğinden ve tarihi takılmak için en uygun zaman ver yer ;) ama işin zor bence onu söyleyim !! belki normal zamanda gitsen Problem yok ama Noelde sakat ,yengeden Para kalırsa gidersin belki Motosikletcilere :D :D :D :D :D