PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışında Bubi Tuzakları

onuro
12-08-2008, 11:50
Selamlar beyler,
Yabancı motosiklet forumlarında, Amerika ve İngiltere'de arazi motoru kullanan kişilere karşı bubi tuzaklarının kurulduğunu okudum.

İngiltere'deki olayda boy hizasındaki metal bir kablo nedeniyle 17 yaşındaki bir motorcu genç ölmüş ama konu şüpheden ileriye gidememiş. Amerika'daki olaylar ise daha net ve sayıca fazla.

ABC News'in bir muhabiri bu konuları araştırıyor ve motosiklet forumlarından da bubi tuzaklarına rastlayanların tecrübelerini paylaşmalarını istiyormuş. Yazılanlar arasında ucu yukarı bakan çivilerle dolu yerler, patikalara çekilmiş çelik halat veya dikenli teller, yaprakların veya çimlerin arasına gizlenmiş kütükler vb. tuzakları yazanlar var. Hatta adamın kendi arazisine başkalarının girip tuzaklar kurduğunu yazan da okudum.

Okurken çok şaşırdım. Hey allahım dedim kendime, bizde köylüler zorla oturtup çay ikram eder, sofrasına davet eder. Herifler arazilerinden geçenlere savaş açıyor.

Bu yazıyı da buraya ekledim ama bizde de bazı psikopatlara fikir vermiş olmayalım!

rangermania
12-08-2008, 01:22
Valla şimdiye kadar ölümcül bir tuzak görmedim...

Ancak Nevzat Demir tesislerinin yanından girdiğimiz patikanın başına kuşların hiç göremeyeceği bir yerde olmasına rağmen bayat ekmek dökmüşlerdi mecbur inip kenara itelemiştim...

Yine aynı girişe birkaç kez dikenli tel koyduklarını görmüştüm tabi yanımdaki yan keski ve penseyle icabına bakmıştım :D:D:D

KTM
12-08-2008, 02:21
Şimdi biz adamın kendi arazisine kimseyi sokmamak için yaptığı dikenli teli kesersek , adam yarın başka bir önlemle çıkar karşımıza :)

Ama aslında ;

Medeni Kanun :
Madde 751.- Yetkili makamlar tarafından bitki örtüsünü korumak amacıyla yasaklanmadıkça , herkes başkasının orman,çayır ve mer'asına girebilir .

Bunun yanında orman yollarıda kullanılabilir , sadece ateş yakmak piknik yapmak , sigara içip izmaritini atmak :) yasaktır..

Kanımca Nevzat demirden girmenin bir sakıncası yok ama adamın telini kesince iş mala zarar oluyor .

Sevgilerle araştırmacı endurocu :)

Diye düşündüm sonra bizim orman mühendislerimizin olduğu aklıma geldi :) Onlar daha iyi bilir tabiki arazi orman vs vs

NurettinAbi
12-08-2008, 09:07
Ben kendi adıma böyle tuzaklarla çok karşılaştım,üstelik ülkemde.(Almanyada ikende motor kullanırdım.) Hemen iki örnek vereyim.Geçtiğim yoldan geri dönerken,karşıdan karşıya 120'lik misina çekipte gerdirmişler,farketmemle durmam tamamen şans eseri.yolkenarındaki lastik tamircisinin,o bölgeye kara başlı çiviler attığını,hepsini yazmaya kalksam,sabah olur.Bunungibi birçok örnekler var ve bazılarınıda yaşadım.Onuro kardeşim, uyarına teşekkürler.

kuroscu
12-08-2008, 10:26
benim başımada geldi fakat asfaltta adamlar yol işçisiymiş benim boyumun hizasından ip germişler bende görmedim azdaha kelle gidiyordu neyseki kızarıklıkla atlattım tabi hata benim arkadaki gelen arkadaşa bakarken önüme bi an bakmayıp sonrada iple karşılaşmam bir anda oldu

ruhiaykol
13-08-2008, 09:48
Bu konuda bende başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.

NOT;bu tuzak değildi sadece ihmalden kaynaklanan bir kaza yaşadım.

Bizim bölgedeki yaylalardan birinde yalnız başıma gezi yaparken eski fıdanlama bölesinin alt yolundan geçiyorumki,yaklaşık 40 km hızla giderken aniden ayak bileğimden kemet atıldığını zannettim ve motorun üzerinde gerildim kaldım. Motorun durmasıyla ayağımı yere atmaya çalıştım ama mümkün olmadı ayağımdaki kement asılıyordu .Tabiki aynen yere uzandım ve motorda üzerimde.zorla 120 kiloluk motoru üzerimden ayırmaya çalıştım ve ayağımdan beni asılan nesneyi aradım .O bölgede orman işcileri tomruk yüklemesi yapmışlar ve fidanlama kenearındaki dikenli tellere zarar vermişler. Ama işlerini görüp banane yerdeki telden diyerek gitmişler telde yarısı çamur sayesinde toprağa gömülmüş ve bir kısmı kanca gibi havaya kalkmış. Benimde motordaki hatalı pozisyondan faydalanarak ayak bileğimden yakalamış telin dikenleri ayağımıda baya zedelemiş. Zorlada olsa o dikenli telden kurtuldum ve ayağımda ağır bi hasar olmadığını müşahade ettim. Motormua binerek yoluma devam ettim ama yaklaşık bir ay boyunca ayağıma değen ottan bile ürkerek gezilerimi yaptım.

Burdan çıkardığım dersleri paylaşmak istiyorum ;
1-Motor kullanırken mümkün olduğunca bütceyi zorlayarak kotuma kıyafetleri tam alınmalı ve usulüne uygun olarak takılarak kullanılmalı.
2-Mümkün olduğunca gezilere yalnız çıkılmamalı grup hareketin faydalarını yardımlaşma şansını göz ardı etmemek lazım
3-Eğer yalnız çıktıysak gezi rotası önceden belirlenmeli ve bu rota aileden birine yada bir arkadaşa verilmeli aksi bir durumda yardım edebilme şansları olsun.

Aklıma gelen bu konular sadece faydalı olduğunu düşündüğüm için yazmak istedim. Yoksa en acemi enduroculardan biriyim ama inanın enduro heyecanını en yüksek yaşayan insanlardan biriyim bunuda saklayamam:)

saygılar dostlar