Orijinalini görmek için tıklayınız : İnceleme: Husqvarna TC450
EnduroCu
22-02-2009, 10:06
Bu gün garajımıza bir enduro daha geldi.
Husqvarna TC450,
Nif dağında test etmek için sabırsızlanıyoruz doğrusu.
Burak ÖZEL 2009 yılında Türkiye motocross şampiyonasında bu makine ile yarışacak.
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08161.jpg
Önce makinenin son kontrolleri yapılıyor ve gevşek vidalar gözden geçiriliyor.
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08163.jpg
Yağı, suyu tamam, benzinini de koyduk, artık ilk çalışmaya hazır.
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08167.jpg
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08169.jpg
Debriyajı hidrolik, Magura
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08171.jpg
Motor işçiliği oldukça etkileyici, şasesi de çok güzel gorunuyor.
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08172.jpg
Çift radyatörü var, motor altında karter koruması var.
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08173.jpg
Egzost sistemi titanyumdan. Bu makineyi aldıktan sonra hic bir sey eklemeye gerek yok, Motocrossun dışında dağda, ormanda kullanacaksanız el koruma takabilirsiniz
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08174.jpg
Üzerinde Pirelli MT32 lerle geliyor. on 21", arka 19"
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08175.jpg
Far ve elektirik marş yok, sadece kick start var, ama şaşırtacak derecede kolay çalışıyor
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08176.jpg
100.8 kg ağırlığı ile oldukça hafif ve çevik bir yapıya sahip
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08177.jpg
Önce garajın onunde bir kac tur yaptıktan sonra doğruca Nif dağına gazladık.
Ancak fotoğraf makinesi arıza yaptığından arazi goruntulerini veremiyoruz.
Daha sonraki antrenmanlarda görürürsünüz.
Motoru henüz açılmamış, rodajda olmasına rağmen oldukça güçlü ve dengeli bir makine oldugunu hemen hissettirdi.Şasesi ve suspansiyonu çok başarılı diyebilirim.
İlk gününd ebu kadar tespit yeter sanırım. İlerleyen zamanlarda daha fazlasını paylaşacağız.
Sonuç: Dipçik gibi makine :D
Model: Husqvarna TC450
Engine type: Single cylinder
Stroke: 4
Bore x stroke: 97.0 x 60.8 mm (3.8 x 2.4 inches)
Fuel system: Carburettor. 41 mm Keihin FCR
Valves per cylinder: 4
Fuel control: DOHC
Cooling system: Liquid
Spark plug type: NGK CR 8EB
Spark plug gap: 0.7 mm
Gearbox: 5-speed
Lubrication: Dry sump with 2 oil pump rotors and cartridge filter
Ignition: Digital C.D.I., with variable advance
Transmission type final drive: Chain
Dry weight: 100.8 kg (222.2 pounds)
Front suspension: Marzoochi
Rear suspension: Ohlins
Front brakes: Single disc
Rear brakes: Single disc
Rear brakes diameter: 240 mm (9.4 inches)
hayırlı olsun burak'çığım.
fazla doldurmayın garajı, bana da yer ayırın...
keyifli sürüşler ve başarılar getirir umarım...
EnduroCu
22-02-2009, 11:06
BMW G 450 X ne oldu aga?
o da duruyor,
G450 ile Doğu Avrupa enduro şampiyonasında, TC450 ile Turkiye motocross şampiyonasında yarışacak, (şimdilik öyle görünüyor, bilirsin sponsorluk işlerinde olay günlük değişebilir)
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08168.jpg
HamitArslan
23-02-2009, 12:16
hayırlı olsun.güle güle kullanın.çok güçlü ve sert bi makine.bi o kadarda kırılgan.agresif yapısından mütevelli kendini kıran bbi motor.inş. dertsiz kedersiz sezonu bitirirsiniz.
o da duruyor,
G450 ile Doğu Avrupa enduro şampiyonasında, TC450 ile Turkiye motocross şampiyonasında yarışacak, (şimdilik öyle görünüyor, bilirsin sponsorluk işlerinde olay günlük değişebilir)
http://i623.photobucket.com/albums/tt312/EnduroClub/enduro/DSC08168.jpg
Supermiş. Bende BMW Burak ustanın testinden geçemedi acaba diyodum...:D
BurakÖzel
23-02-2009, 02:39
BMW G450X Testten geçti ve Avrupa yolunda bir kaç adımı tamamladıktan sonra hazır... Bu Husqvarna olayı ise tamamen KORLAS sponsorluğunda süpermoto ve motokros için bana verilen bir motosiklet... Testten geçti ve rodajı bitmek üzere...Aslında bu tarz motorlarda rodaj yok tabiki ama biz yinede tedbiri elden bırakmayalım:) Ayrıca ben Husqvarnayla 2002 sezonunda Balkan motokros şampiyonasında 6 yarış sonunda Balkan 3.sü olmuştum. İyi tanıdığım bir model ve yıllar sonra dahada revize edilmiş ve daha iyi durumlara gelmiş. Avrupada çok tutulan ve satılan ayrıca çokta kırılmayan bir motosiklet...Nedense bütün motorlar biz Türklere geçince bir sürü sorun çıkıyor. Honda ,suzuki yamaha vs ...Acaba bizlerde mi bir sorun var ? :)
Hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum arkadaşlar...
Yolunuz İzmire düşerse gelin... Garajdayız? Bulamazsanız nifde Murat hocamla gazlıyo oluruz(kesin)
Benim motorlarım sizlerin motorlarıdır...(Çok samimiyim bu konuda);) Sizde test edin...
Saygılarımla...:cool:
celiloglu
23-02-2009, 03:29
hayırlı ugurlu olsun. Yarışlarda birinci gelsin. Burak abi çok güzel makina tekerinden çamur eksik olmasın duvar fotolarını bekliyoruz bu makina ile
Burakçım şöyle yapıyoruz. Ben yeni bir motor alana kadar sen hangisini kullanmıyorsan onu test edeyim... :)
Şaka bir yana tekrar hayırlı olsun.
Senden güzel sonuçlar bekliyorum(z).
Ne şakası ciddiydim aslında :)
BurakÖzel
23-02-2009, 03:34
Onuro bekliyorum bu hafta sonu o zaman gel bakalım şu G450X in bir testinide sen yap... Araşalım... ok..
AykutErda
23-02-2009, 04:29
Şampiyon'umuza hayırlı olsun ..
BurakÖzel bu makineler ile çok kupa alacak daha ...:)
gokhanerciyes68
23-02-2009, 05:20
Murat hoca, inceleme için teşekkürler.
Burak hoca, paylaşımınız ve başarınız devam eder umarım.
Gökhan
SerhatSaraç
23-02-2009, 06:25
Başarılar dilerim Burak usta Nisan ayındaki Dünya motokross Türkiye şampiyonasına hazırlık var galiba destek için bizde orda olucaz.
Onuro bekliyorum bu hafta sonu o zaman gel bakalım şu G450X in bir testinide sen yap... Araşalım... ok..
İŞTE BURAK ÖZEL böyle samimi bir insan beraber yemek yemişliğim var,keşke bu arkadaşı buradan tanımadan yorumlarla kırmasaydıkta şimdiye kadar geçen sürede paylaşacağımız danışacağımız birçok konu vardı neyse Burak alçakgönüllü kendisiylede ve bizlerle barışık buralardaydın ama HOŞGELDİN.
cenker_ttr
23-02-2009, 07:45
Benim motorlarım sizlerin motorlarıdır...(Çok samimiyim bu konuda);) Sizde test edin...
24 Nisan'a uçak biletimi aldım GELİYORUUUM :D :D :D
TurgayAlan
23-02-2009, 07:59
...
Yolunuz İzmire düşerse gelin... Garajdayız? Bulamazsanız nifde Murat hocamla gazlıyo oluruz(kesin) ...
Sizlerin yolu da buralara düşerse,biz de sizi bekleriz sevgili Burak..:)
Hem sonra buralara gelirsen,şampiyon falan dinlemem alırım anahtarını..:D
Selamlar
........
Hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum arkadaşlar...
Yolunuz İzmire düşerse gelin... Garajdayız? Bulamazsanız nifde Murat hocamla gazlıyo oluruz(kesin)
İşte gönüllerin şampiyonu oldun şimdi Burak Özel. :)
Şampiyona da bu yakışır. ;) Eminim yeni motosikletlerin nice nice şampiyonluklara taşıyacak seni...Senin de dediğin gibi yeter ki insan paylaşmayı bilsin...
Not: "Bu kadar laftan sonra ben de test eder miyim?" demeyeceğim. :D Neme lazım daha yarışa girecek bu makinalar. :)
metincetin
24-02-2009, 12:47
hayırlı olsun be kardeş şidi 2000 senesindeki yarışın geldi aklıma vattabedeki
Burak hocam hayırlı uğurlu olsun. BMW nin Husky i almasıyla beraber iki motor da aynı grubun kontrolunda olan şirketlerde üretilmiş durumumda. Ben ikisi ile de çok başarılı olacağınızı düşünüyorum. BMW Münih e güzel bir Husqvarna karargahı inşa etmiş durumda.
Yalnız, yedek parça konusu sıkıntılı olurmu diye endişeleniyorum. Husqvarna'da parça sorunu olur mu. Nasıl tedarik etmeyi planlıyorsunuz? Bu konuda yardımızını rica edecektim. Türkiye' de neden yedek parça istemeli yada hızlı getirtilmek istendiğinde hangi yurt dışı kontağı işe yarıyor.
Sağlıcakla kalın,
Bülent
BurakÖzel
24-02-2009, 01:29
Öncelikle hepinize teker teker teşekkürler... Arkadaşlar camiyamız çok küçük ve elimizden geldiğince herkes birbirine destek olmalı diye düşünüyorum. Ne destek gerekse bu her kim olursa olsun ben herşeyi yapmaya herzaman hazırdım fakat bazı konulardan dolayı çok fazla sitede yazmak istemedim. Neyse eski mevzular... Öncelikle yedek parça konusundaki sıkıntılar (husgvarna) çok fazla bir şey gerekeceğini sanmıyorum ama yağ filtresi buji veya hava filtresi manetler dişli gibi çabuk aşınan parçalar KORLAS istanbulda mevcut. Ordadamı yok o zaman en kolay yolu ebay veya benzeri siteler... Herşey çok çabuk getirilebiliyor. BMW için böyle bir sorun yok zaten stoklu çalışan bir kuruluş motorlardan önce parçaları geliyor. Olmayan parçalar ise 15 günde gelebiliyor. Eğer dhl ücreti ödenirse 15 günüde bulmuyor. Eskiden hiç parça bulamıyorduk fakat artık bu konuları aştık diye umuyorum. Mesela MOTORİDER ankarada Sıtkı Bey bir çok motorun parçalarını getiriyor. Hemde aklınıza gelmiyecek bir sürü şey... Ben bütün parçalarımı ondan temin ediyorum.O yüzden parça ne olursa olsun yada motorunuz ne marka olursa olsun herşeyi bulmanız mümkün...
AhmetOkatan
24-02-2009, 02:50
Motorun hayırlı olsun Burak hocam.
Murat hoca,Ramo,ve senin gazına gelerek Wr 400 aldım Şu an Cahit ustada elden geçiriyor inşallah hafta sonuna yetişecek.
Sizin resimlerinize ve videolarınıza bakmaktan sıkıldım artık bende gittim eski meski demedim aldım inşallah öğretirsiniz bana krosculuğu.En kısa zamanda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.
Ahmet OKATAN
VSTROM 1000
WR 400
EnduroCu
24-02-2009, 08:08
Motorun hayırlı olsun Burak hocam.
Murat hoca,Ramo,ve senin gazına gelerek Wr 400 aldım Şu an Cahit ustada elden geçiriyor inşallah hafta sonuna yetişecek.
Sizin resimlerinize ve videolarınıza bakmaktan sıkıldım artık bende gittim eski meski demedim aldım inşallah öğretirsiniz bana krosculuğu.En kısa zamanda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.
Ahmet OKATAN
VSTROM 1000
WR 400
hayırlı olsun hocam,
İzmir de hard endurocuların coğalması gerek,
almakla cok iyi yaptın,
kısa sürede arazide kazanacağın deneyim asfalt kullanımına iyi şekilde yansıyacaktır
sailor35izmir
24-02-2009, 09:46
burak abi yeni makinan hayırlı olsun.daha güzelim bmw orda dururken bide Husqvarna TC450 süpersin valla.sayende bu makinaları birebir görüyoruz.ee denemeyide serbest birakmışın:)nifleriz bi ara dimi.seninle karşilaşamadık garajda ama murat hocamla buluşuoz genelde.Husqvarna TC450 ile yeni duvar videolarını beklioruz:)
AhmetOkatan
24-02-2009, 10:19
Sağolasın murat hocam
Seninle konuşmuştuk titusta yapılan yarışta hatırlarsan.Bende sözünü tuttum ve aldım makinayı.Bugünde sesini duyduk makinanın tabanca gibi ama kick starta nasıl alışırım bilmiyorum.
Burak abim hayırlı uğurlu olsun.Husgvarna herzaman ilgimi çeken bir makinadır,diğer kullanım alanlarındada dahil.Senin elinde o makina kesinlikle hakkını tam verecektir.Bir gün Bülent abiyle çıkabilirsek gelicez nife zaten.Ama benim 150 lik o duvarlarda napar bilemem.Videolarda bile 450likler zorlanıyo dicem ama dikkatli bakınca sen hariç sorun kullanıcılarda:D Abi tekrar hayırlı uğurlu olsun,motorlarınla podyumlarda bayrağımızı ve gülen yüzünü görmemiz dileğiyle..
Semih_KEMK
24-02-2009, 11:01
Burak çok sevindim, hayırlı olsun yakışır sana. Umarım başarılarına yenilerini katarsın, herşey gönlünce olsun şampiyon.
EnduroCu
25-02-2009, 02:34
Sağolasın murat hocam
Seninle konuşmuştuk titusta yapılan yarışta hatırlarsan.Bende sözünü tuttum ve aldım makinayı.Bugünde sesini duyduk makinanın tabanca gibi ama kick starta nasıl alışırım bilmiyorum.
tebrik ederim, ilk başlarda zor gelir ama huyunu suyunu ogrenince alısırısn kickstarta:D
Race hocam kick start a alışırsın ama çamurda basması eziyet, insanın ayağı kayıyor birde diğeri çamura batıyor. Ama hem hafif hemde %100 yarış için olduğu belli. Kullanım kitapcığındaki yöntem uygulandığında çabuk çalışır. Benimki 2 zamanlı ilk kick de çalışıyor. 4 zamanlıda en kötü iki yada 3. denemede çalışmalı. Problem yok. Hayırlı binişler.
AhmetOkatan
25-02-2009, 09:33
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Enduroclub üyesi olarak sizi mahcup etmemeye çalışacağım ve bu sevgiyi herkese bulaştırmak için elimden geleni yapacağım.(kendim becerebilirsem tabiki çünkü biraz tırsıyorum gerçekten)
hayırlı olsun hocam,
İzmir de hard endurocuların coğalması gerek,
almakla cok iyi yaptın,
kısa sürede arazide kazanacağın deneyim asfalt kullanımına iyi şekilde yansıyacaktır
Murat hocam İzmirin de ahlakını bozdun ya helal olsun. İzmir kiiim çamur toprak kim derlerdi. Caddeciydiler arkadaşlar. Naaptın sen böyle :)
Bir de aklıma gelmişken ekliyim dedim. Bunların istiab haddi ne kadardır. 117 kg. arrrtı kıyafet. Sonra makinalarda kırım oluyor. Olur tabi.
BurakÖzel
25-02-2009, 01:22
Kırılan motorlar olsun arkadaşlar.... Kalpler kırılmasın... Kick starta alışmakta biraz zordur amma alıştığınızda keyif alıcaksınız :rolleyes: Şimdiden izmirde aramıza hoşgeldiniz... :cool: Kürşat abi ve ekibi haniballarıda bekliyoruz hafta sonları duvar gazlamalarına bülent abi duyuyomusun beni.... Tekilay sanada artık çok amaçlı orta ayar bir enduro gerekli o scooterıda bence bir toplantıda ihma edelim yada Kürşat abiye eğitime destek olarak bağışlıyalım :D yeni Haniballar yetiştirsin....:eek:
Saygılar sevgiler....:cool:
EnduroCu
25-02-2009, 01:35
Murat hocam İzmirin de ahlakını bozdun ya helal olsun. İzmir kiiim çamur toprak kim derlerdi. Caddeciydiler arkadaşlar. Naaptın sen böyle :)
Bir de aklıma gelmişken ekliyim dedim. Bunların istiab haddi ne kadardır. 117 kg. arrrtı kıyafet. Sonra makinalarda kırım oluyor. Olur tabi.
hocam İzmir icin gelecek 5 yıllık planımız her 4 motorcudan 1 ini endurocu yapmak,
her 4 endurocudan en az 2 sini de hard endurocu yapmak,
çalışmalarımız bu yonde,
bak Pamukova ya aldı başını yürüdü, special sayısı 15 i buldu orada, hele hele Muhtarın partiden olursa belediye başkanı Kemer enduro gibi bir yarıs takımı gorebilirisniz yarıslarda :D
117 ne ki, Burak ÖZEL in senden geri kalır yanı var mı ağırlıkta, onu şampiyon yapmaya yetiyorsa seni de taşır elbet bu makineler,
sana her türlü G450 yakısır hocam be:D
İsmail_KEMK
25-02-2009, 01:46
Hayırlı olsun abi yeni motorun.artık kemer yarışında aramızda görmek isteriz seni
BurakÖzel
25-02-2009, 02:25
ismail sağol kardeşim ben Mayısta ki AVRUPA Enduro şampiyonasına hazırlanıyorum. Yunanistan Sereste olucak...Kemer ve Türkiye size emanet :cool: Burak ÖZDEMİRDE Artık şampiyon olsun adam erzberge gidecek ama hala şampiyon olamadı yazık...:eek: Üzülüyorum:p
Hepinizi çok seviyorum. Yarışta başarılar...:cool:
uzaymotor
26-02-2009, 10:25
hayırlısı olsun burak usta
BurakÖzel
26-02-2009, 04:08
Sağolasın ramocum...;) Bu hafta sonu gazlayalım beraber nif de güzel de kar vardır.:eek: Yeni duvar denemeleri yapalım ve sonra EC GARAJ da mangal partisi...:D Etler ve bilimum ihtiyaç duvarı çıkamayan arkadaşlarımızdan:D Bekliyorum....:cool:
Burakçım istanbuldan selamlar!
Eğer işleri toparlamaya çalışıyorum. haftasonu için izmire gelince ararım seni.
test beni bozmaz!!!
Tekilay sanada artık çok amaçlı orta ayar bir enduro gerekli o scooterıda bence bir toplantıda imha edelim yada Kürşat abiye eğitime destek olarak bağışlıyalım :D yeni Haniballar yetiştirsin....:eek:
Burak, Minik'imi imha ettirmem! Scooter deyip geçmeyelim lütfen onunda bir Enduro ruhu var alınıyor kerata :) Hem en iyi tanıdığım makine şimdilik bu.. Ama armut pişer, ağzıma düşer ise ona bi abi alıcaz inşallah. Artık abisinin cüssesi 200,350,400,600,650cc mi olur bilinmez, armutun pişmesine bağlı..
O ağırlıkla ona motor değil bisiklet denir!
Yeni bisikletin hayırlı uğurlu olsun, artık Türkiye klasmanın da yarışmayı bıraktığına göre artık ben başlayabilirim :D
BurakÖzel
27-02-2009, 11:44
Onur hafta sonuna yetişmeye çalış...:( Hava süper soğuk ve nifte güzel kar var.:eek: Gazlayalım eğlenelim antremanımızı yapalım:p yorulalım kardeşim iş güç nereye kadar yawww:D İlgilenen izmirli arkadaşlarımızın hepsini bekliyoruz hafta sonu....;)
Hatta eğitim yaparız:confused:
Karda duvar tırmanışı:p :cool:
Karda buzda kayıp düşme taktikleri( Eğitmen MK) Bu konuda uzman...:p
Motosiklet teknik bilgisi (Ertan Fındık Ertan BMW MC Service):eek:
Daha ne olsun en sonunda da sucuk partisi....:o
Hepinizi bekleriz...
Saygılarımla.
Kırılan motorlar olsun arkadaşlar.... Kalpler kırılmasın... Kick starta alışmakta biraz zordur amma alıştığınızda keyif alıcaksınız :rolleyes: Şimdiden izmirde aramıza hoşgeldiniz... :cool: Kürşat abi ve ekibi haniballarıda bekliyoruz hafta sonları duvar gazlamalarına bülent abi duyuyomusun beni.... Tekilay sanada artık çok amaçlı orta ayar bir enduro gerekli o scooterıda bence bir toplantıda ihma edelim yada Kürşat abiye eğitime destek olarak bağışlıyalım :D yeni Haniballar yetiştirsin....:eek:
Burakciğim duyorum,duyorum ama elden ne gelir Şu and Yurtdışındayım ayın 7sinde döneceğim.Dönunce İbrahimle size iadeyi ziyaret yapacağiz.( Başkan ben sıramı saldım ziyaret sırası sizde diye yazmişti).
Yeni motorun hayırlı olsun. Eminim sen onu daha nice kupalara taşırsın.başarılarının devemını dilerim.
Sevgiler saygılar
hocam İzmir icin gelecek 5 yıllık planımız her 4 motorcudan 1 ini endurocu yapmak,
her 4 endurocudan en az 2 sini de hard endurocu yapmak,
çalışmalarımız bu yonde,
bak Pamukova ya aldı başını yürüdü, special sayısı 15 i buldu orada, hele hele Muhtarın partiden olursa belediye başkanı Kemer enduro gibi bir yarıs takımı gorebilirisniz yarıslarda :D
117 ne ki, Burak ÖZEL in senden geri kalır yanı var mı ağırlıkta, onu şampiyon yapmaya yetiyorsa seni de taşır elbet bu makineler,
sana her türlü G450 yakısır hocam be:D
Ver gazı ver gazı da yemezler. En fazla CRF olur . o da ikici el olur bu saatten sonra :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.