Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizim neden bir Klüp 'ümüz yooook !!!
CerkezEthem
05-08-2008, 05:19
Az önce Tmf' nin sitesine öyle aylaklık tan bakınıyordum. Can sıkıntısı işte ne yaparsın orda klüb' ler kısmı var girdim bakınıyorum oydu şuydu vs. ama aradığımı bulamıyorum. Geçmişe baktımızda bu klübten ayrılanlar klüb kuruyorlar vs ama biz netten abes kaçaçak ama geyik ten fazlasını yapamıyoruz. ( Her ne kadar festivallerimiz, toplantılarımız ve buluşmalarımız olsada )Başkaaaaan resmiyette biz yokuz ve hala resmiyette olmadığımız için racing' cilerin açtığı klublere kaydoluyor memleketimin enduro' cusu. Üzülüyorum, artık birşeylerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar haksızmıyım yoksa ?
Klüp aidat tüzük gelir pusulası bağış vs vs karışık işler heeh böyle herkes mutlu bence :)
ArapKadri
05-08-2008, 08:06
neden olmasın?:)
Avantaj ve Dezavantajları düşünmek lazım...
Açıkçası bana da pek mantıklı gelmiyor,
Yok yönetim kurulu, Toplantı tutanakları ve onu tutacak sekreter :D(her zaman bayan olmaz :P),
Masrafları Aidatları..
Hakikatten yorucu işler bunlar..
İyi düşünmek lazım...
EnduroCu
05-08-2008, 09:30
TMF nin sitesinde EnduroClub un adı yazsa için cok mu rahat edecek İsmail?
daha TMF piyasada yokken EC vardı :D
EC kurulalı nerede ise 10 yıla yaklaşıyor hiç aklına takılmadı mı bu 10 yılda neden resmileştirmediler EC yi diye?
bir gün Ankara da yarıs alanında birisi sordu TMF ye bağlımısınız diye, cevaım şu oldu; yoo biz direkt Allah a bağlıyız :D
Of lu nun hesabı:D
bu 10 yıla yakın sürecte EC den ayrılanlar oldu, guruplar hatta resmi kulupler kuruldu, ama genel olarak şöyle bir bakıldığında EC bir kulubun yapabileceği hemen hemen her seyi gercekleştirmiş, hatta bir cok seyi ilk yapan kulup olmus,
özetle sunu soyleyebilirim EC TMF ye bağlı olsa idi bu kadar muabbet, samimiyet, içtenlik olmayabilirdi
Resmiyet; Samimiyeti Bozar
...da diyebiliriz sanırım :)
değil mi hocam?
gavurun bi lafı var. "bozuk değilse tamir etme!"
böyle güzel, kurcalamaya gerek yok bence de! sonra karpiratör ayar tutmuyor...
TurgayAlan
05-08-2008, 11:23
Türkiye'de amatör duygulara sadık kalarak hareket eden ve toprak sürüşüne en fazla önem veren ilk ve tek prefosyonel kurum EnduroClub beraberliğidir.... :rolleyes:
EC grubu, Enduro konusunda Türkiye de en ileri donanma sahip olmasına karşın ,bence bu konuda en fazla tevazu gösteren kurum ünvanını da elinde tutmaktadır.
Şu an üzerinde yazıştığımız bu güzel fan klübün bir gün resmi klüp olma yönünde karar alması demek,alenen amatör Enduronun ve beraberinde kurulan güzel dostlukların Türkiye de harakiri yapması anlamını taşıyacaktır diye düşünüyorum..:rolleyes:
Selamlar
biz netten abes kaçaçak ama geyik ten fazlasını yapamıyoruz.
İsmaiiiillll bir motora bine bilsen rahat rahat gazlaya bilsen o dediğin festivallerede katıla bilsen geyik olmaz :D:D
EnduroCu
06-08-2008, 12:34
İsmaiiiillll bir motora bine bilsen rahat rahat gazlaya bilsen o dediğin festivallerede katıla bilsen geyik olmaz :D:D
İsmail EC yi forumlardan ibaret sanıyor Muhtar:D
TMF nin sitesinde EnduroClub un adı yazsa için cok mu rahat edecek İsmail?
daha TMF piyasada yokken EC vardı :D
EC kurulalı nerede ise 10 yıla yaklaşıyor hiç aklına takılmadı mı bu 10 yılda neden resmileştirmediler EC yi diye?
bir gün Ankara da yarıs alanında birisi sordu TMF ye bağlımısınız diye, cevaım şu oldu; yoo biz direkt Allah a bağlıyız :D
Of lu nun hesabı:D
bu 10 yıla yakın sürecte EC den ayrılanlar oldu, guruplar hatta resmi kulupler kuruldu, ama genel olarak şöyle bir bakıldığında EC bir kulubun yapabileceği hemen hemen her seyi gercekleştirmiş, hatta bir cok seyi ilk yapan kulup olmus,
özetle sunu soyleyebilirim EC TMF ye bağlı olsa idi bu kadar muabbet, samimiyet, içtenlik olmayabilirdi
Başkan güzel söze ne denir. Al ben den de o kadar. Ben burda bu şekil de ÇOK MUTLUYUM.
extrailt
06-08-2008, 09:28
Kulub olmak çok mantıklı değil,her yıl başkan,yönetim kurulu vb. üyeler seçecen o kadar üyeyi nerden toplayıpta seçimi yapacan kulub veya dernek olsan seçim var desem EC festivalindeki kalabalığın %40 çoğunluğu bir araya getirmek bile zor olur,hiç gerek yok böyle yola devam hatta durmak yok yola devam....... :D
CerkezEthem
06-08-2008, 02:30
Madem öyle diyorsanız o zaman söyledikleriniz paralelinde bir örnek vereyim. Ne gereği var Resmi Nikahın, İmam nihakında çiftler mutlu olmuyorlarmı.
Muhtar bir zamanlar senin dediğin bir lafı sana hatırlatayımda benle atışma istersen. Herkes giydiği botun numarasını bilsin !!
Madem öyle diyorsanız o zaman söyledikleriniz paralelinde bir örnek vereyim. Ne gereği var Resmi Nikahın, İmam nihakında çiftler mutlu olmuyorlarmı.
Muhtar bir zamanlar senin dediğin bir lafı sana hatırlatayımda benle atışma istersen. Herkes giydiği botun numarasını bilsin !!
Çerkeeez... Sap ile Samanı birbirine karıştırma ne alakası var.
İstersen özel den görüşürüz telefonum altta var.
GunduzHakan
06-08-2008, 03:51
Resmi klüp/dernek olmak ile web tabanlı bir birliktelik olmak çok farklı durumlar. ikisinin de birbirlerine göre avantajı dezavantajı var. EC şu anki yapısı ile resmileşmeyi yönetebilecek kadroya -en azından çoğrafi farklılıklar sebebiyle- sahip değil. Hadi mesafeler vız gelir derseniz dernek/klüp yönetimi için EC'nin esas ruhunu oluşturan dostluk kavramından çok daha fazlasına, paraya pula, muhasebe kayıtlarına resmi devlet denetimlerine genel kurul toplantılarına ve bi sürü başka bürokratik hiç de keyifli olmayan mecburiyetlere ihtiyaç var.
Aynı şekilde yaptığınız yada yapacağınız organizasyonlar için, bünyenizden lisanslı sporcu çıkarabilmeniz için, yurt dışında resmi olarak kendinizi tanıtabilmeniz için belkide en önemlisi TMF de söz hakkına sahip olabilmeniz için de dernek/klüp olmanız gerekmekte.
İki durumda bence birbirinden daha iyi ya da daha kötü değil sadece farklı amaçlara hizmet eder araçlar.
Şahsi fikrim EC klüp/dernek olabilseydi en azından Enduro dedinmi akan suları durdururdu.
Her şekilde EC gönlümüzün oluşumudur.
rangermania
06-08-2008, 03:54
EC yi imam nikahından çok, poligamik (çok eşli) mutlu bir grup birlikteliğine benzetiyorum... Ya da
-Aynı mahallenin delikanlıları...
-Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Toz toprak koğuşu
-Ne zaman nerde açacağı belli olmayan vahşi kır çiçekleri
-Afyon'un yılkı atları
-Sandıklı'nın yarenleri
-Karadeniz sahillerini dolaşan kum taneleri...
Gibi örnekler de çoğaltılabilir...
CerkezEthem
06-08-2008, 05:38
Bürokrasi olayının farkındayım bende burada bir klüp kuralım dedik vs. herkes kuralım derken ( Pamukova Kamikaze ) resmiyete gelince bir allahın kulu kalmadı etrafta. Ama diyorsunuzki toplantı olacak farklıcoğrafyalar nasıl toplanacağız vs. Ama demiyorsunuz ki festivallerde neredeyse eksiksiz hazır oluyoruz ( sazan gibi atlayanlar olacaktır bkz. Muhtar ben vakit yetersizliğinden dolayı gelemiyorum ) , gazlama toplantılarımı yılda en az 5 - 6 kez yapılıyor ve katılım 8 - 10 kişiden az olmuyor. Bu söylediklerime bakarak hadi kuralım demiyorum ama en azından gönlünde böyle bir aslan besleyeniniz yokmu ?
GunduzHakan
06-08-2008, 06:01
Mesela periyodik olarak muhasebe kayıtları tutulması gerekiyor. Bunun içinde bi Sayman gerekiyor. Baya bildiğiniz şirket muhasebesi gibi, dernek/klübe giren çıkan deftere kaydediliyor. Bu defter maliye tarafından kontrol ediliyor. Bi terslik olduğunda direk saymandan başlayan bi kafa kırma operasyonu başlıyor, hem de devlet nezdinde. öyle vergi cezası öder gibi kurtulamıyorsunuz.
Festivale gitmek hobi olarak yaptığımız kimseye hesap vermek zorunda olmadığımız ister araba isten motorla kafamıza esen saatte gittiğimiz yada gitmediğimiz bir organizasyon. Genel kurul toplantısı saat 14:00 da İzmir bilmemne salonunda dendimi sayman ÇerkezEthem'in orda olmak dışında bir şansı yok. Genel Kurul toplantısı dedinmi sayman orada bulunmak zorunda, bilmemne kararı için 7 kişilik Yönetim Kurulunun 5 tanesi toplanmış olmak zorunda... daha uzuyor da uzuyor...
Burda, EC'de yaptıklarınızın hesabını kimseye vermek zorunda değilsiniz, alt tarafı MK başkan üyeliğinizi siler olur biter. Öbür tarafta devlet nezdinde yargılanmaya kadar giden muhtelif cezalar var.
Zaruret ile keyfiyet arasında çok fark var. Bence siz önce dernekler kanunu'nu inceleyin sonra tekrar istediğiniz kadar tartışalım.
Fakat hala "keşke bi enduro derneği olsa hatta o dernek de EC olsa" arzunuza katılıyorum.
Çerkez sen biitane kendin kur.Oluyorsa toplanılır gelinir oraya :) Hem senin gönlün olur hem olup olmayacağı anlaşılır :)
İsmail sen le ben ne atışcam olum.Sen ayakkabının numarasınıbilmiyorsan ben neyapayım.Anca oturduğunyerden cat curt yazarsın Enduro gazlamaktan ibarettir koçum çık meydanada görelim şu botunun numarasını.
CerkezEthem
06-08-2008, 08:02
Çerkez sen biitane kendin kur.Oluyorsa toplanılır gelinir oraya :) Hem senin gönlün olur hem olup olmayacağı anlaşılır :)
Burada kimseye bunun kolay olacağını söylemedim zahmetsiz olacğını söylemedim sadece neden yok diye yazdım. Saolsunlar Hakan abimiz başkanımız kısaca prosedürü açıkladılar anlattılar. Kurulamaz değil ama uğraşacak kimse yok dediler. Burda benim gönlüm olup ne olacak ben yarışlara gelemiyorum. Boş vaktim olmadığından dolayı, ben festivallere gelemiyrum yine aynı sebepten dolayı ama bu dediklerimi burda beni eleştiren pekçok ağabeyimiz gayet rahat yapabiliyor. Şimdi ben soruyoru böyle bir oluşum olması benim gönlümü mü hoş eder sizin mi ? Saygılar la efenim..
Ps: Muhtar seni senin motorundan 45 kilo daha ağır ve hantal drz ile bot numaramı okuturum.
Ps: Muhtar seni senin motorundan 45 kilo daha ağır ve hantal drz ile bot numaramı okuturum.
Teşke ismail gazlasakta okusak nerdeeeeee o günler Hesapla bakalım sen le gazlamayalı nekadar oldu? sen teşke gelde o botun numarasını okuyalım.
:D
Çerkeeez... Sap ile Samanı birbirine karıştırma ne alakası var.
İstersen özel den görüşürüz telefonum altta var.
Abı o korkar arayamaz yarın ben ankaraya gelıyorum ararım varmı buradan ıstedıgın bısey:D
Teşke ismail gazlasakta okusak nerdeeeeee o günler Hesapla bakalım sen le gazlamayalı nekadar oldu? sen teşke gelde o botun numarasını okuyalım.
Arkadaslar burada atışmayın gerçi benim motorumda yok benı artık ılgılendırmıyor ama ancak ben bı gun beledıye baskanı olursam sıze kulup kurarım rahat olun :D
EC, BENZER KULÜBLERİN ANASI dır,DOĞURGANDIR . ANADIR çünkü; karşılık beklemez sevgi ve dostluk verir,ayrılanlar ondan esinlenerek yeni kulüpler kurmuşlardır. Her zaman örnek teşkil eden SIKI DOSTLAR VE HOBİDAŞLAR vs.vs.ORGANİZASYONUDUR (Bana göre;) )
Bu arada bizim de bölgemiz de kendi adımıza HANNİBAL ları kurduk uzun bir süre önce ve de site calışmalarımız devam etmektedir. sonuc da; EC nin bayrağında bir amblemimiz olacaktır .Sizler de kurun bölgelerinizde kulüb veya org , bayrağa ambleminizi işletin ve gücümüzü hissettirelim EC altında... lafla sanalla yazılarla yormayın kendinizide milleti de ;)
İsmail! Sakarya da önce bir araya gelin! sıkı bir grup olun! ve de bunu devam ettirin ;) (Muhtarla aranızdakileride dostca halledin ! Allah tan kulüb değiliz yoksa gazetelere taşırdınız TMF ye şikayet ederdiniz birbirinizi BOT'TAN
şeylerle :D :D :D )
RESMİYET TE SİYASET OLUR, SİYASET TE BİZİ BOZAR(Siyaset kediyi fareye boğdurma sanatıdır :D :D )
Uydu mu Muhtar ?:D
Dikkat ettimde sanırım bu psikolojik bir sorun:p ,hareketsiz insanlar sitede farklı konular la ilgi çekmeye çalışıyorlar (itiraf ettin yazılarında:) ).Tamam tamam seni seviyoruz İSMAİL:D :D :D
Muhtar! yarın hemen bir SAKARYAZADELER KULÜBÜ kuruyorsunuz ,başkanınız da İsmail (kızma canım )sende yardımcısı ol :D :D :D
Kızdımsa, üzdümse affola arkadaşlarım:)
rangermania
07-08-2008, 09:25
...Burda benim gönlüm olup ne olacak ben yarışlara gelemiyorum. Boş vaktim olmadığından dolayı, ben festivallere gelemiyrum yine aynı sebepten dolayı ama bu dediklerimi burda beni eleştiren pekçok ağabeyimiz gayet rahat yapabiliyor. Şimdi ben soruyoru böyle bir oluşum olması benim gönlümü mü hoş eder sizin mi ?...
Hocam o zaman sen diyorsun ki "birileri bu işi yapsa ne hoş olur". Birileri yapsa biz de "klübümüz var üyesiyiz" desek hakikatten hoş olur ama işler böyle yürümez ankete oy vererek de olmaz başkasının üstüne sorumluluk yükleyerek de... Taşın altına o eli sokmak lazım...
CerkezEthem
07-08-2008, 01:36
Taşı gösteren elini altına sokmaz mı ?
rangermania
07-08-2008, 02:22
Taşı gösteren elini altına sokmaz mı ?
Her zaman değil be abicim...
CerkezEthem
07-08-2008, 03:00
Çevrenizde yaşadığınız kötü örnekleri genele maletmeyelim lütfen.
ArapKadri
08-08-2008, 02:12
ARKADAŞLAR
iki şeyi çok iyi biliyom:)
1.aranızda yeni sayılırım
2.arazide sadece kendimle yarışabilecek bilgi ve beceriye sahibim (sizlerle gazlayamayacağım kesin)
bu resmi kulüp olma fikri benimde hoşuma gitti
neden olmasın dedim
yazılan cevapları okudum
iki arkadaşımız (ki aynı bölgedeler) sanal alemde birbirlerine laf sokmakla meşguller
konu nedir bilmem (beni ilgilendirmezde)
ama bildiğim bir şey var
bizim ECmiz öyle çoluk çocuğun üye olduğu
milletle laf yarışına (bilgisi olsada olmasada) girdiği bi site değil
kendi adıma bu durum hoşuma gitmedi:(
aranızdaki bu durumu düzeltmenizi canı gönülden isterim arkadaşlar:)
haa denedik olmadı derseniz lütfen sitemizde böyle mesajla birbirinize laf sokmayın:)
küçük ama ÖNEMLİ bi not:
biri bana bu adamlar şakalaşıyo desin yaw
küçük ama ÖNEMLİ bi not:
Öyle zaten :)
CerkezEthem
08-08-2008, 01:02
Size son mühlet bu klüp ya bu gün kurulacak yada hepinizin motorlarına yerleştirdiğim nano bombaları patlatacam. Konu kapanmıştır :D
ArapKadri
08-08-2008, 02:06
Öyle zaten :)
:D :D :D :D :D :D :D :D
SEVİNDİM
ArapKadri
08-08-2008, 02:07
Size son mühlet bu klüp ya bu gün kurulacak yada hepinizin motorlarına yerleştirdiğim nano bombaları patlatacam. Konu kapanmıştır :D
BENİM MOTORUMDAN UZAK TUT BOMBALARINI:mad:
BENİM NASIL Bİ ADAM OLDUĞUMU BİLMİYON BENDEN SÖLEMESİ ONA GÖRE:mad: :mad: :mad: :p :p :p :p :p
gönül ne resmiyet ister. nede kapalı bir mekan.gönül ec ister. resmiyet bahane:) yada şöyle desek özgür olmak için uçmaya. uçmak için kanatlara gerek yok enduro yeter:D
Engin1711
08-08-2008, 02:58
[quote=rangermania;37579]EC yi imam nikahından çok, poligamik (çok eşli) mutlu bir grup birlikteliğine benzetiyorum... Ya da
-Aynı mahallenin delikanlıları...
-Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Toz toprak koğuşu
-Ne zaman nerde açacağı belli olmayan vahşi kır çiçekleri
-Afyon'un yılkı atları
-Sandıklı'nın yarenleri
-Karadeniz sahillerini dolaşan kum taneleri...
bi tanede benden;
-Kaz Dağının ayıları...
:D
EnduroCu
08-08-2008, 11:28
eee İsmail,
neye karar verdin?
resmileştirecekmisin EC yi,
her ne kadar diğer actığın forumdaki oylama cacıklasa da
neye karar verdin?:D
aythakan
09-08-2008, 03:27
Topu topu 5 tane katılımcı üyesi olan bir grupta dernek/club hüviyetini alıp kendi adıyla yarışlara katılabilirken Enduroclub gibi kökleşmiş, Türkiye'nin her bir yanına yayılmış üye portföyüne sahip bir grubun Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağlı dernek/club olmaması şaşırtıcı gelebiliyor insanlara.
EnduroCu
09-08-2008, 09:51
Topu topu 5 tane katılımcı üyesi olan bir grupta dernek/club hüviyetini alıp kendi adıyla yarışlara katılabilirken Enduroclub gibi kökleşmiş, Türkiye'nin her bir yanına yayılmış üye portföyüne sahip bir grubun Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağlı dernek/club olmaması şaşırtıcı gelebiliyor insanlara.
EC TMF ye bağlansa idi kurulduğu ilde sıkışıp kalmış bir çok örneği olan bir kulup olarak kalacaktı,
bu seviyeye asla gelemezdi, bunların hesapları kurulduğu gunden itibaren hep yapıldı
ARKADAŞLAR
iki şeyi çok iyi biliyom:)
1.aranızda yeni sayılırım
2.arazide sadece kendimle yarışabilecek bilgi ve beceriye sahibim (sizlerle gazlayamayacağım kesin)
bu resmi kulüp olma fikri benimde hoşuma gitti
neden olmasın dedim
yazılan cevapları okudum
iki arkadaşımız (ki aynı bölgedeler) sanal alemde birbirlerine laf sokmakla meşguller
konu nedir bilmem (beni ilgilendirmezde)
ama bildiğim bir şey var
bizim ECmiz öyle çoluk çocuğun üye olduğu
milletle laf yarışına (bilgisi olsada olmasada) girdiği bi site değil
kendi adıma bu durum hoşuma gitmedi:(
aranızdaki bu durumu düzeltmenizi canı gönülden isterim arkadaşlar:)
haa denedik olmadı derseniz lütfen sitemizde böyle mesajla birbirinize laf sokmayın:)
küçük ama ÖNEMLİ bi not:
Emredersiniz ArapKadri Rahatsız ettiysek özür dileriz Bİrdaha olmaz
Hoşuna gitmeyen Konuları bilgilendirirseniz birdaha yazmayız
Ne güzel de yazmışsın konu nedir bilmem benide ilgilen dirmez demişsin seni ilgilen dirmeyen konularada burnunu sokmassın olur biter
Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz
Eklentiler gönderebilirsiniz
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz
--------------------------------------------------------------------------------
sondurak
20-08-2008, 11:17
Ben de resmileşme taraftarı değilim ama öteyandan bu halde de federasyonun işleyişinde hiç bir etkimiz olamıyor, pozitif ya da negatif eleştirimiz bile olamıyor, Türkiye'nin bölgelere ayrılmış yarış programı fiyaskosuna hepimizin şikayeti var ama sesimizi çıkaramıyoruz, çıkarsak bile değiştirme gücüne sahip değiliz, "EC şenliklerinde yarışma düzenleyemezsiniz" deseler "eyvallah" dememiz gerekecek.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.