PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemiz; yine, yeniden

EnduroCu
11-10-2006, 07:37
Sitemiz yeniden hayırlı uğurlu olsun, maalesef beceriksiz server yontecisisi yuzunden database elden gitti biz de baska server a tasındık ve yine yeniden başlıyoruz

ruhiaykol
11-10-2006, 08:59
hocam çok hızlısınız ama bende öyleyim yani

TrueLove
11-10-2006, 09:41
Bi endurocu aynı zamanda hızlı olmalı :):)

ruhiaykol
11-10-2006, 09:57
ama forum ismin sonuna forum yazmadan bulunamıyo yapım çalışmasından site yapımı devam ettiği için açmadınız galiba

TrueLove
11-10-2006, 10:03
ama forum ismin sonuna forum yazmadan bulunamıyo yapım çalışmasından site yapımı devam ettiği için açmadınız galiba

anlayamadım hocam

ruhiaykol
11-10-2006, 10:05
www.enduroclub.org yazdığında site açılmıyor site ancak www.enduroclub.org/forum yazarak açılabiliyor tama hocam o sorunda hallolmuş sitemiz hayırlı olsun

capo35
11-10-2006, 11:31
Hadi hayırlısı bakalım. yaa bismillah.

Umarım bundan sonra tüm aksilikler siteden uzak durur.

Tekrar hoşgeldik.

profi
12-10-2006, 10:14
bu da benim ilk deneme mesajım olsun bakalım becerebilecekmiyim,
bir de murat hocam forumlar listelemesinde başlığı açan arkadaşı da görebilirsek sanırım daha güzel olacak, kolay gelsin, ellerinize sağlık.

KORBALA
12-10-2006, 10:21
Merak ettim neden herkes deneme deneme diye mesaj atıyor.. Allah alllaaah. Vardır belki bir hikmeti. Bende atiim bari....

DENEMEEE

profi
12-10-2006, 10:29
Merak ettim neden herkes deneme deneme diye mesaj atıyor.. Allah alllaaah. Vardır belki bir hikmeti. Bende atiim bari....

DENEMEEE

eeee sonuç???

bak ben bır ayrıntı yakaladım
"alıntı yapıldıgında, alıntı ıle bırlıkte bır de =mesajı görüntüle= kutucuğu geliyor"
bence çok gerekli değil, zaten mesajı görüntülüyoruz

EnduroCu
12-10-2006, 10:57
bu da benim ilk deneme mesajım olsun bakalım becerebilecekmiyim,
bir de murat hocam forumlar listelemesinde başlığı açan arkadaşı da görebilirsek sanırım daha güzel olacak, kolay gelsin, ellerinize sağlık.
hocam onun farkındayız işlemi biraz uuzn olacagı bir sye olduğundan hemen olmadı ama webmaster arkadasımız halledecek onu

harduro
12-10-2006, 12:54
Ben de ilk mesajımı buraya atayım bari..
Belki uğur getirir..
Umarım bir daha yaşamayız databeys matabeys sendromu..:(

RamazanGÖNÜLAL
12-10-2006, 01:02
Arkadaslar siteye uye olmustum giremedim bu gun tekrar uye oldum. yoksa admin tanımadıgı icin uyeligimi kabul etmedimi...

Engin1711
12-10-2006, 06:13
Katılıyorum. İşte ilk mesajlar.

MuratTekin
12-10-2006, 10:52
artık siteye hergün üye olmak gerekiyor çok güzel :):):):):):)

metincetin
12-10-2006, 10:53
:=) inş bu son olur.

Donald_Duck
20-10-2006, 08:08
:=) inş bu son olur.

Ayni dilekteyim... ama bu isler insallahla masallahla olmaz. Eskiler gittigi gibi gecen hafta yazdiklarimiz da gitmis. Zarari yok, kendi yadiklarimin bende yedegi var, yine koyarim. Ama o tatli yazismalari koyamam, bsakalarinin sorularini, onlara verilen yanitlari, sakalasmalari, gezi paylasimlarini koyamam...

Database in backup ini almak son derece kolay bir sey, niye bunu hic olmazsa her hafta yapmadiniz diye kizdim dogrusu. Bir kac yillik database in tek bir backup i olmaz mi? Yani mesela 8 ay onceye donmedik, tamamen sifirladik. Cok yazik.. Hatta gecen haftanin da backup i yok. Belki bu yazdiklarimiz da onumuzdeki hafta buhar olup siber uzayda kaybolup gidecek.

Bu sekilde-zihniyetle gidilmeyecegine dair gorevli bir arkadasin ortaya cikip erkekce soz vermesini istiyorum. Evet kimse hic bir seye garanti veremez ama bu zihniyetle devam edecek isek diyelim 3 ay sonra, ya da iki sene sonra yine site sifirlanacaktir...

Sitenin ciddiyetini ve guvenligini nasil koruyacaksiniz, backup planiniz nedir duymak istiyorum(z)... Forum yazilarimiz suya degil tasa yazilsin istiyoruz... Enduroclub buna layiktir, cocuk oyuncagi degil bu arkadaslar.

Eger mesele iyi bir servere odenmesi gerekecek bir paraysa ve bunun sikintisi yasaniyorsa bunu da bilmek isteriz, ...B ir bagis kampanyasi duzenleyelim, ve bunu her yil tekrarlayalim mesele, eger oyleyse... Ama boyle plansiz programsiz, "backup"siz, karakucak yontemiyle olacak is degil
---------

Bu "deneme" basligini Murat "yarislar" kisminda acmis nedense... Daha gorunur bir yere mesajimi yineleyecegim..

---------Edit:-----------

Murat in yazisini niye buraya yazdigi anlasildi... Forumda oyle bir baslik bulamadim.. Genel motosiklet sohbetinin yapilacagi bir baslik yok. Lutfen koyalim. "Konu disi" basligi var "konu" basligi yok...

EnduroCu
20-10-2006, 09:22
Reşat hocam,
ona bakarsanız bu sitede en fazla mesaj ve konu bana ait idi, sizlerden en fazla bu duruma üzülen ve strese giren benim,
sitenin ilk taşınma nedeni serverin ıhtiyaca cevap vermemesi ve site kapandıüı halde server yoneticilerirnin ilgisiz kalması idi,
taşındığımızda yıllardır gerekli bakımlarının yeterince yapılmadığı databaseimizin hasralı olduğunu öğrendik maalesef, siteyi 3-5 gun maalesef bu sekilde calıstırdık ama oncelikle dil sorununu çözemedik, bu nednele herseye yeniden baslandı ve yeni bir database oluşturldu, yeni halinden itibaren sitemizin teknik olayını webmaster olarak TrueLove( Yücel ) devraldı, siteyi yeniden o oluştuırdu, ancak bu yeni taşıdığımız yerde yine server sorumlusunun yedekleem sırasınd aoluştırduğu bir hata yüzünden bu bir haftalık database zarar gordu ve çalıştırılamadı, hatta o kisilerle tartıştık ve serverlarını terkettik, su anda cok daha guvenli olduğunu duşunduğumuz 3. bir serverdayız.
Yücel bir daha sorunlar olmaması icin elinden geleni yapıyor,
sorunlarımızın para ile alakası yok finansmanı bir şekild ehallediyoruz, sorun tamamen teknik bir sorun ve server yoneticileirnin ilgisizliği idi, ama bundan sonrası için daha fazla onlem alıyoruz,

"görevli bir arkadaşın cıkıp erkekçe söz vermesini istiyorum" demişsin hocam,
sen kendi adına yarına sağ çıkabileceğine dair bir söz verebilirsen ben de bu sözü verebilirim,
yani ne şekilde olursa olsun bu olayın bir garantisi yok...
ama yedekleme için söz istiyorsan o zaten planlı olarak yapılıyor

ruhiaykol
20-10-2006, 10:51
Donald_Duck diyorki;

"Eger mesele iyi bir servere odenmesi gerekecek bir paraysa ve bunun sikintisi yasaniyorsa bunu da bilmek isteriz, ...B ir bagis kampanyasi duzenleyelim, ve bunu her yil tekrarlayalim mesele, eger oyleyse... Ama boyle plansiz programsiz, "backup"siz, karakucak yontemiyle olacak is degil
---------

Bu "deneme" basligini Murat "yarislar" kisminda acmis nedense... Daha gorunur bir yere mesajimi yineleyecegim..

---------Edit:-----------

Murat in yazisini niye buraya yazdigi anlasildi... Forumda oyle bir baslik bulamadim.. Genel motosiklet sohbetinin yapilacagi bir baslik yok. Lutfen koyalim. "Konu disi" basligi var "konu" basligi yok...""

bu yazıların buraya direk yazılması bence talihsizlik ....bir yıldır sürekli internetteyim sabah saat 8 den akşam 23 e kadar internetin başında oturuyorum vede forumları siteleri geziyorum motora bindiğim zamanlar hariç..
enduroclub.org kadar seviyeli, düzeyli vede düzenli öztürkçesine sahip bir site görmedim. çoğu insanlar girdiği siteleri ailelerinden saklarlar çünkü ortamlar iç açıcı değildir eşinden vede çocuklarından utanırlar.....enduroclub.org da asla böyle bir kaygıya düşmeden girebileceğiniz saklamayacağınız bir sitedir

tabiki bu kadar kaliteli bir sitenin yönetimi vede adminlerinin başıboş olduğunu düzensiz olduğunu söyleyemezsiniz
yedekleme haftada bir olur demişsiniz site açıldığında daha bir hafta olmamıştı.

deneme başlığı yazıldığında daha site kullanıma açılmamıştı murat hocam sitenin işleyişini kontrol etmek amacıyla deneme yazmıştı bende peşine yazı yazdım site o akşam açıldığında birkaç arkadş daha yazınca konuyu kimse kırılmasın diyerek silmedi galiba

siteyi kullanmayı bilene inanın diğer siteyi ikiye katlayacak kalite ve özellikler var içinde bazılarını kullanamıyoruz yada başlıkları ayırt edemiyor olabiliriz zamanla onada alışacağız inşallah

bu yazıyı direk buraya yazacağınıza özel mesaj bölümünden murat hocama sorsaydınız daha kibarca vede insancıl olurdu görüşündeyim

Donald_Duck
20-10-2006, 05:25
Herseyden once sunu soylemek isterim ki eger biz kendimizi elestirmezsek, baskalari elestirir, uzuluruz sonra...

Murat, yanitin benim icin yeterlidir, umarim diger uyeler icin de oyledir.

"bu sitede en fazla mesaj ve konu bana ait idi, sizlerden en fazla bu duruma üzülen ve strese giren benim," Demissin, dogrudur... Ancak yanlis anlama ki ben "kendi" yazdiklarim silindi diye o mesaji yazmadim. Hepimizin yazdiklari yok oldu diye yazdim, ki en basta tabii ki seninkiler vardi.

(Allahtan kucuk bir kismini almistim... Onu oradan alip foruma yine koyabilirsin.
http://donald.hypermart.net/MCRide/Rize.htm )

"sen kendi adına yarına sağ çıkabileceğine dair bir söz verebilirsen ben de bu sözü verebilirim" Diyorsun, ki ben zaten o cumlede "Evet kimse hic bir seye garanti veremez" dediydim... Ben (ya da biz) garanti istemiyorum, bunu veremeyecegini biliyorum. Benim duymak istedigim sudur...

"site yazismalarinin backup ini tutmayarak bir hata etmis bulunuyoruz, butun eski kayitlar silinmistir, ozur dileriz. Bu hatanin bir daha tekralanmasina izin verilmeyecektir"

Bu kadar, ve bunu yapabilirsin.

-------edit-----
Bu mesji yazarken siteyi yeniden okudum, ve senin "bu son olacak, her turlu onlemleri aldık artık" cumleni yakaladim... Artik bir yere kacamazsin...;)
http://www.enduroclub.org/forum/showthread.php?t=4
Saka bir yana sana inaniyorum.
--------------------

Ruhiaykol, sen beni tamamen yanlis anlamissin. Mesajini yanitlamayacagim. Ben bu siteyi kendi sitem gibi gorup sahipleniyorum, basimiza gelen talihsizlik icin uzuluyorum, bir daha boyle bir sey yasamamamiz icin neler yapabiliriz; forum yazarlari, yoneticileri, webmasteri, sahibi herkesi bunun pek oyle basit bir sey olmadigi konusunda uyariyorum.

Benim gordugum kimsede bir uzuntu, pismanlik filan yoktu... Yillardir yazisilan koca site coktu, kimsede tepki olmasin mi istiyorsun? Sen uzulmedin mi?

Evet, basimiza bir felaket geldi, simdi oturup takkemizi onumuze koymak, neler yapilmasi gerektigi, bundan sonra boyle bir olayin tekrarlanmamasi cin alinacak onlemler filan konusulmali degil mi? Benim tepkim "talihsizlik" degil "sans" tir bu siteye gonul verenler icin.

-------------------------

Neyse, ozetle ben bu siteyi "umursuyorum".. bu site benim umurumda. Kalitesi, katilimcilari, duzeyi olarak en iyi gruplardan birini temsil ediyor, ve oyle de kalsin istiyorum. Yazismalarin kaybolmasi uzerine sinirlenip, sesimi cikartmadan "ne haliniz varsa gorun, benden bu kadar" filan gibi bir dusunceyle cekip gitmek ya da pasif kalmak en kolayi... Oturup siteyi toplamak lazim, kollari sivamak lazim. Herkes kendi ustune duseni yapmali. Ben bulabildigim ne kadar yazismam varsa yeniden foruma koymakla ise baslayacagim...

eray1100
20-10-2006, 06:34
Arkadaşlar sanırım ortam gereksiz yere gerilmiş ama neyse ki durum toparlanmış gözüküyor. Sanırım bu server yüzünden kan gövdeyi götürecek ve cinayetler zinciri çıkacak:-) . Lütfen yapmayın. Bizler endurocu olarak dostluklarımızı,arkadaşlıklarımızı,deneyimlerimizi ,sıkıntılarımzı ve sevinçlerimizi paylaşmalıyız. Bunu sağlamaya da mecburuz. Ayrıca bu tip gereksiz tartışmalar sitenin kalitesini de düşürecektir eminim. Neyse ki hepimiz kendini bilen insanlarız. Bunu da uzatmayacağız. Yeni sitenin tüm ikiteker dostlarına faydalı olması dileğiyle KAZASIZ SÜRÜŞLER...

profi
20-10-2006, 08:45
reşat hocam paylaşımınız için teşekkürler, pek belli etmesek de sizin deyiminiz ile "üzüntü ve pişmanlık" hissedenlerden biri de benim,
temennilerinize katılıyor ve bunun bir daha olmaması için elimizden geleni hep birlikte yapmalıyız diyorum.

KORBALA
20-10-2006, 11:06
Reşat hocam,
ona bakarsanız bu sitede en fazla mesaj ve konu bana ait idi, sizlerden en fazla bu duruma üzülen ve strese giren benim,
sitenin ilk taşınma nedeni serverin ıhtiyaca cevap vermemesi ve site kapandıüı halde server yoneticilerirnin ilgisiz kalması idi,
taşındığımızda yıllardır gerekli bakımlarının yeterince yapılmadığı databaseimizin hasralı olduğunu öğrendik maalesef, siteyi 3-5 gun maalesef bu sekilde calıstırdık ama oncelikle dil sorununu çözemedik, bu nednele herseye yeniden baslandı ve yeni bir database oluşturldu, yeni halinden itibaren sitemizin teknik olayını webmaster olarak TrueLove( Yücel ) devraldı, siteyi yeniden o oluştuırdu, ancak bu yeni taşıdığımız yerde yine server sorumlusunun yedekleem sırasınd aoluştırduğu bir hata yüzünden bu bir haftalık database zarar gordu ve çalıştırılamadı, hatta o kisilerle tartıştık ve serverlarını terkettik, su anda cok daha guvenli olduğunu duşunduğumuz 3. bir serverdayız.
Yücel bir daha sorunlar olmaması icin elinden geleni yapıyor,
sorunlarımızın para ile alakası yok finansmanı bir şekild ehallediyoruz, sorun tamamen teknik bir sorun ve server yoneticileirnin ilgisizliği idi, ama bundan sonrası için daha fazla onlem alıyoruz,

"görevli bir arkadaşın cıkıp erkekçe söz vermesini istiyorum" demişsin hocam,
sen kendi adına yarına sağ çıkabileceğine dair bir söz verebilirsen ben de bu sözü verebilirim,
yani ne şekilde olursa olsun bu olayın bir garantisi yok...
ama yedekleme için söz istiyorsan o zaten planlı olarak yapılıyor

Olayın başından sonuna kadar MK nın taqkipçisi olaraak sonuna kadar katılıyorumona. Bende birkaç fikir verdim ama malesefe göçtü gitti... Yapacak bişi yok...

TrueLove
21-10-2006, 12:25
Eski veritabanı host firmalarının beceriksizliği yüzünden aşırı derecede zarar görmüştü, elimizden geldiği kadar, bilgimizin yettiği kadar kurtarmaya çalıştık ama nafile.

Her üyenin mesajı tabiki de paha biçilemeyecek kadar değerlidir lakin imkanlar el vermiyorsa yapacak bişey yok. Veri kaybının sen şunu yapmadın diğeri bunu yapmadı diyerekten x şahıslara mal etmek heves kırıcı olabilir.

Şu aşamadan sonra Ec'ye gönül vermiş kişliler olarak yıkıcı değil yapıcı olmak durumundayız.

Burayı Ec üyeleri var ettiği gibi kayıp ne olursa olsun tekrar var edebilecek isteklerin içlerinde olduğuna inanıyorum.

Bundan daha kötüsü olabilir ve sanal alemde EnduroClub sitesi olmayabilirdi? Bunada şükretmek lazım.

serdarguven
01-05-2007, 07:47
...hayat yeniler kendini, enduroclub'da...yine yeni yeniden....hayırlı olsun..