Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş rublesi sorunsalı (dr800)
dostlar bilirler, önce iznikte çektirdi bu marş rublesi bize, daha sonra da bayramın son günü/gecesi belgratta,
evet dostlar artıkın marş rublem tamamen "ben iptalim" demiş bulunmaktadır,
söktüm baktım, durumu teyit ettim.
makineyi toplarken belki de elimi sürmediğim tek nokta idi marş rublesi, ancak teşke söküp bir baksaymışım, sorunu o zaman kökünden hallederdim.
şimdi bu rublenin yenisi 400 euro'cuk napcez gari, elinde dr800/750 tarzı marş rublesi olan varmıdır acep?
metincetin
06-11-2006, 06:04
abi sen rubleyi iptal et olsun kink marj cok da güzel olur:)
profi hocam,
400 euro fiyat sanırım orj. yedek parça fiyatı.
Marş rublesi neticede tek yönlü rulman değilmi? bunlar standart makina parçaları, iç ve dış çapını ölçüp rulmancılardan yada kaplincilerden muadilini çok daha ucuza bulabilirsin heralde.
abi sen rubleyi iptal et olsun kink marj cok da güzel olur:)
metin abi bana uygulamalı ücretsiz ders verirsen 800 cc tek silindir nasıl çalıştırılır hakkında, seve seve atarım rubleyi :)
profi hocam,
400 euro fiyat sanırım orj. yedek parça fiyatı.
Marş rublesi neticede tek yönlü rulman değilmi? bunlar standart makina parçaları, iç ve dış çapını ölçüp rulmancılardan yada kaplincilerden muadilini çok daha ucuza bulabilirsin heralde.
hocam tam anlamını karşılamıyor olsa da tek yönlü rulman diyebiliriz, ancak bunun bileşenleri biraz farklı (ilk defa gördüm) 28 adet boncuk var kesiti kabaca "8" şeklinde, dış yatak mıknatıs arkasına (flywhell) monte ediliyor, iç yatak doğrudan marş volanı, yay kullanmamışlar.
daha önce gs500 suzukimin marş rublesini ameliyet etmiştem onda üç adet standart silindirik bilye vardı, piyasada bulmak kolay olmuştu, ancak bu öyle değil.
Xt600 lerin rublesi buna benziyor ancak onların da bilyeleri farklı, elips kesitli.
metincetin
06-11-2006, 07:03
metin abi bana uygulamalı ücretsiz ders verirsen 800 cc tek silindir nasıl çalıştırılır hakkında, seve seve atarım rubleyi :)
olurda 400 yuro ya cıkar sen en iyisi saha basit olan bir şeyler yapalım
Profi hocam bahsettiğin kesit yukarıdaki gibiyse bunlar sprag tipi (baklavalı) tek yönlü kaplin. Suzuki'nin böyle bir parçayı özel olarak imal ettiğini hiç sanmıyorum. Çok ısrar etmek istemem ama bu tip parçayı 30 Euro civarına halledebileceğini sanıyorum. Ama tabiki işin başındaki sensin ve doğrusu senin yapacağındır. istersen aşağıdaki linkten bir bak benze bişey bulursan baya bi tasarruf yaparsın.
http://www.stieber.de/lang_sc/index.php
Profi hocam bahsettiğin kesit yukarıdaki gibiyse bunlar sprag tipi (baklavalı) tek yönlü kaplin. Suzuki'nin böyle bir parçayı özel olarak imal ettiğini hiç sanmıyorum. Çok ısrar etmek istemem ama bu tip parçayı 30 Euro civarına halledebileceğini sanıyorum. Ama tabiki işin başındaki sensin ve doğrusu senin yapacağındır. istersen aşağıdaki linkten bir bak benze bişey bulursan baya bi tasarruf yaparsın.
http://www.stieber.de/lang_sc/index.php
hocam ürün teknik tedaylarında küçük değişiklikler olmak kaydıyla budur, suzuki tabiiki bunu özel olarak üretmemiştir, hatta bir çok farklı modelinde de kullanmıştır, ancak iç piyasada bu tür ürünler motosiklet sektörü dışında çok fazla kullanılmadığı için mevcut yedek parça ithalatçıları haricinde de pek getirilmiyorlar hatta sipariş ile getirttiriliyorlar, zaten astronomik rakamların teleffuz edilmesinin başlıca sebebi de bu oluyor. :)
verdiğiniz link ve bilgiler için çok çok teşekkürler, umarım hem bana hem de bu konuda yardıma ihtiyaç duyabilecek diğer arkadaşlara işe yarar sonuçlar çıkartabiliriz.
ustam,
yukarıdaki marka türkiyede yaygın bir marka. Dediğine katılıyorum istediğin detayda mamulü stokta bulmak sıkıtı. ama bence Karaköyü bir dene. mesela aşağıdaki adamalar temsilciymiş.
DOĞA RULMAN
Perşembe Pazarı Caddesi Mahkeme Sokak No:2 34420 Karaköy/İSTANBUL
Tel : +90 (212) 254 93 17 (Pbx) - Fax : +90 (212) 254 93 26
Bu tür parçaların motor üreticilerinde astronomik fiyatlara satılmasına deli oluyorum. Savaşım odur. :)
benim konu ile ilgili bulduğum bağlantılar:
http://www.bearing-tr.com/tr/tek-yonlu/tek-yonlu.html
http://www.dogarulman.com.tr/urun.htm
http://www.dogarulman.com.tr/liste.pdf
belki 30 euro değil ama 100 euro civarında bu ürünü bulmak mümkün gözüküyor, tabi ellerinde mevcut ise.
teşekkürler okan hocam.
ustam,
yukarıdaki marka türkiyede yaygın bir marka. Dediğine katılıyorum istediğin detayda mamulü stokta bulmak sıkıtı. ama bence Karaköyü bir dene. mesela aşağıdaki adamalar temsilciymiş.
DOĞA RULMAN
Perşembe Pazarı Caddesi Mahkeme Sokak No:2 34420 Karaköy/İSTANBUL
Tel : +90 (212) 254 93 17 (Pbx) - Fax : +90 (212) 254 93 26
Bu tür parçaların motor üreticilerinde astronomik fiyatlara satılmasına deli oluyorum. Savaşım odur. :)
hehe hocam pişti olmuş, aynı anda göndermişiz postları, ben de iki firmaya ulaştım, özellikle doğa rulmanda farklı iki markanın disribütörlüğü var, elime numuneyi alıp perşembe pazarının yolunu tutuyorum hemen.
selam hocam
f650 nin mars rublesini 2 defa dagıtıp yaptık...
2 sindede bilyaların ustundeki yaydan kaynaklanmıstı
2 . sinde yayı 5 ytl ye tekrar sardırdık
cok sukur 1 senedir yayda birsey yok
kursat bu işin piri (sagolsun)
bilyalar kırılmadı ise yaya bir daha baksan diyorum
kolay gele
izmir
cüneyd
f 650
selam hocam
f650 nin mars rublesini 2 defa dagıtıp yaptık...
2 sindede bilyaların ustundeki yaydan kaynaklanmıstı
2 . sinde yayı 5 ytl ye tekrar sardırdık
cok sukur 1 senedir yayda birsey yok
kursat bu işin piri (sagolsun)
bilyalar kırılmadı ise yaya bir daha baksan diyorum
kolay gele
izmir
cüneyd
f 650
hocam bizimkinde maalesef yay yok, yalnızca ortada (ortadan) merkezleme (kilitleme) segmanı var, sizinkiyle aynı işlevli olmasa da o da bir tür yay sayılabilir.
ancak benim problem bilyalarda, bilyalar daha önce çok aşınmış ve sökülüp ters çevrilmişler, ayrıca göbeği de tornalamışlar (hem de eksenden kaçık tornalamışlar) bu işlem sonucunda çalışmış ancak yakalama tam olarak sağlanamamış.
Merakla izliyorum seni ustacım. Rivayete göre benim marş rublesi degiştirilmiş yücel usta (sözde suzuki servisi) ama malum söktügümüz ve degişmediğini gördüğümüz parçalardan sonra inanasım gelmesede. O kadar da değil değiştirmişlerdir diyorum kendi kendime :)
Bu arada bir düzeltme de yapmak gerek ki;
Marş rublesi+Volan dişli+İğneli rulman=450 ytl+kdv olarak ithalatçıda (tarık kızılkayak) takım halinde var, bunu yazıyorum çünkü daha önce sırf rublenin 400 euro civarında olduğundan bahsetmiştik.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.