Orijinalini görmek için tıklayınız : 525 ve 400 lük makina hakkında
gokhanerciyes68
29-10-2006, 10:14
Merhaba dostlar, bildiğiniz gibi 200 lük makina kullanıyorum şimdi ama artık kesmediğini hissediyorum.
600 lük bir makina 640 lc4 veya klr 650 düşünüyordum ama 400 lük ve 525 ecx lik makinalarda son zamanlarda çok ama çok ilgimi çekiyor. Hah işte kafama da soru işareti o anda takılıyor.
süper moto hikayesini düşünmessek, 525 ve 400 lük makinalar arazi haricinde yani şehiriçinde çok vibrasyon yaparmı?
bi de yakıt olayı nasıldır? bu bahsettiğim makinalar KTm.
Teşekkürler
metincetin
29-10-2006, 10:44
ani hız ani atak ani güc. isteyini anında almak istersen xs525
EnduroCu
29-10-2006, 11:10
Merhaba dostlar, bildiğiniz gibi 200 lük makina kullanıyorum şimdi ama artık kesmediğini hissediyorum.
600 lük bir makina 640 lc4 veya klr 650 düşünüyordum ama 400 lük ve 525 ecx lik makinalarda son zamanlarda çok ama çok ilgimi çekiyor. Hah işte kafama da soru işareti o anda takılıyor.
süper moto hikayesini düşünmessek, 525 ve 400 lük makinalar arazi haricinde yani şehiriçinde çok vibrasyon yaparmı?
bi de yakıt olayı nasıldır? bu bahsettiğim makinalar KTm.
Teşekkürler
hocam sana tavsiyem, hemen 640 civarı makineye gecme,
Lc4 400 u tavsiye ederim
en az 2 sene de 400 cc kullanmalısın
AykutErda
29-10-2006, 11:12
KTM 450-525 gibi makinalar motocross amaçla üretilmiştir ve genelde 16-30 saat bindikten sonra bakım gerektirirler.Yani şehiriçi endurosu olarak onları kullanmak doğru olmaz.Bu gibi makinalar performans üzerine yapılırlar ve benzin yakışlarıda pek düşünülmez.Şehiriçi kullanım için alacaksan işletmesi sana çok pahalıya mal olur zaten o makinalara şehiriçinde binilmez.Alacağın makina 6000'den 6000'e bakım yapılabilen enduro makina olmalıdır.
Suzukı-DRZ400;Yamaha-TTR600,XT600,XT660R;KTM LC4 400-640 gibi..
dostum bence kaç cc lik almadan önce nasıl bir makina istedigine karar wermelisin bir klr mi yoksa bir ktm mi???
kendi motorum için soleyebilecegim ewet şehir içindede arazidede hakkını wererek biniliyor cok yakıyor we cok vibrasyon war ama ben bundan mutluyum :=)
Tam olarak ne istediğine karar ver bence öncelikli olarak. Nitekiim ben gibi olma. Beceremem edemem dedim bir iki sene iyice pişerim sonra geçerim dedim offroada. Şimdi çektiğimi ben biliyorum. Büyük sözü dinlemek lazım :)
gokhanerciyes68
30-10-2006, 08:55
Yorum yapan , zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim. Aslında şimdi kendi yazımı okuduğumda çok kararsız ve bilinçsiz yazmışımyada soruyu ona göre sormuşum gibi gözüküyor. ama aslında KTM ve Klr yi de iyi tanıyorum sayılır. Tek sorunum tek makinayla tüm isteklerimi tatmin etmek. Bu da imkansız sanırım. keşke para olsa da aykut hocam gibi bi büyük yol endurosu ve azman bir off-road makinası alsam.
Ama tek makinada bunu birleştirmek istiyorum. Yani hem off road hemde biraz yol ama off-road ağırlıklı. XR650 R harika makina aslında ama yine aynı soru takılıyor aklıma; vibrasyon ve yakıt?
KLR en uygun olanı galiba ama onunda arkadan görünüşünü iğrenç, insan birazda esnetik arıyor.
Neyse çok uzattım , sağolun:)
dostum sen usta sözü dinle pişman olmazsın.
endurocu58
30-10-2006, 09:23
slm lar arkadaşim öncelikle bu işler basamak basamak oluyor bende şu an ktm lc4 makınam var şehir içi ve arazide çok keyifli şehir içinde asfalt lastikleriyle vibrasyon nerdeyse yok enduro lastikleriyle tabiki vibrasyon olcak ama asfalt lastikleriyle soft enduro da yapıyorum çok keyifli daha önce klr 650,transsalp,xt600,kle,ve bir çok enduroyu test ettim bana keyif veren tek makına lc 4 oldu ls4 lerde arkadaşimin sürekli bakım isteyen bir makına degil arkadaşların dedigi gibi ama 525 bence sana fazla gelir bence kle ye verecegin parayla 400 lük bir ktm rahat alirsin düşünmedende ktm al derim kle ve ya başka bir makınayı kesinlikle ktm le kıyaslanamaz saygılarımla
Tek sorunum tek makinayla tüm isteklerimi tatmin etmek.
Gökhancım, ne güzel yazmışsın! :)
Şimdi motoru ne amaçla kullanacaksın:
1. arazide toprak yollarda deparlı sürüş, yangın yollarında gazlama
2. arazide daha hard kullanım, zıplama, yatırma, drift vs
3. asfaltta ev-çarşı-pazar, yakın mesafe
4. asfaltta 100-200 km civarı yakın sayılan yerlere haftasonları gezi
5. asfaltta supermoto :) NEEEEEEE!!!! hehehe.... (ek masraf:jant+lastik+büyük disk+büyük diske uygun ön fren aparatı,ha bi de yakışıklı bi supermoto ön çamurluk)
Şimdi bunların hepsi aynı anda olmuyor. Oluyor da bazı şeylerden ödün veriyoruz. Malesef...
Benim favorilerim önceki motorum LC4 400 ve şimdiki motorum eşsiz makina, kusursuz dengenin tatminkar güç ve tork ile birleşimi Suzuki DRZ 400! Nasıl reklam ama :) Exc ile asfaltta hafif yağmurda vs kullanamazsın, çok güçlü, gaza dokununca kıçı atıyor, zemin kuruysa tek tekere kalkıyor :) konfor yok, manyak makinalar, hem pahalı. Neden 400'lükleri öneririm güç ve tork olarak yeterliler ve KLR, XT vs'den de hafifler,Ekstra 30-40 kg çok farkettiriyor.. Ayrıca 525 exc fazla gelir. ucuza bulursan husaberg 600 de düşünme, fazla güçlü yapmış, manyak isveçliler :)
Drz 400 S modeli olan motorum 40 beygir, 136 kg. Arazi için Ktm EXC modellerine göre ağır. Ama LC4'e göre de arazide daha kıvrak. LC4 daha çok deparlı düzlüklerde stabilitesi ile öne çıkıyor, zıplamalarda ise uzay gemisi gibi havalanıyor. Ne heybet yarabbim!:eek: (Yalnız ktm lc4 alacaksan geçmişini iyi araştır, piyasadakilerin bayağı bir kısmı kiralama motoru)
Drz'yi uzaktan takip ederdim, ama alınca sevdim. Drz ile dakar yarışına, enduromaniacs'a, supermoto'ya(chambon'un Drz ile şampiyonluğu var), krosa bile giriyorlar(2003'teki izmir kros yarışında burak özel fabrika çıkışı standart drz400s ile birinci olmuştu.) Motorun ayrıca bir de E modeli var, 118kg, 48 beygir ama memleketimde bulman zor. S modelini de ufak modifiyelerle güçlendirmek mümkün, ancak ben motoru ellemedim. Sadece koruma, gidon vs mod'ları yapıyorum.
Eğer Drz400'ü olan veya bilgi isteyenler var ise paylaşabilirim. Ayrıca çok beter motorumun reklamını yaptım. Türkiye'de sıfır olarak sadece supermoto modeli satılıyor, artık bir tane hediye ederler bana değil mi? en azından sm jant+lastik versinler de takılalım :) Yakınca drz400 hakkında bir site yapacağım, oradan da elimdeki doküman ve bilgileri paylaşmak istiyorum, orada daha uzun soluklu bişeyler yazarım.
Gökhan'ın sorusuna dönelim; Gökhan, lütfen ne amaçlarla kullanacağını daha detaylı yaz ve aklına gelen motorları da yaz, karar vermende yardımcı olalım.
Gökhan bu saydığın makinaların hiçbirinin senin kullandığım makina ile ne işlev nede güç bakımından alakası yok saydıklarının hepsi sınıflarının en iddalı makinaları . KTM 400 ve 525 gibi bir makinayı enduro olarak görme yolda kullanabileceğin bir makina değil ikiside ve cok agresifler. lc4 640 ise 55 hp lik vibrasyonlu motoru vardır 100 km de 6 litre yakabilir. Bu makinalarıon hiçbirinde yakıt ekonomisi soz konusu diildir zaten adamlar bu makinaları yaparken competisyon için tasarlıyorlar.
Anladığım kadarıyla sert arazi yapmıyor genelde yolda kullanıyorsuın motoru , sana tavsiyem TT 600 dur . Metin abi de var bitane ,yeni model düşünüyorsan xt 600 yi klr ye tercih ederim .)
tek makinayla tüm isteklerimi tatmin etmek.. bu istek herkesde var gökhancım..:)
Kemerli bir arkadaşımız bu yaz sıfır Drz400s supermoto aldı ve yeni jant/lastik takarak enduroya çevirdi..sonuç harika..hem arazi hem asfaltta rahat edersin..
tavsiyem bu motordur gökhancım..Ktm450-525 lere gelince çok prof. makineler şimdilik girme bence..;)
http://img137.imageshack.us/img137/6540/er073sm3.jpg
gokhanerciyes68
30-10-2006, 12:30
Arkadaşlar çok sağolun yardımlarınızdan dolayı, genel olarak durumu şöyle özetleyeyim durumu ve ruh halimi:)
İlk başlarda hem biraz da uzun yol yaparım diye çift silindirli KLE veya transalp düşünüyordum ama bu makinalar arazi için uygun değilller ve çok ağırlar. Sonra azma dürtülerim gelişti ve 525 ve 450 likleri düşünmeye başladım ama sizin söylediğinize göre onlar bana extra large: doğrudur:)
Şimdi ise KLR kadar ağır olmayan yani arazide beni kanser yapmayacak ama motokros yapacak kadar da uzaylı olmayacağım bi makina arıyorum. DRZ 400 aslında aklıma bayaa yattı sizin yorumlarınızdan sonra. hele orman mühendisi hocamdakini arazide görünce bayaa bi etkilenmiştim.
Neyse konuda geri dönelim;
istediğim bu durumlardan başka şöyle bi 200-300 km asfaltta da kanser olmadan gitmek istiyorum. Aslında kıç felcine bu zealsunda alıştım ama:)
Valla çok mu şey istiyorum aynı anda bende bilmiyorum ama 400 lük bi makina özellikle de suzuki hoş gözüküyor
herşey için sağolun
LC4 400'ün de Drz400S'in de titreşimi seni 200km'de öldürmez.
Ama KTM'nin selesi daha konforlu.
Drz'ninki daha dar ve sert. Dar olması da arazide avantaj oluyor.
Bu arada boyunu yazdığını hatırlamıyorum ama drz'nin de sele yüksekliği hemen hemen lc4 ile aynı. ayarlanabilir olarak alçaltabiliyorsun. Boyum 1.82 kullanımda sorunum yok.
Onuro , şimdilik suzukinin sattığı Drz 400 SM modeli olan motoru Enduro ya dönüştürmek mümkünmü? nasıl?(soft enduro için jantları lastikleri değiştirmek yeterlimi yoksa suspansion da değiştirlmelimi) maaliyeti ?
endurocu58
31-10-2006, 06:43
ayrıca drz 400 servis ve yedek parça problemi nasil hemen her yerde güvenilir usta varmı işin ehli diyelim biraz da fiyat kıyaslıyalim şimdi drz 400 zün yanilmiyorsan fiyatı 14000 ytl felan sıfır tabi ikinci elini bulmak imkansız diyebilirim çünkü türkiyede sayılı var ktm 400 gelince çok sayıda var 7000 ytl ile 10000 ytl arası güzel bir makına alınabilir servis ve yedek parça süper ve bol diyebiliirm sonuçta kendini sonuna kadar kanitlamiş bir alet saygılarımla
metincetin
31-10-2006, 07:01
gökhan elektrotların iyisi sence ne bunu sen bilirsin lakin o boy ve o istek sende ise tek makina oda senin isteklerin icin tabi hafif ve atak dersen
XS 525
XS525
ARKASIDA VAR HER ŞEYİ VAR
AykutErda
31-10-2006, 08:42
Dostlar;EROB kardeşimin fotosunu koyduğu,yeni-ters amortisörlü DRZ400 çok güzel duruyor gerçekten.' yıl DRZ400 kullandım ve çok iyi bir arazi ve yol makinesi(dual sport)olduğunu biliyorum.SM DRZ400'lere enduro lastik cant takılabildiğini bilmiyordum.Bence her iki işide yapmak isteyenler için mükemmel bir seçim.DRZ400 taş gibi bir makinedir ve binicisini asla yarı yolda bırakmaz.Terddüt etmeyin.
ruhiaykol
31-10-2006, 11:08
arkadaşlar bendede bir çin hurdası var. vede iki ayda elimde parçalanmaya yüz tuttu ayakta kalabilmesi sadece benim becerilerime bağlı. servis vede satışını yapan vatandaşlar hiç bir parçasını bulupta takabiliriz demediler. benim eksik toplamalarımla gidiyor işte. buradan salcano firmasını kınıyorum afedersiniz herkes elinden geleni yesin demişler beceremiyosan satma kardeşim değilmi yani
bu bendeki üçüncü motor dördüncü inşallah ya drz 400 s olacak yada honda xt 650 r olacak ktm de aklımda ama, o bu işin kralı zaten biliyoruz deeerrmişim...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.