Orijinalini görmek için tıklayınız : EnduroClub Üyesi Olmak...
EnduroCu
27-10-2006, 02:18
sevgili enduro dostları,
bilindiği gibi sitemiz son zamanlarda bir kac defa değişti, database silindi derken, uyelikler sıfırlandı ve yeniden uye olmak gerekiyor,
EnduroClub olarak basından beri amacımız; enduromotor kültürünü yaymak ve paylasmak, ama diğer taraftan fazla uye sayısından ziyade aktif üye sayısı elde etmektir.
İlk zamanlarda enduroyu yaymak sevdirmek adına motoru olmayanları, enduro dısında motoru olanları bile uye olarak kabul eidiyorduk.
Aradan yıllar gecti ve Turkiye de bir cok kulupler, siteler kuruldu, markaya gore bile siteler var artık,
olayın gelişimine göre hedefleri netleştirmek gerekiyor artık, bu mantıktan yola cıkarak, mümkün olduğunca endurocu dışındaki motorcuları uyeliğe kabul etmemeye başladık, hatta endurocuların içinde de gercek anlamda enduro ruhu tasıyabilen(tecrubesi ne olursa olsun) sürücüleri EnduroClub e alma eğilimine gidiyoruz,
su an sitemize uye olabilmek icin belli kurallar var, bu kurallar kulubun kurulduğu gunden beri şekillenerek son halini aldı,
uyelik basvurusunda bulunup da uye olamk icin bekleyen bir çok kisi var,
bu kişileri araştırarak uye yapmak yoluna gidiyoruz,
amacımız EnduroClub un enduro ruhundan ödun vermeden safkan enduroculardan oluşan bir kulup olmasıdır.
birer Enduroclub uyesi olarak sizlerin Enduroclub üyeliği konusunda onerileri, tavsiyeleri, beklentileri nelerdir? EnduroClub e yön vermek konusunda sizlere de söz hakkı ve görevler düşüyor,
Sevgili Murat,,
Bu konudaki görüşlerine katılıyorum. Aktif enduroculardan oluşan bir organizasyonun daha profesyonel olacağını düşünüyorum.
Ancak konu aktif olmaya gelince bir tespitimi söylemek istiyorum:
Bölgesel/şahirsel aktiviteler daha çok birbirlerine yakın arkadaş olanlar (ki bir yerde bu doğaldır) ve tecrübeli arkadaşlar ile sınırlı kalıyor. Diğer kesim yani bu grupların dışında kalanlar ve yeni başlayanların, özellikle hafta sonları icra edilen bu tür aktivitelerden haberi ancak hafta içi siteye gönderilen resimlerle oluyor.
Tabi ki tecrübeli arkadaşların daha profesyonel gruplarla doğaya çıkmalarını çok doğal karşılıyor ve onlara da hak veriyorum.
Bölgesel/şehirsel olarak, örneğin tecrübeli arkadaşların önderliği ve gözetmenliğinde, en azından ayda bir kez bir (adı ne olursa) gezi/aktivite/eğitim v.s. düzenlenebilse, hem enduroclub üyelerini artırır/tecrübelendirir/yakınlaştırır/kaynaştırır hem de kendimizi daha çok tanıtırız diye düşünüyorum.
Sevgiler, saygılar..
Bence enduro motoru olmayan birisini siteye üye olarak almamak demek o kişiyi yada kişileri baştan kaybetmek anlamına gelirki.bu şekilde enduro gerçeğini kimseye anlatamayız.onlarda sitemize üye olup forumları takip edebilmeli hatta ve hatta kamplara iştirak edebilmelilerki enduronun ruhunu orada görüp anlayabilme adına buna müsade edilmeli.kimseyi gücendirmeden küstürmeden sevgi ve anlayışla herkes kucaklanmalı.çünkü doğallık sevgi ve şevkat bizim (endurocuların)ruhunda var.amacı başka olan kişiler zaten işin içine girdikten sonra bir müddet bu seviyeli ortamdan sıkılıp kendiliklerinden ayrılıp saman alevi gibi sönüp gidiyorlar.geri kalanlar sağlam zemine oturtulan bu kulübümüz çatısında nice organizasyon ve buluşmalara ev sahipliği yaparak seviyeli dürüst güven içerisinde kardeşçe yolumuza devam edeceğiz.selam ve saygılarımla
walla başkan haklı, chito haklı, e hasan abi de haklı, iş biraz nasrettin hoca fıkrasını andırıyor.
konu biraz derin, düşünüp taşınmakta ve üyelik işlemlerini bir sisteme bağlamakta yarar var, tabiiki kimseyi darıltıp gücendirmeden.
ben bu konuyu düşünmek için biraz zaman istiyorum
Gittikçe kalabalıklaşan EC nin çizgisini şimdiye kadar bozacak bir üyeye rastlamadım ben.
Herkes burasının diğer sitelere benzemediğini biliyor ve sohbet bölümüne bile yazacağı şeyi 2 kez düşünüyor bence.
Yeni üyelerin önüne set çekmektense , moderasyon ile olabilecek hataları engellemek bana daha doğru geliyor.
sayın baskan
ben bu siteye uye oldum sizlerden cok fazla yardım da gördüm hatta sık sık cep telefonlarından arayarak site mensuplarından özelliklede profi hocamdan inanılmaz dostluk ve destek gördüm.
kısacası bu sitede kaliteli ve enduro yasam stilini kendilerine bir yasam biçimi olarak seçmiş insanlarla dolu.
bende izcilik ve kampcılık geçmiisimle aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum
sağolunuz
saygılarımla
ayberk tuncer
Enduro motoru yok diye birini siteye almamak biraz saçma olmazmı ?
Kendimizi neden bu şekilde soyutluyoruz ? şu olabilir forumlarda aktif olmayan siteye ayda bir kez ugrayan üyeleri temizleyebilir ve net sayımızı bilebiliriz. Bölgelere ayrılıp her bölgenin sorumluları belirlenebilir. Referans sistemi uygulanabilir ama bu da dar görüşlülük olur.
Mesela üyelerin hepsinin cep telefonu yok sistemde. Aklımıza basıp gitmek geliyor ormana siteye yazabiliyorsak yaziyoruz. Okuyan müsaid olan geliyor. Bildiğimiz dostlarımızı arayabiliyor yada sms le bilgilendirebiliyoruz.
Gruplaşmalar şeklinde doğsada gezilerimiz (çiftealan) biz herkesi davet ediyoruz. Gelmek isteyen geliyor. Kopukluklar söz konusu. Bölgesel yapılanma nasıl kurulur bilemem.
Ayda bir kez eğitim mahiyetinde geziler olsun demiş arkadaşlar. Olsun. Kim isterse üstlensin bizde elimizden geldiğinde yardımcı olalım. Ama yenice de gördüğüm bir zihniyet vardı bunu delmece ye giderken de yaşadım ve belirtmek istiyorum. Bazı üyeler free takılmak gaz açmak istiyor ve adeta yeni elemanlardan kaçıyor. Bu gibi yaklaşımlar oldukça yeni üyeler ile kopukluklar her zaman olucaktır.
Ben çok acemi bir üye olarak profları izliyorum şimdilik. Ayak uydurmaya çalışıyorum. Ben fazla şanslı bir üyeyim benim hocalarım kahrımı çekiyor ellerinden geldiğince. Benim görüşlerim şimdilik bu kadar.
Saygılar.
endurocu58
27-10-2006, 08:33
enduro ruhunu ve endurocu olacak arkadaşlarada şans vermeliyiz ben hep derim bir gün bütün motorcular endurocu olacak )) bence site açik olmalı tüm üyeler ama ayda bir kere girmiş bakmiş veya ya sende bir kere yazmiş üyeyi silelim kı gerçek endurocularla kendilerini bir tutmasınlar amaç enduroyu sevdirmek her geçen gün saglam bir şekilde büyümek bence daha mantıklı sitede oluşan karmaşiklarıda mod yöntemiyle çözülebilir saygilarımla
öncelikle bizlere de bu konuda söz verdiğiniz için teşekkür ederim Başkanım.
1. Üyelik konusunda Hasan abim haklıdır diyeceğim. Mehmet abimizin kaleminden çıkan ve zamanında enduroclub antı olarak kabul ettiğimiz ant içinde yardım isteyen her kişiye yardım etmek, sahip olduğumuz her türlü bilgiyi iletmek yazılı idi. Üyeliği sadece enduro motor ile ilgilenenlere açar isek, daha baştan diğer motorcularla olan iletişim bağımızı koparmış olmaz mıyız?
2. Zaman zaman forumlarda hep enduro motorun avantajlarından bahsettik durduk. Zaten enduroya ilgi duymayanları siteye kabul etmeyecek isek enduroculara mı enduro motorun avantajından söz edeceğiz yada kimlere enduro motorları sevdireceğiz?
3. üyeliklerin silinmesi, daha doğrusu askıya alınması için bir üyeye, aylık belirlenen bir sayıdan daha fazla siteye girme koşulunun getirilmesinin iyi bir fikir olacağı kanısındayım. Böylece mesaj yazmasa bile aktif olarak siteyi gezen ve forumları takip eden, kısacası enduroya meraklı kişileri tespit edebiliriz.
4. Ayda bir kez olsun eğitim/aktivite yada benzeri bir organizasyon fikri gerçekten çok hoş. Özellikle yeni başlayanlar için sadece siteyi takip etmek yerine bu türden bir eğitim fevkalade güzel olacaktır. Ancak farklı illerde farklı türden bir eğitim (misal farklı anlatılan toplu sürüş eğitimleri ) festival türü ortamlarda kafa karışıklığına sebebiyet verebilir. Bu tür eğitimler için tek elden yayınlanan eğitim notları daha profesyonel bir yaklaşım sergileyecektir.
5. Gezilerin her ne şekilde/her ne zaman/ her ne süre/ her ne zorlukta olursa olsun ve gezi duyurusu sonrası geziyi anlatacak fotoğraf olmasa bile site üzerinden duyurulması taraftarıyım. Böylece site içinde nasıl geziler yapıldığının, düşünüldüğünün ve üyelerin bu işi ne sıklıkta yaptığının farkına varabiliriz.
6. eğitim için tek elden not demiştim, ancak ben değil başkası yapsın düşüncesinde değilim. verilecek her bir konu ve her bir görevi seve seve yaparım, bilgilerinize...
Ben de bir şeyler söylemek isterim. Mesela çoğunuzun tanıdığı gibi kardeşim Caner (menemen) cruıserci idi... Siteyi takip etmeye başlayıp Yenicedeki kampa geldikten sonra enduro fikri yeşermeye başladı. Her ne kadar hard bir enduro olmasa da Varadero alarak doğru yolu buldu. Bunun gibi bir çok motor severin içindeki enduro aşkının ortaya çıkartılabilmesi için katılımların açık olması taraftarıyım. Üyelikleri sınıflandırabiliriz. Sürekli katılımcılar ve izleyiciler olarak mesela... İkinci bir konu olarak da organizasyon hazırlıkları ve duyurular mevzuu var. Nitekim benim de geçmişte açtığım iki topik yüzünden bayaa canım sıkıldı. Kendi adıma tam olarak organize olma şansı bulamıyorum ve çoğu zaman son ana kadar netleşemiyorum. Ne var ki yaratabildiğim her fırsatı değerlendirebilmek için çaba sarfediyorum... Büyük organizasyonlar zaten uzn zaman önceden belirlendiği için katılımlar kolay oluyor. Fakat hafta sonu organizasyonları sınırlı kalabiliyor. İstanbul grubu için Metinçetin nasıl düşünür bilemiyorum ama Çiftalan artık bir sancak yeri halini almış. Her cumartesi/pazar bir hareket beklentisi doğuyor... Bunun gibi birkaç hareket sahası belirlenebilir. En azından aklına geldiği gibi o bölgeye gittiğimizde oralarda bizden birilerini bulabileceğimiz yerler belirlemek güzel olabilir... Naçizane şimdilik bu kadar...
GunduzHakan
28-10-2006, 01:53
1- Üye kabulü ile ilgili fikrim eğer mümkünse Enduro kullanmayanları yada daha doğrusu Enduro kültürünü bilmeyenleri üye yapmamaktır. Bunu lütfen ayrımcılık olarak görmeyin, tabi ki yeni yetişecek enduroculara vs. ihtiyaç var. Ama EC'nin 1. misyonunun bu olduğunu düşünmüyorum. Benim için EC, Enduro kültürünü hazmetmiş (uzun soluklu geziler yapabilen, kamp etiğini bilen, doğaya saygısı olan, devamlı araştırıp kendini yenileyen, sadece haftasonu hard enduroya binse bile bunu başkalarıyla paylaşabilen) şahısların yeri olmalı. Ha, bu şahısların tecrübe eksikleri vardır buradaki çeşitli topiklerde merak ettiklerini sorarlar, gerekirse site içi özel mesajlaşıp direk soru sorarlar kendilerini geliştirirler o farklı bir durum.
2- Eğitim dediğimiz konu bence çok hassas bir konu. Uluslararası eğitmen sertifikası olmayan hiç kimsenin "eğitim"amaçlı anlattıklarının doğru olsa bile bence bir geçerliliği yoktur. Zira eğitim, eğitilecek insana karşı sorumluluk almak, onunla mesai harcamak demektir. Ama genel anlamda anladığımız eğitim buluşmaları için farklı bir formül yaratılabilinir. EC'de belli başlı konularda ileri seviyede tecrübesi olan arkadaşlar var. Sanmıyorum ki bu arkadaşlar gelebilecek direk talepleri geri çevirsinler.
Mesela Metin Çetin daha önceden Çiftalan buluşmasını yayınlıyor her isteyen katılabiliyor. Ama bizim Polonezköy buluşmalarımız özellikle kapalı bir grup arasında geçiyor. Çünkü orda gerçekleşen hadise için belirli bir seviyenin üzerinde tecrübe gerekli. Aksi takdirde olay her iki taraf içinde tatsızlaşıyor.
Şimdiye kadar katılmak isteyen olmuş ve biz geri çevirmiş değiliz, katılmak isteyen çıkarsa seve seve kabul ederiz.
EC içinde yapılanacak her hangi bir grup sürüşü eğitimi vs. de bize görev verilirse de olanaklarımız dahilinde asla hayır demeyiz.
3- Benim herhangi bir EC üyesinden beklentim, Gezilerini, motoru ile ilgili yaptığı ve bizi ilgilendirebileceğini düşündüğü modifiyeleri, kullandığı ekipmanlarla ilgili fikirlerini, gittiği rotalarla ilgili teknik bilgileri (kaç km de bir benzinci var? yemek konaklama nenasıl vs.) adam gibi bir türkçe, imla, dil bilgisi ile bizlere de aktarması. En azından noktalamalara dikkat etsek bu bile yeter.
TurgayAlan
28-10-2006, 02:03
...olayın gelişimine göre hedefleri netleştirmek gerekiyor artık, bu mantıktan yola cıkarak, mümkün olduğunca endurocu dışındaki motorcuları uyeliğe kabul etmemeye ...
Sayın Kızak,
Ne yazık ki,Enduro/doğa tutkusu/yağmur/çamur/kar/doğa ile mücadele vb kavramlarımız birbirleri ile pek örtüşemiyor diye düşünüyorum.Lakin;
Tarafımın,çadırdan mata,ocaktan çelik tasa,uyku tulumundan mataraya,kısacası aklınıza bu anlamda ne gelirse hepsi mevcut.Ayrıca fırsat buldukça buradaki arkadaşlarımız ile ,motorlarımıza binip, tabiat ananın kucağına atıyoruz kendimizi.Elbette kamp kurduğumuz da oluyor,börtü böcek incelediğimizde , bildiğimiz kadar toprakta gaz açtığımızda.Ancak;
Bizde mevcut olmayan tek şey,sanırım yukarıda ben ve benim gibi arkadaşlara atfen yaptığınız yazıdan çıkardığım sonuca göre, Enduro motor.
Evet Enduro motorum yok..Çünkü, Enduro motor alacak param yok !
Şimdi size ve diğer arkadaşlara soruyorum.
Kendime Enduro ruhu taşıyor mu diyeceğim?,yoksa Enduro motorum olmadığı için;
Hayır ben hiç bir zaman endurocu/doğacı olamadım mı diyeceğim..
Haydi biraz daha ileri gidip bir an için bir hayal kuralım..
Bugün enduro motorum yok ve siteden ayrılmaya zorlandığımı kabul edelim ve ayrıldım diyelim.
Aradan geçen süre zarfında koşullar değişti ve benim de çok kaliteli bir Enduro motora sahip olduğumu varsayarak,tesadüf bu ya..Bir dağ başında,aralarında sizin de bulunduğunuz EC üyeleri ile karşılaştığımzı varsayalım..
Haydi buyrun..Sizce,bugünün koşullarında benim durumumda olan arkadaşlar o anda neler hisseder dersiniz?
Sonuç;
Elbette site yönetimi, bu yönde radikal bir karar alma yolunu tercih ederse,hiç şüpheniz olmasın ki,siteden hiç kimseye kırılmadan seve seve ayrılabilirim.Ancak;
Bugün bir Enduro motora sahip olamasam da,hiç bir düşünce beni, motor-doğa buluşmasından alıkoyamaz..
Açıkcası ,yukarıda tarafınıza ait olan yazıyı okuduğumda ziyadesiyle üzüldüğümü ve bu konudaki gelişmeleri dikkatle takibedeceğimi bilmenizi isterim..
Teşekkürler..Kolay gelsin...
EnduroCu
28-10-2006, 09:12
Sonuç;
Elbette site yönetimi, bu yönde radikal bir karar alma yolunu tercih ederse,hiç şüpheniz olmasın ki,siteden hiç kimseye kırılmadan seve seve ayrılabilirim.Ancak;
Bugün bir Enduro motora sahip olamasam da,hiç bir düşünce beni, motor-doğa buluşmasından alıkoyamaz..
Açıkcası ,yukarıda tarafınıza ait olan yazıyı okuduğumda ziyadesiyle üzüldüğümü ve bu konudaki gelişmeleri dikkatle takibedeceğimi bilmenizi isterim..
Teşekkürler..Kolay gelsin...
Hocam bu ne alınganlıktır boyle? yazdıklarımı iyi okursanız su an mevcut üyelerle bir alakası olmadığını gorebileceksiniz.Yani üzerinize alınacak herhangi bir durum söz konusu değildir.Edinilmiş veya verilmiş hakların geri alınması adil olmadığı gibi bizim de başvurabileceğimiz bir olay değildir.Üyelikle ilgikli bahsedilen şeyler henüz uye olmamış kişiler içindir.En son uye olduğunuzda kafanıza takılan bu konuyu bana ozelden sormuştunuz.Vereceğim cevap hala aynıdır.Konunun üzerinize alınacak bir söz konusu bir durumu yoktur.Lütfen içiniz rahat olsun
AykutErda
28-10-2006, 11:56
Dostlar;bir örnek vermek istiyorum.
Ankara'da çoook eski bir motorcu büyüğümüz var.OrhanAlp..Kendisi hem eski hemde iyi binicidir lakin BMW LT gibi bir makineye biniyor ve beni her gördüğünde EC ile ilgili şikayeti;''öyle yerlerde festival yapıyorsunuz ki kamp yerine dahi ulaşamıyoruz''.Diğer adı Enduro olan kulüplerin tüm gezilerine,festivallerine gidebiliyorum..
Bende yanıt olarak her seferinde sevgili OrhanAlp bizim kulübün adı ENDUROCLUB,adı üzerinde kulübün..Bu ad ile biz gider Kaş Kamping'de festival yaparsak olmaz;aksi takdirde adımızı değiştirmeliyiz.Ama benim sana önerim sen motorunu değiştir,yada yanına enduro bir makine al.
Peki ya diğer adı enduro olan kulüblerin festivalleri,peki ya o endurocular...
Sevgili OrhanAlp,onların hepsi ENDUROCLUB'tan ayrıldı; neden biliyormusun??Çünkü onlar endurocu değildi;o kulüplerde enduroclub değil..
Dostlar,birşey ya vardır yada yoktur.Yani varsa olmalıdır.Bizim adımız ENDUROCLUB;öyleyse SONUNA KADAR ENDURO...
Ne diyor sevgili MetinÇetin;''sonuna kadar verecen gazııı''.Neden böyle diyor biliyormusunuz,çünkü sevgili MetinÇetin SONUNA KADAR ENDUROCU,YÜREKTEN ENDUROCU;bizede bu yakışır......
Engin1711
28-10-2006, 12:18
Yazılanları dikkatle okudum.Alınmaya,gücenmeye hiç mi hiç gerek yok.Endurocu tabiki bir doğa -motor,insan aşığıdır.Bu konuda herkezin yazdıklarına hak veriyorum. ve de biliyorum ki imkanları olmayan nekadar çok enduro ruhuna sahip insan var bunuda yatsımamak gerekir. bu kişiler potansiyel endurocudur.bunuda unutmamak gerekir.
bugüne kadar Bir çok siteye girdik çıktık ma aEnduroClub taki sevgi,anlayış,hoş görü hiç bir sitede yok.bunun nedeni ise tabiki kullanıcıların,üyelerimizin kendini bilen,kendinden emin,başkalarının hak ve hukukunu gözeten kişilerden oluşmasıdır.
Forumlarda yazılanları bazen yanlış anlıyoruz,beden dilini göremeyişimiz bizi üzmekte okuyanşrı yanlış yönlendirebilmektedir.Ama üyelerimizin hiç birinde art niyet yok inanın.
Bu bağlamda tekrar yinelemek istiyorum İyiki varsın EnduroClub,İyiki varsınız enduroclub cılar...
saygı ve sevgiyle kalın.
SELAMLAR.
Engin1711
1711MG
Engin1711
28-10-2006, 12:29
Bu arada
"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun"
Engin1711
1711MG Yenice
Engin1711
28-10-2006, 12:31
Bu arada
"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun"
Engin1711
1711MG Yenice
Paylaşımın seviyeli katkılar ile ilerlediğini görmek gerçekten sevindirici, yorumda bulunan arkadaşlar gerçekten çok değerli katkılarda bulunmuşlar.
Benim düşüncem; üyelikleri sınırlandırmaktan ziyade site kullanımını bir takım kurallara tabi tutmak, örneğin;
-üye olmak isteyenlerin olmazsa olmaz kişisel bilgilerini kayıt altında almak
-katılımcı üye olmak isteyenlerden gerekli ise referans talep etmek
-belirli forumlara yalnızca üyelerin yorumda bulunmasına izin vermek
-üye olsa dahi geçerli bir sistemle refere edilmeden kimsenin siteyi ilan/reklam amaçlı kullanmasına izin vermemek
-eski yada yeni hiç bir üyenin siteyi yıpratıcı yorumda bulunmasına izin vermemek gerekirse bir komite marifeti ile durumu değerlendirmek.
v.b. şekilde bu maddelerin çoğaltılabileceğini düşünüyorum. Ben hakan hocam gibi üyeliğin kısıtlanması taraftarı değilim, enduro motor sahibi olmayan, endurocu olmayan bir arkadaşın da bizlere istediği taktirde katkıda bulunabileceğini ve bunun önünü kapamamamız gerektiğini düşünüyorum, yalnız bu durumun geçerli bir sistemle refere edilebilmesi için üyelikler başlangıç itibarı ile kısıtlı kullanıma tabi tutulabilir. Bu arada unutulmaması gerekli bir konu da forumların üye olmayan arkadaşların izlemesine de olanak sağlayacak şekilde izlenime açık kalmasıdır. Kapadokya hocamın yorumuna ben de katılıyorum.
Eğitim konusunda Hakan hocamın söyledikleri oldukça doğrudur, ancak uluslar arası eğitmen sertifikasından kasıt tam olarak nedir, bu sertifikada T.C. kanunlarının geçerlilik onayını aramamız gereklimidir(bence gereklidir). Şahsi gözlemim şu anda, ıstanbul piyasasında, "OMM" den "ADAC" dan güvenli sürüş eğitimi almış kişiler (dikkatinizi çekerim eğitmenlik eğitimi değil) ellerinde bu ve benzeri kuruluşların belgeleri ile güvenli sürüş eğitimi verdiklerini iddia etmekte ve bundan maddi menfaat temin etmektedirler, bunu kabul etmek de mümkün değildir.
E.C: den beklentilerimiz sanırım üç aşağı beş yukarı aynı hatta daha önce bu konuda açılmış bir başlıkta, uzun hocamın belirttiği gibi and içtiğimi dahi anımsıyorum, bu andım bakidir, uzun hocamın yorumları da harfiyen, tereddütsüz katılıyorum,
bu konunun burada demokratik bir biçimde irdelenmesi aslında E.C. için bir büyük başlangıcın işaretidir, teşekkürler M.K.
nezih hocamın parmak bastığı önemli bir nokta; gerekli düzenlemelerin moderasyon ile sağlanması yönünde, bu konuda da Adminlik, Moderatörlük, Editörlük, Grup Başkanlığı v.b. gibi görevleri üstlenecek arkadaşların üyeler tarafından aday gösterilmesini ve seçilmesini, bu tür seçimlerin belli peryotlarla tekrarlanmasının uygun olacağını düşünüyorum.
Sevgili OrhanAlp,onların hepsi ENDUROCLUB'tan ayrıldı; neden biliyormusun??Çünkü onlar endurocu değildi;o kulüplerde enduroclub değil..
Dostlar,birşey ya vardır yada yoktur.Yani varsa olmalıdır.Bizim adımız ENDUROCLUB;öyleyse SONUNA KADAR ENDURO...
Ne diyor sevgili MetinÇetin;''sonuna kadar verecen gazııı''.Neden böyle diyor biliyormusunuz,çünkü sevgili MetinÇetin SONUNA KADAR ENDUROCU,YÜREKTEN ENDUROCU;bizede bu yakışır......
Aykut hocama katılıyorum, bizlere cafe ve barlarda değil kırlarda gaz vermek yaraşır.
Ayda bir kez eğitim mahiyetinde geziler olsun demiş arkadaşlar. Olsun. Kim isterse üstlensin bizde elimizden geldiğinde yardımcı olalım. Ama yenice de gördüğüm bir zihniyet vardı bunu delmece ye giderken de yaşadım ve belirtmek istiyorum. Bazı üyeler free takılmak gaz açmak istiyor ve adeta yeni elemanlardan kaçıyor. Bu gibi yaklaşımlar oldukça yeni üyeler ile kopukluklar her zaman olucaktır.
Mesela Metin Çetin daha önceden Çiftalan buluşmasını yayınlıyor her isteyen katılabiliyor. Ama bizim Polonezköy buluşmalarımız özellikle kapalı bir grup arasında geçiyor. Çünkü orda gerçekleşen hadise için belirli bir seviyenin üzerinde tecrübe gerekli. Aksi takdirde olay her iki taraf içinde tatsızlaşıyor.
Şimdiye kadar katılmak isteyen olmuş ve biz geri çevirmiş değiliz, katılmak isteyen çıkarsa seve seve kabul ederiz.
Burada karşılıklı iki serzenişi yakaladığıma inanıyorum, Hakan hocam bu seviyeyi aşmak için siz de sanırım tecrübelerden istifade ettiniz, bu bağlamda E.C. misyonunu üzerinde hissedecek arkadaşın bu misyon gereği gerekli düzenlemeyi yaparak hem tecrübe seviyesini daha yükseklere çıkarabilmenin hem de organizasyondan herkesin doyumsuz bir tad alabilmesinin yolunu açması gerekiyor, o nedenle biz çiftalanda tecrübeli tecrübesiz herkesi bir araya topluyoruz ve her iki grup için de gerekli hazzı alabilecekleri ve kendilerini yetiştirebilecekleri turlar düzenliyoruz ve herkez şölen alanından doyumsuz bir şekilde gelecek toplantıyı şimdiden dört gözle beklercesine ayrılıyor :) gerçek paylaşım bu olsa gerek.
AykutErda
28-10-2006, 03:34
Profi,dostum;sanıyorum anlatamadım.
Ben kimse bizimle geziye gelmesin yada EC festivaline katılmasın yada bizimle kamp yapmasın demiyorum kiii..Herbirimiz motorcuyuz,isteyen her motorcu, bizimle gezmek,kamp yapmak özgürlüğüne sahiptir yada isteyen her motorcuya kapımız açık; lakin ''yanımızda racing makinelerde olabilir o zaman kampı asfaltın yanında yapalım''mantığı yanlış. ENDUROCLUB'e üye olmak başka bir şey,bir chooper'cıyla kamp yapmak ve onunla sucuk-köfte yemek başka bir şey.
ENDUROCLUB'ün yüzlerle ifade edilen karma motorculara gereksinimi yok yada ileride acaba enduro makine alırmı gibi sorularla hiç işimiz yok ama üye olmak için bir enduro makineye şu an binme şerhi mutlaka olmalıdır.Sayımız az olsun önemli değil ama ENDUROCLUB'ü izleyen ziyaretçiler adamlara bak bunlar gerçekten endurocu ve bu kulüp gerçek enduroculardan kurulu demelidir.
Bizler adımızın arkasında durmak zorundayız;Yoksa adımızı değiştirmemizi öneriyorum.
TurgayAlan
28-10-2006, 05:27
...En son uye olduğunuzda kafanıza takılan bu konuyu bana ozelden sormuştunuz.Vereceğim cevap hala aynıdır.
Sevgili Murat hocam..
Günler öncesi yaptığımız görüşmelerde,bu konudaki görüşlerinizi açıklayan PM’leri ,sizden izinsiz ,elbette genele açık bir alanda yayımlamak şık olmazdı.Nitekim, konu hakkında aksini savunmanız,birkaç hafta önceki görüşlerinizle 180 derece ters düşebilecek anlamını taşıyabilecekti.
Öncelikle,konuyu burada da değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim.Ancak;
Arkadaşlarımızın yorumlarından anladığım o ki,neredeyse göreceli bir hal alan Enduroculuğun tanımını ,bir kez daha ortak bir konsensus ile burada yeniden oturmamız gerekecek diye düşünmeden edemiyorum.
İzin verirseniz,Enduroculuktan ne anladığımı evvela ben açıklamaya çalışayım.
Enduroculuk;Kendisini tabiatın bir parçası görüp,yağmurda, çamurda,karda,buzda yol alıp ilerleyerek,günlerce kamp kurabilen,kendisini ait hissettiği doğada ,motoruyla gaz açıp keyif alabilen,Kısacası doğada saz (Eğlence /ortam da diyebilirsiniz) koşulları yaratan ,motorcu bireylere denir.Diye düşünüyorum.
Bu düşünce sisteminde,üreticilerin belirlediği motor tarzının öneminden ziyade,sizi oraya ulaştırabilecek herhangi bir iki tekerleğin,olsa olsa yalnızca bir araç olabileceği kanaatindeyim.Dolayısıyla;
Bu topicteki bazı arkadaşlarımızın,yazı dilinin ikincil anlatımıyla Enduroculuğu,salt motor tarzıyla özdeşleştirmiş olmalarını üzüntüyle karşıladığımı belirtmek istiyorum.
Kısacası Enduroculuk,tabiatla bütünleşik bir yaşam tarzıdır diye düşünüyorum.
LÜTFEN TÜM ARKADAŞLARIMIZIN,ZİHNİNDEKİ ENDURO MOTORCUSUNU TANIMLAMALARINI ÖNEMLE ARZ EDİYORUM..
Tüm Endurocu arkadaşlara saygılarımla..
Turgay-Bartın
Aykut hocam son mesajda yazdıklarınız içinde "üye olmak için bir enduro makineye şu an binme şerhi mutlaka olmalıdır." cümlesi dışında tamamına katılıyorum. Bu kısma neden katılmıyorum
1-Enduro motora biniyor olabilmenin göstergesi nedir, yani insanlar enduro motora bindiklerini nasıl ıspatlayacaklar, sanırım bu sorunun alt açılımlarını da zihninizde canlandırabilirsiniz, bunun ucu bucağı olmayan tutarsız tarafları var.
2-Ki asıl önemli unsurlarından birisi de; kimi insan sahip olduğu YBR sini enduro tarzında kullanıyordur, dağ, tepe, orman, çamur demeden, kimi de KTM ini süpermoto yapmıştır, sadece asfaltta kullanıyordur, enduro ruhu taşımadan sanırım bu örnekler ile enduro makineye biniyor olma kriterinin de tutarsız olduğu/olacağı ortadadır, ben makineden çok yüreğin endurocu olup olmadığı kriterinin aranmasından yanayım, tabi bunu nasıl değerlendireceğiz derseniz, zaman her şeyin ilacıdır diyeceğim.
Kaldıki bir çok durumda enduro makinesi olsa da yüreği bizimle birlikte atmayan arkadaşlar daha çok başka siteleri tercih etmekteler, enduro makinası olmasa da yüreği bizimle birlikte atan insanlar/dostlar/arkadaşlar da bırakalım da bizimle birlikte paylaşıma katılabilsinler.
Size katılıyorum, bizler ismimizin arkasında durmak zorundayız, durmalıyız, durmak da istiyoruz. Elele hep birlikte, birliğimizi kuvvete dönüştürerek, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için düsturunu ilelebet tekrarlayarak.
AykutErda
28-10-2006, 07:26
Dostlar,tartıştığımız konu böyle zihinsel,iki ayağı yere basmayan bir tartışma konusu değil ki..Olay gayet gerçek;
yani yere eğildiğinizde elininizi atarsınız çamur gerçektir;
45 derecelik bir eğimi inerken-çıkarken çıktığınız eğim gerçektir,dokunursunuz;
bir dere yatağında giderken üzerinde bazan 10-15km gittiğiniz çarşak etap gerçektir,makineden iner kayaları fırlatabilirsiniz;
45-50cm yada daha yüksek bir kayadan atlarken atladığınız kaya gerçektir.
İşte dostlar araziye girip yolu olmayan yerlerde giderken karşınıza çıkabilecek her tür sürpriz etap gerçektir.
Daha Türkiye'de kulüb kavramı bile yokken kurulan ENDUROCLUB gerçektir,bırakın bir doğa adamına hiçbir akıllı insana yakışmayacak tartışmalar yaratıp hakaretler ettikten sonra ENDUROCUB üyelikleri sona erdirilen ve daha sonra birçok lombak kulüb kurup adlarının önüne enduro yazan,sonrada beş yıldızlı otelleri reserve edenler ve gezi düzenleyenlerde gerçektir..
Ama bu yollarda endurodışı bir makinenin gidebileceğini düşünmek gerçek dışıdır;YBR ile bu yolları gidebilecek bir tane adam çıkabilir lakin bu adam kural dışıdır ve örnek olarak gösterilemez
Profi,dostum;işte bu yüzden her şehirde birim başkanlıkları kuruldu ve bilinmeyen ve hatta motor sahibi olmayan insanlar bile üye olup ve sanal anarşi yaratmasın diye,her ipini sapını koparan ENDUROCLUB'a üye olamasın diye kuruldu ve nasıl kontrol edilecek diye sorduğun sorunun yanıtı burada saklı..Bunlar gerçek,eski defterleri yeniden karıştırmaya gerek yok zaten bunları anlatmakda benden çok sevgili MuratKızak'a yakışır,çünkü en çok düşünsel zarara ve hakarete uğrayan odur.
Lakin enduro ruhlu chooper fantazi olur ve gerçek ile bağdaşmaz,zaten dediğim yolları da yapamaz.Ama eğer ileride belki chooper'ı satar enduro alır gibi bir misyonumuz da olamaz.Ama enduro dışı bir makineye binen birine üye olma hakkı verilirse ona saygı göstermek zorunda kalınır,o zaman da gittiğimiz etaplardan kurduğumuz kampa-festivale kadar herşeyi de o üyeye göre ayarlamak zorunluluğu doğar.ENDUROCLUB'da felsefesini yitirir.ENDUROCLUB'un ilk felsefesi ise bir enduro makineye binmek ve billgisayar sahibi olmaktır.Yani endurocu olmayan motorculara motorlarını sattırmak ve enduro makine aldırmak değildir.
Enduronun felsefesi yada enduroculuktan ne anlaşıldığı filan gibi sohbetler işin filozofik taraflarıdır;ama ENDUROCLUB adı ile sanı ile ve geçmiş deneyimleri ile tam bir gerçektir.Yine söylüyorum dostlar adımızın arkasında duralım;bu ad ENDUROCLUB'tır..
eray1100
28-10-2006, 08:02
........Ama enduro dışı bir makineye binen birine üye olma hakkı verilirse ona saygı göstermek zorunda kalınır,o zaman da gittiğimiz etaplardan kurduğumuz kampa-festivale kadar herşeyi de o üyeye göre ayarlamak zorunluluğu doğar.ENDUROCLUB'da felsefesini yitirir........
Madem konu Enduro ve ben de Enduro'cuyum o zaman bişeyler katmak isterim. Öncelikle üyelik, kendini Enduro'cu hisseden herkese açık olmalıdır. Belki sınıflandırma yapılabilir. Ör: Deneyimli üye, Gönülden üye, Yeni üye, İhtiyar Heyeti üyesi vb.. gibi isimler ve üyelik yetkileri ile sınıflandırılıp siteye Enduro seven ve Enduro yapan herkesin katılımı sağlanabilir.. Eğer bir gezi yapılacaksa da gezi programına sadece Endurcular karar verir. Ayrıca Enduro motoru olan, bilgisayarı olan, belli bir süreden fazla zamandır siteye üye olan, yapılan gezilere düzenli olarak katılan, (eğer yapılırsa) yapılacak olan Enduroclub toplantılarına sık sık katılan, sitede deneyimlerini paylaşan vs. gibi kriterler belirleyip koşulları tam olarak yerine getiren üyeleri üyeleri Endurocu,motoru olmayan ama Enduro tarzını benimseyen ve motoru olan ama motor türü Enduro olmayan üyeleri de Enduroseven gibi iki ana gruba ayırırız. Gezilerde ise sadece Endurocular'ın tartışma,düzenleme hakları olabilir. Yapılacak gezilere ise yine Enduroculuk'tan taviz vermeden dağ,bayır,börtü,böcek içerisinde yapılır ve gezi programı İSTİSNASIZ HİÇKİMSE İÇİN DEĞİŞTİRİLEMEZ ibaresi konulur. Bunda alınıp gücenecek bir durum olamaz. Çünkü bu site Endurocular için hazırlanmış katılım/paylaşım sitesidir. Eğer ki herhangibiri alınıp gidecekse de yolu açık olsun. Buna karşı gelecek bir Endurocu zaten olmayacaktır. Bizim temel amacımız zaten Enduro. Aramıza katılacak bir racing ya da cruiser kullanıcısına da hayır demezsek en azından grubumuz büyür ve gelişir.Yukarıda belirtilen kuralları kesin çizgilerle belirlersek düzeyli bir Enduroclub oluruz.:)
eray1100
28-10-2006, 08:06
Aykut hocam son mesajda yazdıklarınız içinde "üye olmak için bir enduro makineye şu an binme şerhi mutlaka olmalıdır." cümlesi dışında tamamına katılıyorum...............
Şöyle düzeltebiliriz. "Endurocu üye olmak için bir Enduro makineye şu an binme şerhi mutlaka olmalıdır. Enduro makineye binmeyenler ise Enduro seven olarak üye olabilirler..."
Aykut abim, kendimden örnek vereyim istedim. Ben bu siteye ilk defa Ağustos 2005'te üye oldum. Üye olmamdaki başlıca sebep doğayı sevmem ve sürekli kendimi dağa, bayıra vurmak istememdi. İkinci sebep ise düzeyli ve konusundan sapmamış bir site görünümünde olmasıydı (ve hakikatende öyle). Ancak üye olduğum zamanlarda altımda bir enduro motor yoktu, hatta bir motorum yoktu. Ben bu sitede yazılanları okudum, cevap yazmaya, sorular sormaya çalıştım. Ve tüm verilen cevaplara, yazılara istinaden içimdeki ateş büyüdü ve gittim ktm aldım. Şayet Ağustos 2005 tarihinde, yazdığın gibi enduro motoru olmayanı siteye almasaydınız ben burada bu cümleleri yazamayacak olurdum. Çünkü benim bu yola düşmemde sizlerin de payı var.
Hatırlarsan Haziran ayı başlarında bir başlık altında bana temiz bir motor bulmanızı rica etmiştim ve sen Ali abinin Klr'sini ayarlayabileceğini söylemiştin. Yani hiç çekinmeden ve daha beni tanımadan, bana bir enduro motor kazandırmak amacıyla yardım etmek istemiştin. Peki o günden bu güne değişen ne oldu? Şu anda da aramızda farklı tür motoru olan ve hatta motoru dahi olmayan katılımcı arkadaşlar var ve yeni üyeliklerle olmaya da devam ediyor, tıpkı benim yaklaşık 1 sene boyunca sürdürdüğüm üyelik zamanlarımda olduğu gibi.
Ama şu konuda sana sonuna kadar katılıyorum. Burası enduroclub, burada düzenlenen gezilere elbetteki bir chopper'cının katılması beklenmemeli. Elbetteki festival alanları asfalt kenarlarında yapılmamalı, ama bunun için endurosu olmayan kişileri üyeliğe almamak doğru bir çözüm mü?
bazı yorumlara dikkat ettimde görmek istedikleri Enduroclub kalıbı pek hoşuma gitmedi.
Şahsen benim görüşüm;
insanların enduroclub e girdiklerinde (isleyici olarak) enduro motora binen , endurosu olmayanı siteye almayan , acemileri kendinden uzak tutan ve bunların sonunda burnu havada görünen motorculardan olmaya hiç niyetim yok niyeti olanlarda işim yok.
Enduro ruhu diyince benim aklima yolda kalan her tip motora kullanıcısına yardım eden, kendisinden yardım veya görüş isteyen insana hiç tereddüt etmeden elinden gelen yardımı gösteren. Dağda tepede gruptan birinin motorunda sorun çıktığında kendi motoru gibi üzülen elinden geleni yapan ve yarışını diğer motor ve araç kullanıcılarına hava atmak üzerine değil de doğaya karşı veren insanlar geliyor aklıma.
Böyle olmayacak ise Enduroclub te olmamın bir anlamı kalmaz şahsen.
Enduro üzerine bir sitemiz var. İnsanlara enduroyu sevdirmekteki amacımız o iyi ve güzel insanları kazanmak. Yoksa kişi kaygımız yok. hiç olmadı.
Konunun oylanmasını ortak kararların alinmasını ve gerekirse bu oylama sonucunda çizginin kendime uyup uymadığını belirlemek istiyorum...
iyi aksamlar.
insanların enduroclub e girdiklerinde (isleyici olarak) enduro motora binen , endurosu olmayanı siteye almayan , acemileri kendinden uzak tutan ve bunların sonunda burnu havada görünen motorculardan olmaya hiç niyetim yok niyeti olanlarda işim yok.
Enduro ruhu diyince benim aklima yolda kalan her tip motora kullanıcısına yardım eden, kendisinden yardım veya görüş isteyen insana hiç tereddüt etmeden elinden gelen yardımı gösteren. Dağda tepede gruptan birinin motorunda sorun çıktığında kendi motoru gibi üzülen elinden geleni yapan ve yarışını diğer motor ve araç kullanıcılarına hava atmak üzerine değil de doğaya karşı veren insanlar geliyor aklıma.
Oğuz Hocam yukarıda söylediklerine tamamıyla bende katılıyorum, zaten önce enduroclub'e sempati duymam ardından üye olmam, mesaj yazıp bu gruptaki insanlarla elimden geldiğince birlikte olmaya çalışmam yukarıda açıklamasını yaptığın enduro ruhu'nun bu kulüpteki kişilerde olduğunu hissetmemden kaynaklanıyor.
Bu konuda bahsi geçen (veya yapılmak istenilen) üye sınıflandırılmasına kesinlikle karşıyım. Üyelerin motoruna değil, kişilerle olan ilişkisine ve terbiyesine dikkat etmek çok daha doğru olacaktır.
onurserdar
28-10-2006, 11:41
birkaç önerim olacak;
hertürlü motorcu alınsın ama
18 yaşından küçükler üye olamasın...
luzumsuz yazı yazarak topiclerin icine edenler yönetim kurulu tarafından ihraç edilsinler..
belli bir süre foruma login olmayanların üyelikleri silinsin
yeni üyeler bir topiç altında resimli ve özgeçmişli olacak şekilde kendilerini tanıtsınlar..
bi de topicin sağlığı açısından yorumlarımızı değil de fikirlerimizi yazalım. güzel fikirler ele alınıp değerlendirilir zaten. veya istenen fikirler ile istenmeyen fikirler ortaya çıkar. amaç yorumlamak sataşmak değil fikirlerimizi ortaya koyup doğru yolu bulmak :)
metincetin
29-10-2006, 12:07
önce hepinize merhaba dostlar
ENDUROCU= Tabiat şartları ve motorsikletiyle bütünleşen yön ve hareket
kabiliyetini.Arazi üstünde insanlarla paylaşmayı seven
motorsikletçidir.
deyişik kültürleri tanımak ve keşfetmektir
ENDURO= MOTORLAR İCİNDE EN ASİL OLANDIR
ben bu siteye 205 sıralı no ile girmiş ve sizleri tanıdıkca sizleri daha cok sevmiş
sizler icin ne yapacagını şaşırmış bir ENDUROCUYUM
AykutErda
29-10-2006, 12:50
GECE,dostum;öyle PC başında iki yazı okudun diye enduroclub üyeleri hakkında yanlış şeyler düşünmen doğru olmaz görüşündeyim.Sen kişileri arazide gördünmü yada kişileri tanıyormusun ki kişileri arazide yada yolda bırakır,burnu büyük adamlar olarak algılıyorsun.
Son İnönü kampında bir motorcu(Akşehir-Cahit) ormanda kayboldu ve MuratKızak ve özür diliyerek adını bilmediğim bir İstanbul'lu Afrika sahibi bir dost gece 1:30'a kadar kaybolanı aradı ve buldu,sağ salim kampa getirdi;o sırada kampta kalan hiç kimse onlar gelmeden yatmadı ve diken üzerinde ekibi bekledi,gelmeselerdi tüm ekip sabaha kadar ormanda gezerdi,olayın şahitleride oradaki herkesdir..
İlk topikte sözünü ettiğim OrhanAlp,BMW OMM ekibi ile Amasra'ya giderken kamyonla çarpıştı,sol işaret parmağı koptu lakin onunla yol yapan bir tek motorcu arkalarına bile bakmadan Amasra'ya gitti,sonra birşeye ihtiyacın varmı diye telefonla aradılar;biz Ankara'da OrhanAlp'in kopan parmağını el cerrahisinde diktirttik ve şimdi parmağı %80 iş görüyor..
Peki sen EC üyelerini ne kadar tanıyorsun; EC üyeleri ile gittiğin hangi kampta yada yolda yarı yolda bırakıldın ;yada hangi üyenin sana hakaret ettiğini yada sana hava attığını gördün..
Ben bu kulüp içinde her türlü eleştirinin ve tartışmanın yararlı ve dostları birbirine yakınlaştıran bir olgu olduğu görüşündeyim.Ama'' burnu büyük'',''başkalarını yolda bırakan'',vb lafları kendim ve tüm EC üyeleri adına reddediyorum,çünkü bu EC'de hiç olmadı..
EnduroCu
29-10-2006, 12:59
sevgili dostlarım,
insanlarımızda guruplaşmaya karşı bir antipati var ama insnaoğlu guruplaşmadan yapamazlar;
insanlar, motorlar, hayvanlar, gurup gurup, motorcular da oyle,
endurocular gibi,
EC ilk kurulduğunda üyelikler de gurup guruptu,
endurocu üyelere " 0001 " den baslayan numaralar verilird, kayıt sırasına gore giderdi, bir ara 1000 i bulmustu,
" fm001 " uye numarası fahri motorlu üye idi yani endurosu olmayan ama baska cins motoru olan fahri üye anlamına gelirdi,
" f001 " fahri üye demek idi, yani motoru olmayan fahri üye,
endurocu özendirmek ve yaymak adına her ke suye olabiliyordu ve amacına ulaşıp ozellikle choper ve scootre cılardan bir coguı motorlarını satıp endurocu olmustur, ben bir ara bunların kayıtlarını tutuyordum,
ama aradan 7 sene gecti nerede ise, o sıra tek site olduugundna herkes EC ye kaydoluyor hucum ediyordu,
daha enduro kavramı Turk motor camisasında yeni şekilleniyordu,
elimizd ekalır satamayız diye dukkana enduro koymayan ikinci el satanlar endurodan ekmek yemeye başladı, vitrinlerde on sırada yer alan racingler yerleirni endurolara bıraktı,
kamp malzemeleri satışlarınd apatlamalar oldu v.s. v.s.
ama artık bunlar gerilerde kaldı bu bir süreçti,
siz bırakın enduroclub, racingclub, scooterclub kavramını bunlar artık cok genel kalıyor, Avrupa da yıllardır motor cinsleirne gore kulupler var, AfricaTwinclub, TenereClub v.s.. gibi
bunlar Turkiye de de olmaya basladı,
artık bir racingciyi veya scooter cıyı kulube alıp endurocu yapmaya ugrasmanın anlamı yok bence
bu arada kendimce enduro ve endurocunun tarifini yapmıstım uzun zaman once;
http://www.endurocu.org/images/fon/01.jpg
EnduroCu
29-10-2006, 01:12
bazı yorumlara dikkat ettimde görmek istedikleri Enduroclub kalıbı pek hoşuma gitmedi.
Şahsen benim görüşüm;
Enduro üzerine bir sitemiz var. İnsanlara enduroyu sevdirmekteki amacımız o iyi ve güzel insanları kazanmak. Yoksa kişi kaygımız yok. hiç olmadı.
Konunun oylanmasını ortak kararların alinmasını ve gerekirse bu oylama sonucunda çizginin kendime uyup uymadığını belirlemek istiyorum...
iyi aksamlar.
Gece, endurocular kadar birbirleirne yardım eden motorcular var mı dunyada? yolda kaldın da bir endurocu seni görmezden gelip geldi gecti mi yoksa?
yardım ettiğim motorcular konuusnd ayuzlerce anı yazabilirim ve boyle bir cok kişi tanıyorum bu sitede,
"Böyle olmayacak ise Enduroclub te olmamın bir anlamı kalmaz şahsen. "
boyle olmayacak diye bir sey yok bu boyle zaten, bu kaygı neden?
sn korbala ya katılıyorum
neden bir toplanma yerimiz yok
bu konuda girişimde bulunulmasını rica ediyorum
ayberk tuncer
Sayın Murat kızak ve özellikle Aykut kardesim.
Okuduğunuzu anlayamıyorsanız bu sizin sorununuz. lütfen bir daha okuyun. Lütfen okuyun.... anlamak icin okuyun...
sonra konusalim...
Arkadaşlar! çoğunuzu şahsen tanıyorum,bir kısmınızıda siteden tanıyorum .
Üyelik kurallarımız belli....Murat birçok endurocu olmak isteyene yardımcı olmuş ,yönlendirmiş vede üye yapmıştır...
Herkes Endurocu ruha sahip olabilir, yaşayabilir ama altındaki motorunun müsaade ettiği şartlara kadar...
Biraz mantıklı ve kuralcı olmamız gerek,ENDUROCUNUN ALTINDA ENDURO MOTOR OLUR ve olmak isteyenle, olanı'da geride BIRAKMAYIZ,BIRAKMADIKDA .Öğrenmek isteyenlerede öğretiriz zamanımızı seve seve veririz...çünkü; BİZLER ENDUROKULÜBÜ ÜYELERİYİZ...
Bu arada içimizde ikili oynayanlar olabilir .:rolleyes:
Kulüb olarak eğitim gezilerinede İnönü kampında MK ile grubu ikiye bölerek ( Bilenler -Eğitim almak isteyenler) zaten başladık (Yenicede bu hatayı bizde görüp konuşup ve uygulamaya karar verilmiştik ).....:p
Karşıt düşünce veya gruplaşma yok ,sanırım bazı arkadaşlar daha kendilerini tanımamıza fırsat vermeden bizlerden özel ilgimi bekliyor:rolleyes: yoksa bu garip tartışmaları açarak bizleri yıpratmakmı istiyorlar anlayamadım:confused:
Ben siteye üye olduğumdan beri çok yardım gördüm Endurocu olmak ve özellikle enduroclub üyesi olmak bunu gerektirir. Ben tecrübe kazandıkça cevremdeki enduroculara da yardımcı olacağım çünkü öyle gördüm. EC diğer sitelere göre çok başka.Murat Abi ilk üye olduğum zaman neden EC ve neden Enduro ? diye sormuştu bende doğayı çok sevdiğimi ve sitedeki ilişkileri cok sıcak bulduğumu, endurocu olmak istediğimi söylemiştim.7 aydır endurocuyum çünkü 7 aydır enduro motorsikletim(KLR650) var.Ben endurocu olarak motosiklet kullanmaya başladım ve hep endurocu olacağım...
AykutErda
29-10-2006, 09:08
Gece; tüm öğrencilik ve fakülte hayatım boyunca doğrusunu istersen hiç okuduğumu anlamama sorunum olmadı;olmadığı gibi herkes bana aa Aykut mu?O okuduğunu anlar dedi..
Ama şimdiki konunun okuma ile ilgisi yok;konuştuğumuz konu ENDUROCLUB ve ENDUROCLUB'ın felsefesi..Yani konu motosiklete yani Enduro motosiklete bir ENDUROCLUB üyesi nerede biner,nerede kamp yapar,enduro motosiklete nasıl ve nerede binilirse hakkıyla ENDUROCLUB üyesi olur,gibi konular..
Bence boş boş PC başında konuşacağımıza ikimizde araziye girip gaz açalım..
Ne diyor MetinÇetin ''hiç gaz kesmeyecen,verecen gazı,nereye kadar sonunaaaa kadar''
MetinÇetin gibi'' taş yer,taşta yatar'' bir ENDUROCLUB üyesi var yanınızda,ben İstanbul'da yaşasam onun yanından hiç ayrılmazdım;MetinÇetin'de öğrenilecek çok şey var.Ama bence ondan ilk öğrenilecek ders ''Enduro Etiği''..
metincetin
29-10-2006, 09:24
endurocu ve enduro severler
önce şunu söyleyeyim endurocu olmak arazide cok gazlamak ve büyüklerini can kulagı ile dinlemekten gecer
sonra enduro motoru olmayan nasıl endurocu olacak
EnduroCu
29-10-2006, 09:40
Sayın Murat kızak ve özellikle Aykut kardesim.
Okuduğunuzu anlayamıyorsanız bu sizin sorununuz. lütfen bir daha okuyun. Lütfen okuyun.... anlamak icin okuyun...
sonra konusalim...
şu ana kadar okuduğumu anlayamama gibi bir sorunum olmadı,
senin anlatmak istediklerini ifade edememe sorunun olmasın?
EnduroCu
29-10-2006, 09:47
önce şunu söyleyeyim endurocu olmak arazide cok gazlamak ve büyüklerini can kulagı ile dinlemekten gecer
sonra enduro motoru olmayan nasıl endurocu olacak
enduroculuk diğer motorculuğa göre(racing, choper. v.s.) çok daha farklıdır,
enduroculkta usta-çırak ilişkisi cok onemlidir,
yaş olarak sendne buyuk veya arazide senden daha iyi gazlayan birisi varsa hep saygı duyacaksın, onu anlamaya, ondan faydalanmaya öğrenmeye çalışacaksın,
enduroculuğu tek başına öğrenmek büyük zaman kaybıdır,
enduroculuk felsefesi kitaplardan, kurslardan öğrenilmez, enduroculuk bir adaptır, enduroculuk zordur, enduroculuk her adamın işi değildir,
ben Daha tek kelime etmem...
TurgayAlan
29-10-2006, 10:17
..enduroculkta usta-çırak ilişkisi cok onemlidir,
yaş olarak sendne buyuk veya arazide senden daha iyi gazlayan birisi varsa hep saygı duyacaksın, onu anlamaya, ondan faydalanmaya öğrenmeye çalışacaksın,
enduroculuğu tek başına öğrenmek büyük zaman kaybıdır..
Harika mesajlar ,harika dersler Murat hocam..
önce şunu söyleyeyim endurocu olmak arazide cok gazlamak ve büyüklerini can kulagı ile dinlemekten gecer..
metincetin hocam, benim gibi çıraklar için 2.teorik dersimiz bu olsa gerek....:D
..sonra enduro motoru olmayan nasıl endurocu olacak..
Bu konuda İnancım o ki;Bir enduroclub'da mevcut olması gereken yüksek bir misyon..
Teşekkürler metincetin hocam,teşekkürler EnduroCu hocam..
Sağlıcakla kalınız..
Turgay38-Bartın..
gagagotti
30-10-2006, 04:27
5 sayfada yazılan bütün yorumları okuduktan sonra kendi cephemden durumu nasıl gördüğümü ifade etmeye çalışayım
1-sitemizden ilk kez ali cahit beyin motoruna talip olunca haberim oldu,hem motoru aldım. hemde siteye üye oldum. o günden beri sık sık foruma uğruyorum, hemen bütün başlıkları takip ediyorum. üye alımı için enduro motor sahibi olma kuralı banada hiç mantıklı gelmedi çünkü ben klr 650 den daha fazla ybr 125 ile dağ-taş gezdim.
2- halen endurocu olabildiğimi düşünmüyorum,bütün kamp malzemelerini edinmem,12 yaşındaki oğluma kross eğitimi aldırım,onunla dağda-ormanda kamp yapsam bile halen özenme safhasında olduğumu düşünüyorum,henüz öğrenme aşamasına bile geçemedim diye düşünüyorum.
3- kesin olarak biliyorum ki enduro ruhu taşıyorum,sezonun bütün kross ve enduro yarışlarını takip ediyorum ve ilgim beni hakem olmaya yöneltti(yarışmacı olmayı gözümje kestiremedim. inşallah bu duygumu oğlumla tatmin edeceğim)
foruma üye alımı tabiki belli kurallara bağlansın,en azından üye olan kimdir yönetim tarafından bilinsin ki, burada hiç olmayan ama bazı sitelerde başa gelen tatsız olaylar yaşanmasın
EC dernekler yasasına görede klüb oluşumuna gitsin ve katı kurallar o zaman gerekli olsun
son olarak düşüncelerimizi paylaştığımız bir ortamda hemen, savunma mekanizmalarımızı çalıştırıp, kim olduğunu bildiğimiz sevdiğimiz dostlarımızı kırmayalım
sevgili dostlar ben şahsi düşünce olarak bir kaç konuya değinmeden edemeyeceğim.üyelik için tabi bir kaç kriter olması olmazsa olmazlardan.ben burada forumlardan yazıştığım insanın kim olduğunu şeklini şemalini bilmek isterim.hep bunun münakaşasını yapmışım ve bukonuda çok kavgalarımız oldu.bunda hemfikiriz.ancak üyelik konusunda enduro motor olmadan üye olunmaz kriterine ise ben başından beri karşıyım.nedeni ise zaten caddeci olan bir motorcu enduroclub de iki gün sonra sıkılıp gider .çünkü beklentilerini bulamaz.ama diğer tür motor kullanan herkeste mutlaka bir parça enduro ruhu vardırki bu kriter getirilirse baştan insanları kaybederiz ve şu an enduro motoru olmayan ama ilgi duyup araştıran ilk fırsatta almak için can atan yüzlerce insan gösterebilirim sizlere.bu demekki bu insanları elimizin tersi ile iterek caddeci yada crusurcuların kucağına atmakla eş değer.unutmayalım zamanı gelecek bizler yaşlanıp bir köşeye çekildiğimizde EC sağlam temellere oturtulmuş bir vaziyette yoluna devam edecek ve biz atılan o temellerin semeresini görerek büyük bir gururla gençlere bakıp hayallerimizde anılarımızı canlandırıp topluma ve sosyal hayata çevre ve doğa bilinci ile yetişmiş enduro kültürünü dahada iyi seviyelere getirmiş olmanın mutluluğu ile gözlerimizden belkide iki damla yaş akarak tabloyu uzaktan seyredeceğiz.şunu unutmayalım dar alanda paslaşmalar sağlıklı olmaz.ufkumuz geniş tutup çemberide daraltmak bir kalıba sığmaz.ikiside geniş olmalı üyelik kalitesi artırılmak yanında denetim mekanizması işletilerek seviye kontrol altında tutulabilir.ilgi duyanların bu ilgilerini köreltmemek adına sağlıklı düşünelim selam ve saygılarımla
vallahi bravo,
adam gibi fikirşerimizi ortaya koyarak en iyi uygulama yöntemlerini oluşturabilmek yerine bir birimizi kırabilmenin yeni yöntemlerini keşfetmişiz.
bizim burada yapmamız gereken karşılıklı atışmak değil, fikirlerimizi ortaya koymak, paylaşmak, olumlu yada olumsuz olacak yönlerini yorumlamak.
bugünlerde dilime dolandı, tekrar yinelemek istiyorum "BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU????????"
biz burda E.C. nin geçmişini mi yorumluyoruz yoksa gelecekte almasını düşündüğümüz misyonumu?
elinizden gelse bir bölünme hikayesi daha çıkartacaksınız E.C. den, lütfen bırakalım bunları, hepimiz şu anda niçin burdayız, bu arkadaşlarında yorumlarından anlaşılacağı üzere bellidir, hemen hemen bütün E.C. üyeleri aynı yaşam standartlarını belirlemiş insanlardır, ekonomik güçleri, motorları, sosyal konumları farklı olabilir ancak düsturları aynıdır, doğa dostudurlar, insan dostudurlar, canlı dostudurlar, paylaşmayı severler, yardımlaşmayı severler, mücadeleyi severler, her ne kadar uygulamada az çok farklılıklar olsa da bu böyledir.
ancak teleffuz edilen kalıp E.C. yi direkt olarak bu kalıbın dışına taşır, "Gece" nin anlatmak istediği, yaşanan örnekler vardır bu bağlamda, hepinizin bildiği, göz önünde cereyan eden, isim vermenin gereksiz ve hatta tatsız olacağı, yazılanları direkt şahsi sataşma olarak algılamayıp geçmişi bir gözden geçirseniz eminim haklısın Gece derdiniz, bırakalım bunları bir kenara.
bundan sonra yapılabilecekleri irdelemeye devam edelim;
Profi,dostum;işte bu yüzden her şehirde birim başkanlıkları kuruldu ve bilinmeyen ve hatta motor sahibi olmayan insanlar bile üye olup ve sanal anarşi yaratmasın diye,her ipini sapını koparan ENDUROCLUB'a üye olamasın diye kuruldu ve nasıl kontrol edilecek diye sorduğun sorunun yanıtı burada saklı..Bunlar gerçek,eski defterleri yeniden karıştırmaya gerek yok zaten bunları anlatmakda benden çok sevgili MuratKızak'a yakışır,çünkü en çok düşünsel zarara ve hakarete uğrayan odur.
Aykut hocam, gerçekler konusunda aykırı bir düşünceye sahip olmam söz konusu olamaz ancak bunları burada sıralamanızın anlamını kavrayamadım, her şeyden öte yukarıda alıntı yaptığım kısımda anlayamadığım noktalar var
1-nerede bu birim başkanları, nerede bu teşkilat, ben neden bir sorumluluk sahibi göremiyorum?
2-bütün bu teşkilat ortada olmadığı halde ben zaten bir sanal anarşi doğduğunu görmedim E.C. de, korku nedir, neyedir?
3-eski defterleri karıştırma isteği nerede ve kimden kaynaklanıyor, buna neden ve kimler gerek duyuluyor, biz E.C. nin geçmişinde değiliz, çabamız tamamen gelecek üzerine.
4-bunca aynı yöndeki yoruma ve katılıma rağmen hala katkıları göz ardı edecek ve genelin değil de özelin isteğine göre şekillendirme yapacaksanız bu başlığın, bu paylaşımın, bu yorumların ne anlamı var, yoksa ...???
Arkadaşlar ,MK bir konu açmış ama sanki herkes üstüne alınmış !!
benim anladığım Olay şu :
Sanırım, burada Mevcut üyeleri ayıklama operasyonu değilde ,bundan sonra üye alımı ve kalite nasıl yükseltilebilir diye bir tartışma konusu açıldı !
ama nedense bazı Arkadaşlar gereksiz yere üstüne alındı,halbuki konu herkesi ilgilendiriyor !
Adam sormuş "birer Enduroclub uyesi olarak sizlerin Enduroclub üyeliği konusunda onerileri, tavsiyeleri, beklentileri nelerdir? EnduroClub e yön vermek konusunda sizlere de söz hakkı ve görevler düşüyor,? "öncelikle bu soruya fırsat verdiği için teşekkür ederim kendisine !!!
Şimdi ben buna istinaden " bu kurallar bana uymaz " " yok abi böyle olacaksa ben giderim " tarzında bir yaklaşım mı göstermem gerek ? yoksa fikirlerimi mi yazmam gerekli ?neyse sizinkide bir fikir sonuçta saygı duymak lazım !!
Evet ,sadece Enduro Motorlu üye mantığı yanlış olduğu gibi bence herkese açık bir üyelik'de yanlış .Insanlık hali ,bende bugün Enduro var ,belki yarın yok ! ne olacak şimdi ? bu sadece ufak bir örnek ! diğer yandan herkese açık olması Enduro Konusunu herkese sevdirmek gibi misyonlar'da mümkün ama bence bu şekilde sadece zorlaşır ! Eskiden Motosiklet severler birbilerini bulmak için Web olayına girmişler ancak şimdileri böyle değil ,benim dahada büyük korkum ,Arabaların Direksiyonu arkasında oturan Hızlı Gençlik bile Moda'ya uymak uğruna artık Motosiklet olayına girmiş bulunmakta ve yakında buralarada sakarlar merak etmeyin ! Diğer Siteleri'de takip ediyorum coğumuz her yerde üye ve bilirler ,bir kaç site harıç ,çoğu artık Motosiklet tarzından uzaklaşmış ve sadece Eğlenceye yönelik tarzlarını değiştirmiş veya oluşturmuş !!
Ancak bazı arkadaşlarda'da dile getirmiş ben burada sakıncası yoksa Yurtdışındaki bazı forumların işleyişlerini örnek göstermek isterim !
Umarım doğru hatırlıyorum :Web Siteler herkese açık ,yani herkes Web üyesi olabiliyor ancak gerçek üyeler sadece belirlenen min sayıda aktiviteye katılmış üyeler olabilmektedir !
ve ayrıca ref. aranmaktadır !
Şimdi bence bu tarz bir uygulamada sanıyorum otomatik olarak Enduroyu sevdirmeye yönelik herkese kapıları açmış oluyorsunuz ve aynı zamanda gerçek EC üyelerinide ayırmış oluyorsunuz ,bu arada Web üyesinden gerçek EC üyeliğine geçmek isteyen gibi birileri varsa zaten mümkün mertebe tüm aksiyonlara katılır ,Motoru ne olursa olsun katıldıysa zaten o Ruhun onda olduğu göstergesidir diye düşünüyorum!
SedatTelçeken
30-10-2006, 11:33
EC üyesi olmak başlıklı topiğin açılmasının arkasında yatan fikirlerin, Nuri'nin de belirttiği amaçla açıldığını biliyorum.
Üye alımı konusunda ise, ortaya bir fikir atılarak bizlerin yorumları alınmak istenmiş, katkı ve tepkilerden yola çıkılarak ortak bir paydada buluşmak istenmiştir.
Şahsen, EC den önce 2-3 farklı sitede tecrübelerim oldu. Buralarda da dostluk paylaşım v.s. hep önceleri iyi ve tatmin ediciydi. Lakin bir noktadan sonra doğru amaca hizmet etmeyen topikler açan kullanıcılar, ve bu kullancıların her bir topiğe ilgili ilgisiz yazıları o sitelerin popülerliğini azalttı. (Örnek isteyenlere özelden yazabilirim.) Bunun yanında, sitede hatırı sayılır yazılar yazan ve eğitici olduğuna inandığım topiklerin sahiplerine ise, fake(sahte) kullanıcı hesaplarıyla ağız dolusu hakaretler ve gereksiz suçlamalar yapıldı. Bu ve bunun gibi kullanıcılara zamanında alınamayan önlemler neticesinde çok çirkin dialoglar yaşandı.
Sonrasında ise malum kopmalar, özerkleşmeler v.s. (bunun gibi kopma ayrılma v.s. durumları bu topikte ya da herhangi bir vesileyle mevzu bahis edilmesini bile şiddetle kınarım) oldu. Yeni kurulan sitelere bir takım kısıtlamalar ve üyelik hakkında kriterler getirildi. Burada amaç, ciddi paylaşıma yönelik bir siteyi imar etmekten kaynaklanıyordu.
Bence sitemiz halihazırda yeniden şekillenmeye başlarken bizlerde kullanıcı kitlesini oluşturmak, ve bunu sınıflandırmak ( işçi-soylu anlamında değil kesinlikle!) makul bir düşünce olsa gerek.
Yani şöyle bir uygulama yapılabilir; EC web üyesi ve EC üyesi şeklinde. Nuri'nin dediği gibi yurt dışındaki uygulamalara bakacak olursak, bu işe meraklı öğrenmek isteyen kişiler telefon(cep numarası) vererek siteye üye olurlar. Burada amaç, kişinin gerçek kişi olup olmadığının ve bir takım durumlarda kişiye dönebilmek için veya gidilecek görülecek yerlerde bizim şöyle bir ziyaretçimiz vardı onu da ziyaret edelim maksatlı bir rehber tutma amacı olabilir.
EC üyeleri ise, zaman içerisinde min. aktivasyona katılarak, birim başkanlarının referansı ile üye olurlar ve bu çekirdek kitle ile daha emin ve ileriye yönelik işler yapılır.
Sanırım bu şekilde bir üye alım politikası ile doğru birşeyler yapmış oluruz.
Enduro ama ne endurosu farkındaysanız bizim sitenin özelliği üyelerinin cok büyük kısmının araziye giren kişiler olması bizler cadde endurocusu değiliz acıkcası . Kimse alınmasın kimseye sataşmak niyetinde değilim ama bu sitede ki çekirdek kadro ki Hardsaw ı, NTT si,Ustası , Metin abisi, Profisi ve sayamadığım yine tüm arkadaşlarımızın bir coğu arazi endurocusu. Bunun için bu sitenin yönü bellidir , hiç el deymeseniz bile bu site arazi endurocusu sitesidir. Bu sitede motordan anlamayan kişi sayısı azdır ,elit bir sitedir . Zaten siteyi yönlendiren üyeleri olduğu için bir bağımız var bu siteyle çünkü kalbimden geçeni söylüyorum bu sadece Murat Baba nın sitesi değildir ,bu benim sitem , bu Özhanın sitesi , bu Metin abinin , Ahmedin Mehmedin sitesidir...
Burda sedece popüleriteden kaynaklanan ne varmıs bakalım diyip siteyi alt üst edenleri engellememiz lazım ..
Sonuc olarak siteye sınırlama getırmeyelım , demokratik bir site burası , sitenın yönü bellidir bence , ama yapabileceğimiz seyler var tabiki.
Bu cok önemli : Kamp tecrübesi olmayanlara ders verilebilir ,Ayda bir arazi deneyimi olmayanlara verilebilir. Bunun için bu ay Özhanla Nuri gider, önümüzdeki ay Metin usta Profi gider . Böylelikle hem enduro için bişeyler yapmış oluruz hem aktif üye sayısını arttırırız.
Barbaros hocamın düşünceleri ile düşüncelerimin birebir örtüştüğünü belirtmek isterim, burada yapmamız gereken; laf karmaşasını bırakıp elle tutulur gözle görülür görüşler ortaya koymak.
ben üye kaydı kısıtlanmasın ancak kayıt sırasında üyeden olmassa olmaz bir takım kayıtların alınmasından yanayım
1- adı soyadı
2-telefon no
3-en az şehir/semt bazında adres
4-varsa referans
bunun ardından club tarafından refere edilmemiş, üyeler forumları izleyebilsinler ancak yorum yapamasınlar, belli bir referasyon sisteminden sonra forumlara yorunm yazabilmeleri, bir sonraki seviye olarak başlık açabilmeleri mümkün kılınabilir.
benim şahsi bir tesbitim de insanların sırf ilan vermek amaçlı üye olmaları, bunun da önüne geçmemiz lazım, yine refere edilmemiş üyelerin ilan verememesi lazım.
v.s. v.s.
Amaç kimseyi dışlamak falan değil ama benim fikrim, üye olacak kişilerin referansla veya belirli bir kriterle alınması. Burada yazılanların dışında da ve de bir çoğunuzun fark edemeyeceği çok farklı nedenlerden dolayı (burada açıklamak istemiyorum bu seferde insan ayrımı yapıldı denilmesin. isteyene özelden yazarım ;) ) üye olacakların seçilmesi taraftarıyım.
Kamplar, arazi, çamur vs.vs.vs bir sürü organizasyondan bahsediliyor ya, ben bu tür organizasyonlara tanıdığım, bildiğim ve GÜVENDİĞİM insanlarla gitmek isterim. (tecrübe ile sabittir yaşanan sıkıntılar).
eray1100
30-10-2006, 01:49
Arkadaşlar gereksiz tartışmaları ve konu dışı konuşmaları bir kenara bırakırsak son durum nedir? Ne yapılacak? Üyelik sistemine nasıl geçilecek?
* Ayrıca haftalık toplantılar olmadığına göre bu konuyu tartışmak için bence her il kendi bünyesinde bir toplantı organize edip hem tanışma hem de tartışma ortamı yaratabilir (mi?)..
Bu siteye neden yazıyorum biliyormusunuz ? Bu sitede 170 hp lik R1 mı 580 Hp lik Imprezamı geçer diye bir post yok . Bu kadar televole postu olurmu yahu .
Kimse merak etmez bu sitedede hani ben yinede söyliyim merak edene : Impreza geçer .
yalcin1711
30-10-2006, 05:54
Diğerlerini kastedilerek ,"TELEVOLE POSTU" tanımlama lafı çok hoşuma gitti... burdaki düzey ve samimiyet , hiçbir sitede yok..ki diğerlerindeki üyeliğimi bile unuttum bana EC. fazlasıyla yetiyor... EC li olmak budur işte.
EC üyesi olmak mı?
tabii ki iyi birşeydir.
bunu çok kurcalamayın. bırakın natural selectiona yani doğanın kurallarına.
adam üye olur iyide olur çokseslilik olur. verin gazı metinçetinin dediği gibi.
sona bakar ki 'bana göre değilmiş abi bu' der çeker gider. ha kaynaşmış mı devam eder. ööle 'hamili kart yakınımdır abi lütfen üye yapıver' işleri burada pek tutmaz gibime geldi. hhhaaaa üye olmayan ne gaddar endurocular vardır,onları kolundan tutar zorrrla üye yaparız şereflendiririz herifi değilmi endurodaşlar. zaten bu böle değilmi. bence değerlendirin. öööle seviye meviye yükseltme işleri nedir pek anlayamadım.
hörmetler
AykutErda
30-10-2006, 08:02
Dostlar;görüldüğü gibi durum şekillenmeye başladı;
Her geçen gün üye sayısı artan ENDUROCLUB'ün bu andan sonraki gelişimi ve büyümesi için herbirimiz aslında çokda farklı olmayan düşüncelerimizi ortaya koyduk.
Kanımca bundan sonra her ilin birer birim olarak algılanması ve her ilde düzenli buluşmaların yapılması ve her ilin hem şu an üyelerinin kırsalda enduro eğitimleri hemde yeni üye alımlarının kendi aralarında değerlendirilmesi aşamasına geçilme zamanı gelmiştir.
Yani her il kendinden sorumludur ve her ilde seçilecek birim başkanları,diğer illerin birim başkanları ile sıcak temasta olarak olayı daha sağlıklı değerlendirebileceklerdir..
Dostlar,forumlarda fikirler her zaman olacaktır ve olmalıdır ve hatta olmazsa olmaz.Herbirimiz endurocuyuz ve daha önemlisi ENDUROCLUB üyesiyiz.Herbirimiz özgürlüğümüze son derece düşkünüz.Herbirimiz zaten lider özelliklere sahibiz.Herbirimiz motosiklet konusunu iyi biliyoruz.O halde bizleri birarada tutan özellik nedir??
ENDUROCLUB ve ENDUROCLUB üyesi olmak...
Amanın ne çok karışmış konular okumayalı. Yapalım bir anket olsun bitsin madem.
EC üyesi olmak mı?
tabii ki iyi birşeydir.
sona bakar ki 'bana göre değilmiş abi bu' der çeker gider. ha kaynaşmış mı devam eder. ööle 'hamili kart yakınımdır abi lütfen üye yapıver' işleri burada pek tutmaz gibime geldi. hhhaaaa üye olmayan ne gaddar endurocular vardır,onları kolundan tutar zorrrla üye yaparız şereflendiririz herifi değilmi endurodaşlar. zaten bu böle değilmi. bence değerlendirin. öööle seviye meviye yükseltme işleri nedir pek anlayamadım.
hörmetler
evet çok güzel bir söz doğanın kurallarına bırakıp fazla kurcalamamak lazım.
EC üyesi olmak mı?
tabii ki iyi birşeydir.
hörmetler
doğru söze ne denir.
hocam ellerinden öpüyorum, neticede bir iki düzenlemede yapılacak olsa düstur aynı kalacak.
mailime hitafta bulunduğunuz için teşekkürler.
sevgili aykut da önemli bi konuyu kurcalamış. her endurocu kendi aleminde bir değerdir bizce.
sevgili başkan biliyorsun organizasyon şemaları son trendlere göre yatay olarak düzenleniyor. dikey organizasyon örgütlemesi bu örgütde biraz işlerin yürüme hızını etkileyecektir yani işler kıvrak bi şekilde görülemeyecektir.
aykut da buna hitafta bulunmuş. yani düzenli ordu harekatı yerine çete savaşı vercez.
hörmetler
metincetin
31-10-2006, 06:48
enduro club de kötü ve kötü düşünenlere yer yoktur çünkü kendiliyinden ceker gidr asıl önemli olan bizlerin motorlu ve motorsuz insanlara iyi örnek olalım
çünkü sinek ufaktır ama mide bulandırır
AykutErda
03-11-2006, 06:09
SUDO,dostum;alıntı yaptığın bazı cümlelerden bazıları bana ait olduğu için ,cevap vermek zorunda hissettim kendimi.
Ben ENDUROCLUB'e ''taş yiyip,taşta yatan'' yada ''beline kadar çamura girmeyen'' üye olmasın gibi birşey söylemedim.Dediğim ''bir enduro motosiklete binen ve bilgisayar sahibi olan'' dedim ve bu ilkeleride bugün uydurmadım;bunlar zaten ENDUROCLUB'ın başlangıç ilkeleridir.
Değerli EC üyelerinden PROFİ ve GECE'de bu ilkelerin klübü yanlış bir yöne sürükleyeceğini klubün başlangıç ilkelerinin başlangıçta kaldığını ve artık her motosiklet binicisini EC üyesi yapmamız gerektiği fikrini söylediler.Fikir tartışması bu yönde idi..
Daha sonra Nuri(NTT) ve diğer başka değerli EC üyeleride EC üyesi-EC web üyesi fikirlerini ortaya attılar ve anladığım kadarıyla en çok bu fikir kabul gördü..
Sende gördüğüm kadarı ile(XT600)enduroya biniyorsun ve bilgisayar kullanıyorsun,EC üyesisin;
konuya katkı sağlayacak bir fikrin varmı,eğer varsa eminim ben ve tüm EC üyeleri seni ilgiyle okuyacaktır..
sevgili site üyeleri
ben bir konuya değinmek isitiyorum bütün yazılanlardan çıkardığım sonuç şu bence "ENDUROCU OLMAK BİR SEVGİ VE GÖNÜL İŞİ" yani silah zoruyla adamı bu siteye kaydetsen de eğer içinde bu aşk yoksa burada durmaz çünkü bu bir amatör faaliyet bu nedenle her insan buraya kaydolsun kalan kalır kalmayanda kalmaz kısacası "kalan sağlar bizimdir" misali elele dostluk içerisinde ve bu kaliteli seviyeli ve menfaat beklemeden biirbirine yardım etmeye calısan inasların yanında olmak cok özel bir sey olsa gerek
ayberk tuncer
Bu topik yeni açıldığında , 2 sayfa mesaj varken okudum. O günkü tepkileriimi yazabilme fırsatım olsaydı;
"Ya sen naaaptııın Murat Kızak ! " diyecektim. "Böyle talihsiz bir ifade olabilirmi" diyecektim. "MK bu yazdığın mesajdan alınan herkes alınmakta haklı, bende alındım . Kendimi Endurocu sanıyordum, sorgulamam gerekti
Yoksa benim kendimi Endurocu sanmamla dalgamı geçiyor, alaymı ediyor." diyecektim.
"şimdiki mevcut üyelerimizin şahsını ilgilendiren bir durum yok sizler EC üyesisiniz " şeklindeki ifadelerin alıngan üyelerimizin alınganlığa devam etmesini engellememesinin sebebi budur.
O gün bunları yazacak vaktim yoktu. İyikide yokmuş.
"MK yı tanıyorum, kimseyi incitmek istemez. Bazı geçmiş tecrübelerden ve bazı sitelerin şimdiki halinden ders çıkartmış olmalı, bazı endişeleri olmalı." Şeklindeki düşüncelerimi destekleyen mesajlar eklenmiş.
Sanırım ilk mesaj amacınızı tam ifade edememiş. O mesaj da ki ifadeye göre, tarafımdan " sadece Arızalı lar EC üyesi olmalıdır " sonucu çıkarılmıştır.
Ancak sonra eklenen mesajlara bakarak yanlış olduğuma kanaat getirdim ve bu kanaatimin doğru olduğunun onaylanmasını istiyorum.
taş yiyip taşta yatmayan, beline kadar çamura girmeyen vb Endurocu değildir gibi söylemler , bana göre kelime anlamına(enduro=dayanıklı)uysa da hatalıdır. Bu özellikler A-RI-ZA-LI özellikleridir, onlar Arızalıdır , Hart endurocudur , sert endurocudur, moto croscudur.
EC ye bir düzen getirilmek isteniyor, buyurun getirin.
Bu getirilmek istenen düzene benim fikir olarak katkım ancak şu olabilir;
++Üye alımlarında üyelerden referans şartı (tek başına yeterli olabilir)
+Endurocu diyemeyeceklerinize farklı bir statü ile kısıtlı forum kullanım hakkı verilebilir.
+Moderatör sayısı arttırılır.
---Ama bence motor cinsi şartlar arasında olmamalıdır.(Bu, potansiel dostları şimdiden küstürür) ama tabii ki gezileri etkinlikleri racinglerin cruiserlerin gelebileceği yerlerde düzenlemek zorunda değiliz.
Not:Yukarıdaki cümlenin sonunda ".....iz " ekini kullanırken nedense tereddüt ettim acaba "....siniz" mi demeliydim?
Değerli EC üyelerinden PROFİ ve GECE'de bu ilkelerin klübü yanlış bir yöne sürükleyeceğini klubün başlangıç ilkelerinin başlangıçta kaldığını ve artık her motosiklet binicisini EC üyesi yapmamız gerektiği fikrini söylediler.Fikir tartışması bu yönde idi..
Daha sonra Nuri(NTT) ve diğer başka değerli EC üyeleride EC üyesi-EC web üyesi fikirlerini ortaya attılar ve anladığım kadarıyla en çok bu fikir kabul gördü..
Aykut hocam, doktorum, Ank. Birim başkanım, yanlış anlaşılmamak adına bir düzeltme yapmak istiyorum, benim fikrimi yukarıda yer aldığı gibi özetlemek arkadaşların beni yanlış değerlendirmesine yol açacaktır.
ben E.C. kuruluş ilkelerini irdelemiş değilim, haddime de düşmez;
burada ortaya atılan, E.C. ye yalnızca enduro motor sahiplerinin üye kabul edilmesinin doğru olmayacağını savunuyorum,
Bu anlamda fikirlerimizi ortaya koyarken sizler de E.C. kurumsal yapısından bahsettiniz ve ben de o yapının belki eskiden var olduğunu ancak günümüzde böyle bir organizasyon yapısı mevcut olmadığını ifade etmeye çalıştım.(En azından Istanbul için bu böyle)
şimdi bunları aştık ve ortak bir noktaya ulaştık sanırım; M.K. hocam ortaya konan fikirler ışığında şekillenen uygulamayı burada bizlere ifade ederse sanırım bu konuyu burada noktalamış olacağız.
aythakan
04-11-2006, 05:04
1- Belirli aralıklarda 0 mesajlı aktif olmayan üyeler siteden silinebilir.
2- Sitenin misyonu ve amaçları açık olarak belirtilip buna aykırı hareket eden üyeler siteden uzaklaştırılabilir.
3- Yapılacak etkinliklerde yol ve arazi şartlarına uygun motosiklet ve ekipmanla gelinmesi aksi takdirde kendi güvenliği ve sağlığı açısından gruba dahil edilmeyeceği açık ve net bir dille anlatılmalı.
4- Teknik bilgi paylaşımında Enduro motosikletler dışında topic açılması engellenmeli.
Belki yarıdımı olur diye yukarıda fikirlerimi sizlerle paylaştım. Bu yazdıklarım enduro ruhu taşıyıpta enduro motoru olmayanlarında bu siteye üye olabileceklerini göz önüne alınarak yazılmış yazılardır.
Tüm yorumları okudum. Görüyorumki herkesin haklı olduğu taraflar var. Bunlardan bir payda çıkarıp Endoroclub misyon ve amacı doğrultusunda en doğru kararı alacak olan site yönetimidir. Başarılar dilerim.
Bence ilk etapta acil olarak yapılması gereken,
1-Üyeliğe,ehliyet sahibi olmayanlar kabul edilmesin,
2-Referans(en az 1 üye tarafından),
3-Üyelerin kesinlikle,kimlik bilgileri alınsın.(Ad,soyad,adres,telefon,meslek)
4-Topiklere belirli zamanlarda yazmayanların üyelikleri dondurulsun.
5-Gereksiz ve alakasız lafları sarfedenler önce uyarılsın sonra da şutlansın.
Kimse anasından doğar doğmaz endurocu olmaz.İzlenmenize ve örnek olmanıza gayret gösterin.Gayret edenleri görmezlikten gelemeyiz.Yoksa
farklı yapılanmalar kaçınılmaz olacaktır.Saygılar............
metincetin
04-11-2006, 09:27
birde endurocu
GAZ VERMELİDİR HEMDE FİL GAZZZZZZZZ
EnduroCu
05-11-2006, 03:50
sevgili enduro dostları,
bu forumun açılma amacı EndurolClub e uye olmak isteyen kisilerin uyeliğe kabul edilmeleri ile ilgili idi,
amacımız şu anki üyelikleir sorgulamak değil, mevcut uyelerden kimin ne kadar endurocu olduğunu sorgulamak hiç değildir,
uyelik kabulu ile ilgili siizn goruslerinizi almak istedik cunku, ortaya değişik ve güzel fikirler cıkabiliyor ve oyle de oldu,
ortak kanı EnduroClub de iki çeşit üyelik olması gibi görünüyor,
1.EC web üyeliği;
herkesin uye olabileceği bir üyelik, enduro dışında motoru olanlar ve hiç motoru olmayanlar,
2.EC enduro üyeliği;
sadece enduro motoru olanların katılacağı üyelik,
son durum bu yonde görünüyor, çalışmalarımızı bu yonde yapıp şartları bun agore belirlemek gerekiyor anlaşılan
sevgili enduro dostları,
bu forumun açılma amacı EndurolClub e uye olmak isteyen kisilerin uyeliğe kabul edilmeleri ile ilgili idi,
amacımız şu anki üyelikleir sorgulamak değil, mevcut uyelerden kimin ne kadar endurocu olduğunu sorgulamak hiç değildir,
uyelik kabulu ile ilgili siizn goruslerinizi almak istedik cunku, ortaya değişik ve güzel fikirler cıkabiliyor ve oyle de oldu,
ortak kanı EnduroClub de iki çeşit üyelik olması gibi görünüyor,
1.EC web üyeliği;
herkesin uye olabileceği bir üyelik, enduro dışında motoru olanlar ve hiç motoru olmayanlar,
2.EC enduro üyeliği;
sadece enduro motoru olanların katılacağı üyelik,
son durum bu yonde görünüyor, çalışmalarımızı bu yonde yapıp şartları bun agore belirlemek gerekiyor anlaşılan
Hocam (B) Kriterini "E.C. Club üyeliği" olarak adlandırmamız acaba yanlış olurmu?
EnduroCu
06-11-2006, 04:08
hocam o iki kavramı ornek olsun diye yazdım ben, bu kavramları da masaya yatıralım; uygun/ideal olanını bulalım hep birlikte
hocam o iki kavramı ornek olsun diye yazdım ben, bu kavramları da masaya yatıralım; uygun/ideal olanını bulalım hep birlikte
hocam bence uygundur, kavram olarak
1- E.C. Web üyeliği
2- E.C. Club üyeliği
şimdi bu kavramların altını doldurmamız lazım, bence sadece Web üyeliği dahi olsa üyelerden belli kriterlerde olmassa olmaz bilgiler almalıyız ki yazılanların bağlayıcılığı olsun ve daha sonra kim olduğu ortaya çıkabileceği için tatsız olaylar yaşatmasın bize.
hocam yazılanları başından beri takip ediyordum ve üyelik bölme yolu bencede en iyi yöntemdi. Ancak mevcut üyelerin katagorisi ne olacak? yeni üyeler önce web, sonra club mı olacak? diye düşünürken bu işin biraz avam - lordlar kamarası formatına dönmesinden korktum. :confused:
Profi hocanın dediği gibi altı dikkatli doldurulması gereken iki kavram. Bu kavramlara yüklenebilecek kibir, üstünlük yada yetersizlik gibi anlamlar yeni yada eski üyeleri küstürebilir yada rahatsız edebilir.
Bu sebeple bence club üyeliği net çizgiler ile çizilmeli ki, ileride can sıkıcı olaylar yaşanmasın. Ve bence bunun için en önemli şart toplantı yada aktivitelere fiili katılım olmalıdır.
Bu da bölgesel yada ulusal toplanmaların sayısının artmasını getirecektir diye umuyorum. Yanlış anlaşılmasın toplantılarda yoklama yapılsın demiyorum...:D
TurgayAlan
06-11-2006, 11:16
Öyle anlaşılıyor ki;
Sayın EnduroCu'nun demokratik bir yaklaşımla biz üyelerin tartışmasına açtığı bu konuda sanırım orta yol bulunmaya başladı..
Elbette Enduro sitesinde olup da Enduro motora binmemek, hatta hiç bir motora sahip olamamak,ilk bakışta insanlara absürb gelebiliyor.Ancak,İnanıyorum ki bu tanımlamalara uyan arkadaşlarımızın (Adı geçen gruba bende dahilim) bir çoğunun kendilerine göre izahatları vardır diye düşünüyorum. Ayrıca;
Enduro tarz motora binen ve daha da önemlisi,yönetimin belirleyeceği (yıl/etkinlik katılım sayısı vb..gibi) etkinliklere aktif olarak dahil olan arkadaşların, kesinlikle site içerisinde farklarının olması gerektiğine inananlardanım.Dolayısıyla,
1-EC üyeliğinin,Enduro motor tarzı ve yıllık min.etkinlik katılım sayısı ile doğru orantılı olarak verilebileceği görüşünü destekleyenlerdenim.
.. bence sadece Web üyeliği dahi olsa üyelerden belli kriterlerde olmassa olmaz bilgiler almalıyız ki yazılanların bağlayıcılığı olsun ve daha sonra kim olduğu ortaya çıkabileceği için tatsız olaylar yaşatmasın bize.
2-EC web üyeliğinin ise,kesinlikle sayın profi'nin öngördüğü şekilde belirlenmesi fikrini benimsiyorum.Lakin;
Çevremizdeki bir takım sitelerde yaşananlara baktığımızda, Sayın profi'nin, ne kadar da doğru bir tespit yaptığı çok daha iyi anlaşılıyor.
Saygılarımla..
EnduroCu
07-11-2006, 08:34
bundan sonraki asamamız bu iki ayrı uyeliklerin sartlarını olusturmamız olacak anlaşılan, bu yonde gorus bildirmeye devam ederken, bu görüşleri de dikkate alarak, yonetimde gorveli arkadaslarla bir taslak oluşturmaya başlayalım
Bu kavramlara yüklenebilecek kibir, üstünlük yada yetersizlik gibi anlamlar yeni yada eski üyeleri küstürebilir yada rahatsız edebilir.
Hocam ben de motorsuz başladım bu EC ye. Sonradan motorlandım. 3. gününde motorumun , daha üstünde anca durmakta iken Kartepeye gittim.Ne o günden önce ne de bu güne kadar bahsettiğin tarz yaklaşımlara denk geldiğimi söyleyemem :) Arada yanlış anlaşmalar her zaman olur .Fakat EC bunun da üstesinden gelir :D
SedatTelçeken
08-11-2006, 04:57
O zaman 1-EC Web üyeliğinin koşullarını oluşturmaya başlayalım mı başlangıç olarak? Ne dersiniz?
AykutErda
08-11-2006, 06:17
Dostlar;bence ilk yapılacak şey;
her ilde toplantılar yapıp birim başkanlıkları kurun derim,
ondan sonra üye olmak isteyen EC üyelerinin, EC üyeleri tarafından belirlenen kriterlere göre, her ilde üye olacak kişiler ile birim başkanları tanışır,böylece bölgeler arası farklar olmaz.
İstanbul'da üye olan bir kişi,Ankara'da üye olamaz ise,doğru olmaz sonra..
Biraz abartılı olacak ama (aman hanımlar görmesin)
işte E.C. üyesi olmak böyle birşeydir, hehe. :) :) :)
http://img225.imageshack.us/img225/926/manoftheyear3cv5.jpg
O zaman 1-EC Web üyeliğinin koşullarını oluşturmaya başlayalım mı başlangıç olarak? Ne dersiniz?1. Üyelik formunda gerçek kimlik bilgileri zorunlu olmalı.
2. Geçici üyelik olmalı (1 ay ya da 10 mesaj gibi).
3. Üye fotoğrafı olmalı (vesikalık) :)
Merhabalar
yaklaşık 1 ay kadar önce üyelik başvurumdan sonra aktivasyon linkimi bekledim gelmedi.Birkaç gün sonra uygun bir dille sorunumu belirttim ses çıkmadı. 1-2 hafta ara ile bir yada 2 mesaj daha attım.Ne bir cevap geldi nede aktivasyon şifresi..!?
Daha önceki databaselerde mümkün olduğunca gezi raporlarımı iletirdim ve mümkün olduğunca siteyi takip eder okurdum.Yeni bir motosiklet kullanıcısıyım.Birşeyler yazmasam bile fikir edinirdim.Elimden geldiğince enduro aktivitesi yapmaya çalışır ve bunları enduro forumlarında paylaşırım.Harduro'ya durumu anlattım ve referans oldu ve beni bugun üyeliğe aldılar.Şimdi ben diğer databaselerde yetersizmiymişimdemi cevap bile verilmedi bana? Üyelik başvurularında yetkin 2-3 kişi kullanıcıları ve içeriklerini bilici bir metodoloji ile yaklaşıp, ha bu adamın forum paylaşımına katılımı düzgündü deyip kaale alınmalı ve üye yapılmalı kanımca.Çünkü aktif endurocu ve endurosever görünümü yaratmak ve kaliteli olmak bence emek ister. Ve birde şöyle bir durum var ayda belli bir mesaj yazanın üyeliği silinsin. Ben şimdi askere gideceğim ve haliyle net ile çok fazla yüzgöz olamayacağım döndüğümde üyeliğiniz silinmiş yazısıyla karşılaşıp ,yeni başladığım enduro hayalini daha çok hayatımın içine sokmaya başlamış yeni bir motorcuyken,tüm sosyal gruplardan kendimi egale edip kişiselleşmeliyim, yoksa referansımda yok napsam neetsem diyip endurclub.org idaresinemi yalvarmalıyım? Elmalar ile armutlaların karışmamasını istemiyorsak daha humanist insanları rencide etmeyici çözümler bulunmalı,bunların ne olduğunu düşünmedim ama böyle bir çözüm bulunursa bende seve seve katılırım.Kısacası kaliteli bir enduro topluluğu görmek benimde istemim,özgürlüklerini aynı tercihle yaşamayı seven insanların daha iyi iletişmesi gerekir çünkü...
Neyse özetle ben üye olmak için zorlandım ve enazından mesajlarıma düzgün bir cevap verilseydide üye olarak alınmasam bile hoş karşılasaydım demek istiyorum.Bu herkeste böylemi işliyor yoksa üyelik için noter tasdikli başka birşeylerde isteniyormu?:D
"İnsanların heveslerini kırmayalım."
Sevgiler.
Yücel.
EnduroCu
28-11-2006, 09:01
Yücel kusura bakma gecikme için,
EC uyelik sistemi net olarak oturncaya kadar uye basvuruları beklemeye alındı, su an 113 kisi bekliyor, bunların arasında bildiğimiz, referans gosterilen veya siteye eskiden uye olanları bekletmeden onaylıyoruz, sen nasılsa gozden kacmıs olmalısın,
amacımız insanları küstürmek, rencide etmek falan değil
amacımız bu sitede gercekten enduroculuğu yaşattırmak ve kaliteli bir platformu devam ettirebilmek
murat hocam bu 113 kişi kimler acaba?
içlerinden referans olmam gerekenler bulunabilir zira! :)
EnduroCu
29-11-2006, 07:11
murat hocam bu 113 kişi kimler acaba?
içlerinden referans olmam gerekenler bulunabilir zira! :)
hocam dun gece uyelik icin gerekli duznlemeler tamamlandı ve yeni uyelik sistemine gecildi,
EC club üyeliği
EC web üyeliği
bu 113 kişi de EC web üyesi oldu,
bundan sonra siteye kaydolanlar oncelikle EC web üyesi olacak,
daha sonra kriterlere uygun oldukları anlaşıldığında EC club uyeliğine geçiş yapabilecekler,
simdi bizlere düşen club uyesi ve web uyeliğinin şartlarını belirlemek,
hocam dun gece uyelik icin gerekli duznlemeler tamamlandı ve yeni uyelik sistemine gecildi,
EC club üyeliği
EC web üyeliği
bu 113 kişi de EC web üyesi oldu,
bundan sonra siteye kaydolanlar oncelikle EC web üyesi olacak,
daha sonra kriterlere uygun oldukları anlaşıldığında EC club uyeliğine geçiş yapabilecekler,
simdi bizlere düşen club uyesi ve web uyeliğinin şartlarını belirlemek,
varan1 tamam artık, bunun önümüzdeki bir çok pürüzü kendiliğinden kaldıracağını düşünüyorum, web üyeliği ile club üyeliği arasında olması gereken ayrıcalıkları ortaya koyabilirsek 2. adımı da halletmiş olacağız.
şimdi fikirleri tekrar gözden geçirmek zamanıdır :)
EnduroCu
29-11-2006, 07:41
hocam su an siteye uye olmayanlar forumları goremiyorlar artık,
web uyeleri forumları gorebiliyor ama yeni forum acamıyor ve foruma yazamıyorlar, site messenger a katılamıyorlar
club uyeleri her zamanki olduğu gibi forum acıp yazabiliyorlar, haber ekleyebiliyorlar, site messenger a yazabiliyorlar,
son durum bu şekildedir
bazı forumları, web üyelerinin de sorun, soru ve benzeri. konuları bizlere aktarabilmesi için bütün üyelerin kullanıma açabilmemiz lazım, mesela "konu dışı" başlığı bunun için uygun olabilir, ayrıca bu durum üyeleri tanımamız aşamasında bizim için pozitif rol oynayacaktır, tabi bu başlık açmak olarak değil de var olan foruma mesaj atmak şeklinde de olabilir, yada açılan başlıkları webde yer almadan önce denetleyip onaylamamız yöntemi de uygun olabilir.
ozgurluk
29-11-2006, 10:20
Ben de nihayet bu gün sevgili moderatorlerimizin buyuk yardımları sayesinde yeniden uyeligimi aktive ettirdim.Bu vesileyle mod. tekrar cok tesekkur ediyorum. bazı sorunlar olusuyor genelde "invalid...name" uyarısı alıyordum. ne isim denesem nafile sanırım daha once cogunu yine kendim tuketmistim.:(?
Neyse tekrar aranıza dondum, cok mutluyum ve bunun serefine size olan sevgi ve saygımı gostermek amacıyla ilk yazımı (http://www.enduroclub.org/forum/showthread.php?t=290)yolladım.
devamı gelecek!! gezi, organizasyon ve etkinliklerin yanında artık sanal alemde de yanınızda olabileceğim. Ne mutlu bana...
AykutErda
29-11-2006, 12:09
Özgürlük,dostum;
seninle birkez Kazan civarı azmacamamız olmuştu ve sonra kayboldun.Ankara EC ekibi her hafta aktivite yapıyor,sende gelsene , çok keyifli oluyor.
ozgurluk
29-11-2006, 04:18
Özgürlük,dostum;
seninle birkez Kazan civarı azmacamamız olmuştu ve sonra kayboldun.Ankara EC ekibi her hafta aktivite yapıyor,sende gelsene , çok keyifli oluyor.
Aykut hocam merhaba..teşekkürler. Ankara'daki son aktiviteler maalesef hafta içine denk geldi. Ve o dönemde katılmam imkansızdı. Raporda kurtarmıyor iş varken:( yoksa yanına ben de gelecektim:)
Yarışlara da geldim ama zaten ailemle geldim ve sadece içimizden helal olsun deyip tüm kalbimizle desteklemekten başka hiç bir katkım olamadığından ve sizinlerin can siperhane katkılarınızı görünce utandım ve yanaşamadım.
Tekrar ediyorum ..fotoğraflar bir yere kadar...helal olsun size ..
Yücel kusura bakma gecikme için,
EC uyelik sistemi net olarak oturncaya kadar uye basvuruları beklemeye alındı, su an 113 kisi bekliyor, bunların arasında bildiğimiz, referans gosterilen veya siteye eskiden uye olanları bekletmeden onaylıyoruz, sen nasılsa gozden kacmıs olmalısın,
amacımız insanları küstürmek, rencide etmek falan değil
amacımız bu sitede gercekten enduroculuğu yaşattırmak ve kaliteli bir platformu devam ettirebilmek
Mühim değil hocam, ben enduroclub.org u ilk kurulduğu günden beri takip edenlerdenim sanırım 2000-01 yıllarında idi ilk site,database sürekli yenilendi motorum dahi yoktu ozamanlar üniversite öğrencisi olduğum için, biyerlerinden başladım , sıkılıp bırakacağımıda hiç sanmıyorum,güzel hayallerim var iki teker üstünde,umarım bunları sağ salim askerden döndüğümde gerçekleştirebilirim.
Y.
aythakan
18-12-2006, 03:49
Enduroclub Web ve club üyeleri EC sitesinde yayınladığı gezi fotoğraflarını başka sitede yayınlamasınlar. EC de yayınladığı gezi fotoğrafları başka sitelerde de yayınlandı tespit edilirse 1 ay (Örneğin) siteden uzaklaştırılsın. Ama gezi fotoğrafları EC göndermeyip istediği kadar sitede yayınlayabilsin üyeler.
Bir tarihteki bir geziyi bütün sitelerde görebilmek mümkün. EC sitesini diğerlerinden ayıran bi fark olmalı. Burda olanı başka yerde bulamamalı üyeler. Kim nerde belli olsun. Burada açılan bir topicin devamınını başka siteden takip edebiliyor insanlar.
Enduroclub Web ve club üyeleri EC sitesinde yayınladığı gezi fotoğraflarını başka sitede yayınlamasınlar. EC de yayınladığı gezi fotoğrafları başka sitelerde de yayınlandı tespit edilirse 1 ay (Örneğin) siteden uzaklaştırılsın. Ama gezi fotoğrafları EC göndermeyip istediği kadar sitede yayınlayabilsin üyeler.
Bir tarihteki bir geziyi bütün sitelerde görebilmek mümkün. EC sitesini diğerlerinden ayıran bi fark olmalı. Burda olanı başka yerde bulamamalı üyeler. Kim nerde belli olsun. Burada açılan bir topicin devamınını başka siteden takip edebiliyor insanlar.
ilkin ben de yapmıştım, ama artık göndermiyorum..
etik olarak doğru ama, bir de şöyle bir durum var diğer sitelerde başka tür motor kullananlar imrenmesi,özenmesi endro'ya geçmesini teşvik açısından faydalı olduğu kanaatindeyim.
Delimengi
19-12-2006, 12:05
şimdi çıkıp dağda tepede çamurun içinde hepi topu 50 km yol yapan adammı endurocu
yoksa bir seferde binlerce km yol yapan adammı endurocu
kendimi her hangi bir sınıfa sokmak ve kimlik edinmek gibi bir derdim yok
ama bin yıl geçesede adam gibi yol varken girmem ben çamura , pis geliyor bana , ktm ye de binip çamura girmeyen bir kaç arkadaşım var ama öyle uzun yol yapıyorlarki akıllara zarar
kim bu endurocu , kaç çeşit endurocu var , kendim için değil anlamak için soruyorum
murat kızağın konusuna gelince
abicim burası neticede bir internet sitesi değil mi adam girsin koysun fotagrafını ben buyum desin
2 tip üyelik olsun bence ve kıriterde yeterlilik olsun :D gerçi o yeterlilikte ayrı savaş nedeni ya
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.