PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CRF 450 R hakkında

scream_41
27-09-2007, 10:12
arkadaşlar çok yakında crf 450r alacağım ve alacağım motor 2.el olacak.internetten buldum birtane arıza41 in lojistiği ile uzun abimizle irtibata geçtik çünkü o motoru tanıyormuş ve gereken herşeyi söledi bizlere sağolsun.benim sizden ricam crf 450r hakkında bildiğiniz herşeyi benle paylaşmanızdır.benim 1 kere kullanma fırsatım oldu tam istediğim motor demiştim hatta arıza 41 ile beraber sürme fırsatımız olmuştu.özellikle bu motora sahip site sakınlerinden görüşlerini belirtmelerini rica ediyorum.bakımından ömründen kullanımına kadar herşeyi sizlerden bol resimli(farkındayım çok şey istiyorum:) )olarak anlatmanızı rica ediyorum.arazi tecrübem öle abartılacak kadar çok değil.ben bu motoru kullandım ve zaptedebiliceğim kanısındayım.yazılarınız 4 gözle bekliyorum.:o

CerkezEthem
27-09-2007, 12:50
Hocam YBR 125' den CRF 450 R' a geçeceksin ve zaptedebilkeceğin kanısındasın. Lütfen yanlış anlama fakat yanılıyorsun hocam düz yolda eyw. bir nebze zaptedilir nede olsa düz yol ama arazi şartlarında öle her babayiğidin kullanabileceği bir cihaz değil bide R modeli elektrik marş yok yamaç bir yerde tak etti durdu misal ne yapacaksın. Ben tavsiye etmiyorum şahsen. Ama senin diğer motorlarla nasıl bir tecrüben oldu bilmediğim için yinede kesin konuşmak istemiyorum. Son birşey o motorlar yarış motorlarıdır, parkur motorudur. Enduro geziler için yorucu olurlar. Yinede karar senin para senin sen bilirsin hocam.

scream_41
27-09-2007, 01:22
Hocam YBR 125' den CRF 450 R' a geçeceksin ve zaptedebilkeceğin kanısındasın. Lütfen yanlış anlama fakat yanılıyorsun hocam düz yolda eyw. bir nebze zaptedilir nede olsa düz yol ama arazi şartlarında öle her babayiğidin kullanabileceği bir cihaz değil bide R modeli elektrik marş yok yamaç bir yerde tak etti durdu misal ne yapacaksın. Ben tavsiye etmiyorum şahsen. Ama senin diğer motorlarla nasıl bir tecrüben oldu bilmediğim için yinede kesin konuşmak istemiyorum. Son birşey o motorlar yarış motorlarıdır, parkur motorudur. Enduro geziler için yorucu olurlar. Yinede karar senin para senin sen bilirsin hocam.

olayı veya düşüncemi şöle özetliyim ben daha doğru olsun.ilk öncelikle seni yanlış anlamıyorum haklısında zaten görüşlerinizi almak işime gelsin gelmesin istiyorum.ben crf yi öle sert parkurda kullanmadım.bu motoru almamın asıl sebebi süper moto yapabilmektir ve bunun yanında arazide öle aşırıya kaçmadan kullanmak isitiyorum.benim bulunduğum muhitte çok güzel enduro gezi yapabilecek yerler var.inönü yaylası bana 40 dk uzaklıkta.ben bu motoru stres atmak için alıyorum.ünüversite sınavına hazırlanırken çok sıkı ve sıkıntılı bir dönem geçirdim.okulu kazanalı 2 yıl oldu ve 1 sınıfta hem çalışıp hem okudum.motosikletten başka bir hobim yok.ben bu motoru alırsam genellikle pazar günleri binebileceğim iş güç okul zaten zamanım kalmıyor.şimdi diyebilirsin başka bir moto alabilirsin bu pro bir moto.burda biraz duygusal fikir beyan etmek istiyorum;hepimiz insanız ne kadar mantığımızda olsa duygularımızın kalbimizden geçenlerin toplamıyız biz.ben enduro-motocross ile tanıştığımda ilk gördüğüm beyendiğim motordu crf serisi.ben bu markanın bu modelini çok beyeniyorum ve bununla başlamak istiyorum.çokta kötü kullanıyo sayılmam en azından nefsime hakim olabiliyorum.o yüzden crf istedim sizlerden fikirlerinizi istedim.crf yi aldığımda ybr yine duracak çünkü o benim herşeyim hem ekonomik hemde trafikte kullanıp işimi görebiliyorum.crf tamamen benim özel motorum olacak.mademki siz büyüklerimiz bu makınayı veya benzerlerini kullanıyorsunuz sizlerden bu makınaları anlatmanızı rica ediyorum.şimdiden teşekkürler.:o

onurserdar
27-09-2007, 01:39
r modelleri özel makinalardır, ve de özel kişiler binebilir bu makinalara.. gücü fazla diye gözün korkmasın, karbüratörün yanından gaz payları ayarlanıyor;
kısılabilir icabında. amörtisörleri serttir, yumuşatılır icabında. zaten makineyi kullanırken limitlerinizi de anlamak pek zor olmayacaktır. akıllı kullanırsanız yüksek cc motor herzaman daha iyidir.

şimdiden hayırlı olsun..
inönüde görüşürüz..

CerkezEthem
27-09-2007, 01:41
Hocam SuperMoto için en gral makina olur cantları değiştirdikten sonra. Ama diyeceğim o ki makina çok agresif 4 vites gaz çekince tekere kalkar o yüzden tecrübe ister benim tavsiyem 250 lik bi makina almandır. 30 beygir lik kuvvette emin ol sana yetecektir ki sahibinden.com da 250x bi model var 8,250 fiyat vermişler 2006 model onu tavsiye edebilirim..

scream_41
27-09-2007, 10:43
Hocam SuperMoto için en gral makina olur cantları değiştirdikten sonra. Ama diyeceğim o ki makina çok agresif 4 vites gaz çekince tekere kalkar o yüzden tecrübe ister benim tavsiyem 250 lik bi makina almandır. 30 beygir lik kuvvette emin ol sana yetecektir ki sahibinden.com da 250x bi model var 8,250 fiyat vermişler 2006 model onu tavsiye edebilirim..

evet abicim güç konusunda gerçekten çok haklısın çünkü ben burda bindim crf 450 valla hiç yalanım yok 5 vites debraja basmadan tekere çok rahat geliyordu.yuvacıkta bir abimiz sıfır crf 250x aldı onuda kullandım oda 3 vites debrajsız tekere geliyor oda çok güzel.fiyat konusunda 250 fiyatına 450 alabilirsam tercihim 450 olacaktır.bir tane buldum ankara incekte motor çok temiz görünüyor.site sakınlerimizden uzun abimiz o makınayı biliyormuş ve güzel olduğunu söledi.tek iş pazarlık yapmakta kaldı:cool:

scream_41
27-09-2007, 10:45
r modelleri özel makinalardır, ve de özel kişiler binebilir bu makinalara.. gücü fazla diye gözün korkmasın, karbüratörün yanından gaz payları ayarlanıyor;
kısılabilir icabında. amörtisörleri serttir, yumuşatılır icabında. zaten makineyi kullanırken limitlerinizi de anlamak pek zor olmayacaktır. akıllı kullanırsanız yüksek cc motor herzaman daha iyidir.

şimdiden hayırlı olsun..
inönüde görüşürüz..

ne güzel demişin hocam bu makınalar özel alettir diye.bende açıklama yaptım zaten ben bu makınayı benim için özel olduğu için isitiyorum.bakımını ayarını kendim yapacam inşallah nacizane bir garajım var söküp takmayı az bucuk bilirim bilmediklerimide sizlerden öğrenecem inşallah:o

murat hilal
28-09-2007, 06:13
Evet scream 41 seçtiğin model şakaya gelir bi model değil ben ilk aldığımda arabadan indiripte binince biraz ürküttü inanki keşke 250 alsaydım dedim çünkü benimde senin gibi süpermoto ilk hedefimdi sırf bu yüzden aldım alışayım diye araziye çıkınca enduro bana çok keyif verdi zamanlada motorla haşır neşir olunca dedimki iyiki 450 almışım güç elimin altında olsun gerektiğinde çevireyim gazı. Motor için söyleyecek hiç bir sözüm yok arada bir onunla konuşurum:D
Bana; Sen üstümde durmayı becer ben heryerden geçer giderim sen merak etme der:) :) bakımlarına gelince motorları bilirsin special makina lar hep aynıdır ömürleri kısadır dahafazla sıklıkta yağını filt. vb değiştirisin sağa sola düşünce kırılcak pek fazla yeri yok sen bi tarafını kırma yeter, imkanın varsa 0 almanı tavsiye ederim yanında bir koli yedek parça veriyorlar 2 sene rahat sıkıntı çekmezsin, son sözüm; arazide de süpermoto dada harika makine
çok motor kullandım bunun kadar keyif almadım inan bana şimdiden hayırlı olsun

EnduroCu
28-09-2007, 08:09
sen kafaya takmışsın 450R ı ve yapacak bir sye yok hocam :D
kafana taktığın şeyi yapanbirinebenziyorsun,
İncek teki makineyi ben de bilirim, Riders(KTM) ın ustası Apo nun motoru, temiz alete benziyordu,
hayırlı olsun şimdiden

scream_41
28-09-2007, 08:57
Evet scream 41 seçtiğin model şakaya gelir bi model değil ben ilk aldığımda arabadan indiripte binince biraz ürküttü inanki keşke 250 alsaydım dedim çünkü benimde senin gibi süpermoto ilk hedefimdi sırf bu yüzden aldım alışayım diye araziye çıkınca enduro bana çok keyif verdi zamanlada motorla haşır neşir olunca dedimki iyiki 450 almışım güç elimin altında olsun gerektiğinde çevireyim gazı. Motor için söyleyecek hiç bir sözüm yok arada bir onunla konuşurum:D
Bana; Sen üstümde durmayı becer ben heryerden geçer giderim sen merak etme der:) :) bakımlarına gelince motorları bilirsin special makina lar hep aynıdır ömürleri kısadır dahafazla sıklıkta yağını filt. vb değiştirisin sağa sola düşünce kırılcak pek fazla yeri yok sen bi tarafını kırma yeter, imkanın varsa 0 almanı tavsiye ederim yanında bir koli yedek parça veriyorlar 2 sene rahat sıkıntı çekmezsin, son sözüm; arazide de süpermoto dada harika makine
çok motor kullandım bunun kadar keyif almadım inan bana şimdiden hayırlı olsun

teşekkür ederim murat hilal.çok az kaldı benimde bir crf m olacak inşallah.forumlarda gezerken sende 2 tane crf 450 olduğunu okudum.birini sat bana işte hem bildik birinden almış olurum olmazmıı:D

scream_41
28-09-2007, 09:01
sen kafaya takmışsın 450R ı ve yapacak bir sye yok hocam :D
kafana taktığın şeyi yapanbirinebenziyorsun,
İncek teki makineyi ben de bilirim, Riders(KTM) ın ustası Apo nun motoru, temiz alete benziyordu,
hayırlı olsun şimdiden

eyvallah hocam teşekkür ederim.başkanım öle kafayı takmak falan değilde ilk yazılarımda anlattığım gibi bu birazda kalp gönül işi ben crf yi beyeniyorum ve onunla mutlu mesut olmak isitiyorum:) :D incek teki makınayı bilmende hoşuma gitti arıcam apo abiyi bugun.ktm de çok beyeniyorum ama başkanım neden bu kara pahalılar yaw:( :confused: en güzeli honda görünüyor.sağlam fiyatı uygun yedeği bol:cool:

EnduroCu
28-09-2007, 09:53
eyvallah hocam teşekkür ederim.başkanım öle kafayı takmak falan değilde ilk yazılarımda anlattığım gibi bu birazda kalp gönül işi ben crf yi beyeniyorum ve onunla mutlu mesut olmak isitiyorum:) :D incek teki makınayı bilmende hoşuma gitti arıcam apo abiyi bugun.ktm de çok beyeniyorum ama başkanım neden bu kara pahalılar yaw:( :confused: en güzeli honda görünüyor.sağlam fiyatı uygun yedeği bol:cool:
KTM lerin kendisi pahalı cidden, ama yedek parcaları Japonlara göre biraz daha ucuz ve daha kolay bulunabiliyor,
CRF ler benimde hosuma giden makineler, hatta bir ara kullandığım makinenin üstüne az bir sey koyum sıfır km. almayı bile düşündüm ama,
yedek parca olayından dolayı vazgectim,
KTM de bu güne kadar hiç yedek parca sorunu yaşamadım

scream_41
28-09-2007, 11:10
KTM lerin kendisi pahalı cidden, ama yedek parcaları Japonlara göre biraz daha ucuz ve daha kolay bulunabiliyor,
CRF ler benimde hosuma giden makineler, hatta bir ara kullandığım makinenin üstüne az bir sey koyum sıfır km. almayı bile düşündüm ama,
yedek parca olayından dolayı vazgectim,
KTM de bu güne kadar hiç yedek parca sorunu yaşamadım

anlıyorum başkanım.ben KTM tabiki isterim ama sıfırları çok pahalı ve doğal olarakta 2.elleride yüksek o yüzden honda çok uygun diye düşünüyorum.

EnduroCu
28-09-2007, 11:17
hocam kafana takmışsın sen bilirisn ama üstümüze düşen uyarıyı yine de yapalım biz.
sen CRF-250 X en iyisimi,
gayet yeterli bir alet bence

CerkezEthem
28-09-2007, 11:54
Yaw sinirime dokunmaya başladı yaaa :D CRF değil abilerin kardeşlerim CAFER Murat hocam size MRT desem güzel olurmu yaw :D

uzaymotor
29-09-2007, 10:13
valla ne diyeyim bilmiyorum uzun yıllar wr450 f kullandım süper motordu sonra husaberg 650 aldım cok cektim arızalardan sonra yine wr450 almak istetim ama param yetmedi ve crf450 r aldım 1 yıldır onu kulanıyorum iyikide param yetmemişde crf almışım inanın bayıldım cok kolay calışır sorun cıkarmaz ve cok hafif. alcak .şu an satıyorum niye diye soracaksınız 2008 sipariş etdim ve 3 ay sonra gelecek işallah .ne diyeyim almanı isterim ama onu kulanacak kullanma teçrüben varmı bilmem yini kulanıcıysanız crf 250 x yada 450 x almanızı tavsiye ederim şu an bende 2006 crf 250 x var 2007 crf 250 x var ve crf450 r 2004 model sahibinden de ilanları var izmir diye bakın

HamitArslan
18-08-2008, 09:33
gerçekten keyifli bi makina.kendine hakim olabiliyorsan tavsiye ederim.

EnduroCu
18-08-2008, 04:18
arkadaslar bahsettiğiniz makine (CRF450 R) tamamen profosyonel kullanım icin,
yeni baslayanlara veya az tecrübesi olanlara tavsiye edilebilecek makineler değiller,
sezon boyunca bir çok yarışı takip ediyorsanız alın, onun dısında hobi kullanıcısı iseniz CRf450 X alın, yeni baslıyorsanız bence 250X alın

murat hilal
18-08-2008, 04:32
Doğru ve yerinde bir açıklama

onuro
18-08-2008, 04:40
450'lik spesiyel krosları superbike yarış makinaları gibi düşünün lütfen!
ya da düşünmeyin...
yalnız ricam şu; sıfır alın.
ilk gün motor kafanıza geçsin.
daha sonra eskitemeden satın.
biz de uygun fiyata temiz crf alalım!

eyvah, başkan bu mesajımı kınayacak! :)

EnduroCu
18-08-2008, 04:51
450'lik spesiyel krosları superbike yarış makinaları gibi düşünün lütfen!
ya da düşünmeyin...
yalnız ricam şu; sıfır alın.
ilk gün motor kafanıza geçsin.
daha sonra eskitemeden satın.
biz de uygun fiyata temiz crf alalım!

eyvah, başkan bu mesajımı kınayacak! :)

oyle bildiğin EXC525 var ise haberim olsun:D

onuro
18-08-2008, 05:03
Öyle exc bulursam haber veririm tabi, kendime aldığımı arar söylerim hocam :)

TurgayAlan
18-08-2008, 10:35
Başkanım,KTM EXC 400 R yağ değişim periyodu ve yakıt tüketim miktarı ile, CRF 450 X yağ değişim ve yakıt tüketim değerleri hakkında karşılaştırmalı kısaca bilgi verebilir misiniz? :rolleyes:

TurgayAlan
18-08-2008, 10:38
Hatta bu karşılaştırmaya Huso FE 450'yi de ekleyebilirsiniz.:)

Engin1711
19-08-2008, 01:19
Güzel soru Turgaycım

KTM
19-08-2008, 09:29
Başkanım,KTM EXC 400 R yağ değişim periyodu ve yakıt tüketim miktarı ile, CRF 450 X yağ değişim ve yakıt tüketim değerleri hakkında karşılaştırmalı kısaca bilgi verebilir misiniz? :rolleyes:

Ben yardımcı olayım ,

KTM ler 20 saate bir full sentetik yağ (10w-50) + 2 adet filtre değiştirir .. 50 YTL
Husaberg 10 saatte bir full sentetik yağ(0w-40 /5w-50) + 1 filtre değiştirir .. 40 YTL
Honda 15 saatte bir yine full sentetik yağ ..

Yukarıdaki zamanlar hobi kullanımı içindir , her yarıştan sonra veya yıpratıcı şekilde kullanıyorsanız yarı zamanlarda yağını filtresini değiştirin)

Ben motoruma full sentetik yağ koymuyorum bişey olmuyor diyorsanız 200 saat bakımında süprizlere hazır olun ..

Arazide 10 lt/100km benzin yakarlar ortalama (arazi dediğim orman yolu değil hardcore olanından ,orman yollarında dolaşarak sakın sakın 7-8 lt yakarsınız tahmınen)

onuro
19-08-2008, 09:58
Ben de ikinci el Crf ve Ktm 'lere bakıyorum.

Crf 450 R : kaliteli, fiyatı uygun ama çok sert. Plaka yok!

Crf 450 X : R modeline göre ne kadar yumuşak? Yorum alayım lütfen. Plaka bunda da yok! Ramazan X ve R 450 ve 250 hepsini kullandı aslında. Aloo Ramo?

Ktm 450 EXC: Crf'den Hep istemişimdir ama pahalı. Plaka genelde var.

Crf 250 X : Gücü biraz az gibi ama eğlenceli bir motor. Düz ve engebeli bir yerde kullanmıştım, bmx bisiklet gibi meret :)

Yine enduroclub forumlarındada birşeyler buldum:

R modeli daha hafif ve daha güçlü ,ayrıca soğutma sisteminde farklılıklar var mesela x modelinde radyatörden sonra taşma kabı var, R da yok .Hararet yapan motor ,taşan suyu direkt olarak yere boşaltıyor.Her biniş, inişte su, yağ kontrolu yapılması lazım zira kapalı bir sistem değil.
R ve X modellerinde süspansiyon farklılıkları da var .1 saatlik bir sürüş sonrası R'dan inen pilotumuz kendisini sabahtan akşama kadar motora binmiş gibi hissederken ,X'den inen pilotumuz "-hadi abi niye durduk?neden sürmüyoruz?" gibi sorular sormaktadır .:) bu durumda X'den inen arkadaşımızın kilosunun boyuna oranı kaçtır? heheh neyse...
Nacizane tavsiyem elden marşı gözardı etmeyin ,sert süspansiyon adamı döver ,açık soğutma sistemi hararet sebebidir,belli bir süre sonra yağına mı bakayım suyuna mı filan diyerek sallayabiliriz,ihmale gelmez ,adama piston sekman silindir aldırır.
Kolay gelsin..
başlığın bağlantısı burada (http://www.enduroclub.org/forum/showthread.php/crf-450-r-2008-1332p2.html)

Teoman
19-08-2008, 10:22
Crf 450 X : R modeline göre ne kadar yumuşak? Yorum alayım lütfen. ...

Hocam

Eğer pistte biniyorsak R modeli eğlence adına daha tatmin edicidir zira pist zeminlerinde süspansiyonlarımızı sürekli çalışır halde tutacak minik engebelerden(sürücüde dayak yemiş etkisi yapan engebeler bunlardır) fazla yoktur .Toprakta gazlarız savurttura savurttura viraj döneriz rampalardan atlarız 3-5 tur atar mola verir sıvı alır cigara filan yakarız :) dinleniriz.Biz böyle bir biniciysek R alalım.

Eğer arazide biniyorsak,yan ayağı koyamadan motorun üzerinde böyle uykuya dalmak istiyorsak X alalım
http://img239.imageshack.us/img239/8311/crflt3.jpg

Bence R ve X arasındaki süspansiyon farkı azımsanacak gibi değil :)
Drz den sonra x gider derim ben:D

MotoStyle
22-08-2008, 03:21
HONDA CRF modeller hepsi güzeldir, kalitelidir ve sağlamdır.
Yanlızca bakımını iyi yapmazsan, motor seni yolda bırakır!

Sırf makina çalışsın özenmeyin, her yeri çok önemli bu motorun.

Ayrıntı teknik bilgiler sitemde TEKNİK bölümünde