Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 Enduro Marmara Şampiyonası
Kulağıma gelen bir bilgiye göre Süeyman Memnun organizasyonluğunda TMF çatısı altında ve "Marmara Şampiyonası" adında 7 yarıştan oluşacak bir şampiyona organize ediyormuş , ulusal şampiyonanın aksine kısa ve kolay etapları kapsıyacakmış bu yarışlar , şu an parkur araştırmaları yapılıyormus.İlk yarışın Mart ayı içersinde yapılacağını duydum ama bilgim duyumda öteye gitmedi.. Bilgilerinize
Bendeki bilgiler de şöyle;
Enduro ve Motokros branşlarında, 2008 yılından itibaren 2 bölge şampiyonası düzenlenecek.
iki branşta da 6 ayak üzerinden puan verilecek.
Bu şampiyonaların ana amacı, bölgelerde yarışçı ve yarış sayısını arttırmak ve halihazırda onay almış olan pistlerin 1 yada 2 kez kullanılıp atıl halde kalmaması, bölgelerinde amatör yarışçıların spora başlamasını özendirmek.
Bölgelere göre ayrılan ,Akdeniz ve Marmara Şampiyonası olarak adlandırılan bu yarışlar, AÇIK tipte olup tüm lisanslı yarışçıların ve uluslararası yarışçıların katılımına açık olacak.
Kendi içinde puanlama sistemi yürütülecek.
Bölge şampiyonaları, Türkiye Sampiyonası' na puan vermeyecek ancak bazı Türkiye Şampiyonası yarışları Bölge Şampiyonasına puan verecek.
Türkiye Şampiyonası 6 ayak olarak duzenlenecek.
Bu plan çok yakında kesinlik kazanıp, yarış takvimi ile birlikte TMF web siteside yayınlanacak.
EnduroCu
06-02-2008, 04:06
TMf yeni yarıslar icad etmek yerine,
mevcut yarıslara katılımı cazip hale getirmenin yollarını aramalıdır.(seyirci ve yarıscı)
mesela lisans ve yarıs katılım ücretlerini makul rakamlara cekerek başlayabilirler,
bu gidişle yarıştıracak adam bulmayacaklar,:rolleyes:
GunduzHakan
06-02-2008, 04:26
Bence ikisini de yapmalıdır. Bölgesel şampiyona güzel bir fikirdir, Spora alttan katılımı teşvik etmek adına iyi bir yöntemdir, eleştirmeden önce şartlarını bilmek lazım. TR şampiyonasının bölgesel hali olacak ise o zaman durum vahim.
Bölgesel Şampiyonanın bütçesi kısıtlı olan sporcuların -mesela istanbulda olup da motora binen fakat bodruma izmire antalyaya yarışmak için gidemeyen- katılımını teşvik edecek halde olması lazım, artık ücretsiz mi olur lisanssızmı olur benzin TMF'den mi olur bilemem.
Bu arada halihazırda var olan pistler konusu ilginç, enduro pistleri zaten kimsenin tekelinde değil. Motokros parkurları desen zaten koca Türkiyede 2 3 tane var onlardan da bir tek -bildiğim kadarıyla- Hezarfene üyelik aidatı istiyorlar. Dolayısı ile bu madde biraz sallama olmuş bence.
Ayrıca niye lisanslı yarışçılara da açık ki? mesela atıyorum TR motokros yada enduro ilk 10 grupta yer alan arkadaşlarımızda bu yarışlara irmek isterse yarışların ana kitlesi olan teşvik edilmesi gereken katılımcılar ne yapacak? Açık tip bölgesel şampiyona işi biraz anlamsız geldi bana... Tabi büyüklerimizin kesin bildiği bişey vardır o ayrı.
Tam bir açıklama olmadan eleştirmek yanlış olur...
mesela lisans ve yarıs katılım ücretlerini makul rakamlara cekerek başlayabilirler,
Lisans ve yarış katılım ücretleri bu seviyede olursa Marmara Şampiyonasınada pek katılımcı olacağını zannetmiyorum . Bir çok dostumuz zaten bu işi kısıtlı imkanlarla yapmakta , hafta sonu stres atmak için motor üstündeler , yarış düzenleyip ciddi rakamlar talep edilince doğal olarak insanlar sıcak bakmıyor ...
Federasyonun , Gençlik ve Spor Bakanlığından bir ödeneği yokmu acaba ?
Oylarımızı AKP ye versek daha çok ödenek alırmıyız ?
AKP neden turuncu KTM lere vergi indirimi sağlamıyor ?
Kosoca İstanbulun çivisimi çıktıda yarış OOooormanlı da yapılıyor ?
Ooorrmanlıya kim gidip yarışı izliyecek ? Şileye gidip(bi nebze daha yakın ) kim izleyecek ?Yap şunu Belgrat Ormanında ,Çekmecede, Kilyosta ,Rivada ,Polonezköyde,Ümraniyede ,Çiftalanda,Tuzlada, koy seyirci etabı formaliteden Caddebostan sahile millet heycen duysun .. Oooormanlıda bir ormancı olur karşılıkı türkü söyleriz Aman Ormanlı canım ormanlı ...Nitekimde öyle oluyor..
Haftasonu evinden çıkmak istemeyen insanları yarışa getirmenin tek çaresi yarışı onlara götürmektir benceeeeee.. Ama ben bilmem , S.Memnun bilir EMOK bilir...
Bi yandanda ustamın dediği doğru , lisanslı yarışçı girmemeli en azından A ve B klasmanlarındakilere kapalı olmalı ..
EnduroCu
06-02-2008, 05:23
Bence ikisini de yapmalıdır. Bölgesel şampiyona güzel bir fikirdir, Spora alttan katılımı teşvik etmek adına iyi bir yöntemdir, eleştirmeden önce şartlarını bilmek lazım. TR şampiyonasının bölgesel hali olacak ise o zaman durum vahim.
Bölgesel Şampiyonanın bütçesi kısıtlı olan sporcuların -mesela istanbulda olup da motora binen fakat bodruma izmire antalyaya yarışmak için gidemeyen- katılımını teşvik edecek halde olması lazım, artık ücretsiz mi olur lisanssızmı olur benzin TMF'den mi olur bilemem.
Bu arada halihazırda var olan pistler konusu ilginç, enduro pistleri zaten kimsenin tekelinde değil. Motokros parkurları desen zaten koca Türkiyede 2 3 tane var onlardan da bir tek -bildiğim kadarıyla- Hezarfene üyelik aidatı istiyorlar. Dolayısı ile bu madde biraz sallama olmuş bence.
Ayrıca niye lisanslı yarışçılara da açık ki? mesela atıyorum TR motokros yada enduro ilk 10 grupta yer alan arkadaşlarımızda bu yarışlara irmek isterse yarışların ana kitlesi olan teşvik edilmesi gereken katılımcılar ne yapacak? Açık tip bölgesel şampiyona işi biraz anlamsız geldi bana... Tabi büyüklerimizin kesin bildiği bişey vardır o ayrı.
Tam bir açıklama olmadan eleştirmek yanlış olur...
yaptığımız eleştiri olayın maddi boyutu ile ilgili idi, yani tam bir eleştiri değildi,
tam bir açıklama yapılsın, eleştirilecek konu çıkarsa sen tam eleştiriyi gör Hakan usta,
bölgesel yarıs olayı amatör-profosyonel lig gibi bir sey galiba,
ama ben yine ısrarla dyorum mevcut yarısların sağlam şekilde elden gecirilmesi lazım,
iki senedir fırsat buldukça enduro yarıslarına giderim TMF başkanını hic goremedim en yetkili kişi olarak geçen yıl Süleyman MEMNUN u Ormanlı yarısınd agörebildim ancak,
nerede bu TMF? nerede bu TMF başkanı?
racingci olduğu icin sadece pist yarıslarına mı gidiyor sadece?:D
EnduroCu
06-02-2008, 05:26
Ooorrmanlıya kim gidip yarışı izliyecek ? Şileye gidip(bi nebze daha yakın ) kim izleyecek ?Yap şunu Belgrat Ormanında ,Çekmecede, Kilyosta ,Rivada ,Polonezköyde,Ümraniyede ,Çiftalanda,Tuzlada, koy seyirci etabı formaliteden Caddebostan sahile millet heycen duysun .. Oooormanlıda bir ormancı olur karşılıkı türkü söyleriz Aman Ormanlı canım ormanlı ...Nitekimde öyle oluyor..
Haftasonu evinden çıkmak istemeyen insanları yarışa getirmenin tek çaresi yarışı onlara götürmektir benceeeeee.. Ama ben bilmem , S.Memnun bilir EMOK bilir...
Bi yandanda ustamın dediği doğru , lisanslı yarışçı girmemeli en azından A ve B klasmanlarındakilere kapalı olmalı ..
oldu canım istersen senin sitenin bahçesine düzenlesinler, karşıya gecip Ormanlı ya gitek sana zor geliyor, ya Kemer den gelen endurocular ne yapacak?
bu düşünce ile nasıl dolacak parkurlar?
herkes kampı, festivali, yarısı evinin bahçesinde olsun isteyecek nerede ise:D :D :D
oldu canım istersen senin sitenin bahçesine düzenlesinler, karşıya gecip Ormanlı ya gitek sana zor geliyor, ya Kemer den gelen endurocular ne yapacak?
bu düşünce ile nasıl dolacak parkurlar?
herkes kampı, festivali, yarısı evinin bahçesinde olsun isteyecek nerede ise:D :D :D
Ben değil , endurocu değil , seyirciden bahsediyorum başkannNN ..
Millet MotoGP ye Tuzlaya gelmıyor , enduro yarışına Ormanlıyamı gider , git gel yarım depo benzın 100 ytl .. izlicek olanda gelmıyor yani...
Aman herneyse bana ne benmi kurtarıcam Türk Enduro tarihini hehehe başkaları düşünsün benim balatam bitti ben balata almaya gidiyorum hadi çüssss.. :) :)
GunduzHakan
06-02-2008, 09:09
Sevgili başkan; açıklama yapılınca tabi ki şahane eleştiricez ona hiç şüphem yok.
Çuvaldızı önce kendimize saplayalım istersen. Açalım şu EC de bir topik, rica edelim her üye girip hayatına kaç tane enduro yarışına gidip izlediğini söylesin bize. 1000 üyemiz mi var mesela? Bunların yarısının -hadi senin için çeyreğinin- maddi imkanı vardır ve kalkıp yarış seyretmeye gidebilir. Yani en az 250 kişinin "ben 1 kere yarış seyretmeye gittim" demesi lazım.
Koskoca EC de bile 250 kişi (ya da üye sayısının 1/4 ü) hayatında 1 kere bile Türkiye Enduro Şampiyonası yarışına gitmediyse biz burda haybeye yazar çizeriz. Her ile parkur pist bile yapsan, hepsine de Kenan Sofuoğlu ismini versen gene de ne endurodan ne motokrostan bi cacık olmaz.
Niye olmaz, çünkü seyirci olmazsa reklam yapacak adam yok demektir, reklam yapacak adamın olmadığı yere sponsor gelmez, sponsorun olmadığı yerde TV kanalı çekmez, TV yoksa zaten sponsorun da hiç işi olmaz, TV de görmeyince şöyle canlı canlı, kimse kalkıp yarışa gitmez... Bu da böyle kısır döngü olur.
Ha şimdi EC ayaklanır, "kardeşim adam gibi yarış mı var ki biz gidip seyredelim" der.
Hepiniz bi kere gitseydiniz emin olun bunların yerine başka şeyler yazıyo olurduk. Bu topikte, diğer "ciddi mevzu" topikleri gibi senle benim aramda döner, hadi ekstradan Harduro, DD üç beş fikir beyan eder, Kapadokya da "arkadaşlarıma katılıyorum" der, bi iki de yarışçı arkadaş vardır kesin onlarda "evet evet.. lisans parası pahalı" der olur biter.
Bu kadarı bile bize fazla ama hadi neyse.
TurgayAlan
06-02-2008, 11:10
Aralık 2006
...
... herkeze artık düdük kadar çamur çukurunda debelenmeyi bırakıp motoru ne olursa olsun imkanlar dahilinde bu tip yarışlara katılarak tecrübe edinmesini tavsiye ederim.
Aralık 2006
..
Biliyorsunuz uzun zamanır bu memlekette enduro yarışları yapılır. Bu yarışlara "yarışçı" ismi verilen cevval arkadaşlarımız katılır bizde onlara gıpta ile bakar icabında gelip bişey sormaya cesaret edemeyiz. Fekat bilmeyiz ki onlar da sizin gibi benim gibi insan evlatlarıdır (istisnalar kaideyi bozmaz).
Şimdi bu EC sitemizdeki mevzu nedir? temel olarak enduro dediğimiz motosikletleri kullanan o cihazlarla çeşitli tur olsun gezi olsun kamp mamp olsun aktivite yapan insanları, ortak hobileri bu yaşam/vakit geçirme tarzı olan insanları buluşturmaktır. Bu insanların arasında bazıları biraz daha aksiyon meraklısıdır. Bu yukarda bahsettiğim enduro yarışlarına katılır yada gruplaşıp dağda bayırda şuursuzca macera arar.
İşte tam bu noktada bende diyorum ki, sevgili arkadaşlarım, dağda bayırda macera arayın tamam çok şahane ama aha bu tertiplenen müsabakaların aslında sizin dağ bayır tepinmelerinizden çok bir farkı yok, sadece bürokratik üç beş işlem (lisans vs) var. Gelin bu yarışmalara katılın zira emin olun görgünüz bilginiz hızla artar, orada sizinkiden daha farklı sürüş tekniklerini görürsünüz, insan tanırsınız, müsabaka lisanını disiplini görürsünüz sonra bu spor işte böyle kalkınır. Kimsenin illa da enduro şampiyonasını takip etmesine gerek yok ki. İlinizde şehrinizde yapılana yada yakınınızda olana gidin kaydolun yeter.
Gene yapın kampınızı dağ tepe dolaşmanızı, ama bu mevzuları atlamayın. Valla billa çok faydalıdır.
...
Biraz bölük pörçük oldu ama idare edin artık ofis zamanı yazınca böyle oluyo işte.
Şubat 2008
..Kapadokya da "arkadaşlarıma katılıyorum" der.
Yukarıda, bir ustanın 1 yıldan fazla zaman önce yazdıklarını bir de sen oku,ondan sonra gel de "arkadaşlarıma katılıyorum" deme de göreyim..:D
Güzel konu..:)
Selamlar
metincetin
06-02-2008, 11:16
aynen bu cümlelere katılıyorum
seyirci yoksa hicbirşey yoktur
yarışcı bulmak icinde imkanlar sunmak lazım
yarışa katılanların hepsine ödül vermek lazım teşvik icin
EnduroCu
07-02-2008, 08:15
Sevgili başkan; açıklama yapılınca tabi ki şahane eleştiricez ona hiç şüphem yok.
Çuvaldızı önce kendimize saplayalım istersen. Açalım şu EC de bir topik, rica edelim her üye girip hayatına kaç tane enduro yarışına gidip izlediğini söylesin bize. 1000 üyemiz mi var mesela? Bunların yarısının -hadi senin için çeyreğinin- maddi imkanı vardır ve kalkıp yarış seyretmeye gidebilir. Yani en az 250 kişinin "ben 1 kere yarış seyretmeye gittim" demesi lazım.
Koskoca EC de bile 250 kişi (ya da üye sayısının 1/4 ü) hayatında 1 kere bile Türkiye Enduro Şampiyonası yarışına gitmediyse biz burda haybeye yazar çizeriz. Her ile parkur pist bile yapsan, hepsine de Kenan Sofuoğlu ismini versen gene de ne endurodan ne motokrostan bi cacık olmaz.
Niye olmaz, çünkü seyirci olmazsa reklam yapacak adam yok demektir, reklam yapacak adamın olmadığı yere sponsor gelmez, sponsorun olmadığı yerde TV kanalı çekmez, TV yoksa zaten sponsorun da hiç işi olmaz, TV de görmeyince şöyle canlı canlı, kimse kalkıp yarışa gitmez... Bu da böyle kısır döngü olur.
Ha şimdi EC ayaklanır, "kardeşim adam gibi yarış mı var ki biz gidip seyredelim" der.
Hepiniz bi kere gitseydiniz emin olun bunların yerine başka şeyler yazıyo olurduk. Bu topikte, diğer "ciddi mevzu" topikleri gibi senle benim aramda döner, hadi ekstradan Harduro, DD üç beş fikir beyan eder, Kapadokya da "arkadaşlarıma katılıyorum" der, bi iki de yarışçı arkadaş vardır kesin onlarda "evet evet.. lisans parası pahalı" der olur biter.
Bu kadarı bile bize fazla ama hadi neyse.
sevgili Hakan usta,
EC bunun farkına vardığından olsa gerek hic bir yasal sorumluluğu olmadığı halde enduro yarıslarına katılım icin uyelerini ozendirme, teşvik etme yoluna gidiyor, ayrıca seyirci desteğini de arttırmak adına yarış PADOK alanında kamp düzenliyor.
ama "sana katılıyorum" madem endurocuysak yarısmacı olsun seyirci olsun biraz popomuzu kaldırmmaız lazım, bu tembellikle yürümez bu işler, Türkiye de enduro gelişmez daha cok bakarız yabancıların yarısma/organizasyonlarına ve daha cok "Gavur yapmıs abicim" deriz.
gaz kelebeğiniz her daim acık olsun Hakan ustacıım
seyirci yoksa hicbirşey yoktur
yarışcı bulmak icinde imkanlar sunmak lazım
yarışa katılanların hepsine ödül vermek lazım teşvik icinHepimiz aynı düşüncelerde birleşiyoruz.
Seyircilere ve yarışçıya sunacaklarımızla ayakta kalacak ve gelişecektir bu spor.
Bunu sağlayacak tek şey de sponsordur.
Sponsoru sağlamanın yolu da başarılı organizasyonlardır.
Sistemin daha kolay işlemesi için TMF'nin alacağı yeni kararlar doğrultusunda, parkur yeri ve biçimi konusunda yeni ve çözümcü fikirlere gerek var.
Sadece rampa ve çamurla olmayacağı apaçık.
Tüm dünyada örneklerini izlediğimiz yeniliklere biz de birşeyler katmalıyız.
Kendimize daha ilginç ve seyri daha keyifli oyun alanları(parkurlar) yaratmalıyız.
HMK'nın bu konuda çalışmaları olduğunu biliyorum.
Biz de KEMK ve AEMK olarak yepyeni fikirlerle giriyoruz sezona.
2008 sezonunda yapacağımız işler bizi diğer yıllara taşıyacaktır.
Çekişmeleri ardımızda bırakıp önümüze bakmalıyız sevgili dostlar.
Mademki bu sistemin başında TMF var (ve olmak da zorunda), o zaman onunla uyum içinde çalışmanın yollarını arayalım, toplantılarına katılıp fikirlerimizi tartışalım.
Herkes biliyor ki, oturarak olmaz.
Ben de diyorum ki, daha çok çalışmalıyız. ... :)
Birlikte hareket etmeden güçlenmemiz imkansız...
Yapıcı eleştiriler, yeni fikirler ve dostlukla imkanlı .. ;)
murat hilal
07-02-2008, 12:27
Şu ana kadar yazılanların hepsi aynı yerde birleşiyor, İlgisizlik ...
Gönül isterki yarış parkuru herkezin evine yakın yerde olsun, mesele bu değil
parkur emniyetli ve düzgün olsun asıl önemli olan o parkura seyirciyi çekmek
için yapılması gereken çalışma, bunu da yapacak olan TMF dir, Otomobilden ayrılınca daha iyi olur diye düşünmüştüm ama henüz pek fazla birşey görmedik
inşallah böyle çalışmalar olumlu olur düşündüklerini hayata geçirirler.
GunduzHakan
07-02-2008, 01:29
Enduro sporu tüm dünyada da seyircisi en az olan spor dallarından biri. Sebebide parkurların fiziksel olarak seyirci ulaşımı için zor olmasından kaynaklanıyor. Ama buna rağmen nerdeyse tüm enduro yarışlarının yapıldığı ülkelerde Türkiye'dekinden kat be kat fazla seyirci var.
Dünya Ralli şampiyonasıda mesela -diğer motorsporlarına göre- az seyircili organizasyonlardan. Ama hepimis biliyoruz ki en uyduruk ralliye bile bizdeki F1 seyircisinden çok adam gider. Türkiyede 70'li yıllardan beri ralli şampiyonası düzenlenir, offroad sporuna meraklı bizler kaç tane yarış yapıldığını bile bilmeyiz.
Dakarda kaç etap var diye sorsak burdan 100 tane adam cevap verir ama.
Seyirci nasıl gelir sorusunun cevabını nasıl buluruz bilmiyorum. Dev organizasyonlar yaparak bulabilirmiyiz? Bedava yiyecek içecek vererek bulabilirmiyiz? Yeni parkurlar şunlar bunlar icad ederek bulabilirmiyiz? d) bunların hepsi mi deriz.
Türkiye'ye has sorun, motorsporlarının Türkiye için çok yeni oluşu ve bunun alt kültürünün oluşmamış olmasıdır. Bu ne zaman oluşur ben diyim 20 siz diyin 50 sene sonra... o da belki... Niye? çünkü Türkiye üretici değil tüketici ülkedir. Biz oturup birşeyler üretmek için çabalamayız, gider direk tüketir bi de sonra olmamış deriz. Gene Türk insanının en şahane kompleksidir bildiğini başkasına öğretmemek. O yüzden bu memlekete has bir sürü değer de yok olup gitmiştir.
Tabloya böyle baktığımız zaman bizim burda yaptıklarımız ettiklerimiz göle maya çalmaktan bile komik hale geliyor. Ama bu işler de gönül koymakla oluyor. Ancak bizim gibiler ortaya çıkıp birşeyler yaparsa, arkasından gelenlere birşeyler öğretirse, arkadan gelenler yapılmış işin üstüne bir iki taş koyarsa ilerliyor. Sizin bizim farkımızda böyle ortaya çıkıyor.
Sponsorsuz bu iş olmaz argümanı evet çok haklıdır. Lokal müsabakalar için bence en akıllı doğru yöntem lokal sponsor bulmaktır. Lokal sponsorlara yapılan müsabakada isimlerinin ulusal çapta duyurulacağı garantisini vermektir. Bu garantiyi de gerçekten vermek gerekir ki bir sonraki organizasyonda sponsor sayısı artarak çoğalsın.
Saygı değer başkan, EC üyelerini teşvik etmiştir, çok da iyi yapmıştır. Bunun için zaten kimseye yasal zorunluluk koymuyorlar. Zaten EC üyelerine de kimsenin "gidin yarış izleyin yoksa üyelikten atarız" dediği de yok. Buradaki durum gene bir kültür meselesidir. EC belirli bir konuya kanalize olmiş bir gruptur, ve bu grubun şu gün itibarıyla tartıştığımız mevzularla direk ilgi ve alakası vardır. Birincil olarak hedef kitlesidir.
EC üyeleri bile kalkıp yarış organizasyonuna vs. ilgi göstermiyorsa sokaktaki adamdan ilgi beklemenin de bir anlamı yoktur.
Bu arada yanlış anlaşılmasın, tabi ki EC üyelerinin hiçbirinin böyle bir yükümlülüğü yok, ama belirli bir konuda ortak zevkleri olan insanların bu konuya ilgisiz kalmalarını pek de anlayamıyorum. Dakar topiklerinin nerdeyse full izlendiği bir sitede yerel müsabakalara kayıtsız kalınmasını hiç anlamıyorum.
TMF ile birlikte çalışılmalıdır tabi, ama TMF önce birlikte çalışmasını öğrenmelidir. Bu konu derin, hiç de görüldüğü gibi olmayan ve yanlış anlaşılmaya müsait olduğu için direk es geçiyorum.
İstanbulda enduro yarışı yapmaya teknik olarak uygun çok fazla yer yok. Belgrad ormanı milli park olduğu için orda motora binmek bile aslında yasak. Ormanlı, Şile zaten nerdeyse tek yarış organizasyonu yapılabilecek yerler. E biz oralara da gitmiyosak emin olun evimizin bahçesinden start alsalar dönüp bakmayız bile.
Ben şahsen Pamukova ekibinin doğru dürüst yapılanarak bir parkur oluşturacakları günü iple çekiyorum. Zira o bölgeler bu işler için adeta özel olarak yaratılmış gibi.
Yazılanların hepsi ilgisizlikte birleşilyor doğrudur, ama seyircinin yani bizlerin ilgisizliğinde birleşiyor. TMF, bizim burda eleştirmemiz gereken bence en son yer. Biz önce kendimizi toparlayalım, "kardeşim biz 200km yoldan geldik yarış izlemeye" diyebilelim o gün TMF ye saldırmaya hak buluruz.
Yoksa eski uyduruk sinema - tiyatrocuların dediği gibi "devlet bize sahip çıkmıyor" diye söylenip dururuz.
TMf yeni yarıslar icad etmek yerine,
mevcut yarıslara katılımı cazip hale getirmenin yollarını aramalıdır.(seyirci ve yarıscı)
sevgili Hakan usta,
EC bunun farkına vardığından olsa gerek hic bir yasal sorumluluğu olmadığı halde enduro yarıslarına katılım icin uyelerini ozendirme, teşvik etme yoluna gidiyor, ayrıca seyirci desteğini de arttırmak adına yarış PADOK alanında kamp düzenliyor.
ama "sana katılıyorum" madem endurocuysak yarısmacı olsun seyirci olsun biraz popomuzu kaldırmmaız lazım, bu tembellikle yürümez bu işler, Türkiye de enduro gelişmez daha cok bakarız yabancıların yarısma/organizasyonlarına ve daha cok "Gavur yapmıs abicim" deriz.
gaz kelebeğiniz her daim acık olsun Hakan ustacıım
Geçmiş yıllarda bu yarış işlerine epey derinden bulaşmış biri olarak görüyor ve diyorum ki, Murat Kızak'ın yukarıdaki sözlerinin altına imzamı koyarım.
Ayrıca, bende hasbelkader bir kaç kelam edeyim. Bazı arkadaşları okuyorum, yarışlara ilgi, sponsor, TV, falan, filan. Kardeşler, ilk olarak şu tespiti yapmak lazım, resmi spor kulüpleri ve resmi Federasyon da dahil olmak üzere Türkiye'de enduro sporuna ilgiyi arttırmak ve sportif teşvik anlamında en büyük gönüllü katkıyı EC yapıyor, üstelik resmi hiç bir sorumluluğu olmamasına rağmen. Pekala, bu spor dalında ekonomik bir değer yaratmak ve dolayısıyla medya ilgisini ve sponsorları cezbetmek işi kime düşüyor? Başta Federasyon olmak üzere resmi spor kulüpleri. Bir kaç özveriyle çalışan spor kulübünü tenzih ederek söylüyorum, peki siz bunları hiç böyle bir değer yaratmak için amaca uygun bir çalışma içinde gördünüz mü? Bu çalışmalar neler mi diyeceksiniz, zaten bunlar bu resmi kuruluşların ana statülerinde ve tüzüklerinde var. Neler mi? Çok kısaca, motosiklet sporlarının gelişip yayılmasını teşvik etmek, aktif sporcu ve sporcu adaylarını himaye etmek, çıkarlarını korumak, branşlarında yeteneklerini geliştirmelerine ve eğitilmelerine destek olmak, faaliyet ve müsabakalar düzenlemek, çeşitli platformlardaki faaliyet ve müsabakalara katılmak, sporcularının gerekli teknik malzeme, materyal ve gereçlerini sağlamak, spor alanları temin etmek ve işletmek ve diğer faaliyetler. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve şu soruları cevaplayın. Hiç kimse bu resmi kuruluşların lisans ve yarış ücreti almak dışında bir teşviğini (!) gördü mü? Eskiden yarışlarda sporcuların seyahat benzin, konaklama masrafları ödenirdi, çok değil 10 - 20 yıl önce. Hiç kimse genç sporcular için bir eğitim faaliyeti duydu mu? Şöyle, bu işte ileri gitmiş Balkan ülkelerinden getirtilebilecek bir hocanın düzenlediği seminer, kamp, eğitim programı gibi. Benim bildiğim sadece EC kampları. Ben size söyliyeyim, gelen Macar bir hoca vardı, kimin için geldi, nasıl fahiş bir katılım ücreti vardı, bilen bilir. Sırf, bu yüzden biz kendi imkanlarımızla Bulgaristan'a gidip, hocalardan ders almak zorunda kalmıştık. Kaç kişi böyle bir işe kalkışır? Kim, malzeme motor masrafları çok yüksek olan bu sporda bu kuruluşların genç sporculara malzeme materyal desteği verdiğini gördü? Spor alanları temin etmek ve işletmekle yükümlü olanların, İstanbul gibi yerde elde olan tek motokros tesisinde de ücret talep etmesine ne demek gerek, gerçekten bilemiyorum. Sonra da, Ecclestone efendi F1 pistinde Türk sporculardan para alacak diye kampanya düzenle, sporcularında desteğini iste. Adama bu perhiz, bu ne lahana turşusu derler. Bırakın bu teşvik işlerini falan, bütün bunların üstüne adam kayırmak, yönetmelikleri kendi çıkarları için delik deşik etme işlerinden falan hiç bahsetmiyorum. İşte, bu sebepler bizim bu işin sportif yönünden tamamen çekilmemize sebep oldu.
Tablonun bu olduğu bir ortamda böyle bir atmosferde bu iyiniyetli düşünceler maalesef iyiniyetten öteye geçemez. Hiç birbirimizi kandırmayalım. Ne zaman ki, bu işten maddi manevi çıkar gözetmeden çalışacak bu spora gönül vermiş işin ehli kişiler işbaşına gelir, kendi profesyonel organizasyonlarını oluşturur, işte o zaman bize de umutlu olmak için bir sebep doğar. Enduro ve motokros sporları, bu işe gönül vermiş amatör veya profesyonel sporcular, işin sportif yönü dışında bu işi hobi amaçlı yapanlar, gönüllüler, artık bu gemide her kim varsa, hiçbirimiz böyle kötü yönetilmeye layık ve mahkum değiliz.
Ben şahsen Pamukova ekibinin doğru dürüst yapılanarak bir parkur oluşturacakları günü iple çekiyorum. Zira o bölgeler bu işler için adeta özel olarak yaratılmış gibi.
Yazılanların hepsi ilgisizlikte birleşilyor doğrudur, ama seyircinin yani bizlerin ilgisizliğinde birleşiyor. TMF, bizim burda eleştirmemiz gereken bence en son yer. Biz önce kendimizi toparlayalım, "kardeşim biz 200km yoldan geldik yarış izlemeye" diyebilelim o gün TMF ye saldırmaya hak buluruz.
Yoksa eski uyduruk sinema - tiyatrocuların dediği gibi "devlet bize sahip çıkmıyor" diye söylenip dururuz.
Hocam inşallah dediğiniz şekilde bir parkur oluşturulur çok isteriz
Haa bu parkur tmf ye bağlanıp bir emok vs. gibi bir kulube bağlanacaksa Buralardan birileri faydalanıp gelir elde edecek se (her yarış başına bir muhtar maaşı alınacaksa)Bu parkurdan yüksek bedel den dolayı vatandaş mahrum edilecekse tmf eleştirilmeli
Yarış dışı enduroculara bakalım bursa adana pamukova çiftalan kemer antalya izmir taşdelen vs. vs. gurup halinde yüzlerce enduro yapan bu işin hastaları var bu endurocular neden yarışlara katılmazlar?Şile yarışında emok a üyeyseniz 50 ytl indirim yok üye değlseniz 50 ytl fazla ücret bu durumlada karşılaşıyorsunuz.Yarışçı nekadar fazla olursa seyirci olayında başarılı olur diye düşünüyorum.
Eleştiri mahiyetinde algılanmamalı bir nevi haksızlık diye düşünüle bilir.
İşin önceliği yarışları yakına taşımaktan geçer bence , sokağa çıkıp sorsanız ;
"Ormanlıda Enduro yarışı var , gidermisiniz izlemeye " derseniz %99 alacağınız cevap Ormanlı neresi olur. Cevabıda öğrenince kafamı buluyorsun diye karşı bir soruya muhattap olursunuz ... Çünkü 100 km Ormanlı ,kimse yarış izlemeye 200 km yol için pazar gününü harcamaz , ister endurocu olsun ister TV başında çekirdek çıtlayan kişiler olsun .
Ama güzel bir reklamla işi şehir sınırları içine taşırsanız eminim seyirci sayısı çoğalacaktır.
------
Örnek : Belgrat Enduro Yarışı
Ulaşım : Mecidiyeköyden Kadiköyden Eminönünden İETT otobüsü saat 08:00 da kalkacak , ulaşım 2 ytl , ahanda yerin krokisi ,istersen metroyla gel ...
Kokareçcisi , dönercisi , caterng i zaten kısa mesafeye gelir haber verdinizmi..
Ama Ormanlı - Şile dedinmi , arabası olan adam gider 100 lirada masraf eder , sadece yarış izlemek için , Allah aşkına MotoGP ye ücretsiz bilet olmasa kim gidip bilet alıyor yineden bomboş , enduro yarışı izlemek için insanlara nasıl 100 ytl masraf ettireceksiniz ,imkansızzz...
-------------
Bu organizasyonlar şehirde düzenlenmeden hiçbir gelişme gösteremezler malesef ...
Geçen yıl sadece taksimdeki Freestyle gösterisini izlemek için bir sürü insan akın etti .. Neden?
Ulaşımı kolay , yakın , etrafında yiyecek içecek var , lavabo var, masraf yok ..Bakar beğenmezse gider ... Bi kaybı yok ..
Enduro yarışınında önceliği ulaşımdır , ulaşımı kolay ve uygun olmalıdır.
Begenmezse küfür etmez 200 km yol yaptım bişey anlamadım diye hehehe
Yoksa böle yasaklı tarikatlar, zenginler klübü gibi, gizli gizli , ücra köşelerde yarışlar devam eder..Yarıştan kimsenin bi haberide olmaz , bi umruda olmaz, Bi gelişmede olmaz ..
Ama ben bilmem onlar daha iyi bilir :)
Hem yaz yaz yaz nerye kadar , bişey değişmeyeceğinide adım gibi biliyorum ..
Ama yarın bunların altında bir mesaj görürüz belki , TMF den bir yetkili yazmış
-Bla bla blaaa , fikirleriniz şöle iyi böle kötü hani,
tabi yerseniz :)
gdZ9CPBYzx0
Komsu ISDE 2008 (International Six Days Enduro ) içindede var
94pZM4Rexho
Reklamıda vurdu , turiztide vurdu , biz kendimizi vurmaya devam edelim ama bir avuç fındıki endurocuya iyi gelir , yesende yemesende ..
EnduroCu
07-02-2008, 02:49
yarışların özel seyirci etabı kapsamında şehir icinden veya kalabalığa yakın yerlerden başlatılması çok mantıklı, bir çok buyuk organizasyonda yapılıyor bu,
Redbull Romaniacs da bile var,
2004 yılında Master Rallye Turkiye ayağında Ankara da hipodromdan start aldı yarıs,
endurolar hipodrom asfaltında 2 şer 2şer kalkış yapıp sehir dışına doğru, Konyaya doğru gazladılar,
cidden çok kalabalık seyirci kitlesi vardı,
bizim enduro yarıslarında da olur bu,
şehir içinde enduro-drag ile baslar, kalabalığın arasında yapma engelelrden gecer(lastik yığınları v.s. ve gercek alanına ormana gider,
o zaman seyirci olunca sponsor da olur, TV de,
hepimiz mutlu oluruz,
tabii bu bürokrasiyi aşabilecek kulup ve federasyon da lazım:D
GunduzHakan
07-02-2008, 03:07
Ya güzel kardeşim Barbosa, güzel diosunuz da Romanyaksın yapıldığı yer şile kadar bi kasaba zaten, sen istanbulun göbeğinde enduro yarışı olsun diyosun. bikere teknik olarak mümkün değil ki, adam caddebostandan start aldı nereye gidicek? hadi koydun kütük lastik bilmemne millet seyretti.. ee sonra? ordan nereye cufcuflıycak?
Ayrıca okumuş etmiş adamsın bari sen deme böyle gizli zengin klübü bilmemne diye.
Belgradda yarış olamaz.. niye? Yasak... Niye? Milli park. Taa eskiden yapıyılordu ralli falan filan, sonra bu serseri motorcu ve arabacılar ortalığın içine sıçıp gidince yasakladı adamlar.
Muhtar usta, o parkuru siz oluşturacaksınız zaten. Kuracaksınız bi Pamukova motor sporları klübü, başlıycaksınız çalışmaya. Madem belediyeyle kankasınız yapın güzel bir Motokros parkuru, çıkartın sapanca pamukova vs. bir enduro parkuru. olsun bitsin.
Sizin klübünüz olursa kimse gelip parkurunuzu gaspedemez. Enduro parkuru zaten memleketin taşı toprağında yapılır, e oralarda da kimse hak iddaa edemez.
Şile yarışındaki katılım ücreti uygulaması Emok'un üyelerini teşvik amaçlı bir uygulama.. Yoksa ekstra 50ytl fazla ödemilyor kimse. Antalyada İzmirde ne kayıt parası alınıyorsa -ki bunun üst limitini TMF belirliyor- Şilede de aynı para alınıyor. Ortada bir haksızlık yok.
Ha Organizatör klübün parası çoktur kayıt ücreti almaz, o da onların şahaneliği olur o ayrı konu.
Ya güzel kardeşim Barbosa, güzel diosunuz da Romanyaksın yapıldığı yer şile kadar bi kasaba zaten, sen istanbulun göbeğinde enduro yarışı olsun diyosun. bikere teknik olarak mümkün değil ki, adam caddebostandan start aldı nereye gidicek? hadi koydun kütük lastik bilmemne millet seyretti.. ee sonra? ordan nereye cufcuflıycak?
Ayrıca okumuş etmiş adamsın bari sen deme böyle gizli zengin klübü bilmemne diye.
Belgradda yarış olamaz.. niye? Yasak... Niye? Milli park. Taa eskiden yapıyılordu ralli falan filan, sonra bu serseri motorcu ve arabacılar ortalığın içine sıçıp gidince yasakladı adamlar.
Gibi diyorum ustam , milletten soyutlanmış şekilde devam ediyor olay, ona işaret ediyorum, hem durumu iyi olmayan nasıl gidecek gelecek oralara, kim vardı şilede izleyici ? Kimse yoktu .. benim gördüğüm iş formaliteden yürüyor , aman olsunda sonra kimse olmadı demesin gibi bir hava var ..
Belgrat Milli Park tamam ,başka yermi yok koskoca istanbulda ,Riva sahil var , Kilyos sahil var , Çiftalan var , Çiftalanda Milli Park değildir umarım hehehe Yer bol aslında ormanlıya gidene kadar ..
Caddebostandanda kastettiğim şu , bihafta önce gidilir sabah herkes yürüyüş yaparken , öle yalandan bir start verilir ,4-5 motor gider gelir, 50 metrecik , hani insanlar görsün, haberi olsun , merak etsin diye , sorustursun , heycan duysun diye ... Reklamm niyetine .. Yoksa kimse yarış orda olsun demiyor ...
Freestyle gösterisi için butun istiklale reklam asmışlardı , demekki insanlar merak ediyor ve bunun için geliyor , insanlarda sorun yok , sorun mesafede ...
Satışın şartlarından biri şudur:
İnsanlar sana gelemiyorsa sen insanlara gideceksin ..
Ama ustamın dediğini kabul edelim İstanbul içinde olmuyor dersek , hiçbir zaman gelişmeyecek bu olay ... Adam poposunu kaşımaya üşeniyor 200 km 10 dakika motor izlemek için yol yapmazz ustammm :) :)
Romanya diyorsun ustam bizim kültürümüzde yok öle gidip birinin bir becerisini izleme merakı , varsa yoksa futbol çünkü ucuz top 10 lira , herkes oynuyor kendinden bişey buluyor , o zaman naapmak lazım adamın gözüne sokmak lazım yarış var dıye , zorla getirip izletmek lazım hehehe
bu nedenlerden dolayı ustamın görüşlerini , arkadaşlarımın fikirlerini ve kendi aklımdakileri birleştirince cevap çıkıyor ortaya :)
Cevap : Bu iş gelişmezz .. Bir sektör olamaz ..
Ama EC Futbol Turnuvası düzenlersek 10 kat izleyici toplarız emin olun .. Ama benim babam kızıyor futbol oynamama , bacağımı kırarım diye endişe ediyor , siz oynayın ben sizi izlerim artık napıyım :)
GunduzHakan
07-02-2008, 03:40
Pazar günü hatırlat, kafanı kırıcam senin... TMF kural kitabını tersten okutucam sana.
Pazar günü hatırlat, kafanı kırıcam senin... TMF kural kitabını tersten okutucam sana.
Yaaa ama neden ustam yaaa , demokratik çerçeve içinde bireynsıtorming yapıyorduk :D :D
EnduroCu
07-02-2008, 04:19
bu ne disiplinsizlik Hakan usta ya, pabuç gibi olmuş senin çekirgenin dili:D :D :D
bu sekilde enduro sporu mu gelişirmiş?:D
EnduroCu
07-02-2008, 04:24
geçen yıl olduğu gibi Mart sonunda Ormanlı enduro yarışı olacak mı?
olacaksa Taşdelen İllegals leri orada gorebilecekmiyiz?:confused:
geçen yıl olduğu gibi Mart sonunda Ormanlı enduro yarışı olacak mı?
olacaksa Taşdelen İllegals leri orada gorebilecekmiyiz?:confused:
Ben bilmem ustam bilir :D
EnduroCu
07-02-2008, 04:30
Ben bilmem ustam bilir :D
afferin sana,:D
bu arada Tasdelen İllegals logon Ustanınkinden buyuk idi, aynı boyuta alman iyi olmus :D
levyeyi yersin kafaya:D
afferin sana,:D
bu arada Tasdelen İllegals logon Ustanınkinden buyuk idi, aynı boyuta alman iyi olmus :D
levyeyi yersin kafaya:D
Arkadaşımmmmmm onu bunu bırak , sen geliyormusun ondan bahset , sizin tarafın GV si ünlüymüş öle duydum :) Zora gelince yarıştan GV oluyormuşsunuz doğrumu :D :D :D
GunduzHakan
07-02-2008, 04:34
Sayın başkan, Bizde usta-çekirge ayrımı yok. Taşdelen Illegals üyelerinin hepsi bir. İster usta de ister çekirge... 2008 sezonu için planlarımız projelerimiz tamamdır.
Esas soru, senin takım 2008'de ne yapacak? Şile yarışına dönmesin... :D :D :D
Henüz takvim açıklanmadığı için bende bilmilyorum nerde ne yarış var.
EnduroCu
07-02-2008, 04:36
Arkadaşımmmmmm onu bunu bırak , sen geliyormusun ondan bahset , sizin tarafın GV si ünlüymüş öle duydum :) Zora gelince yarıştan GV oluyormuşsunuz doğrumu :D :D :D
dostum bu tarafın çekirgeleri Şile de antrenmanda stratejik hatalaryaparak kendileirni off duruma getirdikleirnden yarısa giremediler ama en azında kamp olsun yarıs olsun iştirak ediyorlar,
Ormanlı ya gelip aslanlar gibi gazlayacaklar,
siz gelebilmeniz ihtimalini düşünün şimdiden:D
GV istatistiklerini cıkarttırma bana, tavan yaparsınız aynen:D
Stratejik hatayı açarmısın biraz anlamadım :D :D :D
hehehe hocam Hani bir ata sözü vardır ya kazan kazana kara ..... diye bağırırmış o hesap oldu :Dhehehe
GunduzHakan
07-02-2008, 04:45
2008 Enduro şampiyonasında görmek istediğimiz ekipler;
Pamukova Kamikaze Team
Çiftalan Timsahları
Uludağ Husaberg Team
MK Racing Team
Ankara Duvarcıları
Bütün sene kar kış kıyamet çamur deryası içinde gazlayıp yarış vakti gelince ortadan kaybolursanız valla EC yüce divanı hesabını sorar bunun... :D :D :D
EnduroCu
07-02-2008, 04:51
Sayın başkan, Bizde usta-çekirge ayrımı yok. Taşdelen Illegals üyelerinin hepsi bir. İster usta de ister çekirge... 2008 sezonu için planlarımız projelerimiz tamamdır.
bizde usta-çırak-çekirge ilişkisi var,
ama bu ilişkide çekirgeler daha karlı çıkıyor, nasıl oluyorsa :D :D :D
bizim takım her türlü gazlayacak Ormanlı da, sadece Ormanlı değil,
sezonun en az 4 yarışına girecekler,
çekirgeler psikolojik ve teknik acıdan sıkı hazırlanıyorlar, sıkıysa hazırlanmasınlar, Şile ye dönerse camiaya bakacak yüzümüz kalmayacak, aksi halde hepsini yatırıp c02 lerle gazlayacam üstlerinden, başka şansları yok:D :D :D
Aynen haklısınız hocam sorsun zaten :D
İnşallah Her katılmak isteyenin Maddi durumu iş durumu zamanı uygun olurda Katılır Halka genişler :)
Ankara Kırsal Spor diye bişey yok, aslı Ankara Duvarcıları idi onun. ama öyle bişeye gerenk de yok, diyorum da anlatamıyorum, bitti bitti Ankara Ec bitti...
bizde usta-çırak-çekirge ilişkisi var,
ama bu ilişkide çekirgeler daha karlı çıkıyor, nasıl oluyorsa :D :D :D
bizim takım her türlü gazlayacak Ormanlı da, sadece Ormanlı değil,
sezonun en az 4 yarışına girecekler,
çekirgeler psikolojik ve teknik acıdan sıkı hazırlanıyorlar, sıkıysa hazırlanmasınlar, Şile ye dönerse camiaya bakacak yüzümüz kalmayacak, aksi halde hepsini yatırıp c02 lerle gazlayacam üstlerinden, başka şansları yok:D :D :D
Hocam ormanlı iki ankara yarışı şile birde akdeniz yarışı olsun beşe çıkaralım şunu
EnduroCu
07-02-2008, 04:55
Stratejik hatayı açarmısın biraz anlamadım :D :D :D
Şile antrenmanında bizim çekirgeler guurp halinde gazladılar ve normal gezi modundaki gibi düşene kalana yardım ederek tüm enerjilerini harcamışlar,
bundan sonraki yarıs antrenmanlarında hepsi ayrı ayrı tek basına gazlayacaklar ve baslarının caresine bakacaklar,
EnduroCu
07-02-2008, 04:56
Hocam ormanlı iki ankara yarışı şile birde akdeniz yarışı olsun beşe çıkaralım şunu
5. si Fethiye veya Kemer olabilir,
ama Fethiye parkurunda gazlamanızı isterdim
GunduzHakan
07-02-2008, 04:58
Taşdelen İllegals, tüm sezona göz koymuş durumda. Bakalım hayırlısı..
Bizde Muhtar gibi "sağlık sıhhat" vs. sebepleri açık kapısı bırakalım da sonra GV yaptınız demesinler.. :D :D :D
Valla fazla vakit de kalmadı Nisan dedin mi başlar şampiyona... :D
EnduroCu
07-02-2008, 05:00
Bizde Muhtar gibi "sağlık sıhhat" vs. sebepleri açık kapısı bırakalım da sonra GV yaptınız demesinler.. :D :D :D
işin içine sağlık sıhhat girince kimse GV yaptın demez zaten,
ama İstanbul endurocusu ise GV icin her zaman bir açık kapı bırakacaksın:D :D :D
Şile antrenmanında bizim çekirgeler guurp halinde gazladılar ve normal gezi modundaki gibi düşene kalana yardım ederek tüm enerjilerini harcamışlar,
bundan sonraki yarıs antrenmanlarında hepsi ayrı ayrı tek basına gazlayacaklar ve baslarının caresine bakacaklar,
Yani sadece sucuk yemekle olmuyormuş :D :D
Çarşı kolay enduro parkuruna karşı ,
hepsi zorlaştırılmalı :)
GunduzHakan
07-02-2008, 05:07
Ulan gitti gene güzelim tartışma topiği... İki dakkada kaynattınız gene olayı...
:D :D
inşallah hayırlısı olur:p
Herneyse bu sezonu C grubunda 2.likle tamamlayan Illegals üyesi dostumuz NTT yi kutlar, B grubunda başarılarının devamını dileriz , darısı diğer tiimlerin başına :)
işin içine sağlık sıhhat girince kimse GV yaptın demez zaten,
ama İstanbul endurocusu ise GV icin her zaman bir açık kapı bırakacaksın:D :D :D
Muhtarım aldık mesajı...:D :D
Ulan gitti gene güzelim tartışma topiği... İki dakkada kaynattınız gene olayı...
Ustamsııııınnnn. :D :D :D :D
metincetin
07-02-2008, 10:41
şile yarış parkurunun zor olan yerleri deyiştirilecektir bilginize
TurgayAlan
08-02-2008, 12:16
Hadi artık ,birisi tüm başlığın özetini içeren bir basın açıklaması yapsın da,miço olarak bulunduğum EnduroClub gemisinde durumdan kendime bir vazife çıkartabileyim..:D
Keyif alarak takibettiğim bir konu oldu.:)
Teşekkürler
Miço:Gemilerde işe yeni başlamış,tayfadan sonra gelen ve ayakişlerine bakan kisi.
Ben herkese hak veriyorum bu yazışmada. Barbaros'un bahsettiği olayı şehiriçinde seyirci startı vererek ilgi uyandırır boyuta getirmek. (Turgutreis'de seyirci kalkışı sonrası etapların koşulduğu bölgede yürüme mesafesindeki her virajda 50 kişi vardı)
Çiftealan gibi kısmen yakın yerlerde yarış organize edilemiyorsa Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'ın zaten spor pazarlaması yapan şirketlerinin yaptığı gibi sıfırdan ilgi oluşturulabilir.
Geçen sene Dakar takımının medyada ki gözükmesi sponsora karşılığını fazlasıyla aldırttı. Bu sene tv'den de görüntü geçilseydi ilgi daha da artardı.
Bu işin tanıtımı iyi düşünülerek gerekiyorsa halkla ilişkiler ajansları, medya satınalma şirketlerini işe ortak edilerek yapılır.
Ama önce yarışıi kuralına uygun düzenleyecek bir yapı lazım. Drag yarışında bitiş noktasına 3 adam dikerek foto finiş yapmakla, zaten o sınıfta 3 kişinin olduğu motokros müsabakasında 1. ile 2.'yi ters tesbit ederek veya bazı durumlarda Tankut'un da dediği gibi adam kayırarak bu iş olmaz.
Hakan çok bahsetmek istemedin ama TMF'de olay Ali ve müritleri kıvamında. Elbette büyük emekle ve özveriyle işler yapılıyor ama yapı oldukça totaliter. Belki Nezih'in dediği gibi içinde bulunarak yapıcı denemelerle bir çözüm olabilir.
EnduroCu
08-02-2008, 10:35
Hakan usta, topik TMF ve yarıs camiasındaki sorunları tartısıldığı icin güme gitmiş olabilir mi?:D
acılıs amacı TMF ve sorunları değildi ki?:D :D :D
Beyazkartal
08-02-2008, 10:40
Çiftalan Timsahları :D
Timsahların çamur ve su antremanları tam gaz devam ediyor imkanlar elverdiğince Enduro yarışlarına gireceğiz ve E C Aktivitelerinde timsahlar olarak bulunacağız hürmetler ve selamlar
EnduroCu
08-02-2008, 11:02
2008 Enduro şampiyonasında görmek istediğimiz ekipler;
Pamukova Kamikaze Team
Çiftalan Timsahları
Uludağ Husaberg Team
MK Racing Team
Ankara Duvarcıları
Bütün sene kar kış kıyamet çamur deryası içinde gazlayıp yarış vakti gelince ortadan kaybolursanız valla EC yüce divanı hesabını sorar bunun... :D :D :D
Hakan Usta senin elin kalem tutar,
su team lere birer tane de logo yapsak?:D
Yokyaa , her tim kendi bacagından asılır ... :D
Siz artık rakipsiniz hemde , acımak yok :D :D :D
EnduroCu
08-02-2008, 11:22
Yokyaa , her tim kendi bacagından asılır ... :D
Siz artık rakipsiniz hemde , acımak yok :D :D :D
Barbi hemen redline e girme,
sadece yarısta start verildiği zaman rakibiz,
onun dışında aynı kavurmaya ekmek basacaz,
tabi yersen :D :D :D
GunduzHakan
08-02-2008, 11:53
Onurcum, Teoride çok haklısın. Dediklerini yapabilmeyi becebilen birileri olsaydı zaten bunları tartışmazdık. Organizasyonların pro. seviyede tanıtımı, pazarlaması bilmemne için PR ajanslarıyla 5 seneden beri konuşuyoruz. Kısaca burda tartışılıp önerilen "acaba böyle olsa.." ların hepsi ve fazlası zaten denenmiş durumda.
Aranızda hatırlayan bilen varmı bilmiyorum, Taa 95 senesiydi sanırım, TNT sponsorluğunda Belgrad Ormanında Enduro yarışı yapılmışdı. Startını Taksim meydanından vermişlerdi. Taksimden start alıp, Dolmabahçe, Beşiktaş Levent Maslak yönü takip edilerek Ormana ulaşıp oradan da spesiyal startı verilmişti.
Bu bahsettiğim güzargahta hiç bir yol kapama polis jandarma vs. yoktu. Millet bayağı trafikte gider gibi gitmişti start almaya.
Sonuç taa en başta bahsettiğim gibi, "nerde bu seyirci, nerde bu millet?"...
Sportworks'de bu işi ciddi anlamda meslek olarak yapan bir firma, Sen de çok iyi bilirsin ki bu tip firmalar eş dost kanka işleriyle uğraşmaz, Çünkü X firmadan bilmem kaç milyon lira kazanabileceği insan gücü ve mesaiyi bedavadan başka işe harcamaz, Ha "parasını veririz arkadaşım" diyen bi yiğit varsa tabi ben ona engel olmiim... Ama Dakar Türk'ü Sportworks yarattı, onlar ne güzel Türk sporcusu, vatan millet sakarya..." diyosak eğer, bi soralım bakalım bu arkadaşlar niye TR şampiyonasına katılmıyor...
Bugün bu konu hakkında yazıp çizen kaç kişi daha önce bir yarış organizasyonunda bulundu ya da görev aldı bilmiyorum. Kısaca bizdeki durum şudur, bir avuç cevval Türk endurocusu vardır, bunlara binbir gaz verilerek bi parkur hazırlatılır, sonra orda muhtelif değişiklikler hazırlıklar yaptırtılır, bantlama, start alanı, finiş bilmemnesi yaptırılır, Yapılan iş beğenilmez tekrar yaptırılır, yarış günü binbir sorunla onlar boğuşturulur, oraya buraya koşturtulur, yarış biter malzemeler toplatılır, bi allahın kulu allah razı olsun demez bide üstüne bin tane laf ederler. Bir sonraki sene nasolsa bi avuç cevval Türk endurocusu bi yerlerden bulunabileceği için zaten bu arkadaşları küstürmek de sorun değildir.
Ama hepimizde biliyoruz ki, Dakar kalkıp Cadde bostandan start verse, Uludağdan geçip İzmir Konaktan Ankara kırsalına yönelse ordan da Antalyada finiş verse, bi allahın kulu dönüp bakmaz.
Nerden biliyoruz, e al sana MotoGPnin hali...
Yahu bu topraklardan Master Rallye gibi bir organizasyon geçti diyorum size... Klaynşmit geçti, Despre geçti, Kamazlar geçti diyorum...
Hemde 2 kere, bir kerede direk türkiyede start finiş yaptı. Toplam 3 kere. Hadi geçen sene, bi önceki sene enduroya başlayanlar hatırlamaz bilmez diyelim, Hiç mi aramızda 5 6 senedir enduro yapan literatür takip eden yok?
Ya insan sormaz mı "kardeşim niye devam etmedi bu organizasyon" diye,
Niye kaçırdık biz bu işleri memleketten diye, niye MotoGP, WRC artık yapılmıyor diye.
Hatı hepsini geçtim, WRC tanıtımı için hiç çalışmadıysa 10 tane basın bilmemnecisi çalıştı. Bi o kadar PR şirketi çalıştı. E memleket zaten azına kadar TR Tuningci dolu..
Ee?...
Yani Kapadokyacım, benim özetim şudur; Böyle başa böyle tarak.
TMFyi tartışmak için bence hala çok erken, en azından tartışmaya katılacak insanların hayatlarında 1 kere TMF toplantısına bilmemnesine gitmiş olması gerekir, Spor kanun kitabını bilmesi gerekir, dernek kanununu bilmesi gerekir.
Ha, Ali bilmemne müritleri kıvamındamıdır değilmidir o beni ırgalamaz, ben yapılan işe bakarım.
O zaman burası da MK ve müritleri sitesi diye çamur atiim hemen... olur mu böyle?
Tabi ben hala niye böyle yaszıp çiziyorum onu da bilmiyorum ama, En azından bu topiği okuyan takip eden ilgilenenlerden tek bir ricam var, Nolur eğer Enduro sizin hobiniz ise bu işe ilgi gösterin, okuyun öğrenin, kalkıp gidin seyredin. Bir yarış organizasyonunda görev alın, parkur çıkartılırken gidin çalışın.
Bunları yapın, sonra tekrar konuşalım. Biz nasolsa burdayız..:D
GunduzHakan
08-02-2008, 12:02
Öyle beleş logo yok başkan, önce tiimler bi açıklasınlar bakalım 08 planlarını. Bak Ankara Duvarıcıları direk su koyverdi mesela...:D Uludağ Husaberglerinden ses seda yok...
Ne varsa kamikazelerde, timsahlarda var şimdilik...
Barbi hemen redline e girme,
sadece yarısta start verildiği zaman rakibiz,
onun dışında aynı kavurmaya ekmek basacaz,
tabi yersen :D :D :D
Yememmmi emmi :D :D :D
EnduroCu
08-02-2008, 12:56
Yememmmi emmi :D :D :D
o halde en yakın kavurma&kamp&enduro etkinliğini ne zaman nerede yapıyoruz?:D
AykutErda
08-02-2008, 01:04
Eskişehir....Başkan unuttun mu??
TürkmenDağı...;)
Taşdelende tabiki hehehehe
EnduroCu
08-02-2008, 02:18
Eskişehir....Başkan unuttun mu??
TürkmenDağı...;)
Türkmen dağı zirveye arac ile cıkılabilecek uygun zmaanı kolluyoruz hocam,
Mart sonu veya Nisan başı gibi olur tahminim,
o zamana kadar bir kamp daha çıkar bir yerlerden:D
EnduroCu
08-02-2008, 02:18
Taşdelende tabiki hehehehe
İşte çıktı bile :D
Bu ay taşdelen e yakışır bir kamp hocammmmm.
Şimdi Taş delendemi gazlıcaz yani allaaaaaa :D :D
EnduroCu
08-02-2008, 04:58
Bu ay taşdelen e yakışır bir kamp hocammmmm.
Şimdi Taş delendemi gazlıcaz yani allaaaaaa :D :D
dur bakalım Tasdelen İllegals konseyi toplanıp bir kamp tertiplenmesi yapar herhalde:D :D
Öyle beleş logo yok başkan, önce tiimler bi açıklasınlar bakalım 08 planlarını. Bak Ankara Duvarıcıları direk su koyverdi mesela...:D Uludağ Husaberglerinden ses seda yok...
Ne varsa kamikazelerde, timsahlarda var şimdilik...
Taş değil kaya mübarek kafaya isabet eden.:D Kim su koyvermiş, kim? Ankara duvarcıları burada, hiçbir yere gittiğimiz yok, Ankara EC! ne diyo Hakan usta yav, ses verin...:D
Sadece beklemedeyiz; malum bizim buraların ayazı pek meşhurdur, zamanı gelince ses çıkarmasını biliriz. Ayrıca bir kişi de olsa her kampa temsilcimiz gider.
Ayrıca logo da bizim işimiz, en afillisinden yaparız... :eek:
Taş değil kaya mübarek kafaya isabet eden.:D Kim su koyvermiş, kim? Ankara duvarcıları burada, hiçbir yere gittiğimiz yok, Ankara EC! ne diyo Hakan usta yav, ses verin...:D
Sadece beklemedeyiz; malum bizim buraların ayazı pek meşhurdur, zamanı gelince ses çıkarmasını biliriz. Ayrıca bir kişi de olsa her kampa temsilcimiz gider.
Ayrıca logo da bizim işimiz, en afillisinden yaparız... :eek:
Yanındayız, Uzunum, pes etmek yok. Değil mi kardeşler?
.
GunduzHakan
08-02-2008, 05:48
Yav birader, sen demedin mi yıkıldı bizim duvar altında kaldık diye... Yoksa bizim canımıza minnet, Ankaramız canımız cicimiz...
O zaman sizin logoyu o mübarek ellerinizden öptürtüyorum.
Kamikazelerle Timsahların logolar hazır bile mesela.. :D :D :D
Ben derim nolacak, severim de döverim de.
Başkası tek kelime edemez, edeni dilime dolarım , ona göre...:D
AykutErda
08-02-2008, 09:51
...Ankara Duvarıcıları direk su koyverdi mesela...:D
Bir dakika şimdi... Hakan Üstadımız , bize ''kaşının üzerinde gözün var'' falan diyor...:)
Lakin bizler yıllardır EC kamplarına gideriz , deplasman kamplar yaparız , KurbanDağı kampı yaparız , Çiftalan'a gideriz , Delmece Yaylası'na gideriz , gideriz de gideriz..:D
Yarışlara da elimizden geldiğince,zamanımız ve imkanlarımız olduğunca ;yani , ben izleyici ve fotoğraf çekici olarak...
Ama Ankara EC'den yarışçılarımız da var..Uzun'um bu yıl Türkiye 3'cüsü bile oldu.Necdet yarıştı , MuratErkal sürekli yarışır ve Türkiye'de derecede , Erdem yarışır .....İşte Ankara EC...
Bu birlikteliklerde ben mi gözden kaçırdım Üstadı .... Yoksa Üstad çok hızlı olduğu için , biz Ankara EC çok arkalarda kaldık ondan mı karşılaşamadık...
Lakin ANKARA EC su koymadı hiç bir kampta ve yarışta... Ama topiği , yazışmaları , gelişmeleri sıkı takip ediyoruz , sessizce...Çünkü yarış konuları siz EC Üstadlarının konusu , ben pek bilmem ...
Ben gezerim , fotoğraf çekerim ... :)
Birde ne olursa olsun EC'yi desteklerim...:)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.