PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : A.T.'den Gelen Sürtünme Sesi

tittytwister
27-06-2009, 11:58
Uzun bir aradan sonra Erzurum palandökenden slm herkese, yıl sonuna kadar askerliğe devam keyfim yerinde :))
Geçtiğimiz aylarda küçük bir izne çıkmıştım benim Africa 65.000 km'yi buldu yaklaşık 5 ay kadar hiç çalıştırılmadan ıstırahat etti bu bekleyiş öncesi yağını suyunu değitirip branda altında tuttum binmeden öncede tekrar tüm sıvıları ve filtreleri değiştirip yaklaşık 2000 km lik bir tura çıktık, konu başlığında bahsettiğim ses ise ilk başta yoktu yaklaşık 250 km sonra mola verdik, mola çıkışında 1'inci vites 2'inci vites sırasında alt taraftan bana göre vites pedalı civarı eşime göre ise fren pedalı yada arka salıncak bağlantısı civarından metal sürtünme sesi geldi sağa çekip kontrole başladım zincirde kilitlenme yok gerginlik yüke göre normal, rölantide herhangi bir tıkırtı vs yok bir yerlere birşeyler sıkıştığını düşünüp yola çıktık ses yok, sonraki 300 km içinde fotoğraf ve mola için defalarca durduk tık yok , gece saatlerinde yani sesin ilk geldiği km'den 400'üncü km civarında yine bir mola sonrası yola çıkarken aynı viteste aynı ses sonrasında 850 km bu sesi hiç duymadım istanbula geldim Ali Esengül binerek kontrol etti herhangi bir şey yok biraz içim rahatladı icon_smile.gif Daha sonra çatalca gezmeye gittiğimizde bu sesi bir mola sonrasında bir kere daha duydum sanırım bir sorunla karşı karşıyayım fakat sorunu tahmin edip nokta atışı ile çözmek istiyorum arada bir gelen ses nereden gelebilir kimsenin başına böyle bir şey geldimi ?? acaba

Kontrol Ettiğim Bölümler:
-Arka salıncakta herhangi bir boşluk veya sıkışma yok
-Ön ve arka tekerlek rulmanlarında herhangi bir sıkışma veya problem yok
-Zinciri elle bakla bakla kontrol ettim herhangi bir sıkışma yok
-Ön ve arka dişlilerde herhangi bir kırık yada yamulma yok
-Debriyaj balatalarım biraz eski , arada böyle bir sesi yaparmı ?
-Motordaki yağ seviyesi normal 10/40 tam sentetik. ( Hiç Eksiltme yapmıyor)
Şüphelendiğim Bölümler
-Ön zincir dişlisinin rulmanları arada bir ses yapabilirmi.
-Şanzuman dişlisi arada böyle ses yaparmı.
Bilmediğim/Atladığım Bölümler için yazarsanız sevinirim

EnduroCu
27-06-2009, 02:22
dostum iyi olduğuna sevindim,
Palandoken in zirvesi BüyükEjder tepesi (heryerden bakıldığında vericileirn bulunduğu zirve, rakım:3.174 mt. oraya motor ile cıkmanı tavziye ederim, kayak tesisleirn sağından gidiyor yol :D

ses olayına gelince,
kanımca enduronun ses yapanı makbuldür:D
şaka bir yana tahmininden daha basit bir sey olmasın bu,
AT lerin motor koruma muhafazası aliminyumdan bildiğim kadar ile,
onu söküp temizle ve yeniden tak, veya takmadan kullan bir süre,
bir defa Adv. de basıma gelmişti,
icine giren bir tas parcası ciddi sesler cıkartıyordu,

KORBALA
27-06-2009, 05:43
Yoh be murat hocam.Onlar sabıkalı bu ses konusunda. Montun yada pantalonun düğmeleri biryerlere vuruyordur farkında değillerdir :)

Hoca
27-06-2009, 09:59
ALT KARTER muhafazasına duşen bır vıda veya ayrılmayan bır fren balatası