PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğada İlk Yardım Eğitimi + Motosiklet, 14-15, 27-28 Mart

ruzgaresmez
05-03-2009, 06:16
Merhaba Arkadaşlar,

Mart 14-15 ve 28-29 tarihlerini kapsayan 4 tam günlük sürede Doğada İlk Yardım Eğitimi alacağız. Bu eğitim özellikle medeniyetden uzakta gezen/gezecek motosiklet sürücüleri için özel bölümler içerecek şekilde tasarlanmış bir eğitimdir.

Doğa sporlarıyla uğraşıyorsanız, bir gün kaza geçiren birisine veya kendinize ilk yardım uygulamak zorunda kalabilirsiniz. Böyle durumlarda sahip olduğunuz ilk yardım bilgisi ölümle yaşam arasına bir çizgi çizer. Karşılaştığınız kazazedenin yaşamak için tek şansı siz olabilirsiniz. http://www.trekking.hacettepe.edu.tr/teknik/diy.html

Bu kadar hayati bir önem taşıyan temel ilk yardım bilgisine sahip olabilmek için kişinin verdiği uğraşı onun çevresine duyduğu saygı ve sevginin güzel bir ifadesidir
http://www.ruzgaresmez.com/*******/detail.aspx?CNTID=85&CID=22&SCID=102

Eğitmen Gürkan Özel'dir ve bu konuda Türkiye'de tecrübe sahibi bir kaç arkadaştan biridir.

Eğitim Gebze Organize sanayi bölgesinde Serkan arkadaşımızın fabrikasının dağ evi olarak dekore edilmiş özel kısmında verilecektir.

Sabah 09:00 akşam 18:00

Ücret : 200 YTL (4 gün için)

RA da keşif/kontrol sürücüsü olarak yer almak isteyecek arkadaşların bu eğitimi alması zorunludur. :)

İlk yardım çantası hazırlama, kendi kendimize müdaheler, iğne yapma gibi adımları içeren Eğitimin detaylı içeriği ve Eğitmenin kısa özgeçmişi ruzgaresmez.com sayfasında verilmiştir.

Eğitim 15 kişi ile sınırlıdır. Katılmak isteyenler lütfen benimle irtibata geçsinler.

Levent Kalpakcı

www.ruzgaresmez.com

uzUn
06-03-2009, 09:02
Sevgili Levent Kalpakçı,
Tüm RA'larını ilgi ile izliyorum, hatta bir tanesine katılmak için de tüm gücümle fırsat yaratmaya çalışıyorum. Yaptığın, sarfettiğin emeğin tahmin ettiğim kadarıyla haddi hesabı yok. Üniversite yıllarımda ben de ufak organizasyon işleri ile uğraştığım için kısmen biliyorum, çok da çektim, şimdi üste para verseler de yapmam.
Yukarıda yazdıklarını okuyunca düşüncelerin için sana hak vermemek elde değil, her şey bedavaya olmuyor. Kalacak yer, eğitimci masrafı, organizasyon giderleri vs. Ancak kısmen de olsa "işin içine para girince, samimiyet bozuluyor" mantığı güdülerek kurulan bu sitede, bir eğitim için ücreti yazman bana pek uygun görünmedi. Onun yerine uygun bir yazımla "masraflardan dolayı belli bir ücret koyduk, bu ücreti de benden öğrenebilirsiniz" gibi bir yazı koyabilirdin diye düşünüyorum. Haddimi aştıysam özür dilerim.
Saygılarımla...

ruzgaresmez
06-03-2009, 01:03
Sevgili Levent Kalpakçı,
Ancak kısmen de olsa "işin içine para girince, samimiyet bozuluyor" mantığı güdülerek kurulan bu sitede, bir eğitim için ücreti yazman bana pek uygun görünmedi. Onun yerine uygun bir yazımla "masraflardan dolayı belli bir ücret koyduk, bu ücreti de benden öğrenebilirsiniz" gibi bir yazı koyabilirdin diye düşünüyorum. Haddimi aştıysam özür dilerim.
Saygılarımla...

Sevgili Uzun arkadaşım,

Bu eğitim için alınan ücretin aynısını ben de ödüyorum Serkan da.

Bütün para eğitmene gidecektir ve TEK KURUŞ KAR İÇERMEYEN BİR ORGANİZASYONDUR BU.

Türkiyede konusunda en uzman olan bu arkadaşı parasız getirme veya tüm parayı cebimden karşılama (RA da olduğu gibi) lüksüm ne yazık ki yok...

Serkanın mekanında oluşan masrafları ve diğer organizasyon masraflarını da cebimizden karşılıyoruz.

Bu eğitimi biz 4 arkadaş zaten alacaktık bari başkaları da nasiplensin diye ön ayak oldum ama ne yapmaya çalıştığım pek anlaşılmadı veya ben anlatamadım galiba

hem şaşırdım hem de üzüldüm ne diyim....

neyse sağlık olsun diyelim..

uzUn
06-03-2009, 01:48
Sevgili Levent,
Tam okumadan hemen cevabı yapıştırmışsın. Gerekli yeri tekrardan aldım aşağıya.
Tekrar yazıyorum, ben bedavaya yap bu işi demedim, diyemem de. Elbette hiç bir şey bedava değil, olamaz da. Demek istediğim sadece; ücret kısmını siteye yazmasaydın da gelmek isteyenlerin seninle irtibata geçerek ücreti öğrenmelerini sağlasaydın.
Yanlış anlaşılma için özür dilerim.

Yukarıda yazdıklarını okuyunca düşüncelerin için sana hak vermemek elde değil, her şey bedavaya olmuyor. Kalacak yer, eğitimci masrafı, organizasyon giderleri vs.

gokhanerciyes68
06-03-2009, 03:27
Enduro sürücüsünün kendisinin veya beraber gazladığı arkadaşının başına gelebilecek binbir türlü kazada yapılması gerekenler için iyi bir fırsat bu eğitim.

Aykut hocam,
Biz enduroclub olarak kendi içimizde konuşurken, alınma-gücenme ya da önyargı oluşturmuyoruz. Çünkü uzaktanda olsa birbirimizi tanıyoruz ve samimiyetini hissediyoruz.

Levent, bu RA işleri için şu ana kadar 1 kuruş talep etmedi, bir o kadar da taşın altına elini sokmasına rağmen. Bu bilince-hassasiyete-samimiyete sahip bir arkadaşın böyle fedakar bir eğitim içinde maddi kaygısı olmadığı hissetmeliydiniz bence. Hiç lafını bile yapmaya gerek yok.

Sizinde bildiğiniz gibi, bu bilince ve sorumluluğa sahip adamları bulmak zor, destek olmalıyız diye düşünüyorum.

Görüşmek Üzere.

Gökhan

KutG
06-03-2009, 04:54
Levent kardeşimin hiç bir maddi beklenti olmadan böyle güzel organizasyonlara imza atmasını takdir ediyor, Uzun kardeşimin de EC gibi bir dostluk ortamında paranın lafının edilmemesi gerektiği yönündeki düşüncelerine yürekten katılıyorum. Ben ne diyorum ya???

uzUn
06-03-2009, 07:26
Bu bilince-hassasiyete-samimiyete sahip bir arkadaşın böyle fedakar bir eğitim içinde maddi kaygısı olmadığı hissetmeliydiniz bence. ...
Gökhan

Şimdi böyle bir kaygıyı benim yazımın neresinden çıkarttın merak ettim. Bir göstersene.:confused: