Orijinalini görmek için tıklayınız : EnduroClub te, trophy
metincetin
02-11-2006, 11:44
enduroculara. yeni heyacan lar yaşatmak üzere hepimiz birimiz birimiz hepimiz icin insanın icinde olupta bilemedikleri gizli kalmış yetenekrini ve yüreklerini koyabileceyi tropiy e bekleriz
EnduroCu
02-11-2006, 11:52
Metin hocam nasıl olacak? kafanda ne var anlatsana
metincetin
03-11-2006, 12:23
bugüne kadar yapılanların dışında motosiklet sporu adına yeni keşiflerde yapılacak hareketler yön bulma hayatta kalma ve tabiatla olan mücalede makinaların ve insanın gelişmesini tırmanış kum camur kar dere ve vadi gecişleri göreceyiz vs enduroculugu daha bilgli emniyetli sürüş kabiliyetini tropyh görerek yaşayacagız
EnduroCu
03-11-2006, 09:59
Ama olmayacak bir şeyde değil.böyle bir organizasyonda etkin görev almak-katılmak isterim doğrusu>>metin çetin'in dediği gibi Trophy(*)yön bulma-hayatta kalma gerçekten cesaret isteyen mevzular.Vallahi tek eksiğimiz GPS olmayışı dataların olamyışı :)
oyle bir organizasyond aparkur belirlenirken datalar olusturuluyor ve yarıscıların cihzalarına yukleniyor
abi bak şimdi ben de merak ettim. yoksa dakar gibi edirne'den ardahan'a kadar enduro mu yapalım diyeceksin? ya da redbull romaniacs gibi yok dere üstü salıncakta motoru geçirelim, yok hurda araçlar üzerinden mi geçelim diyeceksin??
aslında edirne'den ardahan'a etaplı yarış düşününce çok hoşuma gitti. yapalım mı yoksa??
EnduroCu
03-11-2006, 08:46
soyle 300-400 km.lik bir rallye olsa katılmak isterim şahsen:D
abi ben diyorum edirne-ardahan, sen diyorsun 300km.??
aslında vazgeçtim, arazide 300 km öldürür herhalde. kısadan başlamak lazım. özür
Murat abi, bu işin ustası sensin, gezmediğin yer de kalmamış, elinde gps dataları da var. yaza doğru yavaştan hazırlık yapalım madem, nereden başlanır nereye kadar gidilir gibi. her türlü yardıma hazırım, gerekirse hafta sonları kaçar gelirim, orada hazırlığa yardım ederim, gerekirse buralarda sponsor vs görüşmesi için çalışırım. ne dersin?? Türkiye'de ilk olur..
EnduroCu
03-11-2006, 09:11
hocam snei bilmem ama ben Karadeniz yaylalarında bir gunde 300 km arazi yaptığım oldu, insanın şaftı kayıyor hocam, organize işi bizi aşar federasyona bağlı delikanlı bir kulup yapar biz de gazlarız:D
Engin1711
03-11-2006, 09:28
evet RedBull romaniacsın soft Türkiye ayağı gibi olabilir.Murat hocama katılıyorum.Böylesi büyük işlerde Federasyon desteği almak sart. :)
Engin1711
03-11-2006, 09:31
Ama olmayacak bir şeyde değil.böyle bir organizasyonda etkin görev almak-katılmak isterim doğrusu>>metin çetin'in dediği gibi Trophy(*)yön bulma-hayatta kalma gerçekten cesaret isteyen mevzular.Vallahi tek eksiğimiz GPS olmayışı dataların olamyışı :)
metincetin
04-11-2006, 09:36
kendi aramızdaki ufak bir tırmanış zamana karşı belirli noktalarda kendi icimizdeki arkadaşları koyarız ve bunu kendi aramızada tekrar ederiz buda bizlere güzel tercübeler kazandırır
yahu konuyu öyle büyütmeyin. ağırdan alalım madem. misal 7. enduroclub festivali ankara'da olacak diyelim. sakarya'dan başlayan ve çoğunlukla araziden gidilecek bir yol buluruz kendimize. festivalin ilk günü de ankara'da oluruz. yer yer metin abimizin dediği gibi yerel enduroclub üyeleri de hazır bulunur ve destek sağlarlar. eşyalar önceden otobüslerle gönderilir ve karşılayacak birisini de ayarlarız. sonra ver gazeteye resimleri, nasıl fikir??
metincetin
05-11-2006, 01:46
dogru söylersin be uzun böyle ufak aktive lerin sonunda yerel ve uluslar arası yarışlar organize olmuştur
Bence de mantıklı. Bugüne kadar sadece slow race gördüğümüz festivallerde, ufak çaplı diyebileceğimiz; tırmanış, koordinasyon(toprak zeminde kukaların arasında mini bir parkuru zamana karşı tamamlama), ufak bir enduro parkuru gibi aktiviteler yapılabilir.
Hem gurmet+bira modundan biraz uzaklaşlıır hem de insanlar kaynaşır.
Bu arada ben yolda giderken yapılacak bir aktivite yerine, festival alanında, yakınlarda bir sağlık ekibi varken bu tür işlerin yapılması taraftarıyım. Zira geçtiğimiz haftasonu İzmir'de yeni yapılan kros parkurunda düşmeler yaşandı, çok şükür sakatlık olmadı ama yine de önlemleri almakta fayda var. Önce Emniyet Sonra Hareket...
Sevgiler,
enduroculara. yeni heyacan lar yaşatmak üzere hepimiz birimiz birimiz hepimiz icin insanın icinde olupta bilemedikleri gizli kalmış yetenekrini ve yüreklerini koyabileceyi tropiy e bekleriz
metin hocam ufaktan başlayalım,
çiftalanda ring (çember şeklinde) parkurda zamana karşı, tırmanış, çamur/dere geçişi, iniş, gevşek zemin geçişi, kayalık v.b. engeller içeren, çok zor olmayan bir parkur düzenleyebiliriz.
yanlız olay zamana karşı olmalı, rakip ile birlikte, rakibe karşı olmamalı, kimse birbirini rakip olarak görmemeli.
yalnız telsiz edinmeli ve erişim sahasını da kontrol etmeliyiz, bende 4 tane PMR cihaz var ancak Max. 500 metre menzilde problemsiz çalışıyor.
belirli noktalara yardımcı arkadaşlar da yerleştirebiliriz.
2 telsizde bende var abi parkur olayı süper olur. Kısa zamanda organize etmek lazim.
http://www.motorradonline.de/fm/109/hillclimbing_050.jpg
dananın uçtuğu yerden yukarı böyle bir pist gerçekleştirilebilir, mobilcreyn benden :) (pardon herhalde hareketli vinç olarak türkcesi)
http://www.motorradonline.de/fm/109/hillclimbing_080.jpg
http://www.motorradonline.de/fm/109/hillclimbing_130.jpg
endurocu58
16-11-2006, 09:28
valla süper olur ne zaman başliyoruz ne zaman gazlıyoruz zaman ve yer ))) neden olmasın murat hocam bizim bir eksigimiz yok hatta fazamiz var 300 km de olsa bir macaraya kimse hayır demez iyi düşünüp sıkı bir araştırmadan sonra istenilene varılır sanırım
metincetin
16-11-2006, 09:59
metin hocam ufaktan başlayalım,
çiftalanda ring (çember şeklinde) parkurda zamana karşı, tırmanış, çamur/dere geçişi, iniş, gevşek zemin geçişi, kayalık v.b. engeller içeren, çok zor olmayan bir parkur düzenleyebiliriz.
yanlız olay zamana karşı olmalı, rakip ile birlikte, rakibe karşı olmamalı, kimse birbirini rakip olarak görmemeli.
yalnız telsiz edinmeli ve erişim sahasını da kontrol etmeliyiz, bende 4 tane PMR cihaz var ancak Max. 500 metre menzilde problemsiz çalışıyor.
belirli noktalara yardımcı arkadaşlar da yerleştirebiliriz.
mehmet abi
bu olay yanlızca zamana karşı yapılır. Kırıtik noktalara arkadaşları koyarız,
tımanış icin önerdiyin, yer cok uygun abi. Birde 75 km. Lik bir parkur yaparız, bunuda uzatabilirizde mesela alibeyköy barajının sonralarından kalkış yapar. cıftealanda bitiririz orda bir cıkış var cıkana makina bile veririz . Neyse diyelim ve dersimizin konusu ? arazinin her koşulunuda etaplara ekleriz. Sonrada veririz gazıııııııııııııııııı
eğer buralarda olursan cumartesi bir fizibilite (inceleme/araştırma) yapalım öyleyse abi.
metincetin
16-11-2006, 10:30
eğer buralarda olursan cumartesi bir fizibilite (inceleme/araştırma) yapalım öyleyse abi.
yes orrayt
alen forten ve corden :)
yapalım valla süper fikir, ben de varım
profi metin abi eğer fizibilite çalışmalarının yanına bir de manifolt lastiği çalışması eklesek:rolleyes:
metin abi sana manifolt lastiği diyorum başka da bişi demiyorum.:mad:
Cumartesi nerede ve saat kaç da toplanılıyor ?
metincetin
18-11-2006, 10:27
yapalım valla süper fikir, ben de varım
profi metin abi eğer fizibilite çalışmalarının yanına bir de manifolt lastiği çalışması eklesek:rolleyes:
metin abi sana manifolt lastiği diyorum başka da bişi demiyorum.:mad:
bunu konuşmuştuk galiba cırak yeterki gel veya şileden geldikten sonra gelirsin
alırsın parcanı. Lakin gercekten emme manifoldumu, aradıgın:)
Ne zaman yapıyoruz Metin abi?
Serkan'ım, Levent'le sen sermayeyi kediye falan mı yüklediniz, ne yaptınız, 5-6 yıl önceki topikleri okumaya başladığınıza göre :D :D :D ? ? ?
Sermayeyi kediye yükleyen bakkalın tartı hikayesini biliyorsun değil mi :D :D :D ? ? ?
metincetin
05-04-2011, 10:25
yarışlardan zaman ayıra bilirsen gazlarız
Serkan'ım, Levent'le sen sermayeyi kediye falan mı yüklediniz, ne yaptınız, 5-6 yıl önceki topikleri okumaya başladığınıza göre :D :D :D ? ? ?
Sermayeyi kediye yükleyen bakkalın tartı hikayesini biliyorsun değil mi :D :D :D ? ? ?
GÜZEL Tankut um ben bilmiyorum bu tartı hikayesini?
Necdet abi araziye gelirsen uzun uzadıya ben sana anlatacam.Hemde çok güleriz.Syg.
GÜZEL Tankut um ben bilmiyorum bu tartı hikayesini?
Necdet abim, Levent'in dediği gibi ben en iyisi bu hikayeyi sana bir buluştuğumuzda anlatayım :D :D :D .
metincetin
07-04-2011, 11:20
Necdet abim, Levent'in dediği gibi ben en iyisi bu hikayeyi sana bir buluştuğumuzda anlatayım :D :D :D .
yok yok şimdi anlatında bizde duyalım abi
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.