PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vizeler 2 sene oldu

cüneyd
12-10-2006, 12:57
2 gun once vizeye girdim ve mutlu haberi aldım.
artık vize 2 sene oldu.
bundan sonra vize yaptıranlar 2 sene rahat edecek haberiniz olsun....

cüneyd f 650
izmir

profi
12-10-2006, 07:53
hocam vize derken trafik muayene sürelerinden mi bahsediyoruz yoksa yurtdışı vizelerden mi :) yanlış anlaşılma olmaması bakımından :)
eğer muayene süresi ise sözkonusu olan, uzun süredir 2 sene olarak değişmişti ancak müşkülpesent memurlarımız uygulamak istemiyordu nedense :)

scout
12-10-2006, 10:13
ne mutlu motorcuyum diyene

MuratTekin
12-10-2006, 10:58
hocam vize derken trafik muayene sürelerinden mi bahsediyoruz yoksa yurtdışı vizelerden mi :) yanlış anlaşılma olmaması bakımından :)
eğer muayene süresi ise sözkonusu olan, uzun süredir 2 sene olarak değişmişti ancak müşkülpesent memurlarımız uygulamak istemiyordu nedense :)

ben muayene yaptırıcam motoru şimdi iki senemi bir senemi bir türlü anlamış değilim memurlar yine bir sene yapmak isterlerse neye karşılık itiraz edbilirim resmi gazetede filan yayınlanmışmı hocam

SedatTelçeken
13-10-2006, 12:31
Mehmet hocam bir soru da benden;
Geçtiğimiz(2006) Mayıs'ta muayene yaptıren birisi olarak, 2008'de mi yoksa 2007 de mi yaptıracağım ben bunu?

profi
13-10-2006, 03:28
ben muayene yaptırıcam motoru şimdi iki senemi bir senemi bir türlü anlamış değilim memurlar yine bir sene yapmak isterlerse neye karşılık itiraz edbilirim resmi gazetede filan yayınlanmışmı hocam

murat var öyle bir genelge, ancak şu anda nasıl ulaşabilirsin o bilgilere bilemiyorum, doğrusunu istersen ben hep muameleciye yaptırdım ve oda hep iki senelik yaptırdı.
sitenin daha önceki datalarında bazı bilgiler vardı ancak sizlere ömür, diğer siteleri bir araştır sanırım birşeyler bulabilirsin bu konuyla ilgili, burada bizimlede paylaşırsan bulduklarını sanırım bir çok arkadaşa yardımcı olmuş olursun.
kolay gelsin.

profi
13-10-2006, 03:31
Mehmet hocam bir soru da benden;
Geçtiğimiz(2006) Mayıs'ta muayene yaptıren birisi olarak, 2008'de mi yoksa 2007 de mi yaptıracağım ben bunu?

sedat hocam orada bu işler nasıl ilerler bilmiyorum ancak bir yolunu bulup kayıtları düzelttirebilirsen 2008, yok ben uğraşamam diyorsan ruhsata hangi tarih işlenmişse artık o.
eğer tanıdıklar varsa bir dene derim, yoksa normal yollardan seni baya bir terletirler.:)

Jotun
13-10-2006, 04:32

Murat aradığın mevzuat aşağıki linkte...

Buna göre; 14ncu maddenin d fikrasi geregi,

Trafik te motorsikletler icin muayene yonetmeligi degismis. 1.1.2005 tarihinde devreye giren muayene kanununa gore yeni alinan motorsikletlerde muayene suresi 3 yil, sonrasinda her 2 yilda bir olmustur.

ancak ben motoru 2006'da almış olmama ve trafik tescildeki memur tanıdık olmasına rağmen, ilk muayene geçerlilik süresi yine 1 yıl. Bu mevzuatı kendisine söylediğimde onlara henüz böyle bir yazının ulaşmadığını söyleyerek yeni düzenlediği ruhsatı 3 senelik değilde 1 senelik olarak çıkardı. Yani nafile, sonuçta memurların insiyatifine göre değişiyor olaylar:(

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/22002.html

MuratTekin
14-10-2006, 02:23
adilcim sağolasın verdiğin linkte resmi gazetenin tarihi vardı yani konu resmi gazetede yayınlanmış http://rega.basbakanlik.gov.tr/index.aspx başbakanlığın sitesine girin arşivden 23.09.2004 terihli resmi gazeteyi okuduğunuzda konunun açıklaması mevcuttur ilk tescil 3 yıl sonrasında iki yılda bir... şimdi biz nereye itiraz edbiliriz motorları alırken 1 yıllık yaptılar muayenelerimizi:mad:

Jotun
14-10-2006, 10:40
adilcim sağolasın verdiğin linkte resmi gazetenin tarihi vardı yani konu resmi gazetede yayınlanmış http://rega.basbakanlik.gov.tr/index.aspx başbakanlığın sitesine girin arşivden 23.09.2004 terihli resmi gazeteyi okuduğunuzda konunun açıklaması mevcuttur ilk tescil 3 yıl sonrasında iki yılda bir... şimdi biz nereye itiraz edbiliriz motorları alırken 1 yıllık yaptılar muayenelerimizi:mad:

abi dediğim gibi ben çok uğraştım ruhsatı çıkarırken ama maalesef, ben anlatırken ve bu belgeyi gösterirken memurlar öyle bir bakış baktılarki yüzüme duvara konuşmuş gibi hissettim kendimi:mad:

profi
14-10-2006, 11:10
abi dediğim gibi ben çok uğraştım ruhsatı çıkarırken ama maalesef, ben anlatırken ve bu belgeyi gösterirken memurlar öyle bir bakış baktılarki yüzüme duvara konuşmuş gibi hissettim kendimi:mad:

adil hocam bence sen o bakışları yanlış yorumlamışsın, onlar sana işin "tamamen duygusal" yönünü hatırlatmaya çalışmış olmasınlar :) :) :)

profi
16-10-2006, 07:16
İlgide kayıtlı elektronik posta konusu iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorklarının muayene süreleri ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünden alınan görüş doğrultusunda; uygulamanın 23.09.2004 tarih ve 25592 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerine göre yapılması uygun görülmektedir.

Yapılacak uygulamada iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir periyodik olarak teknik muayeneye tabi tutulması konusunda Bölge Müdürlüklerimize gerekli talimat verilmiştir.

Bilgilerini rica ederim.

İnönü Bulvarı No:14 06100 Yücetepe/ANKARA Ayrıntılı bilgi için : Hüsnü İLGÜN
Telefon : (312) 415 70 00 Faks: (312) 425 47 38-417 28 51
e-posta :info@kgm.gov.tr Elektronik Ağ: : www.kgm.gov.tr

Böyle bir yazışma geçti elime, sanırım yararlı olacaktır.
bu arada yazışmanın tarihi Eylül 2006