PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yatık motor

Tol
14-11-2006, 10:37
Arkadaşlar, yatık hiç çalışmamış motorda ama 2 yıl filan mesela, ne gibi problemler olur. Akü gider tamam, lastikler gider ama ne bileyim yağ okside olur yada koyulaşırmı? amortisörler karıncalanır kitlenirmi? contalar filan deforme olurmu? debriyaj balataları gidermi? yada başka ne olur yada bir şey olmazmı :confused:

KTM
14-11-2006, 10:58
Yattığı yere bağlı aslında , nemsiz havalandırılan bir ortamda yattıysa pek bişey olmaz ama dile kolay 2 sene , 2 senede 4 kere kısa dönem askerlik yapılır :)))

Tol
14-11-2006, 01:32
Ya ortam önemlide diğer motor aksamını etkilermi yani açıkcası yatık motor almaya niyetlensek neleri gözden çıkarmamız lazım yada riskler nelerdir.

Tabi endurocu adam motorunu yatırmayacağı için EC'de bu konuda tecrübesi olan yoktur heralde :)

KTM
14-11-2006, 01:38
Ben scooter yatırıyordum eskıden , karburatörü tıkanıyordu ,lastikleri iniyordu baska bısey olmadı aslında .. Boyasında sorun yoksa pas veya korozyon yapmaz tahminimce ama yatırmadan önce güzel bir wd-40 banyosu iyi olurdu .)

Engin1711
14-11-2006, 04:24
*yakıt deposu da temizlenmeli.Motorun deposunda 2 yılbeklemiş benzin(ki o benzinin içinde bir miktar suda var..)korozyona sebebiyet verebilir..
*yağ seviyesi düşük ise ve içindeki yağın kalitesi düşmüş ise karıncalanma da yapabilir.
*lastikler yere değmişse (hem iç hem dış )yatkınlaşmaktan çatlama ypabilir.
*ön ve arka amaörtisör pistonlarında karıncalanma olabilir...vs.vs...

Burada sanayideki ustanın dükkanında görmüştüm VSK..uzun yıllar yatmış.Bol korozyon oluşumu vardı..
TABİKİ YATTĞI YER ÇOK ÖNEMLİ :)
:)

profi
15-11-2006, 11:00
Ya ortam önemlide diğer motor aksamını etkilermi yani açıkcası yatık motor almaya niyetlensek neleri gözden çıkarmamız lazım yada riskler nelerdir.

Tabi endurocu adam motorunu yatırmayacağı için EC'de bu konuda tecrübesi olan yoktur heralde :)

tolga hocam çalıştırıp, şöyle esaslı bir tur atman lazım, ardından da motoru incelemen, eğer çalışmıyorsa istikamet 180 derece koşar adım marş marş, gerisini düşünme bile.

Delimengi
01-12-2006, 07:16
tolga abi sen bu motoru alacaksan şayet , imkan varsa hiç marşa basmadan önce direk bir söküp granga baktır ötesi çok önemli değil , eğer garankta sorun yoksa makinede de ekstra bir sorun yoktur

biraz detay versene abi motor ne kaç model ne koşullarda yatmış

gerekiyorsa gelip bakalım , çalıştıralım

metincetin
01-12-2006, 09:58
makine rutubetli bir ortamda dayilse bir şey olmaz depo sac ise deponun ıci bozulur karbiretörün icinde benzin kalmışsa pudra şekeri gibi olur
tolga makina ne ve markası ne
eyer makinanın hava filitresi ve eksozu kapatıldıysa güzel olmuştur
kaca alınır dersen 1000ytl eder

Tol
01-12-2006, 10:33
ya işin gerçeği Tasiş satışlarına gaz kesmiştimde arada düzgün motorlarda düşüyormuş, merak ettim nelere dikkat etmek lazım diye teşekkürler cevaplar için.

metincetin
01-12-2006, 10:45
ya işin gerçeği Tasiş satışlarına gaz kesmiştimde arada düzgün motorlarda düşüyormuş, merak ettim nelere dikkat etmek lazım diye teşekkürler cevaplar için.

alacagın makina gps gibi cıkmasın tolga üzülürüz :)
iyi fiyata alırsan düşünme derim

Tol
01-12-2006, 11:10
alacagın makina gps gibi cıkmasın tolga üzülürüz :)
iyi fiyata alırsan düşünme derim

:) :) :) abi iyi yakaladın beni ha, ama iade ettim problem yok :). motor için ise ÖTV'si vergisi, depo parası, ruhsat ve tabiki tombaladan çıkacak masraflar yüzünden yarı yarıya alırsan iyi dediler, açıkcası benim uğraşacak vaktim yok, fırsat bulup kendi motoruma binemiyorum, bir arkadaş için bakmıştık, denk gelmedi, kısmet...

linki buraya koyuyorum, ama açık arttırmada denk gelirsek fazla arttırmayın bir birimize kırdırmasınlar :)

http://www.tasis.gov.tr/yeni/index.htm