PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30.10.2006 Haftalık Hava Raporu..

KORBALA
31-10-2006, 03:16
Uyarı uyarı üstüne, şu an ne de rahatsınız rüzgar yok biraz yağmur ama idare edip gidiyordunuz. Bu mevsimde de bu sıcaklıklardan iyisi can sağlığı ama ya akşama doğru. Hani Karadeniz aniden patlar derler ya bir keresinde bende bizzat yaşamıştım. Süt limandı neredeyse, bulutları denizin yüzeyindeki yansımalara izliyordunuz ama daha sonra 4 katlı bina kadar büyük araştırma gemimizle Boğaza bata çıka ancak kaçabildik. Tecrübeli kaptanlar zaten Karadeniz sütliman olunca telaşlanırlar,dalgalı ise daha iyidir. İşte böyle bir rüzgar ve dalga akşama patlayacak, umarım balıkçılarımız zamanaında limana döner ve uygun yer bulurlar bırakın denizde limanda bile ancak barınacakları bir hava geliyor, da asıl hava hafta sonuna bu bir üvertür bizleri kışa hazırlama senaryosu.

Akşama rüzgar poyrazdan çok sert esecek ve sizleri hayli üşütecek.Ege denizinde ise sakın ola ki açığa doğru yol almayın ancak büyük tonajlı gemilere geçit izni var tabiki tabiat ana tarafından.

Yarın tüm Marmara etkili rüzgarlı, özellikle Trakyanın sahil kesiminde çok yüksek dalgalar beklenmekte.Akşama doğru rüzgar biraz sakinleşecek ancak bunca hızla esen rüzgar Boğazdaki akıntıların da çok hızlanmasına neden olacak ve havayı da çok daha soğuk hissedeceksiniz.

Bu kadar fırtına yetmez ise biraz da tuz ekleyelim isterseniz, yağmur olarak.Şu anda etkili olan yağmur da üvertür gün içerisinde hem etki alanı hem de şiddeti daha da artacak. Sadece Marmara da değil Ege ve özellikle Akdeniz bölgesinde. Bu kadar da istemedik dedirtecek cinsten yağışlar bunlar.

Yağışlar yarın akşam saatlerine kadar etkili olacak ve sonra dağılacak havalarda da geçici ısınma beklenmekte ama sanmayın ki rahatladınız. Bence hemen eksik doğal gazınızı tamamlayın. Soba falan yakıyorsanız odun, kömür almaya bakın vakit varken. Seranız falan varsa sıcaklığı her ne ile idame ettiriyorsanız onları depolayın, ha bu arada Trakya ve Marmarada oturuyorsanız aracınızın kara dona karşı hazırlayın da derim ve böylece gelelim hafta sonu beklentilerine, tuz eklemiştik biraz da biber katalım.
ŞİMDİKİ ÖNGÖRÜLERE GÖRE:
Çarşamba ve Perşembe derin bir nefes alan meteorolojik koşullar Cuma geç saatlerde Trakya ve marmarayı kuzeybatıdan gelen buz gibi hava ve güneybatıdan gelen ılıman tozlu hava ile şavaşa hazırlamakta. Şavaşa çok iyi hazırlanmakta olan ve arkasına kutup desteği alan hava akımı açıklandığı anda bizlere de soğuk duş yaptıracak olan "AB ilerleme raporu" benzeri buz gibi havası ve belki inanmayacaksınız ama karları ile birlikte yolda.

Bu nedenle hafta sonu özellikle Trakya Marmara ve Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de pek seyahat planlamaları yapmamanızda yarar var derim. Bolu Dağında kar nedeni ile takılmanız içten bile değil. Kar dediysem öyle bir kaç santimden bahsetmiyorum eğer yağarsa sizleri yolda bırakacak cinsten bahsediyorum.

Uyarayım istedim, benim tozlar nerede derseniz onlarda şavaşta ama malesef artık kaybedecekler. İşte zaten etkili kar beklentisi de benim gariban tozları ganimet gibi kullanan soğuk hava nedenine dayalı ve modellerin öngörüsünden daha da fazla yağışa neden olacaklar, dikkatli olun ve planlamalarınızı buna göre yapın, hoca haklıymış lafını söylemenize gerek olmadan da atlatabilelim artık bu soğuk hava dalgalanmalarını.

Selamlar saygılar

Cemal Saydam'a Teşekkürler...

KTM
31-10-2006, 04:02
Helal haftalık bülten iyi olur artık havalar bozdu ...

Gece
31-10-2006, 04:15
Pazar nasi olacak hava abi :)

KORBALA
31-10-2006, 04:26
Pazar umut vaad ediyor. yağmur olmama ihtimali yüksek Ama sıcaklık ı ıııh...

Gece
31-10-2006, 04:31
Yagmurdan korkan binmesin motora :)

Ölümden korkan asılmasın gaza.

Çamurdan korkan girmesin bu forumlara :)

şair olasım geldim abi.. Sagol tahminler icin. Pazar gel yarisa gidelim...

metincetin
31-10-2006, 05:54
o sogukta ciftealanda olacagız gelecem diyenler nerde kaldı şimdiden kıvırıyormusunuz
kıvırınların listesi
adil
gece
porofil
korbala
58
aklınızı başınıza alın yoksa sizleri gazeteler yazmazzzzzzzzzzzz
bir büyük tavsiyesi

gece bak kum sürüşlerini kaptın gelde devamını tekrarlıyalım verelim gazıııııııııııııııı

KORBALA
01-11-2006, 12:32
Hocam ne yan çizmesi pazar tüm gün nöbet var.Zor dedikleri rampadan geçince cesaret geldi yine Devirene kadar cosapım artik