PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KAN UYKUSU'nu izlemedinizmi hala !!!!!!!!!!!

KTM
07-11-2006, 10:37
http://www.medyafaresi.com/haber_resim/20061103153036.jpg

İzlemedim diyen bir Turk genci kalmamalı izleyin bu vatanın ne koşullar ltında savunulduğunu görün , Askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyenlere yanıttır.............

koful
07-11-2006, 10:52
dun aksam skyturk te bende izledim , Osman Pamukoglunun kitabindada cok etkilenmistim, belgeselde cok hosuma gitti

her Turk insaninin seyretmesi gereken belgesel

Runner
07-11-2006, 11:11
BEN KAN UYKUSUNU YAŞADIM ...

Kitabı okumak ve belgeseli seyretmek, anıları tazelemek gibi bir şey.

Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, halen orda kan koklayan güvenlik güçlerimize kuvvet ve başarı diliyorum.

Sevgilerimle

Birol

Runner

vetmemo
07-11-2006, 01:33
Bölüm sonunda 95-97 şehitlerimizin isimleri bir şerit gibi inerken,yakın bir akrabamın ismini gördüğümde uzun zamandır bu kadar ağlamamıştım.
Bu belgeseli hazırlayanlara teşekkürler.Çünkü bu uğurda ölen binlerce
vatan evladının isimleri kaybolup gitmiyor.En azından bu kadarını hakkediyorlar.
Uzun bir mücadele bu.

KTM
07-11-2006, 02:13
http://dontas.ch/Dateien/Kan_Uykusu_www.eurofeb.com.rar

Bu linkten indirebilirsiniz arkadaşlar ...

Bu belgesel cok ses getirecek arkadaşlarr ...

onurserdar
07-11-2006, 05:15
paylaşım için teşekkürler..

biraz uzun sürecek indirmesi ama buna değer...

Hard_Saw
07-11-2006, 05:39
alem fm de nihat sırdar söylüyordu bu sabah dün akşam yayınlandığını ve mutlaka izlenmesini gerektiğini hatta ulusal kanalların muhakkak yayınlaması gerekli ama nedense yayınlamıyorlar falan giydiriyordu , ben izleyememiştim indiriyorum...saol barbi ;)

KTM
07-11-2006, 11:44
paylaşım için teşekkürler..

biraz uzun sürecek indirmesi ama buna değer...

Bunu netten buldum umarım abuk bişey çıkmaz içinden .) Bende indirmedim daha çünkü .)

uzUn
08-11-2006, 12:04
2 kere izledim ve dehşete kapıldım. bir yanda şehit düşen askerlerimiz ve vatandaşlarımız, bir yanda da bu illetin kökünden temizlenmesine izin vermeyenler. Nasıl bir mantık, nasıl bir vicdandır bu anlayamadım

Arvasi3
08-11-2006, 09:21
Hocam ben izledim ama başında itibaren değil geç vakitti kanalları kurcalarken tam karın içinde nasıl mahsur kaldıklarını tuğgeneral anlatırken yakaladım.etkilenmeyen kendinde eksiklik arasın derim.

SedatTelçeken
08-11-2006, 09:51
siz onu boşverin de, orada can alıcı bir bölüm var. Hani İran'daki bir PKK yuvasının basılması için operasyon düzenleniyor. Ve MGK'dan onay bekleniyor. Zamanın Cumhurbabası S.D. ise; İran komşu ülkedir, aramızı bozmayalım falandır filandır gibi gerekçelerle operasyonu iptal ediyor.
Bu ülkenin dışişlerinde bazen atak davranamaması ve böyle korkak vizyonsuz siyasetçiler yüzünden, o kampın ve diğer bir sürü kampın vurulamamasının büyük suçu var. Bu suç yüzünden kaç tane askeri şehit verdik, bilemiyorum?
Bu millet çok unutkan, bu tarz adamlar hala yüzsüzce çıkıp, oy ve makam isteyebiliyor bizim insanımızdan. Diyorum ki; böylesine büyük sorumsuzluk örneği göstereni ne tarih, ne de diğer tarafta şehitlerimiz affedecektir.

profi
08-11-2006, 06:31
siz onu boşverin de, orada can alıcı bir bölüm var. Hani İran'daki bir PKK yuvasının basılması için operasyon düzenleniyor. Ve MGK'dan onay bekleniyor. Zamanın Cumhurbabası S.D. ise; İran komşu ülkedir, aramızı bozmayalım falandır filandır gibi gerekçelerle operasyonu iptal ediyor.
Bu ülkenin dışişlerinde bazen atak davranamaması ve böyle korkak vizyonsuz siyasetçiler yüzünden, o kampın ve diğer bir sürü kampın vurulamamasının büyük suçu var. Bu suç yüzünden kaç tane askeri şehit verdik, bilemiyorum?
Bu millet çok unutkan, bu tarz adamlar hala yüzsüzce çıkıp, oy ve makam isteyebiliyor bizim insanımızdan. Diyorum ki; böylesine büyük sorumsuzluk örneği göstereni ne tarih, ne de diğer tarafta şehitlerimiz affedecektir.

bu ve bunun gibi affedilemeyecek daha neler var, unutulan, unutturulan!
peki neden?

KTM
09-11-2006, 02:45
Belgeseli artık www.youtube.com dan da direk izliyebilirsiniz arkadaşlar .

KORBALA
09-11-2006, 06:57
edonkey de aratıp cd basiyim bulabilirsem İsteyene verirrim

KORBALA
10-11-2006, 10:23
Arkadaşlar 50-60. dakikalar arsını atlamışım. Bence son derece etkileyici olan bu kısım mutlaka izlenmeli...
NOT: Video resminin altındaki PLAY düğmesine basıp izleyin. Her biri bitince bir alttakini izleyin. Seriyi tamamlamış olursunuz...
0-10
f7manYK8mWE
10-20
7t7d9zz7zoE
20-30
KhbqdMTR-mw
30-40
U3tuw6aCqGQ
40-50
2tx_mdpWm9A
50-60
LD5eXC9yjAA
60-70
Uh3Vj3O8fGo
70-80
WF6HCSraB04
80-90
qM7PepMokRw
90-100
I8B2aXByuUo
100-110
faRuOjqQNiE
110-115
-QKlN1G73H0

Kaan
10-11-2006, 02:20
Bende bir bölümünü yakalayabildim. ancak tüyler ürpertici gerçekler bunlar. Allah Şehitlerimize rahmet , Gazilerimize şifalar versin. İnsan düşündükçe tüyleri diken diken oluyor. Bunu birkez daha yaşadım, Çanakkale şehitliğini ve müzeyi uzun yıllar önce gezdiğimde kötü olmuştum.

Unutulmaması , unutturulmaması gereken olaylar bunlar.

Allah Askerimizin yardımcısı olsun.

EnduroCu
10-11-2006, 11:04
belgeseli düzenleyen, emeği gecen herkesin elleirne sağlık, konunun içinde olan bir insan olarak, abartılmadan gerçekçi şekilde anlatıldığını görüyorum,

belgeselde konu olan bolgenin bir bolumunde bahsedilen tarihten bir sene sonra 2 süre ile bulundum, çok şeylere şahit oldum, unutamayacağım şeyler var, orada çarpışan kahramanlara şehitlere nispet edercesine davranan içimizdeki vatan ahinleirni gördükçe kahroluyorum,

Engin1711
11-11-2006, 11:08
ben izlemdim çok nerak ettim..barbaros'un linke tıkladım.7 saat sürecek herhalde :(

Hard_Saw
13-11-2006, 04:02
Cumhur usta ellerine sağlık bu şekli daha kolay ve net seyrediliyor...

metincetin
13-11-2006, 07:35
http://www.medyafaresi.com/haber_resim/20061103153036.jpg

İzlemedim diyen bir Turk genci kalmamalı izleyin bu vatanın ne koşullar ltında savunulduğunu görün , Askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyenlere yanıttır.............

inanmış 100 kişi her poroblemi bitirir
yeterki kararlı siyaset olsun

TurgayAlan
13-11-2006, 07:47
Aman Allah'ım...! Tüylerim diken diken oldu..

Özellikle,(sayın KORBALA'nın video dizimine göre) son videodaki emekli albay
Erdal SARIZEYBEK'in, ceza muhakemeleri kanunu hakkındaki iddaaları yenir yutulur gibi değil..

Ulu önder Mustafa kemal ATATÜRK, bu günler için uyarmış ülkemin gençliğini diye düşünmeden edemiyorum..
------------------------------------------------------------------------------

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk, 20 Ekim 1927

KORBALA
13-11-2006, 10:58
Şu gençliğe hitabeyi de güncel Türkçeye çevirip kuş ettiler ya neyse. Eski hali ( yukardaki ) hem daha kılda kalıcı hemde daha düşündürücü gelir bana... Sağ olasın Kapadokya. Özlemişim aslını...

KORBALA
13-11-2006, 11:24
İlaveten konuyla iligili bir video daha...
XV0FjBK9UNs

metincetin
15-01-2007, 07:47
hala uyuyurmusunuz sizlerde bir degişiklik oldumu bir kontrol edin kendinizi

vurgunuz dönmiyenine yarin icimizde gülenine vardıkca yolun bitmeyenine..

bir gülü koklamak icin bin dikene su verdik

semih
15-01-2007, 08:13
MERZİFON'UN BİR TEPESİ;BENCE ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR;

http://img106.imageshack.us/img106/3862/ncevatanvo6.jpg (http://imageshack.us)

KORBALA
15-01-2007, 08:34

Resim yetmez hocam. Bir de koordinat ver :) Etklilendim doğrusu...

metincetin
15-01-2007, 08:48
kordinat kelimelerin icinde
ÖNCE VATAN

semih
15-01-2007, 08:53
E 35 derece 27,27, Bu hafta oraya çıktım tesadüfe bak gezi raporunu daha sonra yazacağım.

muhtar
15-01-2007, 10:57
[QUOTE=semih;6757]MERZİFON'UN BİR TEPESİ;BENCE ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR;

http://img106.imageshack.us/img106/3862/ncevatanvo6.jpg (http://imageshack.us)[/QUO
Süper bi yer.
ben de bi şiir le süslemek istedim .umarım beğenirsiniz.

Bir Savaşçı Vedası
Bilin ki, kaybetsem de, hep devlerle savaştım
Ölmeden son bir defa saldırıp gideceğim
Benim silahım yoktu, ellerimle dövüştüm
Bu yalnız savaşlarda çıldırıp gideceğim

Bu dünya baştan yalan, bir alem var, gerçektir
Ben kime eğileyim, Tanrı bir, Tanrı tektir
Bilirim ki, amenna, kefenin cebi yoktur
Ceplerimi kanımla doldurup gideceğim

Bir sen kal bu meydanda, bu nasıl bir savaştır
Bir sen gerçeği unut, ya bu nasıl bir düştür
Gelen bir akıl versin , bu ne garip bir iştir
Elalemi kendime güldürüp gideceğim

Kalbimde bir bayrak var, asırlarca yası var
Kırk parçaya bölünmüş bir milletin düşü var
Gökyüzünün mavisi, bir bozkurtun başı var
Ben o bayrağı göğe kaldırıp gideceğim

Ben kar olup yağayım, bu dağ sevmesin beni
İmanlı bir Türk'üm ya, sol-sağ sevmesin beni
Ben bu çağı sevmedim, bu çağ sevmesin beni
Hayallerimi en son öldürüp gideceğim.
ALİ KINIK

metincetin
16-01-2007, 01:11

vatan sevgisinden beslenen fedakarlık duygusu
dejenere insanlara gülünc gelir

vatan sag olsun

seko
17-01-2007, 10:53
Bu belgeseli ilk izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu ve kendimi tutamayıp ağlamıştım.
Biz ve bizden öncekinesiller.KAN UYKUSUNA bizzat şahit olduk.Benim tavsiyem yeni yetme gençlerin bu ve buna benzer belgeselleri ve bu gibi konularda yazılmış kitapları okumaları ve seyretmeleridir.
Şahsen ben yeni nesilin gidişatından hiç memnun değilim.:mad: :mad: :mad:

metincetin
17-01-2007, 11:41
Bu belgeseli ilk izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu ve kendimi tutamayıp ağlamıştım.
Biz ve bizden öncekinesiller.KAN UYKUSUNA bizzat şahit olduk.Benim tavsiyem yeni yetme gençlerin bu ve buna benzer belgeselleri ve bu gibi konularda yazılmış kitapları okumaları ve seyretmeleridir.
Şahsen ben yeni nesilin gidişatından hiç memnun değilim.:mad: :mad: :mad:

dünyada devletler gecicidir baki kalanda halktır sen kardeşim korkma
tek başına kalsan bile dünyaya bedelsindir

KORBALA
21-01-2007, 10:56
Beklenen tekrar 1. bölümü ile SHOW TVde SALI 22:00 da... Kaçıranlar anjandalarına işaretlesin. Alarmlarını ayarlasın...

metincetin
22-01-2007, 01:21
Cumhur abi ilgine teşekkürler

EnduroCu
23-01-2007, 05:26
sanırım kitabı da cıktı piyasaya, daha fazla ayrıntıya girilmiş

metincetin
23-01-2007, 05:52
sanırım kitabı da cıktı piyasaya, daha fazla ayrıntıya girilmiş

kitabı alan bitirmeden bırakamaz

KORBALA
23-01-2007, 11:56
sanırım kitabı da cıktı piyasaya, daha fazla ayrıntıya girilmiş İnanıyorum ki bu konunun detayları kolay kolay bitecek kadar yüzeysel değil. Bitmez kolay kolay...

metincetin
24-01-2007, 12:09
bu konuları artık 7 den 77 ye kadar olan herkes biliyor lakin karar verecek
merci yok